*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

28 Νοεμβρίου

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ. Ζημία χιλιάδων ευρώ σε βάρος του Δήμου Ξάνθης απο τη χρήση των υπηρεσιακών αυτοκινήτων ως...ΙΧ! Τα παρκάρουν στα....σπίτια τους! Εισαγγελέας;

28 Νοεμβρίου

*Ζημία χιλιάδων ευρώ έχουν ήδη προκαλέσει σε βάρος του Δήμου Ξάνθης με τη χρήση των υπηρεσιακών αυτοκινήτων Δήμαρχος Τσέπελης, αντιδήμαρχος Τόλης Ελευθεριάδης αλλά και υπάλληλοι ως....Ιδιωτικά ΙΧ! Δεκάδες φωτογραφίες ντοκουμέντο...οι περισσότερες ΝΥΧΤΑ και...μεσάνυχτα ή ξημερώματα, για να μη μας λένε οτι επισκέπτονταν τα...δημοτικά έργα! 

Τους στέλνουμε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Και στους Επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης! Πακέτο...!

Και το Υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Δήμαρχου Μύκης Ντελή Ριτβάν, «κρυμμένο» στο…παζάρι, πίσω από  το επαγγελματικό γραφείο του Ντελή στην Παναγή Τσαλδάρη!

 

*ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ! Αποκλειστικά και μόνο για υπηρεσιακούς λόγους η χρήση των αυτοκινήτων των ΟΤΑ λέει ο Νόμος και μετά τις ρυθμίσεις του Υπουργού Εσωτερικών!

*Δήμαρχοι & περιφερειάρχες - θα μπορούν να οδηγούν μόνοι τους τα υπηρεσιακά οχήματά τους σύμφωνα με το άρθρο 37 του Υπουργείου Εσωτερικών και τις ρυθμίσεις του νυν Υπουργού Εσωτερικών, αλλά ΜΟΝΟ για υπηρεσιακούς λόγους!

Οικία Τσέελη στη Χρύσα...15 μήνες το υπηρεσιακό χρησιμοποιείται ως...ιδιωτικό!

Οικία Αντιδήμαρχου Σταυρούπολης Τόλη Ελευθεριά στη Ξάνθη! 


Πρωτοφανής για τα χρονικά δεδομένα της Ελλάδος, είναι η περίπτωση της ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ χρήσης των υπηρεσιακών αυτοκινήτων του Δήμου Ξάνθης εδώ και 15 μήνες απο Δήμαρχο, Αντιδημάρχους και...υπαλλήλους!

ΠΡΑΚΤΙΚΗ που εκτός από ΠΑΡΑΝΟΜΗ, έχει ως αποτέλεσμα μάλιστα να προκαλεί τεράστια οικονομική ζημία σε βάρος των δημοτών, που πληρώνουν όπως πάντα τα… «σπασμένα», ενώ περίεργη είναι και η ΚΑΛΥΨΗ των πρακτικών και συμπεριφορών που έχουν καταγγελθεί με φωτογραφίες ντοκουμέντο που δείχνουν τα ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ αυτοκίνητα του Δήμου Ξάνθης παρκαρισμένα έξω από τα σπίτια όχι μόνο του Δημάρχου  Τσέπελη, αλλά και του αντιδημάρχου Σταυρούπολης Τόλη Ελευθεριάδη, 


(σ.σ. Το βράδυ της Πέμπτης 26 Νοεμβρίου μετά τις αποκαλύψεις μας, είχε… «κρύψει» το υπηρεσιακό αυτοκίνητο  του Δήμου Ξάνθης, μακρύτερα από το… σπίτι του (!) κοντά στο Ζ' Palace, για να παραπλανήσει όχι μόνο την κοινή γνώμη αλλά και τους Εισαγγελείς σε περίπτωση αυτεπάγγελτης δίωξης), ενώ όπως με φωτογραφίες έχουμε επίσης αποκαλύψει, ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ αυτοκίνητα του Δήμου Ξάνθης, όχι μόνο χρησιμοποιήθηκαν από υπαλλήλους για… ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ, αλλά τα παίρνανε οι υπάλληλοι (σ.σ. Συμπωματικά όλοι τους συνδέονται στενά με το «σύστημα»  του Δημάρχου Ξάνθης), ακόμα και στα…σπίτια τους!

To Υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Δήμου Τσέπελη έξω απο το σπίτι...ηλεκτρολόγου του Δήμου! Με τον...φάρο μαζί, για να μοιάζει και....αστυνομικό!


Επειδή λοιπόν έχει παραγίνει το κακό και οι κύριοι αυτοί όχι μόνο δεν συνετίστηκαν, αλλά και «κομπάζουν» δημόσια ότι, «τους έχουν γραμμένους όλους… κανείς δεν μπορεί να μας κάνει τίποτα»….

Επειδή αυτή η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ και ΠΡΑΚΤΙΚΗ εδώ και 15 μήνες είναι ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ και είναι σε ΒΑΡΟΣ του Δημοσίου συμφέροντος, απευθυνόμαστε όπως κάναμε και με το κλείσιμο του δρόμου προς την Παλιά Πόλη από τον Δήμαρχο Τσέπελη τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2020 στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στον Εισαγγελέα Εφετών, όχι μόνο γιατί ΟΥΔΕΙΣ είναι υπεράνω του Νόμου αλλά και γιατί ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ με πρόθεση και δόλο για να αποκομίσουν ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ σε βάρος των συμφερόντων του Δήμου και των δημοτών.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΛΟΙΠΌΝ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ.ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

Επί της ουσίας λοιπόν:

Τη δυνατότητα να οδηγούν μόνοι τους το υπηρεσιακό όχημα του δήμου ή της περιφέρειάς τους, δίνει στους δημάρχους και τους περιφερειάρχες το άρθρο 37 του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε και ψηφίστηκε στη Βουλή των Ελλήνων τον Αύγουστο 2020.

Αναλυτικότερα:

Τη δυνατότητα να οδηγούν μόνοι τους το υπηρεσιακό όχημα του δήμου ή της περιφέρειάς τους, δίνει στους δημάρχους και τους περιφερειάρχες το άρθρο 37 του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών: «νέο πλαίσιο επιλογής στελεχών στον δημόσιο τομέα, οργανωτικές διατάξεις Υπουργείου Εσωτερικών και διατάξεις για την αναπτυξιακή προοπτική των ΟΤΑ», που τέθηκε προχθες σε δημόσια διαβούλευση.

«Με τις προτεινόμενες διατάξεις επιτρέπεται η οδήγηση των οχημάτων των αποκεντρωμένων διοικήσεων από τους συντονιστές, των οχημάτων των ΟΤΑ β’ βαθμού από τους Περιφερειάρχες και των οχημάτων των ΟΤΑ α’ βαθμού από τους Δημάρχους, αποκλειστικά και μόνο για υπηρεσιακούς λόγους, εντός και εκτός της διοικητικής τους περιφέρειας. Ομοίως επιτρέπεται η οδήγηση των οχημάτων Υπηρεσιών τους από τους Αντιπεριφερειάρχες, τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου και τους Εκτελεστικούς Γραμματείς Περιφερειών και τους Αντιδημάρχους, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και τους Γενικούς Γραμματείες Δήμων, ύστερα από έγκριση του οικείου περιφερειάρχη ή δημάρχου, αντίστοιχα, υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουν την απαιτούμενη κατά περίπτωση άδεια οδήγησης και τα χρησιμοποιούν αποκλειστικά και μόνο για υπηρεσιακούς λόγους, εντός και εκτός της διοικητικής τους περιφέρειας».

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ

10 Σεπτεμβρίου 2020, 19:00

Υπουργείο Εσωτερικών

Δικτυακός Τόπος Διαβουλεύσεων

Τροποποίηση Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, νέο πλαίσιο επιλογής στελεχών στον δημόσιο τομέα, οργανωτικές διατάξεις Υπουργείου Εσωτερικών και διατάξεις για την αναπτυξιακή προοπτική των ΟΤΑ

Άρθρο 37 – Ρυθμίσεις για την κίνηση των υπηρεσιακών οχημάτων του Δημοσίου

Η παρ. 5 του άρθρου 47 του ν. 4250/2014 (Α’ 74) αντικαθίσταται ως εξής :

«5. Επιτρέπεται η οδήγηση των οχημάτων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων από τους Συντονιστές, των οχημάτων των ΟΤΑ β’ βαθμού από τους Περιφερειάρχες και των οχημάτων των ΟΤΑ α’ βαθμού από τους Δημάρχους, αποκλειστικά και μόνο για υπηρεσιακούς λόγους, εντός και εκτός της διοικητικής τους περιφέρειας και υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουν την απαιτούμενη κατά περίπτωση άδεια οδήγησης. Ομοίως επιτρέπεται η οδήγηση των οχημάτων Υπηρεσιών τους από τους Αντιπεριφερειάρχες, τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου και τους Εκτελεστικούς Γραμματείς Περιφερειών και τους Αντιδημάρχους, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και τους Γενικούς Γραμματείες Δήμων, ύστερα από έγκριση του οικείου περιφερειάρχη ή δημάρχου, αντίστοιχα, υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουν την απαιτούμενη κατά περίπτωση άδεια οδήγησης και τα χρησιμοποιούν αποκλειστικά και μόνο για υπηρεσιακούς λόγους, εντός και εκτός της διοικητικής τους περιφέρειας.».

 

Η ΓΝΩΣΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΑΣΜΟΥ

Το κακό παρελθόν με τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα στον Δήμο Ιάσμου και η απόφαση Οντέρ Μουμίν!


Επειδή ωστόσο στην τελευταία τηλεδιάσκεψη της ΠΕΔ εμφανίστηκε ο νυν Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν -μετά από συνεννόηση φυσικά με τον Δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη- να «υπερασπίζεται» τον δημοτικό σύμβουλο Ξάνθης Χασάν Όγλού Φερτούν από το Δροσερό, προφανώς λόγω Τουρκικού Προξενείου και «Ψευτομουφτή» Ξάνθης Αμέτ Μετέ-υπενθυμίζουμε ανάλογη περίπτωση με αυτή του  Δήμαρχου Τσέπελη επί θητείας του πρώην δημάρχου Ιάσμου που ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ από το δικαστήριο όταν συνελήφθηκε με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο να πηγαίνει στη Κομοτηνή  στο σχολείο το γιο του!!!

Αμέσως λοιπόν μετά την εκλογή του λοιπόν ο  νεοεκλογείς δήμαρχος Ιάσμου  Οντέρ Μουμίν έκανε γνωστή τη μη χρήση των υπηρεσιακών οχημάτων τόσο από τον ίδιο όσο και από τους άλλους αιρετούς του Δήμου Ιάσμου. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των εφημερίδων της Ροδόπης:

«Το κακό παρελθόν που έχει ο Δήμος Ιάσμου με τα υπηρεσιακά οχήματα, υπενθύμισε η απόφαση που έλαβε ο Οντέρ Μουμίν. Ο νεοεκλογείς δήμαρχος Ιάσμου έκανε γνωστή τη μη χρήση των υπηρεσιακών οχημάτων τόσο από τον ίδιο όσο και από τους άλλους αιρετούς του Δήμου. «

Κατά την νέα δημοτική περίοδο στον δήμο Ιάσμου, κανείς εκ των αιρετών συμπεριλαμβανομένου και του Δημάρχου δεν θα κάνει χρήση υπηρεσιακών αυτοκινήτων. Η απόφαση περί εκποίησης των εν λόγω οχημάτων θα είναι από τις πρώτες αποφάσεις του νέου δημοτικού συμβουλίου» ήταν η σχετική ανακοίνωση του εκλεγμένου δημάρχου Οντέρ Μουμίν, ο οποίος ήδη από την επόμενη ημέρα των εκλογών, έχει προχωρήσει σε αρκετές ανακοινώσεις σχετικά με τις σκέψεις διοίκησης του Δήμου από τον ίδιο από την 1η Σεπτεμβρίου 2019, οπότε και αναλαμβάνει καθήκοντα.

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΑΣΜΟΥ


Ποιο είναι όμως το κακό παρελθόν του Δήμου Ιάσμου με τα υπηρεσιακά οχήματα; Η καταδίκη του απερχόμενου δημάρχου για κακή χρήση αυτών.

Ήταν Δεκέμβριος του 2016 όταν άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής προχώρησαν στη σύλληψη του δημάρχου Ιάσμου Καδή Ισμέτ μετά από καταγγελίες ότι χρησιμοποιεί επανειλημμένως το υπηρεσιακό όχημα του δήμου για ιδιωτικές του υποθέσεις.

Το γεγονός επιβεβαίωσαν και οι αστυνομικοί οι οποίοι συνέλαβαν τον δήμαρχο να οδηγεί το υπηρεσιακό τζιπ εκτός των ορίων του δήμου χωρίς σχετικό δελτίο κίνησης, ενώ εντός του βρίσκονταν τα παιδιά του τα οποία μετέφερε στο σχολείο! Από την πλευρά του ο δήμαρχος υποστήριξε ότι για τη χρήση του υπηρεσιακού οχήματος έχει την απαιτούμενη άδεια από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, ωστόσο, αυτή πρέπει να αφορά την χρήση του αυτοκινήτου μόνο εντός των ορίων του δήμου και υπό την προϋπόθεση ότι ο μοναδικός επιβάτης σε αυτό να είναι ο δήμαρχος.

Με την διαδικασία του αυτοφώρου ο δήμαρχος δικάστηκε και καταδικάστηκε σε τέσσερις μήνες φυλάκιση για ΠΑΡΑΝΟΜΗ χρήση του υπηρεσιακού αυτοκινήτου.

Πως δικαιολόγησε ο ίδιος στο δικαστήριο και στην κοινωνία τον παράνομο τρόπο λειτουργίας του; Ότι «η μεταφορά των παιδιών του με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο το Δήμου Ιάσμου, έγινε για…εξοικονόμηση χρόνου!»

Διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων φαίνεται να έχει ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Οντέρ Μουμίν, παρόλο που θήτευσε δίπλα στον Καδή Ισμέτ για πολλά χρόνια και στην εκπομπή ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του Next tv.

-«H  δήλωσή μου ήταν σαφής ότι εγώ ως δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι και όσοι λάβουν θέση ευθύνης, δεν θα κάνουν χρήση των υπηρεσιακών αυτοκινήτων. Kι εγώ ο ίδιος όταν πηγαίνω να επιθεωρήσω τα δημοτικά έργα, πάω με το δικό μου αυτοκίνητο»

Αυτό φυσικά δεν αφορά τους υπαλλήλους μας και όσα αφορούν την εξυπηρέτηση των πολιτών». Τουλάχιστον τέσσερα αυτοκίνητα ήταν στη διάθεση των αιρετών για τον σκοπό αυτό».

 

ΕΠΙ 15 ΜΗΝΕΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ,  ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΤΖΙΠ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ, ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΑΝ ΣΕ…ΙΔΙΩΤΙΚΑ!






Και σε διπλή γραμμή....το ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ αυτοκίνητο του Δήμου, με τον Τσέπελη...στο απέναντι καφενείο του Σαρχόση, παρέα με τον ....Τάσο Θεοδωρίδη! Και μετά...για τσίπουρο στα Κιμμέρια με την Γεν. Γραμματέα του Δήμου Ξάνθης Σοφία Ψωμά σε...τραπέζι προς τιμή του!
Το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Αντιδήμαρχου Τόλη Ελευθεριάδη...έξω απο το σπίτι του στη Ξάνθη.
Το ..υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Αντιδήμαρχου Τόλη Ελευθεριάδη...! Τσέπελης...Νο 2.




Ας δούμε όμως την παραπάνω υπόθεση σε σχέση με τον Δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη, που τα ίδια έκανε βέβαια και ως…αντιδήμαρχος, επιχειρώντας (και τότε όπως και τώρα…) να κάνει επίδειξη εξουσίας.

1.Απο τη πρώτη μέρα λοιπόν που ανέλαβε Δήμαρχος Ξάνθης ο Μανώλης Τσέπελης, αυτομάτως το υπηρεσιακό τζιπ του Δήμου Ξάνθης το…μετέτρεψε σε ΙΔΙΩΤΙΚΟ. Με αυτό πήγαινε και πηγαίνει στις επιχειρήσεις και τα μαγαζιά του. Με αυτό πηγαινοέρχεται 4-5  φορές  τουλάχιστον ημερησίως τη  διαδρομή Ξάνθη-Χρύσα γεγονός που καταγγέλθηκε και καταγγέλλεται συνεχώς από πολίτες.

2. Με αυτό πηγαίνει σε ιδιωτικές εκδηλώσεις ή να επισκεφθεί υποψηφίους του στα μαγαζιά τους παρκάροντας σε ΔΙΠΛΗ γραμμή μάλιστα, με αυτό πηγαίνει ακόμη και στα… τσίπουρα που τον καλούν οι φίλοι και ψηφοφόροι του, με αυτό διακοπές, με αυτό σε… γάμος και βαφτίσια, ενώ τις περισσότερες φορές έχει και… συνεπιβάτες, είτε την σύζυγό του και την οικογένειά του, είτε την γενική διευθύντρια  του Δήμου Ξάνθης, κουμπάρος και φίλους του, ενώ το ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ του είναι παρκαρισμένο ΜΟΝΙΜΑ πλέον έξω από το σπίτι του!!!

Και φυσικά όλα αυτά έχουν καταγγελθεί με ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ! Μιλάμε μάλιστα για κατάσταση που κρατάει χρόνια με αποτέλεσμα  να έχει προκληθεί ΖΗΜΙΑ χιλιάδων ευρώ από την συγκεκριμένη συμπεριφορά του!!!!

Και κοντά στο Δήμαρχο Τσέπελη ωστόσο και οι… Αντιδήμαρχοι αλλά και… εργαζόμενο του Δήμου Ξάνθης. Τρανό παράδειγμα ο Αντιδήμαρχος Σταυρούπολης Τόλης Ελευθεριάδης που με την ΑΔΕΙΑ του νυν Δημάρχου Ξάνθης και την ΠΛΗΡΗ ΚΑΛΥΨΗ των ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ επίσης έχει μεταγρέψει ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ του Δήμου Ξάνθης (άσπρο τζιπ) σε… ΙΔΙΩΤΙΚΟ!

Αφού λοιπόν εξαντλήσαμε όλα τα μέσα μιας δημοσιογραφικής έρευνας που πρωτίστως έχει στόχο την προστασία του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ και των πολιτών.

Αφού καταγγείλαμε την ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ του συγκεκριμένου Δημάρχου που όχι μόνο δεν σέβεται ούτε το αξίωμά του, αλλά και με ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ και ΕΠΑΡΣΗ λέει δεξιά και αριστερά ότι «τους έχει γραμμένους όλους, δεν φοβάται κανέναν, ο … Νόμος είναι ο ίδιος…».

Αφού η αδράνεια και στη συγκεκριμένη περίπτωση, τόσο  των Αστυνομικών όσο και Εισαγγελικών αρχών δυστυχώς ενθαρρύνει τον Δήμαρχο Ξάνθης σε ΒΑΡΟΣ των συμφερόντων του Δήμου, ζητούμε την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και του Εισαγγελέα Εφετών. Έτσι απλά.

Εκτός αν ο αρμόδιος Υπουργός Εσωτερικών κ.Θεοδωρικάκος με κάποια νέα ΡΥΘΜΙΣΗ, επιτρέψει τους Δημάρχους και αντιδημάρχους να χρησιμοποιούν τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα των ΟΤΑ ως … ΙΔΙΩΤΙΚΑ, οπότε και θα ζητήσουμε… δημόσια συγνώμη τόσο από τον Δήμαρχο Τσέπελη, όσο και από τον Αντιδήμαρχο Σταυρούπολης Τόλη Ελευθεριάδη!! 

Ιδού ας το πράξει! Ένας Εισαγγελέας; Επιτέλους Αξιότιμε κύριε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου...


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »