*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

28 Οκτωβρίου

Συνεχή τα κρούσματα σε σχολεία και στέκια της νεολαίας στη Ξάνθη. Η δήλωση του Πέτσα για τους ιερωμένους. Οι ειδήσεις με άλλο στυλ

28 Οκτωβρίου

Κοινός εθελοντικός καθαρισμός με τους συλλόγους "Xanthi Runners", "Σύλλογο Ποντίων φοιτητών Ξάνθης", "Πεζοπόροι Ξάνθης" και "Μονοπάτια της Ροδόπης", στο δρόμο που οδηγεί στα μοναστήρια Παναγία Αρχαγγελιώτισσα και Καλαμού.

Μπράβο τους!

…………………………

ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!

*Σχολίασε με πίκρα ο Theodoros Vrettos στο fb:

«Βόλτα με τον σκύλο... περνάμε από πάρκο μας ζητείται να αποχωρήσουμε γιατί "παίζουν τα παιδιά", περνάμε έξω από παιδική χαρά, και πάλι παράπονα γιατί "παίζουν τα παιδιά". Τα παιδιά καλά κάνουν και παίζουν... εσείς οι γονείς πότε θα σταματήσετε να "το παίζετε";

Μήπως να απαγορευτεί η βόλτα των κατοικίδιων τελείως; Ή απλά να ζητάμε ειδική άδεια κυκλοφορίας;»

-Φίλε μου… Κάπου στη μέση βρίσκεται το δίκαιο! Και το δικό σου, αλλά και των μητέρων που παίζουν τα παιδιά τους!

……

*Στη Ξάνθη συνεχίζουν να κλείνουν σχολεία και γυμνάσια λόγω κορωνοϊού…στη Καβάλα άρχισαν να ξανανοίγουν…

……

*Συγκεκριμένα επέστρεψαν στα θρανία οι μαθητές του 24ΟΥ Δημοτικού Σχολείου Καβάλας ενώ επαναλειτουργεί και το τμήμα στο Νηπιαγωγείο του Λιμένα Θάσου. Τα σχολεία είχαν αναστείλει την λειτουργία τους καθώς εντοπίστηκαν κρούσματα θετικά στον Κορωνοϊό.

Η Καβάλα βρίσκεται πλέον και στο επίπεδο 2 ωστόσο δεν υπάρχουν αλλαγές στην χρήση της μάσκας στα σχολεία.

……

*Ωστόσο με αμείωτο ρυθμό συνεχίζει η εξάπλωση του κορονοϊού στη μαθητική κοινότητα της Ξάνθης, καθώς εντοπίστηκαν και νέα κρούσματα που αφορούν μαθητές της περιοχής.

Μετά το 4ο Γυμνάσιο, το 5ο Δημοτικό και το 1ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης σειρά πήραν το 3ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης αλλά και το Μειονοτικό Γυμνάσιο Λύκειο της πόλης.

……

Και στα δύο αυτά σχολικά συγκροτήματα εντοπίστηκαν κρούσματα που αφορούσαν μαθητές με αποτέλεσμα το Γ5 (και στα δύο σχολεία της Ξάνθης) να κατεβάσει ρολά για 14 ημέρες, όπως προβλέπεται από το σχετικό πρωτόκολλο. Συνεπώς τα τμήματα των δύο σχολείων θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 7 και 8 Νοεμβρίου αντίστοιχα.

……

*Υπενθυμίζεται πάντως πως και φοιτητές της Πολυτεχνικής  Σχολής Ξάνθης  βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, με να διακοπούν τα μαθήματα  σε ένα τμήμα!

……

*Τις εικόνες που κάνουν σήμερα τον γύρο του διαδικτύου στις οποίες φαίνονται ιερείς να μην φορούν μάσκες στη διάρκεια της Δοξολογίας για την εορτή του Αγίου Δημητρίου έξω από τον ιερό ναό της Θεσσαλονίκης, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

……

*Ο κ. Πέτσας ρωτήθηκε για τους ιερείς που δεν φορούσαν μάσκες και συγκεκριμένα αν υπάρχουν κάποιοι που εξαιρούνται από αυτό το μέτρο.

«Κανείς δεν εξαιρείται από την εφαρμογή των μέτρων» είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

-Ούτε ο Δήμαρχος Τσέπελης; Κύριε Πέτσα;

……

*Επιχείρηση διάσωσης για έναν άτυχο σκύλο οργανώθηκε την Κυριακή από την πυροσβεστική στον ποταμό Νέστο.

Συγκεκριμένα το συμπαθές τετράποδο βρέθηκε στα νερά του ποταμού στην περιοχή Γαλήνη του δήμου Νέστου Καβάλας.

Στο συμβάν επιχείρησαν έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα σώζωντάς του τη ζωή.

Μπράβο τους.

 

Στρατός Ξηράς: Πρόσληψη 160 οπλιτών στις Ειδικές Δυνάμεις

-Τα απαραίτητα δικαιολογητικά πρέπει να υποβληθούν έως τις 13 Νοεμβρίου

Αναρτήθηκε τη Δευτέρα (26/10) στη Διαύγεια η κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, με την οποία προκηρύσσονται 160 θέσεις οπλιτών και εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων (Ε∆) για ανακατάταξη ή επανακατάταξη στον Στρατό Ξηράς. Αφορά βραχεία περίοδο τριών ετών µε δυνατότητα παράτασης 3 ετών, οι οποίες έχουν εγκριθεί για το έτος 2020.

Οι ενδιαφερόμενοι οπλίτες ή έφεδροι που πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα θα πρέπει να υποβάλουν για την ανακατάταξη ή επανακατάταξή τους, τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως τις 13 Νοεμβρίου (όσα υποβληθούν μετά από αυτήν την ημερομηνία θα απορρίπτονται ως εκπρόθεσμα).

Oι ενδιαφερόμενοι οπλίτες ή έφεδροι, που πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα θα πρέπει να µην έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους, σύμφωνα µε τις διατάξεις της στρατολογικής νομοθεσίας (δηλ. γεννημένοι από 1-1-1996 και μεταγενέστερα), κατά την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών για αρχική ανακατάταξη ή επανακατάταξη.

 

Bρήκαν και περιέθαλψαν τραυματισμένο ζαρκάδι στην Ξάνθη

Ένα πληγωμένο ζαρκάδι βρήκαν και περιέθαλψαν  στελέχη του Δασαρχείου Ξάνθης τη Δευτέρα.

Εκτελώντας απογευματινή βράδια δασοπροστασίας, οι Θοδωρής Μαλιδέρος, Κωστής Εγγλεζακης και Αβραάμ Μυλωνάς ενημερώθηκαν, όπως σημειώνουν, για περιστατικό με πληγωμένο ζαρκάδι που έχρηζε βοήθειας.

Έσπευσαν τάχιστα και με υπόδειξη των παρευρισκόμενων το ανέσυραν από κάποια βάτα, όπου ήταν κρυμμένο και το μετέφεραν στον Κτηνιατρείο της Μαρίας Αθανασίου, όπου το περιέθαλψε ο Κτηνίατρο Βασίλης Μπαλτόπουλος.  Όπως σημειώνουν, πολλές φορές εθελοντικά συνδράμει βοηθώντας τα στελέχη του Δασαρχείου με τα τραυματισμένα άγρια ζώα που περισυλλέγουν, ανιδιοτελώς .

Το ζαρκάδι είναι στο στάδιο της ανάρρωσης.

 

O ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΞΑΝΘΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ» ΓΙΑ ΔΩΡΕΑ ΜΑΣΚΩΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο  και τα μέλη του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Ξάνθης, εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στο Κοινωνικό Κέντρο «Σταύρος Χαλιορής», για την πρωτοβουλία του να προσφέρει στους δικαστικούς υπαλλήλους της Πρωτοδικειακής Περιφέρειας Ξάνθης, μάσκες μίας χρήσεως, για δεύτερη φορά από την έναρξη της πανδημίας.

Η δωρεά αυτή θα συμβάλλει σημαντικά στην προστασία  της υγείας των Δικαστικών Υπαλλήλων και στην πρόληψη εξάπλωσης του covid-19.

Μέσα από τις πράξεις αυτές αναδεικνύεται το υψηλό αίσθημα ατομικής και συλλογικής ευθύνης, που θα πρέπει να υποδείξουμε όλοι μας, σε συνθήκες πρωτοφανούς πανδημίας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                            Η Γραμματέας

Π.Μαχαιρίδου                       Α. Οικονομίδου

 

 

ΟΑΕΔ: Θέσεις για 3.000 ανέργους

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας με 100% επιδότηση για 3.000 ανέργους 18-30 ετών, σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού, δημοσίου και κοινωνικού τομέα, που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα.

Αφορά τις περιφέρειες:

-Στερεάς Ελλάδας

-Βορείου Αιγαίου

-Θεσσαλίας

-Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Στόχος του προγράμματος είναι:

H ενίσχυση της πρόσβασης των νέων στην αγορά εργασίας μέσω της απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας και η αντιμετώπιση της διαρροής επιστημονικού εργατικού δυναμικού.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 7 μήνες και ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει σε 3.000 ωφελουμένους μηνιαία αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο μισθό (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές), καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.

Προϋποθέσεις:

Προϋπόθεση για την ένταξη εργοδότη στο πρόγραμμα, είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού του κατά τη διάρκεια ενός τριμήνου, πριν από την ημερομηνία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

 

Συνελήφθησαν στην Καβάλα 2 διακινητές και 4 λαθρομετανάστες

Συνελήφθησαν την Δευτέρα (26-10-2020) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, οι αστυνομικοί  πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του, αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Στη συνέχεια το όχημα κινήθηκε στην παλαιά Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, όπου προσέκρουσε σε προστατευτικές μπάρες και ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον οδηγό – διακινητή και τον συνοδηγό – συνεργό του, οι οποίοι όπως διαπιστώθηκε μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι για τις πινακίδες κυκλοφορίες που έφερε το όχημα είχε δηλωθεί κλοπή, ενώ ο οδηγός - δράστης στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Σημειώνεται ότι και οι δύο διακινητές αντιστάθηκαν κατά τη σύλληψη.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, οι πινακίδες κυκλοφορίας και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »