*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

23 Οκτωβρίου

ΠΑΝΙΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΥ: Ξαφνικά άρχισε να μιλάει και για… διαφάνεια: σε ...όλους και για όλα!

23 Οκτωβρίου

*Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ» Κυριάκου και ΝΔ!

Τροπολογία του Υπουργού Εσωτερικών  βάζει τέλος στις παρερμηνείες για τις ποινικές διώξεις αιρετών και αυτοδιοικητικών μετά τον ντόρο που ξεσηκώθηκε σε όλη την Ελλάδα

*ΤΙ ΕΛΕΓΕ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

ΤΗΣ ΛΕΜΟΝΘΕΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ «Μ»

*Ο προληπτικός έλεγχος που ασκούσε το Ελεγκτικό Συνέδριο στις δαπάνες των ΟΤΑ και των Νομικών Προσώπων του Δημοσίου έχει καταργηθεί νομοθετικά από την 1η Αυγούστου του 2019 από τον Θεοδωρικάκο!

*Ο πρώην ΚΝΕίτης και δεξί χέρι του Σημίτη, υπεύθυνος για την σημερινή «κατάντια» και «αδιαφάνεια» των Δήμων, αφού με δικές του ρυθμίσεις οι απευθείας αναθέσεις έγιναν πλέον σήμα... κατατεθέν των Φανουράκηδων!

*Είναι δυνατόν βρε δημοσκόποι της ....πλάκας να βγάζετε στους πρώτους τον Θεοδωρικάκο και στους... δέκατους έναν Άδωνη Γεωργιάδη;

ΠΑΝΙΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΥ!

Ο επί 20 και πλέον χρόνια ΚΝΕίτης και μετά δεξί χέρι του Σημίτη νυν Υπουργός Εσωτερικών που έκανε... πανάκια (!) τις ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ, πανικόβλητος από τη λαϊκή κατακραυγή γιατί με τις αντιδημοκρατικές και κατά την ταπεινή μας αντισυνταγματικές ρυθμίσεις και προκλητικές παροχές στους Δημάρχους –τριπλασίασε σχεδόν τους ειδικούς συμβούλους και συνεργάτες που πληρώνονται περίπου 2000 ευρώ έκαστος χωρίς να κάνουν τίποτα οι περισσότεροι, αλλά και χωρίς να γνωρίζει κανείς σε ποια γραφεία απασχολούνται- δυστυχώς αποδεικνύεται ο «αδύναμος» κρίκος της Κυβέρνησης, όσο κι αν φαίνεται προκλητικά αληθινό...

-Ξαφνικά άρχισε να μιλάει και για… διαφάνεια: σε όλους και για όλα!

Αναλυτικότερα: «Πρόταγμα κάθε κυβερνητικής νομοθετικής παρέμβασης είναι η διαφάνεια σε όλους και όλα», ανέφερε λοιπόν  ο νυν υπουργός Εσωτερικών, καταθέτοντας τροπολογία σύμφωνα με την οποία ισχυρίζεται ότι με αυτήν, «βάζει τέλος στις παρερμηνείες για τις ποινικές διώξεις αιρετών»!!!

Κι όλα αυτά, όταν θα έπρεπε ειδικά σε κάποιους Δήμους όπως οι Δήμοι Ξάνθης και Μύκης για παράδειγμα με τους δημάρχους των οποίων φωτογραφίζεται ο ίδιος...υπερήφανος, ενώ ήδη λόγω των παρανομιών και δεκάδων απευθείας αναθέσεών τους, θα έπρεπε να ασχοληθούν μαζί τους, όχι μόνο οι Εισαγγελείς, αλλά και οι Επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης!

(σ.σ. Πράγματα που δεν τα λέμε βέβαια μόνο εμείς, αλλά καταγγέλλει επί μήνες και η αντιπολίτευση!!!).

Μετά λοιπόν από τον ντόρο που προσφάτως προκλήθηκε πανελλήνια, ο εν λόγω Υπουργός σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών, «Με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, με την επεξηγηματική τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Εσωτερικών στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης», βγήκε να μας πει, ποιους αφορά η τροπολογία Κακλαμάνη!!!

Επισημαίνοντας μάλιστα «ότι, πλέον, δεν μένει κανένα περιθώριο παρερμηνειών ή σκιών και ότι πρόταγμα κάθε κυβερνητικής νομοθετικής παρέμβασης είναι η διαφάνεια σε όλους και όλα», καταθέτοντας τροπολογία!

Η οποία τροπολογία αν δεν υπήρχε ο ντόρος που δημιουργήθηκε, θα είχε κατατεθεί ποτέ από τον εν λόγω υπουργό; ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ!!!

Η τροπολογία έχει ως εξής:

Άρθρο 68

Ερμηνευτική διάταξη του άρθρου 67 του ν. 4735/2020

Η αληθής έννοια του άρθρου 67 του ν. 4735/2020 (Α’ 197) καταλαμβάνει αποκλειστικά και μόνο περιπτώσεις που έχουν ελεγχθεί από τις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και το Ελεγκτικό Συνέδριο έως τη λήξη του προληπτικού ελέγχου και οι οποίες κρίθηκαν νόμιμες πριν την πληρωμή τους από τους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, εκτός εάν τα πρόσωπα που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του ανωτέρω άρθρου προκάλεσαν δολίως τη θεώρησή τους ή εάν διαπιστωθεί έλλειμμα ύστερα από κατασταλτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου ή των ελεγκτικών υπηρεσιών της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Αιτιολογική έκθεση

Όπως ρητά αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της υπ’ αριθμ. 489/48 βουλευτικής τροπολογίας και η οποία ενσωματώθηκε στο άρθρο 67 του ν. 4735/2020 «…δαπάνες οι οποίες εκτελέστηκαν τόσο βάσει ενταλμάτων των Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους του Υπουργείου Οικονομικών, όσο και από τους ίδιους τους Ο.Τ.Α. και ελέγχθηκαν προληπτικώς από το Ελεγκτικό Συνέδριο… Πρόκειται για δαπάνες η πληρωμή των οποίων κρίθηκε νόμιμη…».

Προς άρση οποιασδήποτε αμφιβολίας, με την παρούσα ρύθμιση, ορίζεται με τρόπο μη επιδεχόμενο καμίας αμφισβήτησης ότι αφορά αποκλειστικά και μόνο δαπάνες οι οποίες θεωρήθηκαν από τις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου και το Ελεγκτικό Συνέδριο και κρίθηκαν νόμιμες πριν την πληρωμή τους. Η αληθής έννοια της ως άνω διάταξης συνίσταται στο ότι, δεδομένου του τεκμηρίου νομιμότητας της δαπάνης, όσον αφορά τόσο τους αιρετούς, όσο και τους υπαλλήλους των

Ο.Τ.Α. που έλαβαν μέρος στη διαχειριστική διαδικασία διενέργειάς της, δεν γεννάται τυχόν δημοσιονομική, πειθαρχική ή ποινική ευθύνη για αυτήν καθεαυτήν την πληρωμή της δαπάνης.

Ως εκ τούτου, η ποινική δίωξη αιρετών και υπαλλήλων των Ο.Τ.Α. για την πληρωμή δαπανών που έλαβε χώρα μετά τη θεώρηση των οικείων ενταλμάτων πληρωμής, αντιβαίνει στην ασφάλεια του δικαίου και στην αρχή της νομιμότητας, εκτός βεβαίως εάν εμφιλοχώρησαν δόλιες ενέργειες των ιδίων προς τον σκοπό της θεώρησής τους.

 

ΚΑΙ Η ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ «Μ» ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ!

1. Είναι δυνατόν ο κύριος Θεοδωρικάκος ξαφνικά να μιλάει για… διαφάνεια: σε όλους και για όλα!;;;  Όταν μέσα σε ένα 14μηνο ο αντ’ αυτού αντιδήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Φανουράκης έχει δώσει πάνω; Κι όταν η ίδια η υπάλληλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ομολογούσε στις 7 Φεβρουαρίου 2020 ότι, «ο προληπτικός έλεγχος που ασκούσε το Ελεγκτικό Συνέδριο στις δαπάνες των ΟΤΑ και των Νομικών Προσώπων του Δημοσίου έχει καταργηθεί νομοθετικά από την 1η Αυγούστου του 2019! Ως εκ τούτου οι δαπάνες που αναφέρονται στο εν λόγω δημοσίευμα δεν ελέγχονται πλέον από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου πριν πληρωθούν»;;;

2.Ποιός ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ νομοθετικά τον έλεγχο στους ΟΤΑ από 1η Αυγούστου του 2019; Μήπως ΕΣΕΙΣ; Εν γνώσει σας ότι με τον τρόπο αυτό δεν θα υπάρχει ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ στις δαπάνες;

Ακονίζω την μνήμη σας, φιλοξενώντας την επιστολή της αρμόδιας υπαλλήλου του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το Δήμο Ξάνθης. ΑΥΤΟΥΣΙΑ!!!

 

ΙΔΟΥ ΑΥΤΟΥΣΙΑ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΛΕΜΟΝΘΕΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟN «Μ» ΣΤΙΣ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Κύριε Παπαδόπουλε,

Σχετικά με το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας σας, στο οποίο αναφέρεται το όνομά μου, έχω να σας πληροφορήσω τα εξής:

«1) Η κ. Λεμονθέα Παπαδοπούλου δεν είναι Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ούτε Αναπληρώτρια Επίτροπος.

2) Ο προληπτικός έλεγχος που ασκούσε το Ελεγκτικό Συνέδριο στις δαπάνες των ΟΤΑ και των Νομικών Προσώπων του Δημοσίου έχει καταργηθεί νομοθετικά από την 1η Αυγούστου του 2019! Ως εκ τούτου οι δαπάνες που αναφέρονται στο εν λόγω δημοσίευμα δεν ελέγχονται πλέον από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου πριν πληρωθούν.

Για τους παραπάνω λόγους, θα ήταν καλό να μην παραπληροφορείτε τους αναγνώστες της εφημερίδας σας και να μην προσβάλλετε το θεσμό του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που είναι το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο της χώρας μας, και εμένα προσωπικά.

Λεμονθέα Παπαδοπούλου

Υπάλληλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου».

(7 Φεβρουαρίου 2020)!

-Για ποια.... διαφάνεια για όλους και για όλα μιλάτε λοιπόν;

3.Κι ένα τελευταίο για τις «κατευθυνόμενες» δημοσκοπήσεις των γνωστών εταιρειών: 

-Είναι δυνατόν βρε δημοσκόποι της... πλάκας να βγάζετε στους πρώτους τον Θεοδωρικάκο και στους... δέκατους έναν Άδωνη Γεωργιάδη; Είναι δυνατόν;

 

 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »