*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

24 Σεπτεμβρίου

Στα χέρια νηπιαγωγός και μητέρα, στη Ξάνθη η Ντόρα, "ρολά" στο Γ1 του 4ου Γυμνασίου. Οι ειδήσεις με άλλο στυλ

24 Σεπτεμβρίου
Με... κάδους απορριμμάτων έκλεισαν την είσοδο του 1ου Γυμνασίου Ξάνθης οι καταληψίες μαθητές για να μην κάνουν μαθήματα!
………………………………….
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Η καταγγελία είναι ΕΠΩΝΥΜΗ ναι μεν από  αναγνώστριά μου, η ίδια ωστόσο θέλει να κρατήσει την ανωνυμία της, γεγονός απολύτως σεβαστό.
......
*Ιδού λοιπόν τι αναφέρει σε λιτή επιστολή της στο messenger:
Καλησπέρα. Πριν από λίγο και την ώρα που σχολο;yσαν τα μικρά μου από το νηπιαγωγείο και συγκεκριμένα το 2ο ήρθε στο νηπιαγωγείο δύναμη της αστυνομίας ένα περιπολικό και δύο μηχανές και από όσο κατάλαβα μια μαμά με μια νηπιαγωγό ήρθαν στα χέρια διότι η μητέρα έλεγε πως η νηπιαγωγός χτυπούσε το παιδί της. Άγνωστο τι συνέβη... Μάλιστα λένε πως και η μητέρα αντέδρασε άσχημα απέναντι στην νηπιαγωγό. Κάποιες ώρες νωρίτερα στο fb και στην ομάδα μαμάδες της Ξάνθης κάποια κοπέλα ανέβασε πως έχει στοιχεία για νηπιαγωγό που χτύπησε το παιδί της και αναρωτιόταν τι πρέπει να κάνει σε αυτή την περίπτωση. Δεν ξέρω αν συνδέονται. Σας το στέλνω απλά σαν ένα συμβάν που το είδα στο σχόλασμα των παιδιών και ως μια δημοσιογράφος που θέλει πολύ να ασχοληθεί με το επάγγελμα αλλά οι υποχρεώσεις της μανουλας δεν της το επιτρέπουν... Θα ήθελα να διατηρήσω την ανωνυμία μου και να σας συγχαρώ για την δίκαιη κρίση σας στα κακώς κείμενα αυτής της πόλης. Συγχωρέστε με για τυχόν λάθη σύνταξης αλλά ακόμα και τώρα που γράφω δύο πιτσιρίκια με τραβούν το ένα από την μια το άλλο από την άλλη. Καλό σας απόγευμα
.......
*Σημειώνω ότι χθες το fb πήρε φωτιά για το παραπάνω θέμα, με τη διαφορά ότι ο καθείς έλεγε το... μακρύ και το κοντό του, λέγοντας ότι ο καυγάς έγινε επειδή το παιδάκι δεν φορούσε μάσκα κλπ.
Καλό είναι λοιπόν ο Διδασκαλικός σύλλογος Ξάνθης να βγάλει μια ξεκάθαρη ανακοίνωση και να μας ενημερώσει τι επακριβώς συμβαίνει και ειδικά μετά τα δυο εξώδικα των γονέων στον Δήμαρχο Ξάνθης  Μανώλη Τσέπελη!
……
*Φαίνεται ότι στο Γηροκομείο του Παπαχρόνη (Σ.Σ. Έτσι θα το αποκαλούμε από δω και πέρα λόγω της «ιδιοκτησιακής» λογικής της «γιάφκας» με  της οποία κινείται η «παρέα» του Προέδρου εκεί…), το χρήμα ρέει!
-Για να μην έχει  ανάγκη από τα αμαξίδια και να προτείνουν (ο ίδιος ο Πρόεδρος) μάλιστα στον Τάσο Τεφρωνίδη να τα δώσει στο... Γηροκομείο της Μητρόπολης!
Σε λίγο μπορεί να δούμε δηλαδή κύριε Τσακιρίδη και κύριε Χάρη Διαφωνίδη τα δυο γηροκομεία να… «αδελφοποιούνται»... κιόλας! Λέμε…
.......
*Στην Ξάνθη φαίνεται πως θα βρεθεί - εκτός απροόπτου - η Ντόρα Μπακογιάννη κατά πάσα πιθανότητα αύριο Παρασκευή ή το Σάββατο ξεκινώντας από Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη.
Στη Ξάνθη πάντως θα έρθει η Ντόρα κατά πάσα πιθανότητα την Κυριακή και θα συνοδεύεται από τον σύζυγό της κύριο Κούβελο.

«Ρολά» στο Γ1 του 4ου Γυμνασίου Ξάνθης 
μέχρι 29/09 λόγω κρούσματος κορονοϊού!
Την αναστολή λειτουργίας μόνο του τμήματος Γ1 του 4ου Γυμνασίου Ξάνθης λόγω εμφάνισης κρούσματος κορονοϊού αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας.
Πρόκειται για έναν μαθητή που βρέθηκε θετικός σε Covid-19 με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στη σχολική μονάδα της Ξάνθης, ενώ αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία απολύμανσης του τμήματος στο οποίο πήγαινε ο εν λόγω μαθητής.
Ακολούθως αποφασίστηκε να τεθεί σε αναστολή λειτουργίας το συγκεκριμένο τμήμα - και όχι ολόκληρο το σχολείο - έως και τις 29/09.
Υπενθυμίζεται ότι το 4ο Γυμνάσιο Ξάνθης συγκαταλέγεται στα σχολεία που προχώρησαν σε καταλήψεις το πρωί της Δευτέρας, με τους μαθητές να διαμαρτύρονται για τον αριθμό των ατόμων ανά τμήμα, τις αποστάσεις, τα μέτρα προστασίας αλλά και τη χρήση μάσκας.
Το εν λόγω κρούσμα ανακοινώθηκε και επίσημα από τον ΕΟΔΥ στην ενημέρωση της Τρίτης, ενώ την ίδια ημέρα ανακοινώθηκε ακόμα ένα κρούσμα στην ΠΕ Ξάνθης.

Ξάνθη-ποδοσφαιρικό: Πήρε τον Κέβιν Γκαρθία που έπαιζε στον Παναιτωλικό

 

Μια ακόμη μεταγραφή για την Ξάνθη που έδωσε τα χέρια με τον ακραίο μπακ Κέβιν Γκαρθία που έπαιζε στον Παναιτωλικό.

Ο 31χρονος ακραίος μπακ, Κέβιν Γκαρθία ο οποίος έχει περάσει δυο φορές από τον Παναιτωλικό θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ξάνθη.

Ο Κέβιν Γκαρθία είναι γεννημένος στις 8 Σεπτεμβρίου του 1989, στην Πεγκουέρα της Ισπανίας.

Η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε το 2010, στη Μαγιόρκα και ο Παναιτωλικός ήταν η πρώτη ομάδα στην οποία αγωνίστηκε εκτός Ισπανίας.

Έμεινε για δύο χρόνια (2014-16) στο Αγρίνιο και είχε εξαιρετική παρουσία.

Από το 2016 μέχρι το 2019, ο Ισπανός επέστρεψε στη χώρα του για να γυρίσει στο Αγρίνιο τον περασμένο χειμώνα όπου και παρέμεινε μέχρι το τέλος της περσινής αγωνιστικής περιόδου.

Θα παραμείνει στην πατρίδα μας αλλά θα παίξει στην Super League 2 με τη φανέλα της Ξάνθης, που έχει πραγματοποιήσει καλές μεταγραφές με στόχο την άμεση επιστροφή της στην μεγάλη κατηγορία.

fosonline.gr

Συνελήφθησαν στο Ν. Ροδόπης Έλληνας διακινητής και 4 λαθρομετανάστες
Συνελήφθη την Τετάρτη (23-9-2020) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην παλαιά Εθνική Οδό Σαπών - Κομοτηνής,  από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών και του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης ένας ημεδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες. Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και χρηματικό ποσό.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.

Απίστευτη πρόκληση Τουρκίας: «Η Ξάνθη κατοικείται κυρίως από Τούρκους»
Σε μια άνευ προηγουμένου πρόκληση προχωρά η Τουρκία, η οποία φαίνεται πως ενοχλήθηκε ιδιαίτερα από την πρόσφατη στρατιωτική άσκηση που πραγματοποιήθηκε στο Πετροχώρι της Ξάνθης.
Πιο συγκεκριμένα, ο Ιμπραχίμ Καλίν, ως εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν, μετέφερε τη δυσφορία του προέδρου της Τουρκίας στο State Department, για την πρόσφατη στρατιωτική άσκηση που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη με τη συμμετοχή στρατιωτικής δύναμης από την Αμερική.
Μάλιστα, ο Καλίν ισχυρίστηκε ότι η Ξάνθη κατοικείται στην πλειοψηφία «από Τούρκους»,  αποκαλύπτοντας ότι στην Άγκυρα ασκούν πιέσεις προς την Ουάσιγκτον θεωρώντας ότι οι Αμερικανοί μεροληπτούν υπέρ των Ελλήνων.
Πρόκειται για μια ιδιαίτερα μεγάλη πρόκληση από πλευράς Τουρκίας, η οποία συνεχίζει να αγνοεί επιδεικτικά την ελληνική κυριαρχία στη Θράκη, να βλέπει "καταπιεσμένους Τούρκους" και να προσλάβει τους Έλληνες κατοίκους της Θράκης. Μένει φυσικά να δούμε εάν θα υπάρξει αντίδραση από πλευράς της ελληνικής πολιτείας στη νέα αυτή Τουρκική πρόκληση.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΣΤΟΝ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ 2019
Με θερμά λόγια απάντησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος Β’ στον Πρόεδρο της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος 2019 και Βουλευτή Ροδόπης Δρ. Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη που του προσέφερε την πρόσφατη μελέτη του με θέμα «Συνταγματική Αναθεώρηση 2019: Χαμένη ευκαιρία ή νέο Ξεκίνημα;», η οποία κυκλοφόρησε με την επιμέλεια της Νομικής Βιβλιοθήκης και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
 «Μελέτησα το πόνημα σας, τονίζει ο Αρχιεπίσκοπος. Πραγματοποιήσατε πολύ καλή μελέτη και παράξατε ένα βιβλίο λίαν εμπεριστατωμένο και επιστημονικά τεκμηριωμένο, το οποίο είναι σημαντικό εργαλείο για τον μελετητή των θεμάτων που άπτονται της Συνταγματικής Αναθεώρησης. Συγχαρητήρια για τον κάματο σας και την επιμέλεια που επιδείξατε. Εύχομαι με την Ευλογία του Κυρίου μας να συνεχίσετε να προσφέρετε και άλλα αξιόλογα έργα. Εύχομαι ο Κύριος να σας ευλογεί και να σας χαριτώνει εν παντί».
Να τονιστεί ότι ένα ιδιαιτέρως κρίσιμο κεφάλαιο που απασχόλησε τη αναθεωρητική διαδικασία ήταν η πρόταση της αριστεράς για το διαχωρισμό Κράτους -Εκκλησίας, η κατάργηση του θρησκευτικού όρκου του Προέδρου της Δημοκρατίας και άλλα σχετικά θέματα, τα οποία διαχειρίστηκε με δεξιοτεχνία και αποτελεσματικότητα ο συγγραφέας ως πρόεδρος της Επιτροπής, επιτυγχάνοντας ένα αποτέλεσμα που προστάτευσε την ιστορική και πολιτιστική παράδοση της Ελληνικής Συνταγματικής ιστορίας από αβίαστες και επιδερμικές αναθεωρητικές προσεγγίσεις.
Στην επιστημονική και πολιτική αυτή προσπάθεια ο Ευριπίδης Στυλιανίδης συνεργάστηκε γόνιμα με εκκλησιαστικούς και επιστημονικούς κύκλους.

Οριστικά εκτός 12% οι μικρομεσαίοι της Θράκης. 
Μόνο οι μεγάλες επιχειρήσεις θα ωφεληθούν
Οριστικά εκτός της ρύθμισης για την καταβολή (συμψηφισμό με οφειλές) της επιδότησης του κόστους εργασίας 12% μένουν οι περισσότερες επιχειρήσεις της Θράκης που δεν είχαν προσφύγει κατά του δημοσίου.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Επιμελητηρίων της περιοχής, μετά βίας το 10-15% των επιχειρήσεων εμπίπτει, δηλαδή μόνο οι μεγάλες μεταποιητικές επιχειρήσεις  που έχουν κάνει σχετικές προσφυγές και έχουν “παγώσει” την παραγραφή των απαιτήσεων από το Δημόσιο, που είναι απαραίτητος όρος της νέας ρύθμισης.
Αυτό σημαίνει ότι από τα συνολικά 170 εκατ. ευρώ που υπολογιζόταν να φτάσουν στις επιχειρήσεις της Θράκης, θα φτάσουν περίπου τα 100 αλλά μόλις σε μια μικρή μειοψηφία μεγάλων και πολύ μεγάλων επιχειρήσεων, αφήνοντας έξω όλους τους μικρομεσαίους που δεν είχαν τη δυνατότητα πολυδάπανης προσφυγής εναντίον του δημοσίου.
Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί η δήλωση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ροδόπης Νίκου Αγγελίδη, υπήρχε όριο ανώτατης καταβολής στις 200.000 ευρώ το οποίο “κόπηκε” λίγο πριν την υπογραφή με παρέμβαση των βουλευτών Ευριπίδη Στυλιανίδη και Δημήτρη Καιρίδη, που κατάγεται από την περιοχή. Δεν κατέστη εφικτό να καταργηθεί ο απαραίτητος όρος για την προσφυγή εναντίον του δημοσίου.
Πάντως τα επιμελητήρια Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου ξεκινούν προσπάθειες για ανατροπή της κατάστασης.


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »