*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

14 Αυγούστου

Η παράταξη "ΑΓΑΠΗ", ο Παπαχρόνης, ο Σπανίδης, η "γιάφκα" και η νέα "παροχή" του συστήματος Τσέπελη που δεν πέρασε!

14 Αυγούστου

*Οι ήρωες πεθαίνουν όταν θελήσει το κοινό...οι νέοι δρόμοι όμως και τα δεν πεθαίνουν ποτέ...! Δεν έχουν ημερομηνία λήξης....


*Απορώ ειλικρινά γιατί η παράταξη ΑΓΑΠΗ για τη Ξάνθη μας, κάνει τόσο μεγάλη προσπάθεια να μας πείσει ότι έχει πλέον μετατραπεί σε….ΑΓΑΠΗ για τον Τσέπελη! Δεν χρειάζεται καθόλου προσπάθεια…
-Το έχουμε αντιληφθεί πλέον όλοι μας, οπότε αδίκως προσπαθούν και οι «6» της συγκεκριμένης "παρέας" -έχω ελάχιστα ερωτηματικά πλέον μόνο για τους δυο γιατρούς- προκειμένου να μας αποδείξουν το ακριβώς…αντίθετο!
….
*Τελευταίο παράδειγμα βέβαια, το αίτημα του Συλλόγου Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης (που για να είμαστε ειλικρινείς, έχει «μετατραπεί» πλέον σε Σύλλογο Αιμοδοτών….Παπαχρόνη), όχι απλά να μην πληρώνει ενοίκιο στον χώρο «φιλέτο» που βρίσκεται επί της οδού Ηρώων αλλά και να της…»χαριστούν» (!) όλα τα χρήματα που πλήρωσε απο την ημέρα τής μίσθωσής του στο Δήμο Ξάνθης, προκειμένου με τον τρόπο αυτό να φανεί ακόμη πιο "κακός" ο πρώην Δήμαρχος Μπάμπης Δημαρχόπουλος ....γεγονός που κατά την αντιπολίτευση χαρακτηρίζεται ως ...«σκάνδαλο", αλλά και να φανεί με τον τρόπο αυτό οτι "ο Τσέπελης "λύνει" όλα τα θέματα!
-Πλην όμως και όπως τουλάχιστον «εξομολογήθηκε» σε μένα προσωπικά ο Παπαχρόνης μετά τις εκλογές, «ο Τσέπελης προκειμένου προκειμένου να προσεταιριστεί τη συγκεκριμένη παράταξη….ευθύς εξ' αρχής του είχε υποσχθεί την συγκεκριμένη παροχή, όπως και οτι θα του έδινε τον...Τομέα κοινωνικής πολιτικής Δήμου Ξάνθης, , προκειμένου να τον  πάρει με το "μέρος"  του! Άλλωστε μόνο αυτού του είδους την "πολιτική"  γνωρίζει ο σημερινός Δήμαρχος με την "παιδεία" που διαθέτει και αυτήν επί χρόνια ασκεί...
(σ.σ. Εδώ μέχρι....ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ υποσχέσθηκε στον Τεφρωνίδη, ώστε τα "άσχημα" σχόλια κατά της σημερινής δημοτικής αρχής να "περικόπτονται" όταν είναι ιδιαίτερα "ενοχλητικά" απο τα  "Στραβά κι Ανάποδα'...)
........
*Μάλιστα συχνά πυκνά μου έστελνε και μηνύματα ο Παπαχρόνης ότι «τελικά  οι….δυο μας μείναμε που δεν υποκύπτουμε στο σύστημα Τσέπελη-Φανουράκη»! Άλλωστε ο συγκεκριμένος άνθρωπος μέχρι να πάρω τηλέφωνο στο Σπανίδη και να  του πω "πες τον δικό σου να σταματήσει να μου στέλνει μηνύματα στο κινητό ή στο fb γιατί παράγινε...",  ενδεχομένως να επαναλαμβάνονταν τα ίδια! 
(σ.σ. Τι σχέση μπορώ να έχω εγώ με τον εν λόγω κύριο....Κι άντε δεν ήξερε, δεν ρώτατε την Φιφή να τον κατατοπίσει ολίγον....ώστε να μη λέει άλλα απο μπροστά κι άλλα απο ...πίσω; Αναγάγοντας σε επιστήμη αυτού του είδους το "κουτσομπολιό"...)
.......
*Μια και φτάσαμε όμως εδώ που φτάσαμε....Ας πούμε  τα πράγματα με το όνομά τους.
Ο Σύλλογος Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης πράγμαται έχει μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ προσφοράι στο Νομό Ξάνθης. Κια φυσικά ο σημερινός  Πρόεδρός του, παρά τα όσα κατά καιρούς του έχουν καταλογίσει άλλα μέλη, έχει παίξει σοβαρό και σημαντικό ρόλο σε αυτό; Μόνο που πλέον του έχει προσδώσει "ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ" χαρακτήρα..!
Κι εκεί πλέον έχει χαθεί και η "μπάλα"...!
Αφού κάτι παρόμοιο έχει γίνει και στο Γηροκομείο Ξάνθης, που κοινό "μυστικό" αποτελεί πλέον οτι εδρρεύει και η  "γιάφκα" του Προέδρου με τους πλέον στενείς επιτελείς του Χάρη Διαφωνίδη και Τσακιρίδη, αφού ο Σπανίδης λόγω της στενής μας σχέσης, δεν ήταν της... "απόλυτης" εμπιστοσύνης! Κι εύχομαι απο δω και πέρα να πάρει κι αυτός τη "θέση" που του αξίζει....
Εκεί άλλωστε γίνονται και οι συνεδριάσεις, εκεί είναι και η ....ΕΔΡΑ της παράταξης.Και με πιο απλά λόγια, το ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ έχει καταστεί πλέον "πολιτικό εργαλείο" της συγκεκριμένης δημοτικής παράταξης και κυρίως του Παπαχρόνη με ότι αυτό συνεπάγεται...
.......
*Κάπου από εκεί λοιπόν  ξεκινάει και η απότομη "μεταστροφή" της συγκεκριμένης δημοτικής παράταξης  (κυρίως απο την έναρξη της πανδημίας και μετά) που μετά τις σκληρές και «φλογερές» ....καταγγελίες για τις απευθείας αναθέσεις  του Φανουράκη και τις στενές  σχέσεις του Δήμαρχου Τσέπελη με το Τουρκικό Προξενείο, τον «Ψευτομουφτή» Ξάνθης, τα όσα διαδραματίστηκαν ακόμη και με εκείνη την περίφημη εκδήλωση του....«Βατικανού» η "ΑΓΑΠΗ" πλέον αποτελεί τον καλύτερο «σύμμαχο» της σημερινής δημοτικής αρχής, ενώ χρησιμοποιείται ανοιχτά πλέον και ως….»Δούρειος Ίππος» για να «διασπά» ανάλογα με τις περιστάσεις την αντιπόλίτευση με την οποία "έπαιξε" ένα διάστημα...! 
-Και όπου εύκολα απο "συνομιλητής" του Μελισσόπουλου,  του Χατζηθεοδώρου και του  Λύρατζη, ο Παπαχαρόνης  έγινε άριστος..."συνομιλητής" του σημερινού συστήματος, που δεν δίστασε φυσικά να "μεταλλάξει" και στον υπ' αριθ. 1,  "πολέμιο" του Δημαρχόπουλου! 
…..
*Το σχέδιο; Ανάλογα με τις περιπτώσεις, επιλέγονταν  και ο «στόχος» έτσι ώστε πλην του Παπαχρόνη που πολλές φορές μένει αφανής και βάζει τους άλους μπροστά,  έμπαιναν στο στόχαστρο ακόμη και άνθρωποι, που λειτούργησαν μόνο θετικά στην ίδρυση και στήριξη της σγκεριμένης περάταξης! Και μάλιστα με πρωτοφανείς αθλιότητες...Και δεν εννοώ μόνο τον εαυτό μου! 
Φυσικά πάντα με το αζημίωτο...! 
…..
*Έτσι μόνο τυχαίες βέβαια δεν είναι οι συνεχείς οικονομικές ενισχύσεις από το «σύστημα» του Δήμου Ξάνθης στο Ποδηλατικό σύλλογο Ξάνθης των Σπανίδη-Τσακιρίδη, με τον πρώτο μάλιστα –υποτιθέμενο «αγνό» της παράταξης- να έχει γίνει…»υπερασπιστής» αυτών που επί χρόνια κατέγγελνε!
Τώρα πως γίνεται ο συγκεκριμένος άνθρωπος απο "ένθερμος" υποτίθεται υποστηριχτής των Εθνικών θέσεων (σ.σ. Στον Σπανίδη αναφέρομαι...)...να πηγαίνει πλέον χέρι χέρι με αυτούς που έχουν ταυτιστεί με το Τουρκικό Προξενείο, το DEB κλπ...Αυτό είναι μια άλλη ιστορία. 
……
*Και φτάνουμε στο δια ταύτα.
Ευρισκόμενη λοιπόν σε δεινή πλέον θέση η σημερινή καταρρέουσα δημοτική αρχή αφού επί ένα χρόνο εκτός από σκανδαλώδεις απευθείας αναθέσεις και ενός επικοινωνιακού παιχνιδιού που τελικά εξελίχθηκε σε μπούμερανκ, με υποσχέσεις και παροχές κατόρθωσε -και μπράβο της- και "μετέτρεψε" πλέον την δημοτική παράταξη ΑΓΑΠΗ για τη Ξάνθη μας, σε Δημοτική παράταξη ΑΓΑΠΗ για τον…Τσέπελη!
(σ.σ. Εδώ ο Τσέπελης κατόρθωσε να εξελιχθούν σε φανατικούς ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΕΣ του οι Ξυνίδης και Δημήτρης Μπένης...Με τον Παπαχρόνη και τον Σπανίδη δεν θα τα κατάφερνε...;)
.....
«Παροχές» που βγάζουν πλέον «μάτια»! Αλλά είχαν κι ένα καλό….
"Αποκάλυψαν" το πραγματικό «πρόσωπο» ακόμη και ανθρώπων που μέχρι πρότινος –να είμαι ειλικρινής-ποτέ δεν περίμενα η ψυχή τους να είναι τέτοια άβυσσος...
Και αναφέρομαι φυσικά στον επί χρόνια υποτιθέμενο "φίλο" μου Μιχάλη Σπανίδη…! .
Και ο  οποίος για παράδειγμα ενώ πήρε τρεις απευθείας αναθέσεις επί Λύρατζη στο Κέντρο Πολιτισμού των 5.000 ευρώ για αγορές βιβλίων, αν θυμάμαι καλά τα έτη 2016, 2017 και 2018, κάθε φορά που θέλει να πετάξει την μπάλα στην…»εξέδρα» και νομίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό γίνεται πιο «ευχάριστος» στον...«όψιμο» φίλο του τον Φανουράκη! Καθυβρίζει τον πρώην Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού...Οπότε τι την ψάχνεις;
….
Και γαι να γίνομαι πιο συγκεκριμένος. Ποια ήταν τα τελευταία "επιτεύγματά" του Μιχάλη Σπανίδη; «Χρέωσε» ανακοίνωση πίσω από την οποία βεβαίως βρίσκεται το γνωστό «σύστημα» του Δήμου Ξάνθης με τον Παπαχρόνη, στον ....γιατρό Βασίλη Παπαδόπουλο! Για ευνόητους λόγους...Αθλιότητα που πραγματικά με εξέπληξε!
Ενώ προσφάτως του δημιουργήθηκε η φαεινή ιδέα να δημιουργήσει και….ΘΙΑΣΟ στο Μητορπολιτικό Δήμο! Με στόχαστρο τη Θρακική Σκηνή!!!
Και μιλάμε για "υποτιθέμενο" φίλο ετών, που είναι εμφανές πλέον οτι έχει πλήρως «αλλοιωθεί» στο σύστημα Παπαχρόνη και σία...
.....   
Βέβαια μέχρι ένα σημείο, δεν τον αδικώ και χαλάλι του, να «πουλήσει» εκτός από μένα –που έχω "συνηθίσει" πλέον-και όλες τις υποτιθέμενες «ηθικές» αξίες που υπηρετούσε….αφού η κρίση έχει πλήξει ιδιαίτερα τις εκδόσεις και τα βιβλιοπωλεία. Οπότε....χαλάλι του! 
…..
Και στο ρεζουμέ των παραπάνω...γιατί μου είπαν ότι ο Χάρης Διαφωνίδης με  τον Τσακιρίδη «εξέβρασαν» τρομερές κακίες στο fb  κατά των δημοτικών συμβούλων πυ δεν ψήφισαν την «παροχή» του «δίδυμου» Φανουράκη-Τσέπελη στον....Σύλλογο Αιμοδοτών Παπαχρόνη! Με αποτέλεσμα να μην περάσει από το συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης το συγκεκριμένο θέμα αφού πήρε 17 ψήφους  ενώ έπρεπε να πάρει 21….
......
Η απάντηση λοιπόν είναι μία και  την ξέρουν και οι ίδιοι όπως και σύσσωμη πλέον η τοπική κοινωνία.
-Τόσο ο Σύλλογος Αιμοδοτών Παπαχρόνη όσο και το Γηροκομείο Παπαχρόνη φίλτατε Χάρη Διαφωνίδη….ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ πλέον μόνο συγκεκριμένες λογικές «γιάφκας» που είναι πλήρως ταυτισμένες με τις δυνάμεις που ο αρχηγός Σας «καλούσε» προεκλογικά να πάνε στο…σπίτι τους! Και γι’ αυτό και δεν ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ!
Αδίκως λοιπόν ρίχνετε κροκοδείλια δάκρυα……διότι ο καθείς πλέον,  όπως στρώνει κοιμάται! Ακόμη κι αν είναι "ευμετάβλητης " συνείδησης...κατά το δοκούν!
Πάνος Π. 
(σ.σ. Οφείλω πάντως να συγχαρώ τον Παπαχρόνη....Αφού κατόρθωσε να "διαρρήξει" και τη σχέση μου με τον Σπανίδη, αξίζει να του γράψει ένα ανάλογο τραγούδι ο Δημήτρης Πετρόπουλος με τους κατάλληλους  στίχους φυσικά...Άντε πάμε γι' άλλα...

Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη,
να εύχεσαι να ‘ναι μακρύς ο δρόμος,
γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις.
Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
τον θυμωμένο Ποσειδώνα μη φοβάσαι,
τέτοια στον δρόμο σου ποτέ σου δεν θα βρεις,
αν μέν’ η σκέψις σου υψηλή, αν εκλεκτή
συγκίνησις το πνεύμα και το σώμα σου αγγίζει.
Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις,
αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου,
αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου.
.....
Να εύχεσαι να ‘ναι μακρύς ο δρόμος.)

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »