*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

07 Αυγούστου

Χωρίς λόγο, ύβρεις και επιθέσεις στον βουλευτή Μπαράν Μπουρχάν απο "παζαρζήδες". Εξιτήριο σε 80χρονη απο τη Ξάνθη! Παρανομεί πάλι ο Αμβροσιάδης!

07 Αυγούστου

Δωρίζεται σε όποιον το έχει πραγματική ανάγκη. (Πληροφορίες μόνο σε μήνυμα στα Στραβά κι ανάποδα (Τάσο Τεφρωνίδη)

ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Η καταγγελία από τον Στάθη Παπαδόπουλο Παρασκευή μεσημέρι στο fb ανέφερε τα παρακάτω:
«Πριν από λίγο όπως μας ενημέρωσαν πολίτες που περνούσαν από την πλατεία εμπορίου τον χώρο δηλαδή όπου πραγματοποιούν παζάρι οι μικροπωλητές της Ξάνθης, υπήρξε ενα επεισόδιο, με τον βουλευτή Ξάνθης, κ. Μπουρχαν Μπαραν και κάποιους εργάτες που τοποθετούσαν τα διαχωριστικά και τους πάγκους των εμπόρων...!!!
Οι εργάτες όπως μας είπαν  πολίτες, επιτέθηκαν φραστικά οτόν ο βουλευτής όταν αυτός  ζήτησε τον λόγο πως από την Παρασκευή  το μεσημέρι τα τοποθετούσαν τους πάγκους τους....για το Σάββατο!
Βέβαια ο βουλευτής το είπε αυτό γιατί προφανώς όπως μου είπαν δεν μπορούσε να βγάλει το αυτοκίνητο του που το είχε εκεί παρκαρισμένο νόμιμα πληρώνοντας ίσως και για τον χώρο στάθμευσης αφού είναι ελεγχομενος ο χώρος...
Από πολίτη που ήταν παρών και άκουσε την συνομιλία, ο βουλευτής τους είπε σε ήρεμο τονο... "βρε παιδιά τι ώρα είναι αυτή που κλείσατε τον χώρο;;; Πώς θα βγάλω το αυτοκίνητο μου;;;" .... και τότε κάποιοι από τους εργάτες, του επιτέθηκαν φραστικά.
.Επικοινωνήσαμε με τους ανθρώπους του κ. Μπουρχαν Μπαραν, και από το περιβάλλον του βουλευτή μας είπαν ότι έγινε ερώτηση στον κ. Φανουράκη για το αν είναι υπάλληλοι του δήμου Ξάνθης και για την ώρα που κλείνουν τους χώρους... Και η απάντηση του ήταν αρνητική στο λι εργάτες δεν είναι υπάλληλοι του δήμου, και μάλιστα ότι αυτοί πληρώνονται από τους....παζαρτζηδες...!!!»
Το δικό μου ερώτημα....Αλήθεια κύριε Φανουράκη, από το μεσημέρι της Παρασκευής δηλαδή έχουμε ΚΑΤΑΛΗΨΗ του χώρου παζαριού από τους παζαρζήδες με άδεια τίνος; Του Δήμου Ξάνθης; Του Δήμαρχου Τσέπελη; Τίνος;
....
*Και συμφωνώ φυσικά και με τον Στάθη Παπαδόπουλου που καταλήγει ως εξής στην καταγγελία του:
«Καταδικαστέα και η προσβλητική συμπεριφορά, των εργατών κατά του κ. Μπουρχαν Μπαραν βουλευτή Ξάνθης... η οποία συμπεριφορά μας βάζει σε σκέψεις... Υπάρχει κύκλωμα που ελέγχει τον χώρο ;;; Εάν ήταν ο οποιοσδήποτε άλλος συμπολίτης μας, μέχρι που θα έφταναν οι συγκεκριμένοι κύριοι;;;»
-Βέβαια φταίει και ο βουλευτής που ΑΝΕΧΤΗΚΕ μια τέτοια συμπεριφορά και τους έστειλε όλους μαζί «πακέτο» στον Εισαγγελέα!
Και αυτούς που τον έβριζαν και τον απειλούσαν σκαιότατα, αλλά και τους Τσέπελη και  Φανουράκη!!!
….
*Προς τον Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Πάνο Αμβροσιάδη ενταύθα.
Αληθεύει κύριε ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗ ότι με την δική σου ΑΝΟΧΗ και  «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ» επιχειρηματίας «ανοίγει» ΠΑΡΑΝΟΜΑ την αυλή του πρώην Ορφανοτροφείου για τα παρκάρουν οι ΠΕΛΑΤΕΣ του;
-«Προστάτης» και μαγαζιών δηλαδή; (σ.σ. Φυσικά για μια ακόμη φορά καταγγέλλω την πρακτική σου αυτή....!!! Και στην Εισαγγελία Ξάνθης αλλά και στον Δήμαρχό σου...)
(σ.σ. Και φυσικά Πάνο Αμβροσιάδη σε θέτω ΥΠΕΥΘΥΝΟ των όποιων τυχών συνεπειών σε βάρος μου....και ξέρεις πολύ καλά τι εννοώ! Εάν μου συμβεί κάτι, ή δω νέους βανδαλισμούς έξω απο το σπίτι μου, εσύ θα είσαι υπεύθυνος!)
.....
*Περιττό φυσικά να πω οτι επανεμφανίστηκαν οι "περίεργοι" στην αυλή του πρώην Ορφανοτροφείου που ο Πάνος Αμβροσιάδης ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΦΥΣΙΚΑ θέλει να μετατρέψει σε....πάρκινγκ! 
(Σ.Σ. Κατά τα λοιπά έχει το θράσος η Φένια Τσαγκάλα να χαρακτηρίζει τον συγκεκριμένο κύριο και....ΚΑΘΑΡΟ! Άμα είναι έτσι οι καθαροί...)  
....
*Κι ένα καυτό ερώτημα. Κύριε Πάνο Αμβροσιάδη, ποιοί είναι οι "τύποι" που μπαινοβγαίνουν στις 1 και στις 2 και στις 3 τα μεσάνυχτα απο το πρώην Ορφανοτροφείο, με  την δική σου φυσικά.."άδεια" και "προστασία";  Μπορείς να μας δώσεις μια εξήγηση; Διότι κάθε μέρα και νέες καταγγελίες μου έρχονται απο τους γείτονες! 
….
ΦΛΑΣ
Δικογραφία σε βάρος 24χρονου αλλοδαπού σχηματίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης.
Δικογραφία με την κατηγορία κλοπής σακιδίων και τσαντών από επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν από το ΚΤΕΛ «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι κατά τη διάρκεια των δύο προηγούμενων μηνών, ο 24χρονος κινούμενος στο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων προχώρησε στην κλοπή τεσσάρων σακιδίων και τσαντών επιβατών.

Εξιτήριο για 80χρονη με Covid-19 από την Ξάνθη. 11 άτομα νοσηλεύονται στην Αλεξ/πολη

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Ορεστιάδας: Ακόμη ένα εξιτήριο δόθηκε την Πέμπτη από το Νοσοκομείο Αναφοράς της Αλεξανδρούπολης ανεβάζοντας τον αριθμό των ατόμων που νόσησαν και αποθεραπευθήκαν από τον κορονοϊό στα 100 άτομα.  Πρόκειται για μια 80χρονη γυναίκα από την Ξάνθη.
Σήμερα στο Νοσοκομείο νοσηλεύονται 11 άτομα. Από αυτά 8 είναι στην Covid και 3 στην ΜΕΛ. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Πέμπτη  6 Αυγούστου 153 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων τα 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5.123, εκ των οποίων το 54,6% αφορά άνδρες.
Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 210 θανάτους συνολικά στη χώρα. Είναι 67 (31.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο ΕΦΕΤ αποσύρει επικίνδυνα αλλαντικά

Επικίνδυνη ουσία για την ανθρώπινη υγεία βρέθηκε μέσα σε αλλαντικά σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, που ανακοίνωσε την ανάκληση τους από την αγορά.
Μάλιστα, ο ΕΦΕΤ καλεί όσους τα έχουν προμηθευτεί να μην τα καταναλώσουν.
Αναλυτικά το δελτίο τύπου:
 «Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2020, προέβη σε δειγματοληψία στη μονάδα παραγωγής «LAKI”, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ, ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΒΕΕ Α.Ε., ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ» στην οδό Διός 3, στον Ταύρο των προϊόντων:
α) «Economy – Σαλάμι αέρος, τ. Θάσου», βάρος: 120 g σε φέτες, αριθ. Παρτίδας: L 02196, ημ. ανάλωσης έως: 10.01.2021.
β) «Economy – mini αέρος», βάρος: 200 g σε φέτες, αριθ. Παρτίδας: L 02177, ημ. ανάλωσης έως: 04.01.2021. Μετά από την εξέταση των ανωτέρω δειγμάτων διαπιστώθηκε η παρουσία του μικροοργανισμού Listeria monocytogenes.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων των εν λόγω προϊόντων και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν».

Καβάλα: Μειωμένη η κίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στην αγορά

Μειωμένη είναι η επιβατική κίνηση στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας σε ποσοστό 50%. Ο πρόεδρος του φορέα, Κώστας Πανταζής, σημείωσε ότι η μείωση αυτή προβληματίζει τους μετόχους του ΚΤΕΛ, τη στιγμή που τηρούνται με αυστηρότητα όλα τα μέτρα ασφαλείας.
Ο κ. Πανταζής εξέφρασε την συγκρατημένη αισιοδοξία ότι κινούμενοι προς τον Δεκαπενταύγουστο θα υπάρξει αύξηση στην επιβατική κίνηση. «Βαλτωμένη» είναι και η εμπορική κίνηση στην Καβάλα λόγω της έλλειψης τουριστών αλλά και του φόβου του κορονοϊού. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου, Γιάννη Κελγιώργη, δυστυχώς βιώνουν μία πρωτόγνωρη κατάσταση, η οποία αναμένεται να έχει αντίκτυπο την περίοδο του φθινοπώρου. Μάλιστα, προέβλεψε ότι αρκετές μικρομεσαίες επιχειρήσεις δε θα αντέξουν και θα οδηγηθούν στο κλείσιμο.

Αλλοδαπή επιχείρησε να ταξιδέψει παράνομα στη Γερμανία μέσω του Αερολιμένα Καβάλας με πλαστά έγγραφα

Συνελήφθη τη Πέμπτη (6-8-2020) το πρωί, στον Αερολιμένα Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος», από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Καβάλας μία αλλοδαπή, κατηγορούμενη για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα με τη χρήση πλαστών εγγράφων. 
Ειδικότερα, η δράστιδα μετέβη στο παραπάνω αεροδρόμιο, μαζί με το ανήλικο τέκνο της και επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την Φρανκφούρτη Γερμανίας, κάνοντας χρήση δύο (2) πλαστών διαβατηρίων των αρχών της Τσεχίας.
Τα παραπάνω έγγραφα κατασχέθηκαν.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Καβάλας.

Στην Ελλάδα η μεγαλύτερη μείωση θανάτων από τροχαία στην Ε.Ε. το 2010-2019

Τη μεγαλύτερη μείωση θανάτων σε οδικά ατυχήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, της τάξεως του 44% κατέγραψε η Ελλάδα κατά τη δεκαετία 2010-2019, σημειώνοντας σημαντική πρόοδο στην οδική ασφάλεια.
Τα θύματα των οδικών ατυχημάτων μειώθηκαν σημαντικά και κατά το πρώτο τετράμηνο φέτος, λόγω της μείωσης της κυκλοφορίας και των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του Covid-19. Συγκεκριμένα, καταγράφηκε μείωση θανάτων στους δρόμους κατά 18% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, ενώ για τον μήνα Απρίλιο η μείωση ήταν 58% σε σχέση με πέρυσι, λόγω του περιορισμού των μετακινήσεων για το Πάσχα.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »