*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

08 Ιουλίου

Η "σιωπή" όλων των τοπικών ΜΜΕ για τα κανάλια της Καβάλας και του Έβρου και η μικροψυχία τους! Οι ειδήσεις με άλλο στυλ...

08 Ιουλίου
Κανονικό παζάρι και αυτό το Σάββατο με παραγωγούς και μικροπωλητές, στο παραδοσιακό παζάρι...!  Παρακαλούμε να κρατηθεί η απόσταση των... τριών πόντων(!), πάγκου με ....πάγκο! Εντολή....Χαρδαλιά!
……………………………….
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Εντάξει… Κατανοητή η μικροψυχία και εμπάθειά  τους, όχι όμως κι έτσι.! Εμείς ούτε τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο έχουμε κολλητό, ούτε τον "τρανό" κυβερνητικό  βουλευτή–πόσο μάλλον που μας κυνηγάνε και οι δυο!- από την άλλη όμως έχουμε ως ατού και δυνατό όπλο τη δουλειά μας και την υψηλή ακροαματικότητα και αναγνωσιμότητά μας!!!
……
*Εδώ στο καφέ του Φανουράκη πάνε και το πρώτο που κάνουν είναι να ζητήσουν να διαβάσουν τον... «Μαχητή».!!!
Και φταίμε εμείς γι’ αυτό;
(σ.σ. Πιθανόν βέβαια αυτό να οφείλεται στο ότι δεν υπάρχει μέρα χωρίς Φανουράκη στις στήλες μας... Να είμαι δίκαιος!).
……
*Κι όσο για την χαρά και ικανοποίησή ορισμένων γιατί το Next tv πήρε μόλις και με δυσκολία 3.000 ευρώ (!) ενώ τα Καβαλιώτικα, Δραμινά, Σερραϊκά και Εβρίτικα κανάλια πήραν από 9-12.000 ευρώ έκαστος, ε, τι να κάνουμε!
Τα κατάφερναν καλά και επί ΣΥΡΙΖΑ, οπότε… «άνοιξαν» πόρτα και με γαλάζια Κυβέρνηση αυτή παραμένει... ορθάνοιχτη!!
Τόση χαρά και ικανοποίηση όμως;
Άλλωστε στη δική μας περίπτωση έχει και άλλοθι ο Πέτσας. Μπορεί να μας πέρασε οχι για Περιφερειακό κανάλι Μακεδονίας και Θράκης, αλλά για κανάλι του Δήμου Νέστου..!. Λέω...
……
*Και φυσικά να επαναλάβω για μια ακόμη φορά την πάγια θέση μου. Εγώ τον Τένη τον "πίεζα" να μπει κάποτε στο κανάλι και να έχει και την οικονομική διαχείριση…όπως παλιά με την Εγνατία τηλεόραση...
Και επειδή έχω και ισχυρή μνήμη, αναφέρομαι στον Σεπτέμβρη του 2018. Και το ίδιο έλεγα και στον έτερο υβριστή μου.
Από κει και μετά όμως, να σιωπούν και να μην λένε τίποτε για τις δεκάδες απευθείας αναθέσεις στον «κολλητό» τους και όχι μόνο, ή στο ότι έχουν το… μονοπώλιο στο Δήμο Ξάνθης και στη ΔΕΥΑΞ!
Όπου φυσικά είναι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ οι διαφορές!!!
Κι αντί να ευχαριστούν τον Θεό που τόσο πολύ τους «στηρίζουν» Τσέπελης, Φανουράκης, γιατρός…! Μιλάνε κι από πάνω; Αυτοί που χρόνια σιωπούσανε και σιωπούνε στη κρατική διαφήμιση που έπαιρναν τα κανάλια της Καβάλας και του Έβρου και κάποτε και της Ξάνθης;
……
*Το μίσος τους το κατανοώ… Όπως και την εμπάθεια και τις εμμονές τους. Αντί όμως να ‘ναι τόσο μικρόψυχοι, δεν πρέπει κάποια στιγμή να στρωθούν και να «δουλέψουν» λίγο;
Καθ’ ότι το πολύ το κυρ Ελέησον στην εξουσία, το βαριέται και η ίδια… η εξουσία; Λέω…
(σ.σ. Φυσικά μόνο  τυχαία ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ αυτοί οι κύριοι τα 10χίλιαρα κα τα 15.χίλιαρα  που πήραν κάποια άλλα κανάλια...
……
*Ομολογώ ότι με πολύ χιούμορ αντέδρασε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΠΟΛΙΤΕΣ για την Ξάνθη Γιώργος Χατζηθεοδώρου για το πώς αισθάνεται σαν…καμπαλέρος!
Με «καθήλωσε»… Ιδίως με τα μεξικάνικά του! Κατά τα λοιπά... ΒΙΒΑ ΖΑΠΑΤΑ! Τουλάχιστον αυτός ήταν πραγματικός επαναστάτης!
……
*Ανακοινώνουμε τον προγραμματισμό νέων δειγματοληπτικών ελέγχων ως εξής:

Τετάρτη 08 Ιουλίου 2020
-Στο 3ο χλμ Ξάνθης-Καβάλας drive through συνεργείο από 10.00π.μ. έως 14.00μ.μ.
Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ξάνθης
Νικόλαος Ευφραιμίδης
.....
*Δηλαδή αν κατάλαβα καλά....Αφού ο κύριος  Τσέπελης έκανε....έκτακτες νοσοκομειακές μονάδες στο Αμοιρίδειο, αφού πόζαρε στα Κιμμέρια....μάγουλο με μάγουλο με τους αντιδημάρχους του εν μέσω Πανδημίας, θα πάει σήμερα στό Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για να παρακαλέσει να δώσουν...επιδόματα στις....νοσηλεύτριες και να προμηθεύσουν το Νοσοκομείο Ξάνθης με μηχάνημα ανίχνευσης....covid-19; Και θα πάει μάλιστα με τον Γιάννη Μπούτο; Μήπως πρέπει να πάρουν μαζί τους και  τον ....Παπαχρόνη; Μήπως; 


Διακοπή νερού σήμερα  ΤΕΤΑΡΤΗ  8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020 στην οδό Μιαούλη
Σας ενημερώνουμε, ότι λόγω προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης του δικτύου ύδρευσης, θα υπάρξει διακοπή υδροδότησης την ΤΕΤΑΡΤΗ  8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020 από τις 8:30 έως τις 14:00 στην οδό Μιαούλη από τη Λεωφ. Στρατού έως την οδό Βελισσαρίου σε όλο το μήκος της οδού Προύσης και στην οδό Λυγδών από την οδό Νικομήδειας έως την οδό Μιαούλη.

Φόβος και  τρόμος και στη Θάσο για τα «εισαγόμενα κρούσματα» κορωνοϊού στο νησί! 

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης τηλεδιάσκεψη, την οποία οργάνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αντωνιάδης.
Έλαβαν μέρος οι 4 Δήμαρχοι του Νομού και ο Διευθυντής Υγείας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος. Στους δημάρχους έγινε ενημέρωση για τα “εισαγόμενα κρούσματα” κορονοϊού. Αμέσως μετά τη τηλεδιάσκεψη εκδόθηκε δελτίο τύπου από το Δήμο Παγγαίου.
Το κρούσμα στο Δήμο Καβάλας δεν είναι “εισαγόμενο” αλλά αυτό του 60χρονου επιχειρηματία. Ο οποίος είναι στο σπίτι του.
Για τα περιστατικά της Θάσου (σύμφωνα με πληροφορίες όλα νεαρά άτομα) υπάρχει η ανακοίνωση Κυριακίδη που αναφέρει:
Ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης ενημερώθηκε για την ύπαρξη εισαγόμενων επιβεβαιωμένων ασυμπτωματικών φορέων του ιού Covid 19 στη Νήσο Θάσο την Τρίτη.7 Ιουλίου.
Η επιβεβαίωση πραγματοποιήθηκε από δείγματα που ελήφθησαν κατά την είσοδό τους στη Χώρα μας. Επισημαίνεται ότι οι εν λόγω τουρίστες είναι ασυμπτωματικοί στη νόσο και έχουν μεταφερθεί σύμφωνα με τις οδηγίες και την επίβλεψη του ΕΟΔΥ στο ξενοδοχείο καραντίνας.
Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:
«Διανύουμε μια “διαφορετική” τουριστική περίοδο για τη Θάσο. Η προσέλευση τουριστών στο νησί της Θάσου, καθιστά επιτακτική την τήρηση από όλους των μέτρων ατομικής προστασίας και την πιστή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Με ψυχραιμία και υπευθυνότητα αντιμετωπίζουμε κάθε ιδιαίτερη συγκυρία».
Πηγή: proininews.gr
 
Έλληνες και Γάλλοι οι πιο αγενείς οδηγοί στην Ευρώπη
Μια αρνητική πρωτιά μοιράζονται με τους Γάλλους, οι Έλληνες οδηγοί. Σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση (από το Ινστιτούτο Ipsos) σχετικά με τις οδηγικές συνήθειες των πολιτών της Ευρώπης, η οποία δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, οι δύο αυτοί λαοί εκστομίζουν με μεγάλη ευκολία βρισιές και προσβολές κατά των άλλων, όταν κρατούν τιμόνι στα χέρια τους.
Συγκεκριμένα, περίπου το 70% των οδηγών σε Ελλάδα και Γαλλία γίνονται αγενείς όταν οδηγούν. Μάλιστα, το ένα πέμπτο των Γάλλων οδηγών δήλωσε ότι «δεν είναι το ίδιο άτομο όταν οδηγάει», ωστόσο μόλις το 6% θεωρούν τον εαυτό τους επιθετικό στον δρόμο.
Επίσης, η έρευνα αυτή έδειξε ότι περίπου το 88% των οδηγών σε όλες τις χώρες παραδέχτηκαν πως ενίοτε πατούν παραπάνω το γκάζι, ωστόσο το 92% των Σουηδών δήλωσε πως είναι πιθανό να... ξεχάσουν τα όρια ταχύτητας που υπάρχουν στους δρόμους.
 Η δημοσκόπηση έγινε στις εξής 11 χώρες: Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Σουηδία, Ελλάδα, Πολωνία, Ολλανδία και Σλοβακία. Σημειώνεται πως πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Ένωση ανέφερε πως περίπου 22.800 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία ατυχήματα το 2019 σε ολόκληρη την Ε.Ε.
seleo.gr

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΑΓΚΑΛΙΔΗΣ: 10 «αλήθειες», 
που δεν ξέραμε... για τους Πομάκους


Το αλίευσα από τον Δημήτρη Γκαγκαλίδη και έχει πολύ ενδιαφέρον:
Στη Θράκη υπάρχουν περίπου 160 Πομακοχώρια.
Πομακοχώρια είχε και έχει σήμερα κι η Βουλγαρία
Είχαν οργανώσει επανάσταση στην Τουρκοκρατία (1878).
Ακολουθώντας "Ευρωπαϊκές οδηγίες" προσπάθησαν για αυτονομία. Ίδρυσαν "Πομακική Δημοκρατία" με 21 χωριά.
Διατηρήθηκαν "αυτόνομοι" έως το 1885
Τους ήθελαν "φρένο" στη Ρώσικη επέκταση στα Βαλκάνια
Το ίδιο έγινε και μετά τη λήξη του Β' Παγκ. Πολέμου
Η Πομακική γλώσσα είναι μόνο προφορική
Στην Ξάνθη βρίσκονται περίπου 70 χωριά / οικισμοί
-Μέσα σε λίγες λέξεις… 10 αλήθειες!
Δ.Π.Θ: Σε λειτουργία ο σταθμός μέτρησης ρύπων στην Ξάνθη
Τέθηκε σε λειτουργία ο σταθμός μέτρησης ατμοσφαιρικών παραμέτρων, στην  Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης  στα κτίρια ΠΡΟΚΑΤ, για την πληροφόρηση των πολιτών της πόλης της Ξάνθης.
Ο σταθμός παρέχει δεδομένα για τη θερμοκρασία, τη σχετική υγρασία, τη  συγκέντρωση σωματιδίων PM2.5 (ατμοσφαιρική ρύπανση), την  ατμοσφαιρική πίεση, την ταχύτητα και τη διεύθυνση του ανέμου  κάθε 20 λεπτά μέσω του συνδέσμου http://airpollab.env.duth.gr/Station/
Τα δεδομένα του σταθμού αποτελούν διανοητική περιουσία του Διευθυντού του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας Ατμοσφαιρικών Ρύπων, Καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος, Σπυρίδωνα  Ραψομανίκη, ενώ για την  εγκατάσταση και  την ορθή λειτουργία του σταθμού είναι υπεύθυνοι η Δρ. Δήμητρα Καραλή  και ο Δρ. Νικόλαος Κόκος.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΜΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020
Την Τετάρτη 08 Ιουλίου 2020 ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, θα περιοδεύσει στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας.
Το πρόγραμμα των συναντήσεων του κ. Καράογλου έχει διαμορφωθεί ως εξής:
-Στις 08.45 π.μ. θα επισκεφθεί το Δήμο Κάτω Νευροκοπίου και θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Κυριακίδη.
-Στις 09.45 π.μ. θα επισκεφθεί το Δήμο Προσοτσάνης και θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο κ. Θεόδωρο Αθανασιάδη.
-Στις 11.00 π.μ. θα επισκεφθεί το Δήμο Παρανεστίου και θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο κ. Αναστάσιο Καγιάογλου.
-Στις 13.00 μ.μ. θα επισκεφθεί το Δήμο Δοξάτου και θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο κ. Θεμιστοκλή Ζεκερίδη.
-Στις 14.00 μ.μ. θα επισκεφθεί το Δήμο Δράμας και θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο.
-Στις 14.30 μ.μ. θα επισκεφθεί το Διοικητήριο Δράμας και συναντηθεί με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γεώργιο Παπαδόπουλο
-Στις 15.00 μ.μ. θα επισκεφθεί το Επιμελητήριο Δράμας και θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο κ. Στέφανο Γεωργιάδη.

Συνελήφθησαν σε Έβρο και Καβάλα 2 διακινητές 
και 10 μη νόμιμοι μετανάστες
Συνελήφθησαν την 6 Δευτέρα και Τρίτη 7-7-2020, στους νομούς Έβρου και Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, δύο (2) διακινητές, ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, την Δευτέρα το πρωί στο ύψος του οικισμού Νέας Χιλής Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον ημεδαπό δράστη διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.
Σημειώνεται ότι ο δράστης κατηγορείται και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, καθόσον βρέθηκαν στην κατοχή του έξι (6) ναρκωτικά δισκία.
Στη δεύτερη περίπτωση, την Τρίτη τις πρώτες πρωινές ώρες στην Εγνατία Οδό Καβάλας - Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, συνέλαβαν τον αλλοδαπό διακινητή διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.
Σημειώνεται ότι και οι δύο διακινητές στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης.
Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα και τα ναρκωτικά δισκία.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »