*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

02 Ιουνίου

"Χαστούκι" Αριάνας στον Πάνο Αμβροσιάδη! Ούτε τις εισηγήσεις στέλνει! Οι ειδήσεις με άλλο στυλ...

02 Ιουνίου
Μεγάλες ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες και κυρίως στα καπνά (περίπου 250 στρέμματα υπολογίζεται ότι έπαθαν σοβαρή ζημιά στην καπνοκαλλιέργεια), προκάλεσε το ισχυρό χαλάζι που έπληξε την Ξάνθη την Κυριακή το μεσημέρι.
……………………………….
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Δεν θα γίνω εγώ διαπρύσιος υπερασπιστής του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή. Μεγάλωσα άλλωστε σε μια οικογένεια με βαθιές ρίζες στις αξίες του Γέρου της Δημοκρατίας και της Ένωσης Κέντρου…
Και θα περίμενα ειδικά από τον Κώστα Ζαγναφέρη αντί να αρμενίζει… στο fb να κάνει έστω μια σεμνή και λιτή αναφορά.
Βέβαια σεβαστή η «σιωπή» του αλλά και επιλογή του να μην κάνει έστω μια μικρή αναφορά στο fb
……
*Τι θέλω να πω;...να είμαι ειλικρινής. Περίμενα ότι στο πρόγραμμα της Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στη Ξάνθη, να συμπεριληφθεί και η επίσκεψή της στον Ανδριάντα του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή που απέχει λίγα μέτρα από το Δημαρχείο... κι ήταν αυτός που έβαλε τη χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και διακήρυξε ότι η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι μόνο Ελληνική. Κάτι που διακήρυξε λίγα χρόνια αργότερα και ο Ανδρέας Παπανδρέου....
-Της ζητώ όμως συγνώμη για τον αυθορμητισμό μου...
Οι ανδριάντες πάντως κυρία Πρόεδρε, δεν είναι απλά ένα μάρμαρο…!
-Όφειλε να συμβουλεύσει σε αυτό και η κυρία Μολυβιάτη!
……
*Αυξήθηκε ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς κατέληξε ασθενής στο νοσοκομείο «Σωτήρία», την περασμένη Κυριακή.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για γυναίκα 66 ετών που έπασχε από υποκείμενα νοσήματα και, μετά τον θάνατό της, οι νεκροί στη χώρα μας ανέρχονται συνολικά σε 176.
……
*Στο μεταξύ τα  114 είχαν φτάσει, επισήμως το Σαββατοκύριακο, τα κρούσματα του κοροναϊού στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης, σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις.
Σύμφωνα μάλιστα με τον Star και 5 νέα κρούσματα που προστέθηκαν στην περιοχή, προέρχονται από το Νομό Ξάνθης. Τα δυο μάλιστα από την περιοχή του Εχίνου και τα τρία από τη πόλη της Ξάνθης.
Έτσι συνολικά μαζί με τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ο συνολικός αριθμός για το Νομό Ξάνθης  ξεπερνάει τα 81-82 κρούσματα.
……
*Τελικά δυο μέρες διανυκτέρευσε στο Elisso Hotel η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Και την Πέμπτη, αλλά και την  Παρασκευή. Από δε το γεύμα της Σταυρούπολης αποκλείστηκαν και οι 3 Δήμαρχοι του Νομού Ξάνθης, ήταν παρών όμως ο Δήμαρχος Κομοτηνής.

Νεκρή χελώνα καρέτα καρέτα στη Μάνδρα Δήμου Αβδήρων
Ο αριθμός των νεκρών χελωνών του είδους καρέτα καρέτα που εντοπίζονται στις παραλίες της Ξάνθης αυξάνεται αισθητά, σύμφωνα με το xanthinea.gr.
Ακόμα μια νεκρή χελώνα καρέτα καρέτα εντοπίστηκε στην παραλία της Μάνδρας, στην Ξάνθη, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα. Η χελώνα φέρει τραύματα στο σώμα της γεγονός που καταμαρτυρεί ότι μάλλον έχει χτυπηθεί, ενώ εικάζεται πως εκβράστηκε πριν από μερικές ημέρες.

Ζημιές από το χαλάζι και ανεμοστρόβιλοι στην Ξάνθη
-Σοβαρές ζημιές στις καπνοκαλλιέργειες και τα ακτινίδια
Ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες και κυρίως στα καπνά (περίπου 250 στρέμματα υπολογίζεται ότι έπαθαν σοβαρή ζημιά στην καπνοκαλλιέργεια), προκάλεσε το ισχυρό χαλάζι που έπληξε την Ξάνθη την Κυριακή το μεσημέρι.
Το χαλάζι που έπεφτε με μεγάλη ένταση σε μέγεθος καρυδιού, προκάλεσε καταστροφές σε δέντρα και αγροτικές καλλιέργειες με τους παραγωγούς να μετρούν ήδη τις πληγές τους.
Οι δρόμοι τόσο μέσα στην πόλη όσο και στον κάμπο, ντύθηκαν στα λευκά θυμίζοντας χιονόπτωση. Η ισχυρή βροχόπτωση που σημειώθηκε επίσης την Κυριακή μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια, με τα φρεάτια της πόλης να ξεχειλίζουν.
Δύο ανεμοστρόβιλοι στην Ξάνθη
Λίγο πριν την έναρξη των έντονων καιρικών φαινομένων στην Ξάνθη, έκαναν την εμφάνιση τους δύο ανεμοστρόβιλοι στην περιοχή.
Οι ανεμοστρόβιλοι εντοπίστηκαν στον ουρανό της πόλης και κατευθύνθηκαν προς τη θάλασσα, χωρίς ωστόσο να προκαλέσουν ζημιές.
Φωτογραφίες: Καιρικά Νέα Θράκης

ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΘΛΙΨΗ! Έφυγε σε ηλικία μόλις 42 χρονών 
ο γνωστός κομμωτής της Ξάνθης Δημήτρης Κοψίδας!
Απέραντη θλίψη! Έφυγε από τη ζωή το βράδυ του Σαββάτου μετά από μία μεγάλη μάχη που έδωσε εδώ και ένα μήνα στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας όπου και νοσηλευόταν από τη Μεγάλη Τετάρτη, ο πολύ αγαπητός και πάντα με το χαμόγελο στα χείλη γνωστός κομμωτής  της Ξάνθης Δημήτρης Κοψίδας!Ήταν πατέρας ενός αγοριού που το λάτρευε κυριολεκτικά.
Η κηδεία του έγινε στις 5 το απόγευμα της Κυριακής στο χωριό Νέα Καρυά Δήμου Νέστου από όπου και κατάγεται.
Ο θάνατός του μας συγκλόνισε όλους. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

ΠΑΡΑΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ 
ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ
Σας γνωρίζουμε ότι για την εισαγωγή μαθητών στο Μουσικό Σχολείο Ξάνθης για το σχολικό έτος 2020-2021 η περίοδος υποβολής αίτησης παρατείνεται μέχρι και την Παρασκευή, 5 Ιουνίου. Οι γονείς – κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής ηλεκτρονικά στο e-mail gymmousx@sch.gr ή με fax στο 2541092256.
Σας ενημερώνουμε ότι στην Α΄ τάξη των Μουσικών Σχολείων (Γυμνασίων) εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι Δημοτικών Σχολείων, εφόσον επιτύχουν σε εξετάσεις που διενεργούνται για την επιλογή μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη των Μουσικών Σχολείων (Γυμνασίων). Για την εισαγωγή των μαθητών στο Μουσικό Σχολείο δεν είναι απαραίτητη η γνώση μουσικής ή κάποιου μουσικού οργάνου. Μερικά από τα όργανα που διδάσκονται στο Σχολείο μας μπορείτε να τα δείτε και εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=iB3MXq9NHYI
Περισσότερες πληροφορίες για το Σχολείο μας θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας: http://gym-mous-xanthis.xan.sch.gr και στο τηλέφωνο 2541092212.
Ο Διευθυντής
Χρήστος Βαρδικελδόγλου

Κορωνοϊός: Δυο νέα κρούσματα, κανένας νέος θάνατος 
στη χώρα την Κυριακή 31 Μαΐου 2020
Δύο νέα κρούσματα του κορωνοϊού ανακοινώθηκαν την Κυριακή από το υπουργείο Υγείας για τη χώρα μας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού είναι 2917, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες. Από αυτά, 636 (21.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1696 (58.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Ο νεότερος απολογισμός για την πανδημία στην Ελλάδα, που καταφέρνει να κρατήσει χαμηλά τις νέες μολύνσεις έρχεται λίγες ώρες πριν προχωρήσει η νέα φάση άρσης μέτρων, με άνοιγμα Δημοτικών σχολείων και βρεφονηπιακών σταθμών. Τη Δευτέρα επαναλειτουργούν επίσης ξενοδοχεία, θερινά σινεμά, κατασκηνώσεις, υπηρεσίες μασάζ και μια σειρά από άλλες επιχειρήσεις.
13 παραμένουν διασωληνωμένοι λόγω κορωνοϊού
13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 4 (30.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 84.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 106 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Κανένας θάνατος σήμερα από τον κορωνοϊό
Τέλος, σήμερα δεν έχουμε κανένα καταγεγραμμένο θάνατο. Συνολικά οι θάνατοι στη χώρα είναι 175. Οι 52 ήταν γυναίκες (29.7%) και οι υπόλοιποι άνδρες.
Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 180518 κλινικά δείγματα.

Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση ραμπών και αναβατορίων ΑΜΕΑ 
σε σχολεία του Δήμου Τοπείρου
Ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις για την τοποθέτηση ραμπών και αναβατορίων ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου Τοπείρου.
Το έργο με συνολικό προϋπολογισμό 64.472,80 ευρώ χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών και έχει ως βασικό στόχο τη διασφάλιση της πρόσβασης των ΑΜΕΑ στους χώρους των σχολείων.
Παράλληλα, ο Δήμος μας έχει υποβάλει και άλλη πρόταση στο ίδιο πρόγραμμα, που αποσκοπεί στην αναβάθμιση των μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες. Η συγκεκριμένη πράξη βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς αναμένεται η έγκριση χρηματοδότησης από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Ο Δήμος Τοπείρου συνεχίζει να υλοποιεί δράσεις για την λειτουργική αναβάθμιση των σχολικών μονάδων της περιοχής, αφού ο τομέας της παιδείας αποτελεί για εμάς βασική προτεραιότητα.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΤΟΠΕΙΡΟΥ


Αριάνα Παπαϊωάννου σε Πάνο Αμβροσιάδη : Αρνούμαι το ρόλο του άλαλου κομπάρσου! Ούτε την εισήγηση δεν μας στείλατε!


Τοποθέτηση και ψηφοφορία για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του Δ.Σ. του ΚΚΠΑΔΞ της 29ης Μαΐου 2020 της δημοτικής συμβούλου της παράταξης ΠΟΛΙΤΕΣ για τη  Ξάνθη, Αριάνας Παπαϊωάννου με ευθείες βολές κατά του Πάνου Αμβροσιάδη, Προέδρου του ΚΚΠΑΔΞ που ούτε τις…εισηγήσεις δεν στέλνει στα μέλη!!!!
Κύριε πρόεδρε,
αρνούμαι να συμμετέχω και πάλι σε δια περιφοράς συμβούλιο.
Αρνούμαι να ψηφίσω για ένα θέμα για το οποίο δεν κάνατε καν τον κόπο να μας στείλετε εισήγηση….
Αρνούμαι το ρόλο του άλαλου κομπάρσου που συνεχίζετε να μου αναθέτετε.
Αρνούμαι το ρόλο του θεατή και δεν προτίθεμαι να τον επικυρώσω με την ψήφο μου.
Ζητώ για άλλη μια φορά δια ζώσης συμβούλιο –άλλωστε επιστρέφουμε στην κανονικότητα- αφού έτσι κι αλλιώς ο μικρός αριθμός συμμετεχόντων και το μεγάλο γραφείο σας μας το επιτρέπουν.
Ζητώ ενημέρωση για το μέχρι πότε θα συνεχίζετε τις προσκλήσεις για συμβούλια δια περιφοράς.
ΥΓ. Ακόμη περιμένω να μου σταλεί ενημέρωση γιο το προηγούμενο συμβούλιο (11/5/2020).
Με εκτίμηση
Αριάνα  Παπαϊωάννου
Δημοτική Σύμβουλος


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »