*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

03 Απριλίου

Καλύτερα ο στρατιωτικός που διασωληνώθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Οι ειδήσεις με άλλο στυλ!

03 Απριλίου
Εδώ ο κόσμος καίγεται... και τα αρνιά του Σάκη Λουκμακιά...χαίρονται που θα γλιτώσουν τη... σούβλα!
(Την φωτογραφία μας έστειλε ο πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ν. Ξάνθης Σάκης Λουκμακιάς. Ο καθείς με τον "πόνο" και τις "χαρές" του...)

ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Καλό (και αποκλειστικό) νέο. Ο στρατιωτικός που σύμφωνα με ArmyVoice διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης καθώς βρέθηκε θετικός στον Κορωνοϊό και ο πυρετός δεν έπεφτε, είναι πολύ καλύτερα, έχει βγει πλέον από τη ΜΕΘ και είναι σε κανονικό δωμάτιο. Τα περαστικά μας και πάλι. Και στον ίδιο, αλλά και στην οικογένειά του.
……
*Στο μεταξύ κι εκεί που λέγαμε γιατί τόσα πολλά κρούσματα στη Ξάνθη κι όχι και στις γύρω περιοχές της Ροδόπης....
Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε άνδρας που νοσηλεύεται στο «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο Κομοτηνής από το βράδυ της περασμένης Κυριακής 29 Μαρτίου. Πρόκειται για ημεδαπό ηλικίας 50 χρονών, ο οποίος φέρεται να ταξίδεψε πρόσφατα στην Τουρκία
.......
*Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ημεδαπό ηλικίας 50 ετών, μουσουλμάνο στο θρήσκευμα, ο οποίος όπως μας μεταφέρουν γιατροί από το «Σισμανόγλειο» φέρεται να ταξίδεψε πρόσφατα στην Τουρκία.
Ο 50χρονος αναμένεται να διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
.....
*Η επιστολή - ανακοίνωση από το Τρίτο Γυμνάσιο Συλ. Γονέων Ξάνθη για τους γονείς των παιδιών.
Αγαπητοί γονείς,
μετά από συζήτηση με την Διευθύντρια του σχολείο μας κ. Παπαναστου και τον υπεύθυνο της εκδρομής της Γ Γυμνασίου,κ. Παπασταθοπουλο, αποφασίστηκε:
Όσοι γονείς έχουν άμεσα την ανάγκη επιστροφής των χρημάτων της εκδρομής που έχουν προκαταβάλει, μπορούν να επικοινωνήσουν με προσωπικό μήνυμα με τον πρόεδρο του Συλλόγου κ.Ιπποκράτη Δημητριάδη μέσω της Σελίδας μας στο Facebook ή στο κινητό του τηλέφωνο 6972029640.
Εύχομαι σε όλους Υγεία, Υπομονή και δύναμη ενόψει των δύσκολων ημερών που περνούμε.
-Υπομονή παιδιά…θα περάσει κι αυτό και κάποτε θα ρθούνε και τα καλύτερα! Ποιο πάτος άλλωστε από αυτό που ζούμε…δεν γίνεται!
……
*Το σχόλιο από τη γνωστή δικηγόρο Λίτσα Μιχαηλίδου:
«Ως ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ έλαβα την αίτηση που πρέπει να συμπληρώσω για να συμμετέχω σε κατάρτιση ηλεκτρονική στην χρήση υπολογιστών. Γηράσκω αεί διδασκόμενη... επί των πάντων !!! Χαίρε βάθος αμέτρητης βλακείας»
-Χαίρε… και χαιρετίσματα!
……
*Η Ιερά Μητρόπολις ενημερώνει ότι την Παρασκευή 3 Απριλίου η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, η οποία θα τελεστεί στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ακαθίστου Ύμνου Ξάνθης θα αναμεταδίδεται ζωντανά μέσω του ιστοτόπου https://www.facebook.com/diakoniastafm
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
.....
*Δεν θ' ασχοληθώ -τόχω ξαναγράψει αυτό-με τους γραφικούς του fb που έχουν καταντήσει....συνήγοροι του Τσέπελη, γιατί απλά είναι στη....φύση να "αγωνιούν" πως θα πάρουν τα λεφτά τους! Αρκεί που τους κάνει ευτυχισμένους ο συγκεκριμένος ρόλος, τώρα που αναγκαστικά είναι στο....σπίτι! Κατανοώ τις εμμονές και το μίσος τους, προσοχή μόνο μην τους "πνίξει" αυτό στο τέλος....

Βοήθεια από 50.000 ευρώ το Οικουμενικό Πατριαρχείο 
σε Ελλάδα και Τουρκία για τον κορονοϊό
Χρηματικά ποσά ως βοήθεια στον αγώνα για την καταπολέμηση του κορονοϊού προσφέρει το Οικουμενικό Πατριαρχείο σε Ελλάδα και Τουρκία.
Συγκεκριμένα, το ανακοινωθέν από την Αρχιγραμματεία της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου αναφέρει: «Ως συμβολήν εις τόν διεξαγόμενον αγώνα διά τήν καταπολέμησιν του μαστίζοντος τήν ανθρωπότητα θανατηφόρου ιού, τό Οικουμενικόν Πατριαρχείον προσέφερεν εις μέν τήν Τουρκικήν Κυβέρνησιν τό ποσόν των τριακοσίων χιλιάδων (αρ. 300.000-) Λίρες Τουρκίας., εις δέ τήν Ελληνικήν Κυβέρνησιν τό ποσόν των πεντήκοντα χιλιάδων (αρ. 50.000-) Ευρώ, τό τελευταίον τούτο προοριζόμενον ιδιαιτέρως διά τάς ανάγκας των αστέγων»
Το ανακοινωθέν του Οικουμενικού Πατριαρχείου υπογραμμίζει ότι η χειρονομία αυτή της Μητρός Εκκλησίας συνοδεύεται από τις θερμές προσευχές αυτής «πρός τόν ιατρόν των ψυχών καί των σωμάτων ημών όπως ταχέως παρέλθη ο μέγας πειρασμός ούτος καί εξαγάγη ο Κύριος τήν ανθρωπότητα "εις αναψυχήν».

Το υποχρεωτικό ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων του Δήμου Ξάνθης
Το υποχρεωτικό ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων του Δήμου Ξάνθης διαμορφώθηκε λόγω των πρόσφατων γεγονότων σχετικών με την πανδημία του COVID-19 ως εξής : Δευτέρα-Παρασκευή 08.00-16.00 .Οι υπόλοιπες ώρες και το Σάββατο θα καλύπτονται από εφημερεύοντα-διανυκτερεύοντα και φαρμακεία που τηρούν διευρυμένο πέραν του υποχρεωτικού ωραρίου. Οι φαρμακοποιοί μας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης , έχοντας πάντοτε ως γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Η πρόεδρος
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΛΦΑ
Η γραμματέας
ΗΛΙΑΔΟΥ ΟΛΓΑ

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΑΝΘΗΣ: ΖΗΤΕΙ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΦΟΡΜΕΣ, ΜΑΣΚΕΣ, ΓΑΝΤΙΑ ΚΛΠ ΓΙΑ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ
Η μάχη κατά του κορωνοϊού στην περιοχή μας συνεχίζεται. Η εξέλιξη των κρουσμάτων αναμένεται να είναι ανοδική το επόμενο διάστημα. Στην πρώτη γραμμή της μάχης βρίσκεται το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου.
Τα ιατρεία-εργαστήρια της πόλης μας πρέπει να συμβάλουν στο μέτρο του δυνατού, δίνοντας τη δυνατότητα στοιχειώδους περίθαλψης στους πολίτες.
Είναι επιτακτική ανάγκη να εξασφαλιστεί επάρκεια σε ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό (φόρμες, μάσκες, γάντια κλπ).
Ο Ι.Σ. Ξάνθης με αίσθημα ευθύνης, στη δύσκολη κατάσταση που βιώνει η περιοχή μας, θα προμηθεύσει τα ιατρεία/εργαστήρια αλλά και όπου αλλού χρειαστεί με δωρεάν εξοπλισμό.
Για την εξυπηρέτηση αυτού του σκοπού ο τραπεζικός λογαριασμός του Συλλόγου θα χρησιμοποιηθεί για χορηγίες (ΙΒΑΝ GR73 0171 6120 0066 1211 4433 338 της Τράπεζας Πειραιώς). Ευχαριστούμε εκ των προτέρων όσους συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την εταιρεία «ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ» για την ευγενική προσφορά της σε πρώτη ύλη για την κατασκευή ικανού αριθμού προστατευτικών στολών που διατεθούν στους συναδέλφους.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΔΕΔΟΣ      ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Σακελλαροπούλου: Αλληλεγγύη και συμπαράσταση σε Ξάνθη και Καστοριά, 
από τις πρώτες πόλεις που θα επισκεφθεί!
Την αλληλεγγύη και συμπαράστασή της προς τους κατοίκους, καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Καστοριάς και της Ξάνθης εξέφρασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
 Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μίλησε την Τετάρτη τηλεφωνικά με τους δημάρχους Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη και Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη, δύο περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία, καθώς και με τον διοικητή του νοσοκομείου Καστοριάς Γρηγόρη Χάτσιο.
Ο δήμαρχος Ξάνθης ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα μέτρα που παίρνονται προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση της πανδημίας στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, αλλά και στο Δήμο Μύκης, που βρίσκεται σε καραντίνα. Ανέφερε επίσης τις προληπτικές ενέργειες που γίνονται, όπως τη μετατροπή του κλειστού γυμναστηρίου «Φίλιππος Αμοιρίδης» σε βοηθητική υγειονομική μονάδα, για την αντιμετώπιση πιθανής έξαρσης του κορονοϊού.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Καστοριάς, τόνισε ότι παρά τον σχετικά υψηλό αριθμό κρουσμάτων στην περιοχή οι κάτοικοι παραμένουν ψύχραιμοι και εφαρμόζουν τις οδηγίες των αρχών. Επισήμανε, όπως και ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Γρηγόρης Χάτσιος, ότι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπίσει την κατάσταση.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την αλληλεγγύη της και ζήτησε από τους δημάρχους να μεταφέρουν την συμπαράστασή της, τόσο στους κατοίκους των περιοχών, όσο και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Παράλληλα, δήλωσε ότι μόλις ξεπεραστεί η πανδημία, η Ξάνθη και η Καστοριά θα είναι οι πρώτες περιοχές που θα επισκεφθεί.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »