*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

11 Φεβρουαρίου

Η καταγγελία ανγνώστριάς του "Μ" στο 100 για την εξέδρα, ο Κυριάκος στις 26.2 στο Γερμανό! Οι ειδήσεις με άλλο στυλ...

11 Φεβρουαρίου
Καταγγελία αναγνώστριας στο 100 και στο «Μ» 
για την εξέδρα της Κεντρικής πλατείας
Αγαπητέ «Μαχητή»
Το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου περνώντας από την κεντρική πλατεία της Ξάνθης, τηλεφώνησα στο 100 όπου έκανα την καταγγελία μου και παράλληλα σας αποστέλλω και την παρακάτω καταγγελία που έκανα και  απευθύνω σε κάθε αρμόδιο:
1.Ανειδίκευτοι εργάτες στήνουν εξέδρα χωρίς τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, χωρίς άδεια και ελλείψει επιβλέποντος μηχανικού.
α.Ερωτήσεις προς εισαγγελέα και Δήμο Ξάνθης : Ποιος μηχανικός εγγυάται ότι η εξέδρα  στήθηκε με τις προϋποθέσεις που θέτει ο κατασκευαστής; Ποιος υπογράφει  για την  στατική επάρκειά της;  Έγινε το στήσιμο των τεντών από ειδικούς .
β. Ερώτηση προς επόπτη Εργασίας και Πρόεδρο Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Ξάνθης Δημήτρη Γαλανόπουλο. Έχουν την αρμοδιότητα οι υπάλληλοι του Κέντρου Πολιτισμού να στήνουν εξέδρες βάση της ειδικότητας τους??  Με ποιανού εντολή  παρανόμως έγιναν όλα αυτά??? Και γιατί παρά την καταγγελία μου η αστυνομία  Ξάνθης δεν παρενέβη για την τήρηση της νομιμότητας;
Φιλικά
Μια αναγνώστρια

ΑΚΟΥΣΟΝ!
ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Καυτό ερώτημα. Γιατί Κώστας Ζαγναφέρης («γαύρος» και φανατικός μάλιστα...), Κώστας Γιαγτζόγλου, Τάσος Θεοδωρίδης, Αλέξανδρος Κοντός και φυσικά και Λάκης Στυλιανίδης (βάζελος μια ζωή..), δεν πήραν στην «παρέα» τους το βράδυ της Κυριακής στο Καφέ ΝΕΟΝ που έβλεπαν το παιχνίδι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός και τον Παναγιώτη Ταρενίδη;
Τόσο σίγουροι ήταν ότι θα χάσει ο... Παναθηναϊκός;
.......
*Αχτύπητο και το σχόλιο του Κώστα Ζαγναφέρη:
«Αν νικήσει ο ΠΑΟ κερνάει ο Δήμαρχος Άλλως αναζητείται ο Ταρενιδης».
-Στην... ισοπαλία ποιος θα πλήρωνε; Ο… Χριστοφόρου;
......
*Στο Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2020, είναι αφιερωμένη η εκπομπή «ΑΛΗΘΕΙEΣ με τη Ζήνα» στο Star channel την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι. Σήμερα δηλαδή. Η έκπληξη στην εκπομπή;  Μα η τεράστια καριόκα 5 κιλών του Ζαχαροπλαστείου ΤΖΟΥΚΑ που επιμελήθηκε ο Βασίλης Τζούκας!!!
......
*Η εκπομπή θα είναι απευθείας μετάδοση από τον χώρο όπου γίνονται τα άρματα και σε αυτήν θα μιλήσει πλην του Προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού Ηλία Ασκαρίδη και ο Δήμαρχος Τσέπελης!
Η αξιότιμη Τζούλια Νόβα φαντάζομαι ότι θα λείπει μάλλον! Κρίμα...
.......
*Ο πανευτυχής γιατρός Ιπποκράτης Καμαρίδης έκοψε την βασιλόπιτα του Ποδηλατικού συλλόγου Σταυρούπολης το περασμένο Σάββατο στην ταβέρνα ΜΥΡΟΒΟΛΟΣ, έχοντας μάλιστα εκ δεξιών (ή και εξ αριστερών αν θέλετε...) την Δέσποινα Χατζογλίδου!
Αφελές ερώτημα.
-Δηλαδή αν ο Ιπποκράτης Καμαρίδης γίνει... Δήμαρχος στις εκλογές του 2023 η Δέσποινα έχει «καπαρώσει» την θέση της ειδικής συμβούλου, άλλη μια... 4ετία;
Υποκλίνομαι....!
(σ.σ. Κι εγώ που περίμενα την βασιλόπιτα της ΔΟΞΑΣ Σταυρούπολης να την κόψει ο Τόλης Ελευθεριάδης... Πάλι έξω έπεσα!).
…..
*Προκειμένου να συνταχθούν οι ετήσιοι Στρατολογικοί Πίνακες Ξάνθης, παρακαλούνται όλα τα αγόρια που γεννήθηκαν το έτος 2004 (κλάσεως 2025) ή οι γονείς τους, να έλθουν στο Δημαρχείο, Πλατεία Δημοκρατίας, στο γραφείο Μητρώων Αρρένων, ή να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 25413-50831 για να δηλώσουν τη διεύθυνση κατοικίας τους και τις γραμματικές τους γνώσεις, όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες μέχρι τις 3 Μαρτίου 2020.

Την νέα πτέρυγα του εργοστασίου Γερμανός στο Όλβιο εγκαινιάζει στις 26 Φεβρουαρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Σε Καβάλα και Ξάνθη, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, θα βρεθεί στις 26 Φεβρουαρίου 2020 ημέρα Τετάρτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναμένεται να υπογράψει σύμφωνο συνεργασίας με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπρίσοφ, στο ξενοδοχείο Ιμαρέτ, της Καβάλας
Σύμφωνα με παλαιότερες δημοσιογραφικές αναφορές στην Καβάλα επρόκειτο να φιλοξενηθεί τον Φεβρουάριο του 2020 το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας, παρουσία των πρωθυπουργών των δύο χωρών.
Η ατζέντα αυτής της διμερούς συνάντησης θα περιέχει θέματα ενέργειας, οικονομίας, τουρισμού επενδύσεων και υλοποίηση έργων συνδεσιμότητας στην περιοχή.
Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί τρεις συναντήσεις στο πλαίσιο αυτό (Σόφια, 27-7-2010, Αθήνα, 17-12-2012, Σόφια, 1-8-2016) και είναι η πρώτη φορά που θα πραγματοποιηθεί εκτός των πρωτευουσών των δύο χωρών.
Μετά την πανηγυρική τελετή υπογραφής του διμερούς συμφώνου συνεργασίας αναμένεται να μεταβεί στην γειτονική Ξάνθη για να εγκαινιάσει την νέα πτέρυγα του εργοστασίου Γερμανός στο Όλβιο.
Αναμένεται ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού.

Άλλες δυο συλλήψεις αλλοδαπών οδηγών στη Θράκη χωρίς δίπλωμα
Συνελήφθη την 10-2-2020 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής - Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, 19χρονος αλλοδαπός, διότι κατελήφθη να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.
Επίσης, συνελήφθη την 10-2-2020 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής - Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, 28χρονος αλλοδαπός, διότι κατελήφθη να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Διακοπή μαθημάτων σε Νηπιαγωγεία του Δήμου Τοπείρου, λόγω εποχικής γρίπης
Διακοπή μαθημάτων στο Δήμο Τοπείρου λόγω εποχικής γρίπης αποφασίστηκε μετά από εισηγήσεις των αρμοδίων Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Στην απόφαση του Δημάρχου Τοπείρου αναφέρονται τα εξής:
Ο Δήμαρχος Τοπείρου
Έχοντας υπόψη:
1.Τις διατάξεις τοων άρθρων 58 και 94 εδάφιο 27 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ87/Α’/07/06/2010) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοιίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης»
2. Την παρ.1του άρθρου 282 του Ν. 3852/2010
3.Τις διατάξεις του άρθρου 4 παρ.4 του Π.Δ. 79/2017
4. Την υπ’αριθμ.πρωτ. 1214/10-02-2020 εισήγηση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  για την διακοπή μαθημάτων στο Νηπιαγωγείο Ευλάλου, στο Νηπιαγωγείο Ηλιόπετρας και στο Νηπιαγωγείο Μ. Ορφανού, που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου μας, λόγω εποχικής γρίπης.
Αποφασίζει
Την διακοπή των μαθημάτων από την 11/02-2020 έως και την 12/02/2020 στα κατωτέρα Σχολεία, που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου μας, λόγω εποχικής γρίπης.
Νηπιαγωγείο Ευλάλου
Νηπιαγωγείο Ηλιόπετρας
Νηπιαγωγείο Μ. Ορφανού

Κλειστά σχολεία και σε Ξάνθη και Σταυρούπολη λόγω εποχικής γρίπης
Κλειστά θα παραμείνουν και σχολεία σε Ξάνθη και Σταυρούπολη λόγω γρίπης.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις των άρθρων 58 και 94 παρ. 4 εδάφ. 27 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87 Α/07-06-2010) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραµµα Καλλικράτης»
2. Την παρ.1 του άρθρου 282 του Ν.3852/2010
3. Τις διατάξεις του άρθρου 4 παρ. 4 του Π.Δ. 79/2017
4. Την υπ’ αριθ. πρωτ. 1209/10-02-2020 εισήγηση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τη διακοπή μαθημάτων στο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης Ξάνθης και στο 2ο Νηπιαγωγείο Ξάνθης, που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου μας, λόγω εποχικής γρίπης.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Τη διακοπή των μαθημάτων από την 11/02/2020 έως την 12/02/2020 στα κατωτέρα σχολεία, που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου μας, λόγω εποχικής γρίπης:
Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης Ξάνθης
2ο Νηπιαγωγείο Ξάνθης
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ XP. ΤΣΕΠΕΛΗΣ

ΙΧ με λαθρομετανάστες έπεσε πάνω σε σπίτι στο Άβατο Ξάνθης.
Πάνω σε σπίτι κατέληξε ένα ΙΧ αυτοκίνητο γεμάτο με μη νόμιμους μετανάστες στην Ξάνθη.
Σύμφωνα με το δημοσιογράφο Στάθη Παπαδόπουλο, διακινητής στην προσπάθεια του να αποφύγει της σύλληψης ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα το όχημα του να εκτραπεί της πορείας του και να καταλήξει πάνω σε ένα σπίτι στο Άβατο.
Από την σύγκρουση προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στην οικία ενώ οι επιβάτες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο χωρίς ωστόσο να έχει τραυματιστεί κάποιος σοβαρά, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.
Το ατύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας ενώ διενεργείται προανάκριση από την Αστυνομία.



Share this

Related Posts

Previous
Next Post »