*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

16 Ιανουαρίου

Το τρακτέρ είναι γεωργκό μηχάνημα. Κι οχι μηχάνημα για μεταφορές!

16 Ιανουαρίου
Το τρακτέρ κουβάλησε το μισό Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Φανουράκη την Τρίτη, όταν όμως ο Πάνος Παπαδόπουλος κατήγγειλε την… ΠΑΡΑΝΟΜΗ μεταφορά του χθες δεν τόλμησε να εμφανιστεί στην κεντρική πλατεία. Κι έμεινε το… μισό δέντρο! Κάποιοι αγνοούν οτι τα τρακτέρ είναι ...γεωργικά μηχανήματα!; Για αγροτικές δουλειές κι όχι για ...μεταφορές!
(Δήμος Τσέπελη, Φανουράκη, Ζερενίδη! )
……………………………..
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Μετά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης τη περασμένη Δευτέρα, έγινε για πρώτη φορά εμφανές ότι ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Ιπποκράτης Καμαρίδης, έβαλε «απέναντί» του και τον Πασχάλη Λύρατζη με τον επικεφαλής μάλιστα της δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ να μη του χαρίζεται αυτή τη φορά και αντίθετα να του «υπενθυμίζει» και τις …«δουλειές» που επί χρόνια έπαιρνε και παίρνει από τους Δήμους…! Γενικά οπότε δεν θα πρέπει να τα βάζει με τους… δημοσίους υπαλλήλους! (σ.σ. Στο συγκεκριμένο θέμα τον όρμηξαν πάντως και οι Σάββας Μελισσόπουλος και Gorge Χατζηθεοδώρου…).
……
*Το πιο ωραίο απ’ όλα; Από την πλευρά του ο γιατρός για μια ακόμη φορά ισχυρίστηκε και πάλι ότι κάνει… «χάρη» στο  Δήμο Ξάνθης που με 5.000 ευρώ ανέλαβε το ιατρείο του Δροσερού, χωρίς να απαντήσει όμως στο ερώτημα..!
Μήπως πριν πάρει τη συγκεκριμένη «δουλειά» την είχε… ψάξει  και πήγε ουκ ολίγες φορές στις υπηρεσίες του Δήμου Ξάνθης αλλά επειδή ήταν δημοτικός σύμβουλος δεν μπορούσε εκ του Νόμου να πάρει περισσότερα χρήματα; Δηλαδή αυτά που εισέπραττε επί Δημαρχίας Στυλιανίδη; Όταν δεν είχε την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου αλλά μόνο του γιατρού; (σ.σ. Άλλωστε πήρε σκληρή απάντηση κι απο τον ίδιο τον Λύρατζη!...)
……
*Και το αφελές ερώτημά μου. Αφού τα λεφτά είναι «λίγα» γιατί δεν την αφήνει επιτέλους τη θέση στο Δροσερό ο γιατρός να την πάρει ένας ή μια άλλη παιδίατρος και να βγάλει ένα μεροκάματο; Είναι τόσο απλό;
-Άλλωστε μέχρι και ο πρώην υποψήφιος σύμβουλός του ο «Τζίμης» τον πήρε χαμπάρι! Και τον έκραξε αναλόγως πότε προλαβαίνει και πηγαίνει στη… ΔΕΥΑΞ!
……
*Και η δική μου θέση. Ο Πασχάλης Λύρατζης ήταν θέμα χρόνου να… «εισπράξει» το ευχαριστώ του γιατρού, αλλά ας πρόσεχε! Γιατί στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής  επί Δημαρχόπουλου πήγαινε μόνο όταν συζητιότανε το θέμα του υπαίθριου Παιδότοπου και τον έπαιρνε στο τηλέφωνο ο Ιπποκράτης Καμαρίδης κι ο νοών νοείτω! Άλλωστε και τότε τα έγραφα!
……
*Όπως επίσης θέμα χρόνου είναι κάποια στιγμή να «σκάσει» βέβαια και το συγκεκριμένο θέμα και να «συμπαρασύρει» ουκ ολίγους! Πρώην και νυν… Άλλωστε προκαλεί κι ο ίδιος ο γιατρός την «τύχη» του!
Και εσαεί δεν μπορεί φυσικά να τα χρεώνει όλα στην πρώην δικηγόρο του παιδότοπουλου! Κι ο νοών νοείτω…
……
*Που καταντήσαμε λοχία! Ο Φανουράκης να υβρίζει και να προκαλεί τον πρώτο των ΠΡΩΤΩΝ σε ψήφους δημοτικό σύμβουλο Ξάνθης και γιατρό Βασίλη Παπαδόπουλο που πήρε χωρίς...Πούρναλικ, 1000 ψήφους!!! Επειδή αντιστέκεται και ψήφισε λευκό μαζί με Γεωργιάδη και Σπανίδη όπου θέλει να κάνει "παιχνίδια" με τα έργα η παρέα  Τσέπελη!!! Ποιός; Ο....Φανουράκης!
.....
*ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Ξάνθης σας προσκαλεί στην καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας το Σάββατο 25 Ιανουαρίου και ώρα 9:00 μ.μ. στο κέντρο διασκέδασης Διογένης.
Στην εκδήλωση θα βραβευτούν τα παιδιά των συναδέλφων για την εισαγωγή τους σε Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει  ιδιαίτερα .
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Η Γ. Γραμματέας
Γαλανόπουλος Δημήτριος
Τζανόγλου Καλλιόπη

Παρέμβαση του Σ. Κελέτση στη Βουλή για τα προβλήματα του Αεροδρομίου Αλεξανδρούπολης
Στα προβλήματα του Αεροδρομίου Αλεξανδρούπολης αναφέρθηκε, , με παρέμβασή του στη Βουλή, ο Βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης.
Κατά τη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, όπου εγκρίθηκε η επιλογή της νέας ηγεσίας της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και παρόντος του Υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, ο Βουλευτής Έβρου ανέδειξε όλα τα ζητήματα δυσλειτουργίας του Αεροδρομίου.
Ειδικότερα, αναφέρθηκε στην έλλειψη προσωπικού, στα κατασκευαστικά προβλήματα του νέου κτιρίου του Αερολιμένα, καθώς και στην ανάγκη λειτουργίας δεξαμενών καυσίμου ανεφοδιασμού των αεροπλάνων.
Ο Βουλευτής υπογράμμισε το τελευταίο θέμα, αφού η συγκεκριμένη έλλειψη λειτουργεί αρνητικά στην προσέλκυση τουρισμού στην περιοχή, αφού δεν πραγματοποιούνται πτήσεις τσάρτερ –εξ’ αυτού του λόγου- στην Αλεξανδρούπολη, και κατευθύνονται σε άλλα αεροδρόμια.
Ο Υπουργός Μεταφορών απαντώντας στην τοποθέτηση του Βουλευτή Έβρου, υποσχέθηκε πως τα θέματα αυτά θα αντιμετωπιστούν στο επόμενο διάστημα, αφού η κυβέρνηση θα προωθήσει την ανάπτυξη των περιφερειακών αεροδρομίων, μετά και την ανάληψη των καθηκόντων από τη νέα ηγεσία της Υ.Π.Α.

Νωρίτερα οι συντάξεις Φεβρουαρίου με απόφαση Βρούτση- Πότε θα καταβληθούν τα χρήματα
Νωρίτερα θα καταβληθούν οι συντάξεις του Φεβρουαρίου, μετά από απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση.
Ο υπουργός και ο διοικητής του e-ΕΦΚΑ, Χρήστος Χάλαρης, εξαιτίας της μεγάλης χρονικής περιόδου που προκύπτει μεταξύ της πληρωμής των συντάξεων Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, αποφάσισαν για λόγους διευκόλυνσης των συνταξιούχων να καταβληθούν πιο γρήγορα οι συντάξεις, αντί για τις 28 Ιανουαρίου που αναμενόταν. Αυτές του Ιανουαρίου είχαν νωρίτερα από το συνηθισμένο, λόγω των εορτών των Χριστουγέννων. Ο κ. Βρούτσης, σε συνεργασία με τον κ. Χάλαρη, αποφάσισαν:
«οι συντάξεις των συνταξιούχων του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) που προέρχονται από τον ΟΑΕΕ, τον ΟΓΑ και το ΕΤΑΑ, να καταβληθούν στις 24 Ιανουαρίου 2020, ημέρα Παρασκευή και
οι συντάξεις των συνταξιούχων του ΕΦΚΑ που προέρχονται από τους λοιπούς φορείς και το Δημόσιο να καταβληθούν στις 27 Ιανουαρίου 2020, ημέρα Δευτέρα».

Βουλγαρία: Αύξηση των εξαγωγών προς την Ε.Ε. το δεκάμηνο του 2019
Η Γερμανία, η Ρουμανία, η Ιταλία, η Ελλάδα, η Γαλλία και το Βέλγιο ήταν κατά σειρά οι πέντε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που κατά κύριο λόγο «υποδέχθηκαν» τις βουλγαρικές εξαγωγές το διάστημα Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2019, ανακοίνωσε η εθνική στατιστική υπηρεσία της χώρας. Συνολικά, οι πέντε χώρες απορρόφησαν, το προαναφερόμενο διάστημα, ποσοστό 66,2% επί του συνόλου των βουλγαρικών εξαγωγών στις χώρες– μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία της Βουλγαρίας, στο α' δεκάμηνο του 2019, η αξία των βουλγαρικών εξαγωγών προς τα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σημείωσε άνοδο 3,4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018 και διαμορφώθηκε σε 32,6 δισ. λέβα.
Την ίδια περίοδο, η αξία των εισαγωγών από χώρες της ΕΕ κατέγραψε άνοδο 2,6% σε σύγκριση με το α' δεκάμηνο του 2018 και ανήλθε σε 34,1 δισ. λέβα. Οι χώρες από τις οποίες προήλθε το μεγαλύτερο μερίδιο των εισαγωγών είναι κατά σειρά η Γερμανία, η Ιταλία, η Ρουμανία, η Ελλάδα και η Ισπανία.
(1 ευρώ = 1,95 λέβα).

Μακάριος Λαζαρίδης στον ΑΝΤ1: Οι εκλογές θα γίνουν το 2023 και θα είναι διπλές!
Δημοκρατίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται να την υλοποιήσει τώρα, στην αρχή της κυβερνητικής θητείας, για να μην υπάρχουν αιφνιδιασμοί και οι όροι του πολιτικού παιχνιδιού να είναι ξεκάθαροι από νωρίς. Οι εκλογές θα γίνουν κανονικά το 2023 και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι διπλές», ανέφερε ο Μακάριος Λαζαρίδης σε συνέντευξή του στον «ΑΝΤ1».
Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, εξήγησε ο βουλευτής της ΝΔ, «εξασφαλίζει την αναλογικότητα και την κυβερνησιμότητα της χώρας» και δήλωσε υπέρμαχος των κυβερνήσεων πλειοψηφίας. «Είδαμε, άλλωστε, τα τεράστια προβλήματα από την εφαρμογή της απλής αναλογικής σε Δήμους και Περιφέρειες. Είναι πολύ κακός νόμος και θα τον καταργήσουμε», σημείωσε, ενώ απέρριψε τα περί «συναλλαγής της κυβέρνησης με το ΚΙΝΑΛ».
Όπως υπενθύμισε, η κυρία Γεννηματά ήδη διαφώνησε με την σχετική πρόταση του πρωθυπουργού για το νέο εκλογικό σύστημα.
Ο κ. Λαζαρίδης, αναφερόμενος στη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, τόνισε: «Θα πρέπει να περιμένουμε λίγες μέρες ακόμα, άλλωστε στις 13 Φεβρουαρίου εκκινεί η διαδικασία εκλογής του Προέδρου. Ο πρωθυπουργός, που έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, σύντομα θα ανακοινώσει την πρότασή του». Υπογράμμισε δε τη σημαντική αλλαγή στο Σύνταγμα της χώρας, κατά την πρόσφατη αναθεώρηση, με την οποία «η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας πλέον δεν μπορεί να εργαλειοποιηθεί από κανένα κόμμα και να προκαλέσει τη διάλυση της Βουλής και κατά συνέπεια πρόωρες εκλογές».

Τουρκία: Πανικός για τη δημόσια υγεία - Θανατώθηκαν 100.000 επικίνδυνα κοτόπουλα
Τρόμος επικρατεί αυτή την περίοδο στην Τουρκία εξαιτίας κρουσμάτων του επικίνδυνου ιού Η5Ν8 σε πουλερικά που είχαν εισαχθεί από την Πολωνία. Ο ιός, που εξαπλώνεται ραγδαία, κοντεύει να πάρει διαστάσεις επιδημίας. Μάλιστα, για να σταματήσει η μετάδοσή του, προληπτικά εκτροφείς κλήθηκαν να συμμορφωθούν με την οδηγία του αρμοδίου υπουργείου και θανάτωσαν πάνω από 100.000 πουλερικά.
Λόγω της γρίπης των πτηνών, η Ιαπωνία, η Κίνα, η Νότια Κορέα, η Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ και η Νότια Αφρική σταμάτησαν να εισάγουν εντελώς τα πουλερικά και τα αυγά από την Πολωνία, ενώ τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ουκρανία και η Λευκορωσία επέβαλαν περιορισμούς, σύμφωνα με την τουρκική Yeni Safak.
Από την άλλη, ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Μεχμέτ Μουεζίνογλου, από την Προύσα, όπου βρίσκεται, διαβεβαίωσε πως, μετά τα μέτρα που ελήφθησαν, είναι πλέον ασφαλές για τους πολίτες να καταναλώνουν πουλερικά και αβγά, καθώς δεν συντρέχει πλέον κανένας κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.
«Διανύουμε μια περίοδο κατά την οποία η γρίπη των πτηνών δεν πρέπει να μας απασχολεί» υποστήριξε ο Μουεζίνογλου. 100.000 πουλερικά θανατώθηκαν στα Μουδανιά. Η φάρμα εκτροφής μπήκε σε καραντίνα, ενώ διενεργείται και σχετική έρευνα.

Ο ιός Η5Ν1, ευρύτερα γνωστός ως γρίπη των πουλερικών, γενικά εντοπίζεται στα πουλερικά, αλλά μπορεί να προσβάλει και τους ανθρώπους, επιφέροντας ακόμα και τον θάνατο.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »