*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Ιανουαρίου

ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΠΑΡΑΝ ΜΠΟΥΡΧΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΕΧΙΝΟΥ! ΖΗΤΕΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

30 Ιανουαρίου
Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, Βασίλειο Κικίλια, κατέθεσε στη βουλή ο βουλευτής Νομού Ξάνθης του ΚΙΝ.ΑΛ., Μπουρχάν Μπαράν σχετικά με το σημαντικό πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Εχίνου, καθώς αυτή τη στιγμή διαθέτει μόνο δύο οδηγούς οι οποίοι καταφέρνουν με προσωπικές θυσίες να καλύψουν 42 βάρδιες ενώ απαιτούνται τουλάχιστον ακόμα δύο οδηγοί προκειμένου να πραγματοποιούνται 93 βάρδιες ανά μήνα.
Στην ερώτησή του ο κ. Μπαράν Μπουρχάν αναφέρει τα εξής:
«Προς: Τον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια Βασίλειο
Θέμα: «Πρόβλημα στελέχωσης προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Εχίνου Ν. Ξάνθης»
Σημαντικό πρόβλημα υποστελέχωσης αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Εχίνου, καθώς αυτή τη στιγμή διαθέτει μόνο δύο οδηγούς οι οποίοι καταφέρνουν με προσωπικές θυσίες να καλύψουν 42 βάρδιες ενώ απαιτούνται τουλάχιστον ακόμα δύο οδηγοί προκειμένου να πραγματοποιούνται 93 βάρδιες ανά μήνα.
Η προηγούμενη Κυβέρνηση είχε προκηρύξει θέσεις επικουρικών οδηγών αλλά ως γνωστόν δεν ολοκληρώθηκαν μέχρι σήμερα οι προσλήψεις, καθώς αναμένονται ακόμα και οι διορισμοί για 1 θέση μόνιμου Παιδιάτρου, 1 θέση μόνιμου οδηγού και 1 θέση μόνιμου Οδοντιάτρου.
Η μη ύπαρξη οδηγών έχει ως αποτέλεσμα είτε να μην προσέρχεται ασθενοφόρο, όταν καλείται για να παραλάβει περιστατικό είτε να παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση, λόγω μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης από την πόλη της Ξάνθης.  Πληροφοριακά έχουν σημειωθεί περιστατικά όπου ασθενείς οδηγήθηκαν στο θάνατο, λόγω μη έγκαιρης προσέλευσης ασθενοφόρου.
Να σημειωθεί ότι το Κέντρο Υγείας  Εχίνου εξυπηρετεί τον Δήμο Μύκης που απαρτίζεται από 62 οικισμούς και 16.000 κατοίκους. Μάλιστα, καθώς πολλά χωριά είναι απομακρυσμένα λόγω του γεωγραφικού μορφολογικού τοπίου χρειάζεται περισσότερο από μία ώρα για να φτάσουν οι κάτοικοι στην Ξάνθη, με δικά τους μεταφορικά μέσα.
Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:
1) Προτίθεστε να προχωρήσετε στις προσλήψεις για θέσεις οδηγών για την κάλυψη των βαρδιών του Κέντρου Υγείας, ώστε να αποφευχθεί η απώλεια ανθρώπινων ζωών λόγω της καθυστέρησης μεταφοράς τους στο Νοσοκομείο της Ξάνθης;
2) Γιατί κωλυσιεργεί η Κυβέρνηση την πρόσληψη για το μόνιμο προσωπικό στο Κέντρο Υγείας Εχίνου;
Αθήνα, 28-1-2020
Ο Ερωτών Βουλευτής

Μπουρχάν Μπαράν»

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »