*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

14 Ιανουαρίου

Στο Βιετνάμ η Ελβίνα! Επέστρεψε το μονόπετρο η Δέσποινα....! Πατέρας σύντομα ο Βαγγέλης..

14 Ιανουαρίου
*Αχ Ελβινάκι… Ελβινιώ! Που λέτε λοιπόν ότι βρίσκεται αυτήν την περίοδο η πρώην αθλητικογράφος του «Μαχητή» Ελβίνα και που την… ανακάλυψα με τον αγαπημένο της;
Μα στο Βιετνάμ!
Όπου χειμώνα καλοκαίρι, έχει… καλοκαίρι, όπως μου είπε, λέγοντας πως πρόκειται για μια πανέμορφη χώρα!
-Με μια διαφορά Ελβίνα! Πανέμορφη χώρα αλλά με γυναίκες πολύ κοντές! Κι εσύ ως δίμετρη, ξεχωρίζεις παρασάγγας φυσικά…
Η αποκλειστικότητά μου; Η Ελβίνα υποσχέθηκε ότι όταν επιστρέψουν στην Ελλάδα και έρθει στη Ξάνθη, το πρώτο που θα κάνει, θα είναι να μας επισκεφθεί στις νέες μας εγκαταστάσεις…
Ελβινάκη σε περιμένουμε πως και πως…στα…πάτρια εδάφη, γιατί ότι και να κάνεις…ο ΜΑΧΗΤΗΣ είναι στη βαθιά στη καρδιά σου!
……
*Κι όμως. Τελικά η ίδια η Δέσποινα Χατζοπούλου επιβεβαίωσε τον χωρισμό της αλλά και την επιστροφή του…μονόπετρου στον πρώην αγαπημένο της πια!
Μονόπετρο που μου το είδε δείξει όλο υπερηφάνεια τον περασμένο Μάιο 2019 στη κεντρική πλατεία (σ.σ. Ρωτήστε και τη Ρένα με τη Γιώτα που ήταν παρούσες…), όλα τα όμορφα όμως έχουν δυστυχώς κι ένα τέλος!
Δέσποινα κράτα γερά και δες την επόμενη μέρα…Άλλωστε εσένα οι χωρισμοί σε κάνουν πιο δυνατή!
……
*Αυτό κι αν είναι αποκλειστικό νέο και πολύ όμορφο μάλιστα. Πατέρας λοιπόν πρόκειται να γίνει λίαν συντόμως  ο Βαγγέλης Γεωργανάς και σπεύδω από τώρα να του ευχηθώ το η ώρα η καλή!
Κι όσο για τον παππού Γιάννη Γεωργανά, είναι ήδη πανευτυχής!
……
*Οριστικό και τελεσίδικο. Για Γερμανία πρόκειται να αναχωρήσει για δουλειά η  δημοφιλής ηθοποιός της Θρακικής Σκηνής και γνωστή παραγωγός του ράδιο Life 921 fm κι όχι για Σουηδία όπως έγραψε η «τσούχτρα»…
Λεπτομέρειες δεν έμαθα, προσοχή όμως μη πέσει επάνω στον δικό μας Μίμη Μουρτζόπουλο γιατί πολύ φοβάμαι ότι πάλι θα την… «πατήσει» και δεν θα μπορεί κανείς μας να την παρηγορήσει μάλιστα!
……
*Και στη βασιλόπιτα του Επιμελητηρίου Ξάνθης ο γνωστός συνθέτης και τραγουδιστής Δημήτρης Πετρόπουλος έδωσε το δικό του παρών με τον Μιχάλη Σπανίδη, τον Γιάννη Παπαχρόνη, τον Στέλιο Αρσενίου και γενικά την ΑΓΑΠΗ!
Πως δεν πήρε και την κιθάρα του να τραγουδήσει, απορώ…! Θα έδινε μια ακόμη πιο ευχάριστη νότα στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Ξάνθης.
……
*Και από μας εδώ στο «Μ» τα θερμά μας συλλυπητήρια στην αγαπημένη μας Φιφή Χατζηστόϊκου που έχασε τον πολυαγαπημένο της πατέρα Γιάννη, έναν άνθρωπο που μόνο δημιουργούσε και τον αγαπούσαν όλοι. Εντός και εκτός Γηροκομείου.
-Κουράγιο και καλό παράδεισο.
……
*Η παράσταση που προτείνει για τη φετινή χρονιά στα σχολεία το Θέατρο “Ανατολικά Του Νέστου”, είναι ο Πινόκιο. Όχι όμως η πασίγνωστη ιστορία όπως την ξέρουμε πολύ καλά, αλλά μία σύγχρονη διασκευή πάνω στο γνωστό παραμύθι.
Η αγαπημένη ιστορία των παιδικών μας χρόνων, ο κλασσικός Πινόκιο του Κάρλο Κολόντι ξαναγράφεται με έναν έξυπνο, ευρηματικό τρόπο από τον ταλαντούχο Γκρεγκ Μπανκς. Ο εξαιρετικός Άγγλος συγγραφέας ‘’ ξαναδιαβάζει ‘’τον Πινόκιο, αξιοποιεί όλα τα σύγχρονα θεατρικά εργαλεία και μέσα από μία ‘’φρέσκια’’ πρωτοποριακή ματιά, μας προσφέρει ένα υπέροχο θεατρικό κείμενο, ξεκαρδιστικό και βαθιά συγκινητικό ταυτόχρονα, που συναρπάζει παιδιά και ενηλίκους.
……
*Σημειώνω ότι το θέατρο Ανατολικά του Νέστου καταπιάνεται για δεύτερη φορά μ’ αυτό το αξιόλογο έργο, ύστερα από την αίσθηση που προκάλεσε στο πρώτο του ανέβασμα στη σκηνή του θεάτρου, την Άνοιξη του 2015. Αυτή τη φορά η παράσταση απευθύνεται σε μαθητές των σχολείων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με την δέσμευση πως πρόκειται για μία ακόμη ιδιαίτερα προσεγμένη και αισθητικά άρτια δουλειά των δημιουργών του θεάτρου Ανατολικά του Νέστου.
Συντελεστές παράστασης
Σκηνοθεσία: Πολυξένη Καρακατσάνη
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Γιώργος Μπέτσης
Κοστούμια: Αναστασία Σαλαμπάση
Μετάφραση: Πολυξένη Καρακατσάνη
Παίζουν: Βασίλης Λειβαδίτης, Αναστασία Σαλαμπάση, Δημήτρης Δεδεμάδης, Γιώργος Μπέτσης.

Ο Ιούδας

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »