*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

28 Ιανουαρίου

Οι εμπάθειες του Νίκο Ευφραιμίδη και το τεράστιο κενό του Ζαγναφέρη στην Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης-Οι ειδήσεις με άλλο στυλ

28 Ιανουαρίου
Στο στρατόπεδο της Μαρίνας Παυλίδου μετακόμισε ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραΐτης ή η Μαρίνα αναζητεί συμμάχους για να «τελειώσει» τον Πατεράκη από Πρόεδρο της ΝΟΔΕ;
………………………………..
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Πολύ πετυχημένη και με πολύ κόσμο η άψογη εκδήλωση του Γιάννη Λαφτσόπουλου και των παιδιών του Συμεών και  Νικολέτα για τα 20 χρόνια Hotel Z Palace & Congress Center!
Όλα ήταν υπέροχα, ενώ σε όλους μοιράστηκαν και υπέροχα δωράκια! Το φλουρί έτυχε εργαζόμενη του ξενοδοχείου που πήρε δώρο μια…χρυσή λίρα!
Και δεν έκρυψε την συγκίνησή της.
…..
*Σημειώνω ότι την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων  Γρηγόρης Τάσιος αλλά και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ξάνθης Γιάννης Ιερόπουλος. Παρών στην εκδήλωση και ο διευθυντής του ξενοδοχείου Le  chalet Δημοσθένης Τζώρτζης με την σύζυγό του και νέα διοικήτρια του Νοσοκομείου Ξάνθης Έλενα Ροφαέλα.
….
*Προεδρική εμφάνιση του Προέδρου του ΕΒΕ Ξάνθης  Στέλιου Μωραϊτη που έκανε και θερμό χαιρετισμό για τα 20 χρόνια Hotel Z Palace & Congress Center με σημείο αναφοράς φυσικά την Τουριστική Ανάπτυξη.
….
*Αρχηγική εμφάνιση του  Πάνου Σταυρακάρα που χαιρέτισε ιδιαίτερα θερμά τον ιδρυτή του Hotel Z Palace & Congress Center Γιάννη Λαφτσόπουλο.
...
*Βέβαια τις εντυπώσεις «έκλεψε» για μια ακόμη φορά με το νέο ανανεωμένο της λουκ η δημοτική σύμβουλος της παράταξης ΞΑΝΘΗ για όλους Ειρήνη Χαριτωνίδου.
……
*Απών από την εκδήλωση –αν κι από ότι έμαθα προσκλήθηκε-ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Νίκος Ευφραιμίδης για τον οποίο δυστυχώς ισχύει και αυτό που ήδη έγραψα, σχολιάζοντας την απουσία του και από την βασιλόπιτα του ΕΒΕ Ξάνθης…
-Κανείς δεν πήρε χαμπάρι και δεν ασχολήθηκε με την απουσία του…!
….
*Άλλωστε ο Νίκος Ευφραιμίδης κάνει ότι μπορεί για να μας «πείσει» ακόμη και με το…ζόρι, τι κενό άφησε φεύγοντας από την Αντιπεριφέρεια Ξάνθης ο Κώστας Ζαγναφέρης.
Είτε υπάρχει, είτε υπάρχει, ένα και το αυτό…! Καλός μόνο ως συνοδός του….Τσέπελη και του Φανουράκη! Άλλωστε στις επόμενες δημοτικές εκλογές με την παράταξή τους θα κατέβει για το Δήμο…!
….
*Συμβουλή της στήλης. Να φροντίσει μόνο ο κύριος Νίκος Ευφραιμίδης να κατέβει κι αυτός στη πόλη της Ξάνθης κι όχι στη Σταυρούπολης –όπως και ο Κυριάκος- προκειμένου να έχει πιθανότητες εκλογής!
Γιατί άλλο ο Δήμος κι άλλο η Περιφέρεια…!

Συνελήφθη 17χρονη αλλοδαπή για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και για κατοχή ναρκωτικών
Συνελήφθη την 26-1-2020 το απόγευμα, στην Εγνατία Οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, 17χρονη αλλοδαπή διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στερούμενη άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε, μία (1) νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα κοκαΐνης.

Ματθίλδη Μαγγίρα: «Μου λείπει το παιδί μου»
Η δική μας  Ματθίλδη Μαγγίρα βρέθηκε στην εκπομπή After Dark και μίλησε για τη ζωή της αλλά και για μία ιδιαίτερη περίοδο που βιώνει
Η κόρη της Λήδα Φόστερ ζει πλέον στις Ηνωμένες Πολιτείες, κοντά στον πατέρα της μιας και ακολουθεί σπουδές στον χώρο της μουσικής όμως αυτό δεν παύει να σημαίνει πως δεν λείπει στη μητέρα της Ματθίλδη.
Έχει να τη δει από το καλοκαίρι οπότε και βρισκόταν στην Ελλάδα για διακοπές και όπως παραδέχτηκε στον Θέμη Γεωργαντά, της λείπει πολύ.
Δυσκολεύτηκε, όπως είπε, να συνηθίσει αλλά συνεχίζει να νιώθει την έλλειψή της στην καθημερινότητά της μιας και μέχρι πρότινος ζούσαν μαζί και είχαν μία κοινή καθημερινότητα.

Καρναβάλι Ξάνθης 2020: Την Κυριακή 1 Μαρτίου η μεγάλη παρέλαση του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού.
Καρναβάλι Ξάνθης 2020: Οι Θρακικές Λαογραφικές Εορτές – Ξανθιώτικο Καρναβάλι έχουν είδη μια ιστορία 54 χρόνων, στη διάρκεια της οποίας προσφέρουν αδιάκοπα σε κατοίκους και επισκέπτες μοναδικές στιγμές παράδοσης, λαογραφίας, διασκέδασης και χορού στην πανέμορφη Ξάνθη, με παραδοσιακούς χορούς, θεατρικά δρώμενα και συναυλίες.
 Η μεγάλη Παρέλαση του Καρναβαλιού θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Μαρτίου 2020.

Τράπεζες: Ανοιχτά για το κοινό απογεύματα και Σάββατα αρκετά καταστήματα τραπεζών -Ένα εξ' αυτών στην Ξάνθη.
Ανοιχτά το Σάββατο αλλά και τις καθημερινές το απόγευμα μένουν πολλά καταστήματα τραπεζών, με σκοπό την εξυπηρέτηση του κοινού.
Πρόκειται για τα γνωστά κέντρα εξυπηρέτησης πελατών που λειτουργούν οι τράπεζες.
Στη σχετική λίστα συναντάμε το i-bank store της Εθνικής Τράπεζας στην Ξάνθη.
Ανοιχτή τράπεζα Σάββατο στην Ξάνθη
Το i-bank store στην Ξάνθη λειτουργεί Δευτέρα, Τετάρτη: 09.00 –16.00, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09.00 –20.00, Σάββατο: 10.00 –17.00 Βρίσκεται στην οδό Θερμοπυλών7, 67131 Ξάνθη.
Αναλυτικά στη λίστα υπάρχουν 7 καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς σε όλη την χώρα, 4 καταστήματα από την Alpha Bank, 2 από την Eurobank και 9 από την Εθνική Τράπεζα.

Καριόκα Ξάνθης: Από την Ξάνθη στην Αθήνα, πλέον και στις Βρυξέλλες το γνωστό γλυκό της περιοχής
Το διάσημο γλυκό της Ξάνθης, την καριόκα, απολαμβάνουν εδώ και μερικούς μήνες οι κάτοικοι στις Βρυξέλλες.
Ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN και η εκπομπή "Τώρα ό,τι συμβαίνει" με τη Φαίη Μαυραγάνη έκανε εκτενή αναφορά στην καριόκα της Ξάνθης.
Η εκπομπή συνδέθηκε με το εργαστήριο του γνωστού ζαχαροπλαστείου "Παπαπαρασκευάς", προβάλλοντας τον τρόπο παρασκευής της καριόκας.
Ο κύριος Γιώργος Αρσένης, εκπροσωπώντας το ζαχαροπλαστείο αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο άνοιγμα της εταιρίας στις Βρυξέλλες.
Όπως σημείωσε ο ίδιος, η καριόκα ταξιδεύει και στις Βρυξέλλες τονίζοντας πως "Οι Έλληνες των Βρυξελλών έχουν αγαπήσει αυτό το προϊόν".
"Είναι δύσκολη η αγορά των Βρυξελλών και πολύ γνωστή για τις σοκολάτες της, αλλά φαίνεται πως και εμείς έχουμε κάτι πάρα πολύ καλό και κάθε μέρα οι ποσότητες ανεβαίνουν" σημείωσε ο ίδιος.
Κατά τη διάρκεια του αφιερώματος στην Ξάνθη η παρουσιάστρια δοκίμασε μια καριόκα και εκφράστηκε με ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια.

Απολογισμός Δράσης με θέμα: «Σακχαρώδης Διαβήτης» στην κεντρική πλατεία Ξάνθης, στις 15/01/20
Στις 15/01/2020 ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:30 π.μ. πραγματοποιήθηκε δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από το επιστημονικό προσωπικό της 1ης Τ.ΟΜ.Υ Ξάνθης με θέμα: Σακχαρώδης Διαβήτης. Ομάδα στόχου ήταν οι διερχόμενοι πολίτες από τη Πλατεία Δημοκρατίας Ξάνθης, όπου και υλοποιήθηκε η δράση σε σημείο που παραχωρήθηκε απο τον Δήμο Ξάνθης.  Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από τη νοσηλευτρια της δομής, κα Αλή Τουρκιάν και απο την κοινωνική λειτουργό κα Σαρηγιαννίδου Ευαγγελία. Η ενημέρωση των διερχομένων πολιτών αφορούσε τη νόσο (τί είναι ο σακχαρώδης διαβήτης, διατροφικές οδηγίες κ.τλπ.). Δόθηκαν σχετικές οδηγίες και πληροφορίες από το εγκεκριμένο ενημερωτικό υλικό του Υπουργείου Υγείας.Επιπλέον, δόθηκαν πληροφορίες για τη λειτουργία της Τ.ΟΜ.Υ Ξάνθης. Η διάρκεια της δράσης ήταν από τις 10.30 π.μ. εώς 13.30 μ.μ. 
Οι διερχόμενοι ενημερώθηκαν για επικείμενη δράση μέτρησης σακχαρού στη δομή στις 03/02/20. Η προσέλευση είναι ελεύθερη από τις 09.00π.μ.  έως τις 14.00μ.μ. για κάθε ενδιαφέρομενο στον χώρο της 1η ΤΟΜΥ Ξάνθης (διεύθυνση Θεοδώρου Δούκα, δίπλα από τα γήπεδα του τένις, τηλ. 2541352123).


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »