*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

14 Ιανουαρίου

Ο σπουδαίος καθηγητής Κ. Δασκαλάκης, τα ευτράπελα που συμβαίνουν και το μπάχαλο με το κάπνισμα στη πόλη...

14 Ιανουαρίου
*Απίστευτοι πράγματι στη Πρυτανεία του ΔΠΘ. Έρχεται λοιπόν ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του ΜΙΤ, και το οικείο τμήμα ΗΜΜΥ είναι απών από την συνδιοργάνωση!
…….
*Μάλιστα την παρουσίαση του ομιλητή θα κάνει καθηγητής, μαθηματικός των Πολιτικών Μηχανικών (με κάπως συγγενές γνωστικό αντικείμενο, όμως επαναλαμβάνω μαθηματικός και όχι Ηλεκτρολόγος), που πριν ήταν καθηγητής του Τμήματος Δασοπονίας ΔΠΘ.
(σ.σ. Πάλι καλά που δεν έβαλαν τον… Τσέπελη ή τον Φανουράκη να τον παρουσιάσει!).
……
*Και το ιστορικό. Ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης έγραψε ότι θεωρεί "οικογένειά του το τμήμα ΗΜΜΥ" αλλά δυστυχώς δεν  ίδρωσε καν το αυτί τους!
(σ.σ. Αλήθεια ο κορυφαίος πράγματι καθηγητής του ΜΙΤ πως τα δέχτηκε όλα αυτά; Τα γνωρίζει όμως; Τον ενημέρωσε στ’ αλήθεια κανείς;).
……
*Σχολιάζει με χιούμορ ναι μεν, αλλά δυστυχώς αυτά που σχολιάζει (σ.σ. Για τον Πέτρο Ούτση ο λόγος…) είναι και η πικρή αλήθεια…
-Καθότι το κάπνισμα στη Ξάνθη φαίνεται πως δεν είναι και τόσο… απαγορευτικό σε αρκετά καφέ μπαρ, ταβέρνες και καφενεία, αφού το δρόμο άνοιξε… ο ίδιος ο Δήμαρχος Τσέπελης, που τυγχάνει γενικά  και μιας ιδιότυπης ασυλίας.
-Και από την αστυνομία αλλά και από την Εισαγγελία…! Και δεν αναφέρομαι μόνο στο θέμα της… «εξόδου» κινδύνου που έκλεισε στο υπόγειο δημοτικό πάρκινγκ με  το έτσι θέλω, ή στις απευθείας  τηλεφωνικές αναθέσεις που έδινε… ΠΑΡΑΝΟΜΑ, σύμφωνα και με δικαστική απόφαση!
……
*Δείτε για παράδειγμα το μπάχαλο με τα τραπεζοκαθίσματα και τους… κοινόχρηστους χώρους στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης όπου κεντρικό μαγαζί έχει δημιουργήσει  δυο….μαγαζιά σε ένα και θα αντιληφθείτε και τι εννοώ…με την πλήρη ΑΝΟΧΗ αστυνομίας, Τσέπελη και αντιδήμαρχου Δόμησης! Πως τα κατάφερε; Μα γιατί στις εκλογές στήριξε τον σημερινό Δήμαρχο…
Θέλει κι ερώτημα;
……
*Ποιοι φυσικά στην περίπτωση του συγκεκριμένου καταστήματος ενέχονται επίσης; Μα και οι υπηρεσίες του Δήμου Ξάνθης που επίσης από 1/9/2019 έχουν σταματήσει τους ελέγχους και τα…πρόστιμα!!!
-Ενώ παλιά πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από τον περασμένο Ιούλιο και Αύγουστο δεν έχουν… «απασχολήσει» ακόμη την  Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, που ωστόσο είναι ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΗ από τις υπηρεσίες!!!! Καραμπινάτη δηλαδή παράβαση καθήκοντος.
……
*Με αφορμή λοιπόν και τα πρόσφατα πρωτοσέλιδα του «Μαχητή» με τον Τσέπελη και τους… δεκάδες καπνίζοντες δίπλα του σε καφενείο του Δροσερού, ιδού και το χιουμοριστικό σχόλιο του Πέτρου Ούτση στο XanthiPress που σχολίασε τα παρακάτω:
«Οι Ξανθιώτες φαίνεται πως έχουν το τέλειο άλλοθι για να συνεχίζουν να μην εφαρμόζουν τον αντικαπνιστικό νόμο. Όταν ο ίδιος ο Δήμαρχος βρίσκεται σε χώρους όπου ο νόμος δεν εφαρμόζεται και δεν αντιδρά, λογικό είναι οι δημότες να κάνουν το ίδιο.
Έτσι λοιπόν στην Ξάνθη υπάρχουν ακόμη και σήμερα καταστήματα τα οποία δεν εφαρμόζουν τον νόμο. Ελάχιστα αλλά ικανά να δημιουργούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού όταν άλλα καταστήματα εφαρμόζουν κατά γράμμα ακόμα και την σήμανση.
Και αναφέρουμε σήμανση γιατί στην Αλεξανδρούπολη έχουν δεδομένο ότι δεν καπνίζει κανείς στα καταστήματα και οι έλεγχοι γίνονται πλέον για το αν υπάρχει επαρκής σήμανση».
……
*Τώρα γιατί στην Αλεξανδρούπολη φοβούνται και ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ στα εκεί καταστήματα;
Μα γιατί εκεί δεν διαθέτουν Τσέπελη αλλά και η Αστυνομία προφανώς κάνει σωστά τη δουλειά της! Και οι Εισαγγελείς βεβαίως…


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »