*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

21 Νοεμβρίου

See Through Η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού και οι ειδήσεις με άλλο στυλ...

21 Νοεμβρίου
Φορώντας… κίτρινα κράνη οι δασεργάτες Ξάνθης και Σταυρούπολης διαμαρτυρήθηκαν χθες στην κεντρική πλατεία έξω από το δημαρχείο, για την μη ανανέωση των συμβάσεών τους που λήγουν στις 30 Νοεμβρίου.
………………………….
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Δεν ξέρω αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, πάντως στην προχθεσινή συνεδρίαση του Κέντρου Πολιτισμού ήταν όλοι τόσο… αγαπημένοι αναμεταξύ τους, που ειλικρινά τους… «ζήλεψα!»
-Φανουράκης, Ιπποκράτης Καμαρίδης, Λύρατζης, ακόμη κι ο σύντροφος George Χατζηθεοδώρου… ναι σε όλα του νέου Προέδρου Ηλία Ασκαρίδη!
Που ήδη άρχισε να επισκέπτεται τον Εισαγγελέα για την παλιά εκείνη ιστορία με τη συναυλία του Βασίλη Παπακωνστατίνου 2015 στις Γιορτές Π. Πόλης για την οποία βέβαια καμιά σχέση δεν έχει…
(σ.σ. Άλλωστε μόνο τυχαία δεν παραβρέθηκε στη προχθεσινή συνεδρίαση και ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Ξάνθης και ειδικός επί των…γνωμοδοτήσεων Θωμάς Ξανθόπουλος…).
…….
*Μοναδική εξαίρεση της καλής…οικογενειακής «εικόνας» στη πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού;  Μα η Ειρήνη Χαριτωνίδου της παράταξης ΞΑΝΘΗ για όλους που ψήφισε ΛΕΥΚΟ διαχωρίζοντας τη θέση της. Σε αντίθεση βέβαια με τον… Γκαγκαλίδη που μπήκε στο Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού κατόπιν επιθυμίας και του Τσέπελη, οπότε κι ο νοών νοείτω…!
……
*Πόσο θα κοστίσει η συναυλία του Ηλία Βρετού –καθαρά επιλογή του νέου προέδρου- για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου από τον Τσέπελη; Μόνο… 9.500 ευρώ! Και το ψήφισε και η Φένια Τσαγκαλά παρακαλώ!!!! Που ξέρει κάτι παραπάνω… καθότι δυο φορές έφερε το My club τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη.
(σ.σ. Προβλέπω να ζήσουμε σκηνές απείρου κάλλους στο κέντρο Πολιτισμού με τον Ηλία Ασκαρίδη και απλά ας κάνουμε λίγη υπομονή…).
……
*Πως σχολίασε μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού την…»αγαπημένη» ατμόσφαιρα που επικρατούσε εκεί με τον Ιπποκράτη Καμαρίδη μάλιστα να εκφράζει και την… χαρά και τον ενθουσιασμό του που είναι στο ίδιο Δ.Σ. με τον Λύρατζη και να κάνει πλακίτσες και με τον δημοτικό σύμβουλο του ΣΥΡΙΖΑ;
Μια από τα ίδια…!
……
*Αντίθετα ο Μανώλης Φανουράκης κάθισε κάπως… ξεχωριστά από τους υπόλοιπους, αφήνοντας βέβαια κάποιες μπηχτές για τους υπαλλήλους για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν το θέμα της αμοιβης του Βασίλη Παπακωνσταντίνου....
……
*Και το δικό μου προσωπικό σχόλιο. Απαιτώ κάποιος να παραιτηθεί από το Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού για να μπει έστω και ως απλό μέλος, ο… Πάνος Αμβροσιάδης. Δεν είναι δυνατόν να είναι εκεί η Φένια με τον Ηλία Ασκαρίδη και να απουσιάζει ο Πάνος…!
-ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!!

Σύλληψη 34χρονου στη Δράμα με σιδερογροθιές
Συνελήφθη την 19-11-2019 το απόγευμα, στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 34χρονος ημεδαπός, διότι εντοπίστηκε να κατέχει δύο (2) σιδερογροθιές, οι οποίες και κατασχέθηκαν.

Πανελλήνιες: Στο Πανεπιστήμιο με το απολυτήριο Λυκείου
Το βασικό σενάριο που εξετάζει το υπουργείο Παιδείας για την είσοδο στα πανεπιστήμια παρουσίασε ο νέος πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), Γιάννης Αντωνίου, με συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής».
Ο κ. Αντωνίου αναφέρθηκε στις αλλαγές που σχεδιάζονται από το υπουργείο Παιδείας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
Στην ερώτηση αν μπορεί να αποσυνδεθεί το λύκειο από τις εξετάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια, απάντησε ότι «το λύκειο είναι αυτόνομη εκπαιδευτική βαθμίδα, με την καθιέρωση πιστοποιημένου εθνικού απολυτηρίου, το οποίο θα είναι το εισιτήριο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και στο οποίο θα συνυπολογίζονται οι βαθμοί των τριών τάξεων του Λυκείου με ειδικό συντελεστή ανά τάξη».
Σχετικά με τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία ανέφερε ότι πρόκειται για δύο πολύ μεγάλα εργαστήρια καινοτομίας και αριστείας με σχόλια που θα καλύπτουν όλη την επικράτεια.
Ο σημαντικός ρόλος τους στον σχεδιασμό της εκπαιδευτικής πολιτικής η δικτύωση τους με τα υπόλοιπα σχολείο η ουσιαστική συμμετοχή στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών καθιστά απολύτως εναντίον οργανική σύνδεση τους με το ΙΕΠ.

Το γαλακτοκομείο ΡΟΔΟΠΗ και ο Δήμος Ξάνθης δενδροφυτεύουν στην Χρύσα

Η φροντίδα του περιβάλλοντος και η αειφόρος ανάπτυξη αποτελούν κοινές αξίες για το γαλακτοκομείο ΡΟΔΟΠΗ και τον Δήμο Ξάνθης.
Το προσεχές Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019 ενώνουν τις δυνάμεις τους για την δημιουργία ενός νέου χώρου πρασίνου, στην περιοχή της Χρύσας, με μια δενδροφύτευση που θα προσφέρει έναν ακόμα πνεύμονα ζωής στην πόλη της Ξάνθης.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και θα πραγματοποιηθεί στη Χρύσα, στην οδό Ιπποκράτους, στις 11 το πρωί, παρουσία του δημάρχου Ξάνθης κ. Εμανουήλ Τσέπελη.
Γραφείο Τύπου

Αλλαγές στις άδειες δημοσίων υπαλλήλων
Μεταβολές στο σύστημα κινητικότητας στο Δημόσιο και αλλαγές στις άδειες δημοσίων υπαλλήλων φέρνουν διατάξεις του υπουργείου Εσωτερικών που τέθηκαν σε δημόσια διαβούλευση και οι οποίες θα ενσωματωθούν στο νομοσχέδιο για την τροποποίηση της εκλογικής διαδικασίας.
Με τις προτεινόμενες διατάξεις μειώνονται οι ετήσιοι κύκλοι κινητικότητας από τρεις σε δύο, ενώ επιταχύνονται οι σχετικές διαδικασίες. Ο πρώτο κύκλος αρχίζει το β΄ 15θήμερο του Ιανουαρίου κάθε έτους, οπότε τα υπουργεία, τα εποπτευόμενα νομικά τους πρόσωπα, οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις για τις υπηρεσίες τους και για τους ΟΤΑ, καθώς και οι Ανεξάρτητες Αρχές αποστέλλουν στην Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας τα αιτήματά τους για κάλυψη θέσεων με μετάταξη ή απόσπαση.
Ο πίνακας με τις προσφερόμενες θέσεις δημοσιοποιείται έως τις 20 Φεβρουαρίου, οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων αξιολογούνται έως τις 31 Μαρτίου, ενώ οι μετατάξεις/αποσπάσεις ολοκληρώνονται το αργότερο μέχρι τις 15 Μαΐου. Σε κάθε περίπτωση, η μη ολοκλήρωση των διαδικασιών μετάταξης και απόσπασης μέχρι την ημερομηνία αυτή καθιστά τη διαδικασία αυτοδικαίως ατελέσφορη.

Τρείς άντρες και μια γυναίκα εξαπάτησαν ιδιοκτήτρια πρατηρίου 
υγρών καυσίμων στην Κομοτηνή
Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα απάτης, σε βάρος τεσσάρων (4) ημεδαπών, ηλικίας 62, 46, 34 (άντρες) και 42 (γυναίκα) ετών, καθόσον από την αστυνομική έρευνα προέκυψε η εμπλοκή τους σε υπόθεση απόπειρας απάτης σε βάρος ιδιοκτήτριας πρατηρίου υγρών καυσίμων στο νομό Ροδόπης.
Αναλυτικότερα την 5-11-2019 το απόγευμα, ένας από τους δράστες, προσποιούμενος τον ιδιοκτήτη επιχείρησης στο νομό Ροδόπης και χρησιμοποιώντας το πρόσχημα αγοράς πετρελαίου θέρμανσης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την ιδιοκτήτρια πρατηρίου υγρών καυσίμων. Κατά τις τηλεφωνικές τους συνομιλίες, ο δράστης προφασίστηκε ότι κατέθεσε εκ παραδρομής πολύ μεγαλύτερο χρηματικό ποσό από αυτό που απαιτούνταν για την αγορά του πετρελαίου, αποστέλλοντας ταυτόχρονα στην ιδιοκτήτρια του πρατηρίου, μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής απόδειξη τραπεζικής κατάθεσης, ενώ παράλληλα της ζήτησε να του επιστρέψει την υποτιθέμενη χρηματική διαφορά με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, πλην όμως οι απατηλές προθέσεις του έγιναν αντιληπτές.

Συνελήφθη στον Έβρο 23χρονος διακινητής ο οποίος προωθούσε 
στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθη την Τρίτη (19-11-2019) το μεσημέρι, στο νομό Έβρου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, 23χρονος αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.
Αναλυτικότερα, στην επαρχιακή οδό Αλεξανδρούπολης – Αισύμης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 23χρονο, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.
Τελικά το όχημα εντοπίστηκε ακινητοποιημένο σε αγροτική οδό πλησίον του οικισμού Κόμαρος, ενώ οι επιβαίνοντες σε αυτό το εγκατέλειψαν επιχειρώντας να διαφύγουν πεζή. Άμεσα οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον οδηγό - διακινητή και πέντε μη νόμιμους μετανάστες, ενώ ο συνοδηγός – διακινητής διέφυγε και αναζητείται.
Όπως διαπιστώθηκε οι δύο διακινητές προωθούσαν με το παραπάνω όχημα, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας τους μη νόμιμους μετανάστες.
Σημειώνεται ότι ο 23χρονος κατηγορείται και για αντίσταση, καθόσον αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη.
Κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »