*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

19 Νοεμβρίου

See Through Tα γλυκά του Ματθαίου, το πολυδαπανο Δημοτικό ραδιόφωνο, ο Γ. Παπαχρόνης και οι ειδήσεις χωρίς μεϊκάπ...!

19 Νοεμβρίου
Τους έκανε να «παραμιλάνε» Τσέπελη και Φανουράκη με την τοποθέτησή του για το δημοτικό ραδιόφωνο ο Γιάννης Παπαχρόνης. Με 7.000 ευρώ έσοδα το χρόνο… ούτε την καθαρίστρια μπορούν να πληρώσουν! Πόσο μάλλον τον μισθό του Αρναούτογλου! 
(σ.σ. Εκείνος ο λαλίστατος Ι. Καμαρίδης που τόσα έλεγε για το Δημοτικό Ραδιόφωνο επί εποχής Λομβαρδέα και Δημαρχόπουλου τι συμβαίνει και δεν...ακούγεται καθόλου πλέον;)
……………………………
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Πολλοί απόντες από την συνεδρίαση  της Κυριακής το πρωί με πιο ενδιαφέρουσα απουσία αυτή του Μιχάλη Σπανίδη ο οποίος είπε ότι δεν θα στερηθεί το… πρωϊνό μπάνιο που κάνει στη θάλασσα (χειμερινός κολυμβητής γαρ) ενώ κάποιοι άλλοι ισχυρίστηκαν ότι δεν μπορούν να μην πάνε εκκλησία το πρωί της Κυριακής κι άντε βγάλτε νόημα..!
……
*Τις εντυπώσεις από τη συνεδρίαση κέρδισαν πάντως τα… γλυκά του αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης και γιατρού Ματθαίου Σαββιδη και είχαν επάνω το όνομά του!
Κάποιος μάλιστα πήρε… δυο γλυκά, αλλά μη με ρωτάτε ποιος. Είναι «γλυκούλης»… δημοτικός σύμβουλος! Πώς να το κάνουμε…
(σ.σ. Το πήρε πάντως για να το κεράσει στο παιδί του…).
……
*Το καλύτερο όλων; Τα γλυκά του Ματθαίου μοίρασε στους δημοτικούς συμβούλους ο Πάνος Αμβροσιάδης μες την καλή χαρά!
Σαν να τα κερνούσε ο ίδιος… λόγω της εισόδου του στο δημοτικό συμβούλιο.
(σ.σ. Δεν ξέρω αν πήρε γλυκό ο ειδικός επί των γνωμοδοτήσεων δικηγόρος του Δήμου Ξάνθης Θωμάς Ξανθόπουλος, διότι ήταν εκτός αιθούσης… προτίμησε να κάθεται σε γραφείο των υπαλλήλων).
……
*Διαβάζω ότι ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Βοιωτία είχε μια τυχαία αλλά ευχάριστη συνάντηση με το δεξιοτέχνη του κλαρίνου Γιώργο Μάγκα.
……
*Ο κλαρινίστας βρισκόταν ανάμεσα στο πλήθος που περίμενε να υποδεχτεί τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη Λιβαδειά.
«Να ξανακερδίσεις, για να μπορέσεις να βοηθήσεις τον απλό κόσμο», του ευχήθηκε, αγκαλιάζοντάς τον και καλώντας τον να μείνει «αιώνια». «Όχι ρε φίλε αιώνια, αιώνια είναι η τέχνη η δικιά σου», του απάντησε, χαμογελώντας ο Αλέξης Τσίπρας.
……
*Γιατί κάνω ιδιαίτερη αναφορά στον Γιώργο Μάγκα; Μα γιατί τον έφερα στο Ξανθιώτικο Καρναβάλι 1989 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο μαζί με τον Αείμνηστο κορυφαίο φοβερό Πόντιο Καλλιτέχνη τον Χρύσανθο
Και έμεινε ένα βράδυ παραπάνω, λόγω της κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα να τον απολαύσουμε και στην ΑΡΛΕΤΑ στο γλέντι που ακολούθησε. Πραγματικός… ΜΑΓΚΑΣ!
……
*Τραγικό θάνατο βρήκε ένας άνδρας λίγα λεπτά μετά τις 10 της 16/11 όταν παρασύρθηκε από επιβατική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο.
Σύμφωνα με την αστυνομία, το θύμα είναι μετανάστης και το δυστύχημα σημειώθηκε στο ύψος του Σουφλίου. Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σουφλίου.
Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σουφλίου.

O ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ REED ANDERSON ΣΤΟ Δ΄ ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ
Από το Δ΄ Σώμα Στρατού ανακοινώνεται ότι την 14 Νοε 19, ο Στρατιωτικός   Ακόλουθος των ΗΠΑ, Σχης Reed Anderson, επισκέφθηκε την έδρα του Σ. Στρατού, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης.
Κατά την επίσκεψή του, παρακολούθησε ενημέρωση στην έδρα του Δ΄ΣΣ, με θέματα που αφορούσαν  στην αμοιβαία διεύρυνση των δυνατοτήτων ανάπτυξης κοινών δράσεων των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ, με αυτές του Δ΄ Σώματος Στρατού. Στη συνέχεια επισκέφθηκε την IV ΤΑΞΥΠ, όπου ενημερώθηκε για το έργο και την αποστολή της. Η επίσκεψή του συνεχίστηκε στην XXV ΤΘΤ, όπου πραγματοποιήθηκε σχετική ενημέρωση για το έργο και την αποστολή της Ταξιαρχίας και κατόπιν, παρακολούθησε την προγραμματισμένη βολή πληρωμάτων αρμάτων LEO 2 ΗEL στο ΠΒΑΞ.

Θανατηφόρο τροχαίο στην Ε.Ο. Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης 
–Άγνωστος οδηγός ΙΧ χτύπησε 58χρονο ποδηλάτη και τον εγκατέλειψε
Την 17-11-2019, στο 8ο χλμ της Εθνικής Οδού Κομοτηνής - Αλεξανδρούπολης, άγνωστο όχημα ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα και συγκεκριμένα συγκρούστηκε νωτομετωπικά με ποδήλατο που οδηγούσε 58χρονος ημεδαπός, εγκαταλείποντας στη συνέχεια τον τόπο του δυστυχήματος. Αποτέλεσμα του τροχαίου ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του 58χρονου. Τις έρευνες για την ταυτοποίηση του άγνωστου οδηγού και την εξακρίβωση των συνθηκών πρόκλησης του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κομοτηνής.

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΥΠΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΘΑΝΟΝΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Το Δ.Σ. και τα μέλη του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Ξάνθης, μετέχει στον πένθος για την απώλεια του εκλεκτού μέλους και Γενικού Γραμματέα του Συνδέσμου κ. Γιώργου Παπαδημητρίου, συνταξιούχου Δασκάλου.
Ο ΣΕΑΝ Ξάνθης εύχεται στους οικείους του τα βαθιά συλλυπητήρια του και εκφράζει την ευγνωμοσύνη του για την προσφορά του Γιώργου Παπαδημητρίου στην εκπαίδευση, στον Σύνδεσμο, στην οικογένεια των Εφέδρων αξιωματικών και στην πατρίδα.
Για το Δ.Σ. του Συνδέσμου
Ο Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
Ιωάννης Σπυριδόπουλος       Δημήτρης Δημητριάδης

Κινηματογραφική ληστεία στην Ξάνθη -Εισέβαλαν στο σπίτι 58χρονου, τον έδεσαν και του άρπαξαν κοσμήματα απειλώντας ότι θα σκοτώσουν τον ίδιο και την μάνα του!
Άγνωστοι διέρρηξαν τη μονοκατοικία όπου διαμένει επί τους οδού Κανάρη) 58χρονος στην Ξάνθη και υπό την απειλή μαχαιριού, τον χτύπησαν και τον έδεσαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαίωσε και ο Πρόεδρος της  Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών  Ξάνθης Νίκος Γουναρίδης μιλώντας στην εκπομπή ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του Next tv κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την έλλειψη αστυνομικών στη πόλη , αφού αναστάτωσαν το σπίτι και τον απείλησαν ότι θα σκοτώσουν τον ίδιο και την ηλικιωμένη μητέρα του αν δεν τους πει που τα έχει κρύψει, άρπαξαν χρήματα, τιμαλφή και τραπεζικά έγγραφα, ενώ, φεύγοντας φίμωσαν το θύμα τους και το εγκατέλειψαν.
Ο 58χρονος κατάφερε να λυθεί μόνος του και ειδοποίησε αμέσως τις τοπικές αστυνομικές αρχές που εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψή τους.
Διακομίστηκε σε νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Έρευνες για τους δράστες διεξάγει το τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης.

Θρακιώτης διαιτητής είναι ο αστυνομικός που μαχαίρωσε λαθρομετανάστης στην Κομοτηνή και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο
Διαιτητής της ΕΠΣ Θράκης είναι ο νεαρός αστυνομικός που μαχαίρωσε το απόγευμα της Κυριακής από λαθρομετανάστη στον Πολύανθο Ροδόπης και νοσηλεύεται (ευτυχώς εκτός κινδύνου) στο Νοσοκομείο Κομοτηνής.
Πρόκειται για τον 25χρονο Σάββα Παναγιωτίδη, ο οποίος εικονίζεται σε πρώτο πλάνο στην φωτογραφία αρχείου να βγάζει την selfie από τα τεστ των αξιολογημένων διαιτητών της Ροδόπης που είχαν γίνει πριν λίγους μήνες στην Θεσσαλονίκη.
Όπως έχει γίνει γνωστό, ο Παναγιωτίδης ως μέλος αστυνομικού περιπόλου σταμάτησε για αστυνομικό έλεγχο έναν λαθρομετανάστη στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ιάσμου, κοντά στον Πολύανθο, πάνω στην επαρχιακή οδό από Σώστη. Αυτός εντελώς ξαφνικά έβγαλε μαχαίρι και του κατάφερε επιπόλαια τραύματα σε χέρια και λαιμό και διέφυγε.
Ο αστυνομικός – διαιτητής νοσηλεύεται (ευτυχώς εκτός κινδύνου) στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής με επιφανειακά τραύματα από το μαχαίρι του αλλοδαπού. Σύμφωνα με πληροφορίες φέρει δύο στο χέρι αλλά και στον λαιμό, τον ώμο και το κεφάλι. Γίνεται αντιληπτό ότι θα μπορούσε εντελώς ξαφνικά εν ώρα υπηρεσίας ο νεαρός αστυνομικός, που όπως προαναφέρθηκε είναι διαιτητής της ΕΠΣ Θράκης, να βρεθεί στον… άλλο κόσμο από το μαχαίρι του αδίστακτου λαθρομετανάστη.
Όπως αναφέρει το αστυνομικό ρεπορτάζ, ο αλλοδαπός που επιτέθηκε στον αστυνομικό-διαιτητή κινούταν μόνος και πεζός. Κλιμάκιο αστυνομικών τον σταμάτησε για έλεγχο, λίγο πριν τις έξι το απόγευμα. Τότε εκείνος επιτέθηκε με το μαχαίρι και ακολούθως τράπηκε πεζός σε φυγή και αναζητείται από τις αρχές, καθώς ο δεύτερος αστυνομικός του περιπόλου προτίμησε να σπεύσει να μεταφέρει τον συνάδελφό του στο νοσοκομείο.
Πηγή: thrakisports.gr


Αναστέλλει τη λειτουργία του το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη και επιστρέφει 500.000 ευρώ!
Την απόφαση για αναστολή λειτουργίας του Ποταμιού πήρε το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος έπειτα από πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη, ενώ αποφασίστηκε να μη λαμβάνει την ετήσια χρηματοδότηση των 100.000 ευρώ για το ποσοστό που πήρε στις ευρωεκλογές.
Το Ποτάμι στις τελευταίες ευρωεκλογές του 2019 είχε ποσοστό 1,52%. Αυτό του επιτρέπει να χρηματοδοτείται μέχρι τις επόμενες ευρωεκλογές με ένα ποσό της τάξεως των 100.000 ευρώ ετησίως (500.000 ευρώ συνολικά), όπως άλλωστε έχει συμβεί στο παρελθόν με όλα τα κόμματα που έχουν πάρει στις εκλογές πάνω από 1,5%.
Αν το Υπουργείο Εσωτερικών δεν μπορεί για τυπικούς λόγους να σταματήσει τη χρηματοδότηση, τότε το Ποτάμι θα ζητήσει το ποσό να πηγαίνει σε υποτροφίες του ΕΚΠΑ.
Σχετικά με τους λόγους της αναστολής λειτουργίας του Ποταμιού, το Πολιτικό Συμβούλιο αναφέρει πως η αμετάκλητη απόφαση του επικεφαλής να παραιτηθεί, σε συνδυασμό με την πολιτική συγκυρία και τα όσα έχουν συμβεί και έχουν πλήξει πολλαπλώς το Ποτάμι, κάνει δύσκολη τη συνέχιση της λειτουργίας του με τρόπο που να απαντάει στην ιστορία του. «Ο κίνδυνος να μετατραπούμε σε "κόμμα-σφραγίδα" είναι υπαρκτός και ανεξάρτητος από τις δικές μας προθέσεις» σημειώνουν, προσθέτοντας ότι «αυτή η κατάληξη δεν αξίζει στο Ποτάμι.
Εν τω μεταξύ, στην απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου γίνεται ένας συνοπτικός απολογισμός της πεντάχρονης ιστορίας του Ποταμιού και μεταξύ άλλων επισημαίνεται:
«Αγωνιστήκαμε με σχέδιο και πάθος και ωθήσαμε την κοινωνία να κάνει βήματα μπροστά. Πολεμηθήκαμε άγρια από όλους αυτούς που θεωρούν την πολιτική ως κομματικό φέουδο και τη χρησιμοποιούν για να έχουν οι ίδιοι και οι παρέες τους μια άκοπη ζωή. Νικήσαμε σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις χωρίς να μιμηθούμε την ηθική, τον τρόπο οργάνωσης, ψηφοθηρίας και δανειοδότησης των παραδοσιακών σχημάτων».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »