*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

10 Νοεμβρίου

NTOKOYMENTO. Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτ. Θράκης Χαλίτ Χαμπίπογλου ΥΜΝΕΙ Τσέπελη , καταγγέλλει τον Αντιπρόεδρο της Βουλής!

10 Νοεμβρίου
 


*AFBTTE: Είναι σημαντικό που ο Τσέπελης συμμετείχε σε εκδήλωση όπου οι εκπρόσωποι των ενώσεων που έκλεισαν από ελληνικές αρχές επειδή στα ονόματά τους  υπάρχει την λέξη "Τουρκική", όπως η Τουρκική Ένωση Ξάνθης, η Ένωση Τούρκων Νεολαίας Κομοτηνής και η Ένωση Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης καθώς και ο Μουφτής της Ξάνθης (Μετέ) που εκλέχθηκε από τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης!!!


*Μόνο που ο σημερινός Πρωθυπουργός λέγεται ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ! Οπότε αυτοί που στη Ξάνθη εξακολουθούν να ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ τον Τσέπελη στα ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ του να αναλάβουν και τις ευθύνες τους!


Ούτε κραυγές, ούτε…χαρές περί «δικαίωσης», ούτε αφορισμοί και αλαλαγμοί. Ο «Μ» άλλωστε πριν λίγες μέρες στο πρωτοσέλιδό του απλά για Ενιαία Εθνική πολιτική και Εθνική συνοχή.
Ειλικρινά δεν χαιρόμαστε καθόλου για το νέο ντοκουμέντο που σήμερα αποκαλύπτουμε και επιβεβαιώνει δυστυχώς πόσο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ είναι ο Δήμαρχος ….Iaskece όπως τον αποκαλεί ο Τούρκος Πρόξενος. Δηλαδή ο κύριος Τσέπελης.
Και δεν χαιρόμαστε επίσης γιατί δικαιωνόμαστε και για τον Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας Δυτ. Θράκης ο οποίος για αναγνωριστεί έβγαλε απλά τον τίτλο…»Τούρκοι», αποτελεί ωστόσο το «Δούρειο Ίππο της Τουρκίας στη Θράκη.
Χωρίς λοιπόν εμμονές, εμπάθεια αλλά με σεμνότητα και ταπεινότητα, διαβάστε την προκήρυξη ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας  Τούρκων Δυτ. Θράκης Χαλίτ Χαμπίπογλου (Πρόεδρος της ABTTF - Federation of Western Thrace Turks in Europe) , ΥΜΝΩΝΤΑΣ τον Δήμαρχο Τσέπελη και καταγγέλλοντας τον  βουλευτή της Ν.Δ. και πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου επειδή είχε το θάρρος να πει ότι «η Λέσβος σύντομα θα γίνει η δεύτερη Ροδόπη αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση» αναφερόμενος στον αυξανόμενο αριθμό μεταναστών και καταφυγίων στο νησί!
Η επιστολή ντοκουμέντο που Προέδρου AFBTTF Χαλίτ Χαμπίπογλου: 
Αγαπητοί αναγνώστες,
Η τελετή του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης για την έναρξη παραρτήματος του στην Ξάνθη πραγματοποιήθηκε στις 16 Οκτωβρίου 2019.
Όλοι οι εκπρόσωποι της Τουρκικής κοινότητας Δυτικής Θράκης ήταν παρούσα στην τελετή. Ο Γενικός Πρόξενος μητέρας πατρίδας Τουρκίας, της Κομοτηνής παρέστη επίσης στην τελετή έναρξης.
Μεταξύ των συμμετεχόντων στην τελετή αυτή τη φορά, ήταν ο Μανώλης Τσέπελης, ο οποίος πρόσφατα εξελέγη Δήμαρχος Ξάνθης και Έλληνας πολιτικός υψηλού επιπέδου. Αυτό δεν είναι μια συνηθισμένη κατάσταση για εμάς.
Ο Δήμαρχος Τσέπελης έκανε μια ομιλία στην τελετή και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την πρόσκλησή του στην τελετή.
Μπορεί να αναρωτιέστε γιατί είναι σημαντικό να παρευρεθεί στη τελετή ο Τσέπελης.
Είναι σημαντικό γιατί μετά από πολύ καιρό, ένας Έλληνας δήμαρχος παρακολούθησε μια εκδήλωση που διοργάνωσε μια ένωση της τουρκικής κοινότητας  Δυτικής Θράκης.
Είναι επίσης σημαντικό από τότε που ο Τσέπελης συμμετείχε σε εκδήλωση όπου οι εκπρόσωποι των ενώσεων που έκλεισαν από ελληνικές αρχές επειδή στα ονόματά τους  υπάρχει την λέξη "Τουρκική", όπως η Τουρκική Ένωση Ξάνθης, η Ένωση Τούρκων Νεολαίας Κομοτηνής και η Ένωση Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης καθώς και ο Μουφτής της Ξάνθης που εκλέχθηκε από τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης. Είναι σημαντικό επειδή κάθισαν μαζί δίπλα-δίπλα.
Αυτό που είναι φυσικό για εμάς, αυτό που πρέπει να γίνει ότι τελικά έγινε πραγματικότητα.
Ο Δήμαρχος της Ξάνθης, όπου απαρτίζουμε το μισό πληθυσμό, παρακολούθησε μια εκδήλωση ενός από τους σημαντικότερους μας συλλόγους.
Εντούτοις, τα μέλη της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο δεν σκέφτονται με τον τρόπο αυτό από τότε που διατύπωσαν δηλώσεις, επικρίνοντας τον Τσέπελη για την παρουσία του στην εκδήλωση. Τον αποκαλούσαν σχεδόν προδότη.
Ο Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας της Δυτικής Θράκης απευθυνόταν μαζί με τον Τσέπελη, εξέφρασαν την αντίληψη ότι η τουρκική κοινότητα της Δυτικής Θράκης αποτελεί μεγάλη απειλή και κίνδυνο για την Ελλάδα.
Όσοι έκαναν αυτές τις μισητές και διακριτικές δηλώσεις δεν είναι ούτε από την Αθήνα ούτε από τη Θεσσαλονίκη. Είναι πρόεδροι των αντιπολιτευτικών ομάδων του δημοτικού συμβουλίου της Ξάνθης, όπου ζει η τουρκική κοινότητα της Δυτικής Θράκης ...
Αυτοί οι άνθρωποι τολμούν να κάνουν αυτές τις δηλώσεις παρόλο που υπήρχαν υποψήφιοι από τους Τούρκους στον κατάλογο των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τις δημοτικές εκλογές. Αυτού του είδους οι κλίκες κάνουν πολιτική στην τουρκική κοινότητα της Δυτικής Θράκης σαν να μην έχει άλλα προβλήματα στην πόλη.
Εξάλλου, ο Χαράλαμπος Αθανασίου, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας από τη Λέσβο, δήλωσε ότι «η Λέσβος σύντομα θα γίνει η δεύτερη Ροδόπη αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση» αναφερόμενος στον αυξανόμενο αριθμό μεταναστών και καταφυγίων στο νησί
Ο Χαράλαμπος Αθανασίου, που σήμερα είναι αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου και στο παρελθόν εργάστηκε ως Υπουργός Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, απευθύνεται σε μέλη της Τουρκικής Κοινότητας Δυτικής Θράκης, που είναι Έλληνες πολίτες καθώς και μετανάστες και πρόσφυγες. Θεωρεί τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης ως "απειλή" και "κίνδυνο".
Πότε θα σταματήσετε να μας θεωρείτε "άλλο" ή "επικίνδυνο" και να σταματήσετε να μας διακρίνετε;
Τα μέλη της Τουρκικής κοινότητας της Δυτικής Θράκης έχασαν τη ζωή τους λέγοντας «όχι» στην Ιταλική κατοχή της Ελλάδας κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Σήμερα, εργαζόμαστε σκληρά για να αναπτύξουμε τη χώρα μας την Ελλάδα.
Ζούμε εδώ και αιώνες και είμαστε μέρος της κοινωνίας. Ως εκ τούτου, η λαϊκιστική πολιτική στην τουρκική κοινότητα της Δυτικής Θράκης πρέπει να σταματήσει.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας είναι τα προβλήματά μας και μπορούμε να βρούμε λύσεις για αυτά τα προβλήματα μόνο εάν συνεργαστούμε.
Ως τελικό σημείο, θα ήθελα να συγχαρώ τον Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης για το άνοιγμα νέου παραρτήματος στην Ξάνθη.
Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ τον κ. Μανώλη Τσέπελη, Δήμαρχο της Ξάνθης για την παρουσία του στην τελετή έναρξης του νέου παραρτήματος και επιθυμώ αυτό να αποτελέσει παράδειγμα για άλλους πολιτικούς.
Με εκτίμηση.
Χαλίτ Χαμπίπογλου
Πρόεδρος της ABTTF
-------------------------------------------------------------------------------------------
ABTTF - Federation of Western Thrace Turks in Europe
Head Office
Wemerstr. 2
58454 Witten            
Germany
Tel.: +49 (0) 2302 91 32 91                                              
Fax: +49 (0) 2302 91 32 93

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ABTTF ΠΟΥ ΥΜΝΕΙ ΤΟΝ ΤΣΕΠΕΛΗ! ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΗΣ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ"…



Η παραπάνω φωτογραφία είναι από την επίσκεψη του ΥΜΝΗΤΗ του Τσέπελη Χαλίτ Χαμπίπογλου-προέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF) στον Πολιτιστικό Σύλλογο Τούρκων Δυτικής Θράκης του Χάλβερ-Γερμανία τον Δεκέμβριο του 2018 και δημοσιεύτηκε στα ToyrkikaNea: 
Η ABTTF λειτουργεί σαν τουρκικό προξενείο για τους μουσουλμάνους που κατάγονται από την ελληνική Θράκη και μένουν βασικά σε Ολλανδία και Γερμανία. Βρίσκεται φυσικά ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ στην ¨γραμμή¨ της Τουρκίας για όλα τα πολιτικά θέματα.
Εν προκειμένω θα θέλαμε να σχολιάσουμε το ¨ντεκόρ¨ του εντευκτηρίου του συλλόγου αυτού. Για να διευκολύνουμε τους αναγνώστες μας έχουμε βάλει νούμερα πάνω από κάθε σημείο της διακόσμησης για το οποίο θα σας ενημερώνουμε
1) Κάδρο με θέμα την άλωση της Κωνσταντινούπολης
2) Χάρτης της ελληνκής Θράκης με τουρκικά τοπωνύμια και με φόντο την μορφή του εθνικιστή Σαδίκ Αχμέτ.
3) Κολάζ με αναφορά στην ¨Ανεξάρτητη Δυτική Θράκη¨ που παρουσιάζει την σημαία της Τουρκίας και την σημαία αυτού του μορφώματος
4) Τουρκική σημαία.
5) Ο Μουσταφά Κεμάλ
6) Ο εθνικιστής Σαδίκ Αχμέτ
7) Διακρίνουμε τις μορφές των Κεμάλ και Σαδίκ, μαζί με τις ¨αντίστοιχες¨σημαίες.
8) Η σημαία της ¨Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης¨
9) Ο ύμνος (!) της ¨Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης¨
Κι αν αναρωτιέστε τι άλλο υπάρχει στα δεξιά τη φωτογραφίας που δεν φαίνεται, να σας δείξουμε, από μια παλιότερη φωτογραφία (5/2018)


Προσέξτε στην εκδήλωση του ABTTF που ΥΜΝΕΙ τον Δήμαρχο Τσέπελη! Αριστερά η πράσινη σημαία. Είναι ο σημαία  της Ανεξάρτητης Τουρκικής Δυτ. Θράκης. Δεξιά ο χάρτης της Τουρκίας.  Κι σ' αυτόν τον Δήμαρχο παραδίδουν την.....Ελληνική σημαία Στρατηγός και Μητροπολίτης Ξάνθης! Και ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ακόμη κι οι Προσφυγικοί σύλλογοι για να πάρουν καμιά οικονομική ενίσχυση των...1.500 ευρώ απο το Δήμο Ξάνθης, λες και απο την τσέπη του τα βγάζει!




Share this

Related Posts

Previous
Next Post »