*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

03 Νοεμβρίου

Ο Μητροπολίτης Δράμας, "προσκύνησε" το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής! Επίθεση Μανώλη Κοττάκη και σε Μέτιο!

03 Νοεμβρίου
Τί δουλειά έχεις Σεβασμιώτατε εκεί; Πόντιος στην καταγωγή ο άγιος Δράμας και τί δουλειά έχει και ο Περιφερειάρχης; Και βεβαίως και τί δουλειά έχεις να χαριεντίζεσαι και με τον ψευδομουφτή; Κάποιον ο οποίος δεν αναγνωρίζεται
Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Πρωτοσέλιδο στην Εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ» έγινε ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, μετά την επίσκεψή του στο Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής.
Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας έχει τίτλο: Μητροπολίτης «προσκυνά» το Τουρκικό Προξενείο, ενώ για υπότιτλο: «Εόρτασε» μαζί με τον Ψευδομουφτή την Δημοκρατία του Ερντογάν….
Το δημοσίευμα σχολιάζοντας τις φωτογραφίες από την εορτή, θέτει κάποια ερωτήματα, όπως ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο, και ποιος τελικά κυβερνά την Θράκη!
Η «ΕΣΤΙΑ» σχολιάζοντας την επίσκεψη του Μητροπολίτη Δράμας στο Τουρκικό Προξενείο, μεταξύ άλλων γράφει: «Ο Μητροπολίτης Δράμας Παύλος, ο μόνος Ιεράρχης από όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη χαριεντίζεται και χασκογελά (σ.σ.φωτογραφίες) με τον Τούρκο Πρόξενο Ομέρογλου, τον Ψευδομουφτή Ιμπραήμ Σερίφ και τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο».
«Και το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: Ως τι πήγαν στην εκδήλωση ο Μητροπολίτης και ο Περιφερειάρχης; Ως επί κεφαλής ελληνικών θεσμών η ως υπήκοοι της οθωμανικής δημοκρατίας του Σουλτάνου; Με ποιο δικαίωμα τολμά κανείς να νομιμοποιεί τον ψευδομουφτή, ενώ ο Έλλην Πρωθυπουργός και ο Έλλην Αρχιεπίσκοπος έχουν πάντα κλειστές τις πόρτες τους στους εκπροσώπους της Άγκυρας; Τα έχετε χαμένα, κύριοι; Παραδίδετε την κυριαρχία της Ελληνικής Δημοκρατίας; Ξέρετε σε ποιες καρέκλες κάθεστε;» - συνεχίζει το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΣΤΙΑ».
Δηλώσεις Κοττάκη στον ΣΚΑΙ
Για το εν λόγω πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «ΕΣΤΙΑ» απάντησε σήμερα, το πρωί στον ΣΚΑΙ ο Διευθυντής της εφημερίδας κ. Μανώλης Κοττάκης.
«Επί της αρχής κανείς δεν λέει να μην ανταποκρίνεσαι στην πρόσκληση μιας ξένης διπλωματικής αρχής, ακόμα κι αν αυτή είναι η τουρκική. Αλλά όλα γίνονται σε μία συγκεκριμένη ατμόσφαιρα, δηλ. προχθές ο Πρωθυπουργός είπε ότι ο Ερντογάν χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες ως πιόνια για να δημιουργήσει πρόβλημα στη χώρα» - δήλωσε ο κ. Κοττάκης.
Επίσης ο κ. Κοττάκης πρόσθεσε ότι «προχθές ο πρώην Πρωθυπουργός, ο κ. Καραμανλής είπε ότι στην Θράκη στο Αιγαίο και στην Κύπρο μετριέται η αντοχή του Ελληνισμού. Όταν λοιπόν υπάρχει επιδείνωση στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις και βλέπεις ότι οι βουλευτές σχεδόν στο σύνολό τους, πλην μουσουλμάνων, δεν πήγαν στη συγκεκριμένη γιορτή δημοκρατίας του Ερντογάν.»
«Το γεγονός ότι ο Μητροπολίτης Δράμας και όταν υπάρχει και το δεδομένο ότι ο Υπουργός Άμυνας ο Ακάρ αναρτά έναν χάρτη στην ιστοσελίδα του τουρκικού υπουργείου αμύνης, που έχει την Θράκη και την Μακεδονία με κόκκινα και λένε ότι εμείς είμαστε ιδιοκτήτες της Θράκης, αναρωτιέμαι το εξής απλό: «Τί δουλειά έχεις Σεβασμιώτατε εκεί; Πόντιος στην καταγωγή ο άγιος Δράμας και τί δουλειά έχει και ο Περιφερειάρχης; Και βεβαίως και τί δουλειά έχεις να χαριεντίζεσαι και με τον ψευδομουφτή; Κάποιον ο οποίος δεν αναγνωρίζεται από την Ελληνική Πολιτεία. Δεν έχει καμία δουλειά!» πρόσθεσε κλείνοντας ο Διευθυντής της εφημερίδος «ΕΣΤΙΑ».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »