*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

16 Νοεμβρίου

Άλλαξε ώρα το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης, άλλαξε και...θέματα;! Το επικό σχόλιο του Σπανίδη...

16 Νοεμβρίου
Στο πλευρό του Ζεϊμπέκ Χουσείν και ο πρώην Πρόεδρος του Τουρκικού κόμματος DEB με ομάδα Τουρκοφρόνων στη χθεσινή μας δίκη.
………………………….
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ 1
Αυτή την εμμονή κάποιων δημοτικών υπαλλήλων να μην θέλουν να φωτογραφίζονται από δημοσιογράφους όταν μετέχουν σε συμβούλια και σε επιτροπές, δεν την καταλαβαίνω… Κανένας εκ των συναδέλφων δεν «κεντρώνει» τον φωτογραφικό ή τον τηλεοπτικό φακό στα πρόσωπα των υπηρεσιακών παραγόντων, πλην όμως από την στιγμή που παρακάθονται μεταξύ των αιρετών, μοιραία θα απεικονιστούν και οι ίδιοι…
(Ο Τένης Καμαρίδης στη Θράκη)
-Όντως εμμονή και απορώ και γιατί αν είναι εντάξει στις υπαλληλικές υποχρεώσεις τους!
…………………………..
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ 2
Κι ενώ οι φορολογούμενοι μόλις το πληροφορήθηκαν ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν και τις δυο τις δόσεις μαζί (Οκτωβρίου-Νοεμβρίου), οι ΔΟΥ και το δικαστικό τους τμήμα απέρριπτε τον διακανονισμό αυτόν.
Αποτέλεσμα ήταν να χαθεί η ρύθμιση λόγω της καθυστέρησης και χάθηκε η ευκαιρία καταβολής των ποσών σε εύλογο χρονικό διάστημα της πρώτης δόσης.
Ερωτάσθε, κύριε Υπουργέ:
Προτίθεστε να δώσετε την ευκαιρία να πληρωθούν οι οφειλές της πρώτης και δεύτερης δόσης μέχρι της 31/12/19 άνευ προστίμων;
(Από την ερώτηση του Βουλευτή Θεσσαλονίκης Ελληνικής Λύσης Απόστολου Αβδελά στη Βουλή, ζητώντας παράταση έως τις 31/12/2019 σε όσους δεν κατέβαλαν την 1η δόση για να μη χάσουν την ρύθμιση των 120 δόσεων)

Σεμνά &Ταπεινά
*Άλλαξε ώρα το δημοτικό συμβούλιο της Κυριακής. Ο λόγος; Έκανε παρέμβαση ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΠΟΛΙΤΕΣ για τη Ξάνθη Γιώργος Χατζηθεοδώρου διαμαρτυρήθηκε έντονα στο Προεδρείο γιατί έβαλε την συνεδρίαση της ώρας της πορείας για το Πολυτεχνείο με αποτέλεσμα ν’ αλλάξει η ώρα.
Η νέα πρόσκληση που εστάλη χθες στα ΜΜΕ ανέφερε λοιπόν επί λέξει τα παρακάτω:
«Σας ενημερώνουμε ότι η  συνεδρίαση  του δημοτικού συμβουλίου στις 17-11-2019 θα πραγματοποιηθεί στις  10:00 π.μ. αντί της 17:00, λόγω παράκλησης πολλών δημοτικών συμβούλων».
……
*Και συνοδεύονταν από την παρακάτω ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ
«Σας παρακαλούμε να προσέλθετε στις 17 Νοεμβρίου 2019 ημέρα Κυριακή και ώρα 10:00 π.μ., σε δημόσια έκτακτη ειδική  συνεδρίαση στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του δημαρχιακού καταστήματος Ξάνθης, για να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης και να παρθούν σχετικές αποφάσεις, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στα άρθρα 64 & 74 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87) όπως αυτά αντικαταστάθηκαν από τα άρθρα 71 του ν. 4555/2018 και 2 του ν. 4623/2019:
01ο ΘΕΜΑ: Εκλογή αναπληρωματικού μέλους Οικονομικής Επιτροπής λόγω παραίτησης της Χρυσούλας Δημούδη από το αξίωμα της Δημοτικού Συμβούλου.
02ο ΘΕΜΑ: Εκλογή αναπληρωματικού μέλους Επιτροπής Ζωής λόγω παραίτησης της Χρυσούλας Δημούδη από το αξίωμα της Δημοτικού Συμβούλου.
Το κατεπείγον της σύγκλησης έγκειται στην αναγκαιότητα της νόμιμης συγκρότησης της Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξάνθης
Ο  Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Ματθαίος Σαββίδης»
……
*Υπενθυμίζουμε ότι στην αρχική πρόσκληση που εστάλη την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, μοναδικό θέμα της συνεδρίασης ήταν η «Εκλογή αναπληρωματικού μέλους Οικονομικής Επιτροπής λόγω παραίτησης της Χρυσούλας Δημούδη από το αξίωμα της Δημοτικού Συμβούλου».
-Τώρα πως στην ορθή επανάληψη μπήκαν…δυο θέματα; Αυτό το γνωρίζουν ο Αντιπρόεδρος Ματθαίος Σαββίδης και αυτοί που συνέταξαν το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης.
……
*Υπενθυμίζω ότι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  Ξάνθης Γιάννης Μπούτος νοσηλεύεται στο γενικό Νοσοκομείο και γι’ αυτό τη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου υπέγραψε και στις δυο περιπτώσεις ο γιατρός Σάββας Ματθαίος.
……
*Πως σχολίασε την αλλαγή ώρας του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης ο Μιχάλης Σπανίδης;;;
«Έλεος….. ένα πρωινό Κυριακής έχουμε για μπάνιο στην θάλασσα…».
-Δεν πειράζει Μιχάλη! Πάνε μεσημέρι εσύ και κάνε τις βουτιές σου! Και το βράδυ κάνε και την πορεία σου για το Πολυτεχνείο!

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: 
«Η αγορά σύμμαχος στην ανάκαμψη της περιοχής»
Τη συνεργασία του με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ροδόπης σε νέα βάση έβαλε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης.
Μετά από μακρά συνάντηση εργασίας ενημερώθηκε από τον πρόεδρο Ανέστη Βαφειάδη και τα μέλη του ΔΣ για το παραεμπόριο, τους ελέγχους και τα άλλα ζητήματα που τους απασχολούν και συνεννοήθηκε μαζί τους ότι κάθε παρέμβαση για τα τοπικά ζητήματα σε Υπουργεία ή κεντρικές υπηρεσίες θα γίνεται συντονισμένα και σωστά προετοιμασμένα, ώστε να φέρνει αποτελέσματα.
Οφείλουμε, όπως τόνισε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, να βασιστούμε εμείς στην τοπική αγορά και η τοπική αγορά να προσανατολίσει τις προσπάθειες μας στο κέντρο, διότι μόνο η ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας μπορεί να σηματοδοτήσει την ανάκαμψη της περιοχής μας.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »