*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Νοεμβρίου

8 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ! ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΑΝΙΔΗΣ: Ξανά εμπλουτίσαμε τη «Φωλιά Βιβλίου» στην Κεντρική Πλατεία!

29 Νοεμβρίου
Όταν ο Δήμος Τσέπελη των… απευθείας αναθέσεων και των τόσων αντιδημάρχων δεν μπορεί να «λύσει» ένα τόσο μικρό προβληματάκι με κάτι που κοσμεί τη Ξάνθη… ε τότε έρχεται η ώρα των ονειροπόλων της πόλης!

Όταν ο Δήμος Τσέπελη - Φανουράκη, ο Δήμος δηλαδή των… απευθείας αναθέσεων και των τόσων αντιδημάρχων δεν μπορεί να «λύσει» ένα τόσο μικρό προβληματάκι με κάτι που κοσμεί πραγματικά τη Ξάνθη Μας… ε, τότε έρχεται η ώρα των ονειροπόλων της πόλης!
Αναφέρομαι στη μικρή βιβλιοθηκούλα που επί 8 χρόνια περίπου στήθηκε πίσω από το Δημαρχείο Ξάνθης, με κυρίαρχο στόχο σε μια εποχή που όλο και λιγότεροι διαβάζουν ένα βιβλίο, να προσφέρει ένα μικρό λιθαράκι ώστε δωρεάν και χωρίς κανέναν κόπο, να πηγαίνουν να το παίρνουν από τη βιτρινούλα και να το επιστρέφουν ώστε να το δανείζεται κάποιος άλλος. Κάτι το πρωτοποριακό και συγχρόνως κάτι ξεχωριστό που αξίζει στη Ξάνθη των μεγάλων αναζητήσεων.
Στο χθεσινό φύλλο του «Μαχητή» λοιπόν (Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019) και στη στήλη «Βολίδες», η εφημερίδα μας δημοσίευσε το παρακάτω σχόλιο:

ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ΝΕΡΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΙΒΛΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ… ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΗΝ «ΜΑΖΕΨΟΥΝ»
Με όνειρα ξεκίνησε η μικρή ανοιχτή βιβλιοθηκούλα επί της οδού Βόγδου δίπλα στο δημαρχείο που δημιούργησε επί Δημαρχόπουλου ο Μιχάλης Σπανίδης, ο Θανάσης Μουσόπουλος κλπ πλην όμως εδώ και τρεις μήνες –με την σημερινή δημοτική αρχή δηλαδή-όλα έχουν αλλάξει…και προφανώς και οι δημιουργοί της έχουν βαρεθεί να πληρώνουν!
Το μεσημέρι λοιπόν (της Τετάρτης) που περάσαμε από το δρόμο, είδαμε μια βιβλιοθηκούλα τελείως εγκαταλειμμένη, με σπασμένα τα τζάμια και παράλληλα πλημμυρισμένη και με νερό αφού κάποιοι βανδάλισαν επάνω της με αποτέλεσμα…να έχει ολοκληρώσει κατά την ταπεινή μου άποψη τον «κύκλο» τους και δεν έχει λόγους ύπαρξης, αφού είναι και ακαλαίσθητο να την βλέπεις σε αυτό το χάλι!
Από την άλλη ο Δήμος Τσέπελη σκορπάει βέβαια χιλιάδες ευρώ για εκεί που θέλει, ωστόσο αδιαφορεί πλήρως για την συγκεκριμένη βιβλιοθηκούλα αφού δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτήν, ούτε και ο Αντιδήμαρχος …..Πολιτισμού κ.Σουά!
(σ.σ. Τώρα όταν ο πολιτισμός στο Δήμο Ξάνθης είναι στα χέρια του Σουά, τι να περιμένει άραγε κανείς;)
ΚΑΙ Η ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΣΠΑΝΙΔΗ
Ευτυχώς όμως για την πόλη μας παρά τη φτώχια της, «περισσεύουν» ακόμη οι ονειροπόλοι που κάποιοι χαρακτηρίζουν πολλές φορές και…»μαλ…» για να είμαι πιο πιο ακριβής.
Έτσι ο γνωστός εκδότης και δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης (με την παράταξη ΑΓΑΠΗ για τη Ξάνθη μας) Μιχάλης Σπανίδης, μου έστειλε τάχιστα την παρακάτω απάντηση:
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΗ ΚΟΤΟΥΛΑ
Σε λίγο κλείνουν 8 χρόνια από εκείνη την χειρονομία με το βαθύ αστικό υπόβαθρο.
Ήταν βράδυ Δευτέρας 3 του Οκτώβρη 2011, όταν το ΔΙΚΤΥΟ ΛΟΓΟΥ & ΠΡΑΞΗΣ με μπροστάρηδες τον Γιώργο Κωτούλα και τον Θανάση Μουσόπουλο καταφέρνει και στήνει στην Ξάνθη την 1η Φωλιά Βιβλίου με ελεύθερη πρόσβαση σε όλους.
Αποτέλεσε για εκείνον τον καιρό μία γνήσια πράξη προσφοράς και σεβασμού απέναντι σε χρόνιες σιαμαίες αυταπάτες από την βιομηχανία της πέτσας της καλοψημένης.
Σήμερα το απόγευμα την ξανά εμπλουτίσαμε.
Μικρή συμβολή στην μνήμη του αδικοχαμένου μας Γιώργη.
Με εκτίμηση
Μιχάλης Σπανίδης
Εκδότης-Βιβλιοπώλης

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »