*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

11 Σεπτεμβρίου

ΖΑΓΝΑΦΕΡΗΣ ΚΑΤΑ ΜΕΤΙΟΥ ΓΙΑ ΓΕΦΥΡΑ ΚΟΜΨΑΤΟΥ: Δυο χρόνια μετά την κατάρρευση, βρισκόμαστε στο σημείο…ΜΗΔΕΝ!

11 Σεπτεμβρίου
*Δεν είναι άμοιρο ευθυνών και το ΤΕΕ που έχει εξελιχθεί σε γραφειοκρατικό μηχανισμό εξυπηρετώντας τα συμφέροντα μιας δράκας μηχανικών που πάντα είναι κυβερνητικοί.

ΚΑΙ ΤΟ «ΔΟΥΛΕΜΑ!
*Ας ελπίσουμε ότι η Νέα Περιφερειακή αρχή (σ.σ. που είναι στην ουσία η παλιά…), θα μπορέσει ,αφού βρει και ανθρώπους στην κυβέρνηση να γνωρίζουν το θέμα ( ? )για να υλοποιήσει το γρηγορότερο το έργο.

Με ευθείες αιχμές κατά του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου και «ελεύθερος» πλέον από… κομματικές παρεμβάσεις, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης με αφορμή τα δύο χρόνια από την κατάρρευση της γέφυρας του Κομψάτου Ιάσμου που ΕΡΗΜΩΣΕ όλη την περιοχή, ξεσπάθωσε στη κυριολεξία, καταγγέλλοντας ευθέως με ανάρτησή του στο fb
«Δύο χρόνια μετά την κατάρρευση, βρισκόμαστε στο σημείο… ΜΗΔΕΝ!».
Ιδού αυτούσια όλη η ανάρτηση του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης:
«Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης
ΔΥΣΤΥΧΏΣ
Συμπληρώνονται σήμερα δύο χρόνια από την ημερομηνία κατάρρευσης της γέφυρας του Ιάσμου. Δυστυχως ευρισκόμεθα ακόμα στο σημείο μηδέν. Σαν να μην πέρασε μια μέρα.
Όταν υποστήριξα σε συνεδρίαση του ΠΣ ότι ούτε σε πέντε χρόνια, γνωρίζοντας την γραφειοκρατία και τον τρόπο σκέψεως των εμπλεκομένων, θα ολοκληρωθεί η αποκατάσταση της κυκλοφορίας λοιδωρηθίκα αρκετά.
Δεν χαίρομαι για την δικαίωση. Απλώς ντρέπομαι.
Και αναρωτιέται ο πολίτης γιατί. Το θέμα έχει αρκετό βάθος και είναι μεγάλη συζήτηση. Δεν προσφέρεται ο παρών χώρος. Στην Ελλάδα των μνημονίων βλέπαμε γιατί έτσι έπρεπε και συνέφερε κάποιους παντού κομπίνες και εφιάλτες. Φυσικά με την βοήθεια των ΜΜΕ.
Το δημόσιο έργο προσφερόταν για δημιουργία εντυπώσεων σε θέματα αδιαφάνειας, διαφθοράς, σκοπιμοτήτων κλπ.
Έτσι δημιουργήθηκε ένα νομικό πλαίσιο τόσο δαιδαλωδες,γραφειοκρατικό και ανεφάρμοστο, με σκοπό δήθεν να διαφυλάξει το δημόσιο συμφέρον. Προσθέστε και την αδιαφορία των υπηρεσιακών παραγόντων καθώς και την ανικανότητα αρκετών πολιτικών προϊσταμένων.
Το τραγικότερο είναι ότι κανείς δεν αντιλαμβάνεται το κόστος που προκύπτει για το κράτος και φυσικά για τον πολίτη όσο καθυστερει η ολοκλήρωση τού εργου.Ολοι επικεντρώνονται στο κατασκευαστικό κόστος και είναι όπως πάντα ειδήμονες.
Δεν είναι άμοιρο ευθυνών και το ΤΕΕ που έχει εξελιχθεί σε γραφειοκρατικό μηχανισμό εξυπηρετώντας τα συμφέροντα μιας δρακας μηχανικών που πάντα είναι κυβερνητικοί.
Ας ελπίσουμε ότι η Νέα Περιφερειακή αρχή θα μπορέσει ,αφού βρει και ανθρώπους στην κυβέρνηση να γνωρίζουν το θέμα ( ? )για να υλοποιήσει το γρηγορότερο το έργο».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »