*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

17 Ιουνίου

Νέα δημοσκόπηση: Σε άνοδο η Ν.Δ. αλλά και ο...ΣΥΡΙΖΑ! Φλερτ Βελόπουλου με στελέχη της Ν.Δ. στη Ξάνθη, όλες οι κινήσεις

17 Ιουνίου


*Επαφές Γεωργίας Ανδρέου με Ελληνική Λύση; Δεν με πήρε τηλέφωνο ο Κυριάκος  Βελόπουλος...Θα δούμε τι θα κάνω, λέει η ίδια, είμαι προβληματισμένη...

*Στο πλευρό της Μαρίνας Παυλίδου ανοιχτά ο Δημήτρης Γαλανόπουλος, βρέθηκε μαζί της σε ορεινούς οικισμούς της Σταυρούπολης, στο πλευρό του Σπύρου Τσιλιγγίρη Γιάννης Μπούτος, Κηλικιώτης και Λύρατζης.

Μπροστά με διαφορά που βρίσκεται κοντά στις 10 ποσοστιαίες μονάδες είναι η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στη νέα δημοσκόπηση της εταιρείας MARC για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».
Την ίδια ώρα όλες οι ενδείξεις δείχνουν Βαρουφάκη και Κυριάκο Βελόπουλο να μπαίνουν στη Βουλή με τον δεύτερο μάλιστα να διεκδικεί έδρα στη Περιφέρεια ΑΜΘ απο τα υπόλοιπα. 
Πληροφορίες αναφέρουν οτι η Ελληνική Λύση συζητάει για μια θέση στο ψηφοδέλτιό της στη Ξάνθη με την πολιτευτή της Ν.Δ. Γεωργία Ανδρέου με την τελευταία ωστόσο να απαντάει οτι δεν πήρε κανένα τηλέφωνο απο τον Κυριάκο Βελόπουλο να εμφανίζεται όμως ιδιαίτερα προβληματισμένη με τις "εξελίξεις", αφού και η ίδια είχε την διαβεβαίωση των κεντρικών και του γραφείου Μητσοτάκη οτι θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.
Στο "στόχαστρο" πάντως των ανιχνεύσεων για το κόμμα του Βελόπουλου βρέθηκε και ο Σάκης Κριτσίνης που απέρριψε την πρόταση και είπε οτι τον ενδιαφέρει μόνο η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο Δήμος Αβδήρων, αλλά και εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος.  Προς το παρόν με την Ελληνική Λύση στη Ξάνθη φαίνεται να έχουν "κλείσει" μόνο ο δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης (Κοινωνία Δημοτών) Γιώργος Μυλωνάς που δεν εξελέγη ωστόσο με το συνδυασμό Τσέπελη και ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του και πρώην διευθυντικό στέλεχος της ΣΕΚΑΠ Σωτήρης Μπαϊρακτάρης.
Στη Νέα Δημοκρατία και στο πλευρό της υποψηφίας βουλευτή Μαρίνας Παυλίδου βρίσκεται ήδη ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ξάνθης Δημήτρης Γαλανόπουλος  με τον οποίο βρέθηκε το Σαββατοκύριακο σε οικισμούς του Δήμου Σταυρούπολης (Σ.Σ. Νεοχώρι κλπ) μαζί με συνεργάτες του Αείμνηστου πατέρας της. 
Στο πλευρό του Σπύρου Τσιλιγγίρη βρίσκεται ο δημοτικός σύμβουλος Μανώλης Φανουράκης με τον πρώτο να κάνει όλο το 3ήμερο συναντήσεις και επαφές με στελέχη του Τσέπελη και του Κηλικιώτη στη Ξάνθη και στο Δήμο Τοπείρου, ενώ έχει ήδη την στήριξη του Φώτη Σταυρακάρα του συνδυασμού Γ. Τσιτιρίδη απο το Μυρωδάτο και θεωρεί σίγουρη τη στήριξη του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Μπούτου που προαλείφεται για τη θέση του νέου Προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης. Δεν αποκλείει μάλιστα να έχει και τη στήριξη του Πασχάλη Λύρατζη...
Χαμηλούς τόνους κρατάει προς το παρόν ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Σαλτούρος που απο την Παρασκευή κάνει επαφές και έχει ήδη στο πλευρό του τον Νίκο Προφέτη, τον Δημήτρη Χαλκίδη αλλά και πρώην συντρόφους του απο το χώρο του ΠΑΣΟΚ όπως ο Παναγιώτης Μιχαηλίδης και ο Δημήτρης Δόντσος.
Η πλευρά Μέτιου πάντως κρατάει προς το παρόν ουδετερότητα με την Μαρίνα Παυλίδου να συγκεντρώνει ωστόσο τις περισσότερες προτιμήσεις και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Ξάνθης κ.Μπιρόλ να ζητάει την "παραίτηση" της Κυριακής Αλατζά, ώστε να γίνει Αντιπεριφερειάρχης για το χρονικό διάστημα που υπολείπεται μέχρι τις 31/8/2019. 
Έντονη είναι η δραστηριοποίηση στο χώρο της μειονότητας του υποψηφίου βουλευτή της Ν.Δ. Χατζημεμίς Τουρκές απο την περασμένη Παρασκευή που έκανε ήδη την προσωπική του ιστοσελίδα και ποντάρει και στην ισχυρή υποστήριξη της Ντόρας Μπακογιάννη στη περιοχή.
ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ...ΑΛΛΑ  
Σύμφωνα με τα ευρήματα της μέτρησης, το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη φαίνεται να κινείται κοντά στην αυτοδυναμία, ωστόσο ανοδικά είναι και τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις ευρωεκλογές.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, με αναγωγή επί των εγκύρων, τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:
    ΝΔ: 35,6%
    ΣΥΡΙΖΑ: 25,5%
    ΚΙΝΑΛ: 7,3%
    ΚΚΕ: 5,1%
    Χρυσή Αυγή: 3,7%
    ΜέΡΑ2: 3,5%
    Ελληνική Λύση: 3,1%
    Ένωση Κεντρώων: 1%.
«Άλλο κόμμα», επιλέγει το 4%, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων διαμορφώνεται στο 11,2%.
Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 34,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24,6%, το ΚΙΝΑΛ 7,1%, το ΚΚΕ 4,9%, η Χρυσή Αυγή 3,5%, η ΜέΡΑ25 3,4%, η Ελληνική Λύση 3%, η Ένωση Κεντρώων 1%. «Άλλο κόμμα», επιλέγει το 3,8%. Στο 1,3% το άκυρο/λευκό, στο 10,8% οι αναποφάσιστοι. Το 2,2% απαντά πως δεν θα ψηφίσει.
Ως προς την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος με αναλογική κατανομή των αναποφάσιστων, τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής:
    ΝΔ: 35% έως 40,5%
    ΣΥΡΙΖΑ: 25% έως 30%
    ΚΙΝΑΛ: 6,5% έως 9,5%
    ΚΚΕ: 4,3% έως 6,7%
    Χρυσή Αυγή: 3,3% έως 5,7%
    ΜέΡΑ25: 3,3% έως 5,7%
    Ελληνική Λύση: 2,5% έως 4,5%
    Άλλο κόμμα: 7% έως 10%.
Στα ύψη η συσπείρωση
Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα παρουσιάζει συσπείρωση 86% σε σχέση με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ενώ η ΝΔ παρουσιάζει συσπείρωση 90,3%.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »