*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

03 Μαΐου

Αλάτι & Πιπέρι 5η Θρακομακεδονική synergia 2019 στην Ξάνθη

03 Μαΐου
«Η Πόλη στην Ξάνθη» από τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο Πυροσβεστών Ν. Ξάνθης
Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Πυροσβεστών Ν. Ξάνθης διοργανώνει τριήμερη-τρίπτυχη εκδήλωση με τίτλο «Η Πόλη στην Ξάνθη». Ο σύλλογος, με ιδιαίτερη χαρά και τιμή θα υποδεχτεί και θα φιλοξενήσει στην πόλη μας, στις 3-4-5 Μαΐου 2019,  την Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολής και το Ζωγράφειο Γυμνάσιο - Λύκειο Κωνσταντινούπολης.
Παρασκευή 3 Μαΐου ώρα 7:00 μ.μ: Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης (Καπναποθήκη Π), "Το εκπαιδευτικό έργο των σχολείων της Πόλης".
Κεντρικοί ομιλητές: Δεμιρτζόγλου Ιωάννης Δ/ντής του Ζωγράφειου Γυμνασίου-Λυκείου, Ζώτος Δημήτριος Δ/ντής της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής
Σάββατο 4 Μαΐου ώρα 7:00 μ.μ: Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης, Μουσικοχορευτική παράσταση: Η Ξάνθη συναντά την Πόλη σε μία πανδαισία μουσικής και χορού.
Συμμετέχει το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης, το Ζωγράφειο Γυμνάσιο-Λύκειο
και η Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή
Την εκδήλωση θα προλογίσει η Μαρία Εκμεκτσίογλου.

ΤΑΦΙΚΟ ΕΦΙΜΟ: Μνημονεύουμε τους νεκρούς μας
Οι σύλλογοι ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ «ΑΚΡΙΤΕΣ ΝΕΑΣ ΚΡΩΜΝΗΣ» και ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΙΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΡΩΜΝΗΣ «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ» αναβιώνουν και φέτος το Ταφικό Έθιμο, του οποίου οι ρίζες βρίσκονται στα βάθη της ποντιακής ιστορίας και παράδοσης.
Σας προσκαλούμε στην τελετή αναβίωσης που θα γίνει την Κυριακή του Θωμά 5 Μαίου 2019 και ώρα 10:30 π.μ. στο νεκροταφείο της Νέας Κρώμνης. (Πίσω από το πάρκο των Κομνηνών)
Με εκτίμηση
Τα Δ.Σ. των Συλλόγων

Εκδήλωση μνήμης την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 και ώρα 11 πμ, 
στην Προσοτσάνη
Ο Σύλλογος Ποντίων Προσοτσάνης "Ο ΠΟΝΤΟΣ", σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Προσοτσάνης και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Προσοτσάνης σας καλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την Εκδήλωση Μνήμης, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 και ώρα 11 πμ, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Προσοτσάνης.

5η Θρακομακεδονική synergia 2019 στην Ξάνθη
Η Περιφέρεια ΑΜΘ θα διοργανώσει τον ετήσιο θεσμό της ΘΡΑΚΟ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑΣ με σκοπό την διαμόρφωση ενδοπεριφερειακής καταναλωτικής συνείδησης και την ανταλλαγή απόψεων που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Μαΐου 2019 στην ΠΕ ΞΑΝΘΗΣ!!!

Το Σάββατο 4 Μαΐου στη ΦΕΞ, συναυλία 
με τους Underhill West και Teddy In The Hallway
Οι Underhill West, απαγάγονται από την ολόφρεσκη Ξανθιώτικη μπάντα Teddy In The Hallway, με σκοπό να λύσουν τις διαφορές τους επί σκηνής το Σάββατο 4 Μαΐου στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ, σε ένα αξέχαστο για την πόλη μας Acoustic Show για μία και μόνο εμφάνιση!
Είσοδος: 5€
Έναρξη: 20:30(οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00)
Production Support Art Lab

Τη Δευτέρα 6 Μαΐου στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης η παρουσίαση 
του νέου βιβλίου του Θοδωρή Παπαθεοδώρου 
«ΣΥΝΑΞΑΡΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ»
Το Βιβλιοπωλείο ΠΥΡΓΕΛΗ, η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης Φ.Ε.Ξ. και οι Εκδόσεις Ψυχογιός σας προσκαλούν τη Δευτέρα 6 Μαΐου, ώρα 20:00 στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Θοδωρή Παπαθεοδώρου «ΣΥΝΑΞΑΡΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ», στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης.
Για το βιβλίο θα μιλήσει η Πηνελόπη Καμπάκη - Βουγιουκλή, Καθηγήτρια Γλωσσολογίας του ΤΕΦ και Κοσμητόρισσα της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »