*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

20 Φεβρουαρίου

See Through Χαιρετίσματα απο τον Άρη στον...Φώτη Καραλίδη! Οι ειδήσεις σε άλλο στυλ...

20 Φεβρουαρίου
Η φωτογραφία αφιερωμένη στον Φώτη Καραλίδη: O Άρης Γιαννακίδης… όρθιος στην «πρώτη» του υποψήφιου Περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ Κώστα Κατσιμίγα στη Κομοτηνή!!! Χειροκροτώντας τον θερμά…
……………………………
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Πυρ και μανία χθες στην Ανοιχτή γραμμή του Next tv ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Φώτης Καραλίδης γιατί ο Πάνος Παπαδόπουλος μεταξύ των άλλων, τον ρώτησε αν έπινε καφέ το πρωί της Τρίτης στο γωνιακό της Βενιζέλου με τον υπαρχηγό του Μέτιου στη Ξάνθη Νίκο Ευφραιμίδη αναπολώντας το….ταξιδάκι που πήγαν μαζί στο Παρίσι ή σκοπεύουν να «αλληλουποστηριχτούν» στις επόμενες Περιφερειακές εκλογές…
-Ο Φώτης να του στείλει ψηφοφόρους για την Περιφέρεια κι ο Νίκος να του στέλνει… ΠΑΣΟΚους από τη Σταυρούπολη για τη Βουλή!! (Σ.Σ. Κάτι ανάλογο που έγινε δηλαδή στις εκλογές του 2014 με τον Πούλιο μεσολαβούντος του… Φανουράκη!).
….
*Πρώτη φορά είδα τον Φώτη Καραλίδη τόσο… έξω φρενών!
Αλλά κι ο Πάνος Παπαδόπουλος με τέτοιο… χαμόγελο στα χείλη λες και ανακάλυψε το… αυγό του Κολόμβου!
……
*Από το Πολιτικό Γραφείο της βουλευτού Ν. Δράμας του ΚΙΝ.ΑΛ. Χαράς Κεφαλίδου πήραμε την παρακάτω πρόσκληση:
«Η Χαρά Κεφαλίδου σας προσκαλεί στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του πολιτικού γραφείου της, την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα: 6 μ.μ. στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Δράμας.
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο π. Υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης.
Θα ακολουθήσει πολιτική εκδήλωση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου».
……
*ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ. Ο μεγάλος επαναληπτικός αγώνας της ημιτελικής φάσης ανάμεσα στον Ορφέα Ξάνθης-Άρη Αβάτου θα διεξαχθεί την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου και ώρα 17.00 Ο άλλος αγώνας ανάμεσα στον Εχίνο ΣΠΟΡ και την Ασπίδα Ξάνθης θα διεξαχθεί στις 15.00
Χθες επίσης,  ορίσθηκαν οι διαιτητές των δυο προημιτελικών επαναληπτικών αγώνων της ΕΠΣ Ξάνθης. Ορφέας Ξάνθης-Άρης Αβάτου Γιαπουτζής-Κουλά Χασάν- Εμπλιούκ και τέταρτος ο Γκαϊτατζής. Εχίνος ΣΠΟΡ-Ασπίδα Ξάνθης Ανεστίδης-Σαββόγλου-Τζιβαρτζίδης τέταρτος ο Ουζουνίδης
……
*ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ. Δύο Έλληνες διέρρηξαν σπίτι σε χωριό της Ροδόπης σύμφωνα με το χθεσινό δελτίο τύπου της αστυνομίας.
Αναλυτικότερα: Σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 41 και 22 ετών, διότι όπως προέκυψε, την 10-11-2018 το πρωί, διέρρηξαν οικία σε χωριό της Ροδόπης και αφαίρεσαν από το εσωτερικό της τέσσερις (4) αλυσίδες λαιμού.
……
*Η ΔΕΥΑ Ξάνθης σας ενημερώνει, ότι λόγω προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης του δικτύου ύδρευσης είναι απαραίτητη η διακοπή υδροδότησης την ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ από 9:00 έως 14:00
Α) στην οδό 40Εκκλησιών από την οδό Πραξιτέλους έως την οδό Χ# Σταύρου
Β) στην οδό Ανδριανουπόλεως από την οδό Ανατ. Θράκης έως την οδό 40 Εκκλησιών.
Γ) στην οδό Αγ. Ελευθερίου από την 40Εκκλησιών έως την οδό Μ.Ρεύματος
Ευχαριστούμε για την κατανόηση
ΔΕΥΑ ΞΑΝΘΗΣ

Καλλιάνος: Ερχεται ιστορικός χιονιάς το Σαββατοκύριακο -Ρεκόρ 10ετίας


Για την πιθανότητα να «χτυπήσει» την Ελλάδα χιονιάς ιστορικών διαστάσεων το Σαββατοκύριακο, προϊδεάζει ο Γιάννης Καλλιάνος.
Ο γνωστός μετεωρολόγος, προβλέπει ότι εφόσον διατηρηθούν τα βαρομετρικά χαμηλά θα έχουμε μια από τις πιο σημαντικές χιονοκαταιγίδες της τελευταίας 10ετίας
Μάλιστα, ο ίδιος τονίζει πως τα μέχρι τώρα προγνωστικά στοιχεία είναι «σχεδόν συγκλονιστικά» ως προς τα υψόμετρα και τις περιοχές χιονοπτώσεων. Ωστόσο «φρενάρει» τους ενθουσιώδεις, λέγοντας πως ακόμα είναι νωρίς να πούμε με σιγουριά ο,τιδήποτε.
«Την Πέμπτη το βράδυ θα ξέρετε όλοι σας τι θα συμβεί με πάσα ανάλυση και λεπτομέρεια για όλες τις περιοχές της χώρας», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου στο Facebook:
«Είναι νωρίς, δεν ξέρουμε ακόμη 100% πως θα κινηθούν τα βαρομετρικά συστήματα. Αν όμως διατηρηθούν, υπάρχει πιθανότητα μέσα στο ΣΚ να βιώσουμε μια από τις σημαντικότερες χιονοκακοκαιρίες της τελευταίας 10ετίας.
Επαναλαμβάνω, μέχρι ώρας τα προγνωστικά στοιχεία είναι σχεδόν συγκλονιστικά ως προς τα υψόμετρα και τις περιοχές χιονοπτώσεων. Όμως είναι ακόμη πολύ νωρίς. Μην με ρωτήσετε αν θα χιονίσει σε περιοχές που σας ενδιαφέρει. Κανείς δεν μπορεί να σας μιλήσει από τώρα με ακρίβεια.
Την Πέμπτη το βράδυ θα βγάλω αναλυτική ανακοίνωση. Είμαι κολλημένος πάνω από τον υπολογιστή μου και μελετώ όλα τα πιθανά σενάρια εξέλιξης του καιρού. Είμαστε πολύ κοντά αλλά και με μια μικρή αλλαγή ταυτόχρονα και πολύ μακριά.
Ξέρω, θέλετε να μάθετε από τώρα. Κάντε υπομονή για 48 ώρες και μην ακούτε τι λέγονται δεξιά και αριστερά. Αν δεν πάει Πέμπτη βράδυ κάνεις δεν μπορεί να ξέρει, ούτε καν να ρισκάρει.
Αν έρθει αυτό που φαίνεται θα μιλάμε για περιοχές που σε τοπικό επίπεδο θα βιώσουν πολύ ευχάριστες καταστάσεις λόγω της χιονόπτωσης. Το ζήτημα είναι αν θα έρθει αυτό που φαίνεται μέχρι στιγμής.
Το έντονο κρύο έχει πια "κλειδώσει" από το προσεχές απόγευμα του Σαββάτου και στη συνέχεια. Το ζήτημα είναι να δούμε που θα χιονίσει.
Την Πέμπτη το βράδυ θα ξέρετε όλοι σας τι θα συμβεί με πάσα ανάλυση και λεπτομέρεια για όλες τις περιοχές της χώρας».
«Ανίερες» συμμαχίες στη Θράκη. 
Η κατασκευή μητροπολιτικού νεκροταφείου και η Άγκυρα
Σε επικίνδυνες ατραπούς, σύμφωνα με τον Βηματοδότη έχει εμπλακεί ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννης. Και τούτο γιατί φέρεται να βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την κατασκευή, εντός της περιοχής ευθύνης του, μουσουλμανικού νεκροταφείου το οποίο θα ελέγχει όμως ιδιωτικός φορέας και συγκεκριμένα ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μουσουλμάνων Μακεδονίας – Θράκης.
Ο εν λόγω σύλλογος, που βρίσκεται υπό την ασφυκτική επιρροή του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, είχε αρχικώς απευθυνθεί στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και στη συνέχεια στον Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα, αλλά είχε λάβει την ίδια απάντηση: μπορεί να δημιουργηθεί μουσουλμανικό νεκροταφείο, αλλά μόνο ως τομέας χριστιανικού νεκροταφείου. Μάλιστα, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά φέρεται να έχει συναντηθεί τουλάχιστον δύο φορές με τον πρόεδρο του συλλόγου Φερίτ Οσμάν Ισμαήλογλου και επιμένει να προχωρήσει η κατασκευή του νεκροταφείου.
Δεν λείπουν δε αυτοί που πιστεύουν ότι ο Μητροπολίτης, στο πλαίσιο της φιλοδοξίας του να γίνει Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, αναζητεί «ανίερες συμμαχίες» που κρύβουν σοβαρούς κινδύνους.
in.gr

Συνελήφθησαν 2 Έλληνες στον Έβρο για κατοχή ηρωίνης
Συνελήφθησαν την 18-2-2019 το βράδυ, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Ορμενίου, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 49 και 37 ετών, διότι εντοπίσθηκαν να κινούνται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του 49χρονου δύο (2) συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 4 γραμμαρίων, τις οποίες όπως προέκυψε είχαν εισάγει από τη Βουλγαρία. Κατασχέθηκαν η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Καβάλα: Γιατρός ξυλοκοπήθηκε στο νοσοκομείο από συγγενή ασθενούς που κατέληξε
Ένα απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019 στο νοσοκομείο Καβάλας, μετά τον θάνατο ενός 75χρονου άντρα, ο οποίος νοσηλευόταν στην Ουρολογική κλινική. Λίγες ώρες μετά το μοιραίο, ο εφημερεύων ιατρός ζήτησε από τους συγγενείς του θανόντος κάποια έγγραφα (αστυνομική ταυτότητα κτλ.) για να εκδώσει το απαραίτητο πιστοποιητικό θανάτου.
Σύμφωνα με το kavalapost.gr, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 16 Φεβρουαρίου 2019, άνδρας από το συγγενικό «περιβάλλον» του ασθενούς επιτέθηκε στον γιατρό, αρχικά φραστικά και κατόπιν έφτασε μέχρι το σημείο της… χειροδικίας.
Λίγο μετά, οι συγγενείς του θανόντος επισκέφτηκαν την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας προκειμένου να ζητήσουν τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στη σορό του ανθρώπου τους, προφανώς για να διαπιστωθούν τυχόν ιατρικές παραλείψεις.
Άνδρες της Αστυνομίας μετέβησαν στο Νοσοκομείο, όπου και ενημερώθηκαν και για το περιστατικό του ξυλοδαρμού του γιατρού ο οποίος, παρά την «περιπέτειά» του, δεν θέλησε αρχικά να καταθέσει μήνυση κατά του δράστη.
Την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου (το πρωί) συνεδρίασε εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο των νοσοκομειακών γιατρών (ΕΓΕΣΥΚ) και σε συνεννόηση με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου αποφασίστηκε να ληφθούν μέτρα, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που πολίτης «επιτίθεται» με τρόπο ανοίκειο σε ιατρικό ή νοσηλευτικό προσωπικό.
Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και η Διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας και την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019 αναμένεται να παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου κατά την οποία δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί η προσφυγή κατά του δράστη του ξυλοδαρμού.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΔ ΑΜΘ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ»
Όπως είναι γνωστό οι προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο του τρέχοντος έτους σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4555/2018, οι οποίες εισάγουν νέα δεδομένα κυρίως στις εκλογικές διαδικασίες (εκλογικό σύστημα, κατάρτιση ψηφοδελτίων, κωλύματα υποψηφίων κλπ).
Η ΠΕΔ ΑΜΘ, προκειμένου να διευκρινισθούν διάφορα ζητήματα, αποφάσισε τη διοργάνωση ανοιχτής εκδήλωσης-ημερίδας με θέμα «Θεσμικές αλλαγές και εκλογικά με το Πρόγραμμα Κλεισθένης Ν. 4555/18».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 22 Φεβρουαρίου στο Ξενοδοχείο Chris & Eve, 3ο χλμ ΕΟ Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης με ώρα προσέλευσης την 09.00 π.μ. σύμφωνα με το συνημμένο πρόγραμμα.
Εισηγητές της ημερίδας θα είναι η κα Μ. Μαυραγάνη Γενική Διευθύντρια Αποκέντρωσης και Αυτοδιοίκησης, καθώς και η κα Βιβή Γεωργακοπούλου και ο κος Κίμων Σιδηρόπουλος στελέχη της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Λειτουργίας ΤΑ του Υπουργείου Εσωτερικών.
Τα υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΕΣ θα παρουσιάσουν τις διατάξεις του νόμου με έμφαση στην εκλογική διαδικασία και θα απαντήσουν στις όποιες ερωτήσεις των παρευρισκόμενων.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους αιρετούς, αλλά και στους πολίτες της ΑΜΘ που ενδιαφέρονται για το θέμα ( πχ νέοι υποψήφιοι).

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »