*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

23 Φεβρουαρίου

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Το ΤΕΕ Θράκης κόβει σήμερα (20.00) την πίτα του στο Ζ 'Palace

23 Φεβρουαρίου
Συναυλία του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης 
την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου στο ΙΘΤΠ
Την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019, στις 19:00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης οργανώνει μουσική εκδήλωση στα πλαίσια των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών, του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού.
Στην συναυλία θα ακουστούν τα μουσικά σύνολα ροκ και ποπ μουσικής του Μουσικού Σχολείου Νομού Ξάνθης. Τα σύνολα συστάθηκαν με σκοπό να μυηθούν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου στην κλασσική και μοντέρνα ροκ μουσική αλλά και να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον αυτοσχεδιασμό και την μουσική συνεργασία. Το ρεπερτόριο τους περιλαμβάνει κομμάτια τις ροκ σκηνής του 70΄,80΄ κ 90΄.
Την ίδια μέρα θα ανοίξουν την συναυλία ως εναρκτήρια δράση το "ανώνυμο" έντεχνο ακουστικό σχήμα που συστάθηκε με πρωτοβουλία μαθητών του Λυκείου με ελληνικό ρεπερτόριο του έντεχνου χώρου.
Υπεύθυνος εκδήλωσης: Γιάννης Γούτμαν, Καθηγητής μουσικής
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Βιργινία Τσουδερού» του  Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην καπναποθήκη Π, (οδός Καπνεργατών 9) στην Ξάνθη. Είσοδος ελεύθερη.

Το ΤΕΕ Θράκης και οι Μηχανικοί της Ξάνθης 
κόβουν την πίτα τους σήμερα στο Ζ-Palace
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ξάνθης του ΤΕΕ-Θράκης σε συνεργασία με την ΕΕΤΕΜ Ν.Τ. Ξάνθης, το Σύλλογο Διπλωματούχων Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων, το Σύλλογο Μηχανικών Μελετητών Ιδιωτικών Έργων Ξάνθης, το Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών Ξάνθης, το Σύνδεσμο Πτυχιούχων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Ν. Ξάνθη και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Διπλωματούχων Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών Ν. Ξάνθης διοργανώνουν Κοπή Πίτας Μηχανικών Ν. Ξάνθης το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 20:00 στο Z-Palace. Η είσοδος είναι ελεύθερη
Από το Γραφείο Τύπου ΤΕΕ-Θράκης

Αναβάλλεται για την Πέμπτη 14 Μαρτίου η εκδήλωση 
με τη Βασιλική  Στρώλη στο ΙΘΤΠ
Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σας ενημερώνει πως η προγραμματισμένη εκδήλωση για την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, με θέμα «Τα Ελευσίνια Μυστήρια στην Αποκριά…»  με εισηγήτρια την ιστορικό κ. Βασιλική  Στρώλη μετατίθεται για την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019, στις 19:00.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιούνταν στα πλαίσια του Εργαστηρίου Τοπικής Ιστορίας, όπου το Ι.Θ.Τ.Π. σας προσκαλούσε να γνωρίσετε έθιμα της Αποκριάς στην Ξάνθη και γενικότερα στην Θράκη, που οι ρίζες τους στέκουν βαθειά στο χώμα, από που προέρχονται, ποιά η σύνδεση τους με την αρχαία Ελλάδα, πως επιβίωσαν μέσα στο χρόνο, αν αλλοιώθηκαν, αν τροποποιήθηκαν και αν τα συναντούμε και σε άλλες περιοχές.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΡΑΪΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, 
1 ΚΑΙ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Το Ελληνικό Ινστιτούτο Θρακικών Μελετών του Δήμου Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με την επιστημονική επιτροπή συγκροτούμενη από τους Ρένα Μόλχο (πρόεδρο), Ρίκα Μπενβενίστε, Κωνσταντίνο Χατζόπουλο, Γαβριέλλα Ετμεκτσόγλου, Rumyana Marinova-Χρηστίδη, και Βασίλη Ριτζαλέο, διοργανώνει το επιστημονικό συνέδριο «Από Οθωμανοί υπήκοοι σε Έλληνες, Βούλγαρους και Τούρκους πολίτες: εμπειρίες Εβραίων Σεφαραδιτών τον 19ο και 20ό αιώνα» στην Αλεξανδρούπολη, στο ξενοδοχείο Εγνατία, στις 1 και 2 Μαρτίου 2019.
Σκοπός του συνεδρίου είναι να συμβάλει στην ιστορική γνώση μας για την εμπειρία των Εβραίων σε διαφορετικές περιοχές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και τη μετάβασή τους στα εθνικά κράτη της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Τουρκίας.
Κατά τις εργασίες του συνεδρίου θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στα ελληνικά και τα αγγλικά. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Συναυλία Κλασικής και Έντεχνης Μουσικής 
την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στην Κομοτηνή
Η κοινωνική δράση «ο Άη Βασίλης άργησε μια μέρα», που πραγματοποιείται για 7η διαδοχική χρονιά, αλλάζει πορεία πλεύσης στην «διαδρομή» της, συγκεντρώνοντας χρήματα τα οποία θα διατεθούν σε φορείς που δραστηριοποιούνται στην προστασία ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, διοργανώνοντας μουσικές, αθλητικές & πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Μια από αυτές θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Παπανικολάου, την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019 στις 11:30, με τίτλο Συναυλία Κλασικής και Έντεχνης Μουσικής με την συμμετοχή της Παιδικής Χορωδίας από το Ωδείο Κόψα.
Θα ακουστούν έργα από R. Schumann - F. Chopin - J. Cardoso - A. Mozart - J. F. Handel - M. Χατζηδάκις.
Προαιρετικό εισιτήριο 3 ευρώ.

Σελίδες (δια)πολιτισμικής ιστορίας της Κομοτηνής
Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΠΕ Ροδόπης, σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής, διοργανώνουν την εκδήλωση «Σελίδες (δια)πολιτισμικής ιστορίας της πόλης» την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019, στις 18:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κομοτηνής (οδός Βασ. Γεωργίου 2).
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό της πόλης και η είσοδος ελεύθερη.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »