*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

17 Οκτωβρίου

Μόνο ο Άδωνις και...8-9 γαλάζιοι Περιφερειακοί σύμβουλοι θέλουν τον Μέτιο! Μανιφέστο 20 Περιφερειακών συμβούλων!

17 Οκτωβρίου
Πάνω από 4 ώρες διήρκεσε η συνάντηση που διεξήχθη στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα για το ζήτημα του υποψήφιου περιφερειάρχη στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
Στη συνάντηση προσεκλήθησαν οι γαλάζιοι περιφερειακοί σύμβουλοι και οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες της «Περιφερειακής Αναγέννησης», οι οποίοι έγιναν δεκτοί από τον γραμματέα της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης και τον επικεφαλής της αρμόδιας για τις υποψηφιότητες του κόμματος στην τοπική αυτοδιοίκηση, επιτροπής, Νικήτα Κακλαμάνη, ενώ απουσίαζε ο Πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στην συνάντηση επικράτησε πλήρως το αντιΜΕΤικό μέτωπο με τον νυν Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο να δέχεται έντονες επικρίσεις από όλους, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος τάχτηκε ανοιχτά υπέρ του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης. Ουδέτερ στάση κράτησε η Περιφερειακή Αντιπεριφερειάρχης Κυριακή Αλατζά, ενώ υπέρ Ζαγναφέρη τάχτηκε ανοιχτά η πλειοψηφία των Περιφερειακών συμβούλων και ανοιχτά οι Γιάννης Μπούτος-Μιχάλης Αμοιρίδης και Αργύρης Πατακάκης. Εξ’ αιτίας της παρουσίας πάντως του τελευταίου, αποχώρησε Περιφερειακός σύμβουλος της Δράμας και «εκλεκτός» του Μέτιου.  
Μετά το τόσο έντονο αρνητικό για τον Μέτιο που έτυχε της στήριξης μόνο της Δημούδη από τον Έβρο και 2-3 ακόμη Περιφερειακών συμβούλων, Αυγενάκης και Κακλαμάνης προβληματίστηκαν ιδιαίτερα γιατί ήταν κάτι που δεν το περίμεναν..
Αίσθηση προκάλεσε η «μεσοβέζικη»  στάση του Περιφερειακού συμβούλου Ξάνθης Νίκου Ευφραιμίδη, μέχρι πρότινος φίλου του Ζαγναφέρη που απογοήτευση ακόμη και τους πιο φανατικούς υποστηριχτές του.
Τελικό αποτέλεσμα; Μόλις 8-9 Περιφερειακοί σύμβουλοι (Δημούδη, Κώστας Αντωνιάδης, Νίκος Ευφραιμίδης κλπ) στήριξαν τον Μέτιο ενώ 20 και πλέον Περιφερειακοί σύμβουλοι ήταν κάθετα αρνητικοί στο πρόσωπό του.
Φυσικά τελική απόφαση δεν πάρθηκε μετά το απρόσμενα εχθρικό κλίμα για τον Μέτιο που δεν περίμενε ούτε ο Αυγενάκης!
Εντυπωσιακός ήταν ο πολιτικός λόγος του Νικήτα Κακλαμάνη που κράτησε εμφανώς αποστάσεις και προβληματίστηκε ιδιαίτερα από το αρνητικό κλίμα που υπάρχει στην Περιφέρεια κατά του Μέτιου.
Από την συνάντηση απουσίαζαν 7 περιφερειακοί σύμβουλοι, και συγκεκριμένα οι: Ζήνα Ζάχαρη, Χρήστος Τερτσούδης, Ιντζέ Μεμέτ Μπιρόλ, Γεωργία Χειράκη, Σωτήρης Παπαδόπουλος, Αθανάσιος Αραμπατζής και Χρήστος Λιθηρόπουλος.
Στο γραπτό τους «μανιφέστο» κατά του Χρήστου Μέτιου, οι «20» γαλάζιοι Περιφερειακοί σύμβουλοι, τονίζουν μεταξύ άλλων: «Με στόχο τη διαφύλαξη της ενότητας της παράταξής μας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που έχει κλονιστεί τα δύο τελευταία χρόνια, αλλά και τη διασφάλιση μιας νικηφόρας πορείας και προοπτικής στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, δηλώνουμε ότι επιθυμούμε τη σύνθεση και όχι την αντιπαράθεση.
Δηλώνουμε πως θα αποδεχθούμε μόνο αποφάσεις που θα εξασφαλίζουν εμπράκτως συναίνεση υποψήφιου επικεφαλής Περιφερειάρχη, με γνώμονα τη συνολική πορεία και τις αποφάσεις του στη διαχείριση της ενότητας της παράταξής μας, στην παραγωγή έργου, αλλά και στην ευρύτερη αποδοχή του από την κοινωνία της Περιφέρειάς μας, στοιχεία που δεν υπάρχουν τα δύο τελευταία χρόνια».
ΕΠΙΣΤΟΛΗ KATA METIOY ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΝΤΕΡ ΜΟΥΜΙΝ
Επιστολή κατά του Χρήστου Μέτιου έστειλε και ο Περιφερειακός σύμβουλος Ροδόπης Οντέρ Μουμίν, εκφράζοντας την αρνητική του θέση στο πρόσωπό του.
Αυγενάκης: «Μιλήσαμε οικογενειακά, αναμένουμε την απόφαση του Προέδρου μας»
«Μιλήσαμε οικογενειακά, είχαμε μια χρήσιμη και περιεκτική συζήτηση, ακούσαμε προτάσεις, προβλήματα, αντιρρήσεις, ανταλλάξαμε απόψεις», σημείωσε σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης με τα στελέχη της «Περιφερειακής Αναγέννησης» ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, και τόνισε:
«Είμαστε εδώ υπηρετώντας την ενότητα της παράταξης, με στόχο το καλύτερο, το πιο σωστό, το πιο χρήσιμο για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Αναμένουμε την απόφαση του προέδρου μας τις επόμενες μέρες για να κάνουμε στις επόμενες κινήσεις μας»

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »