*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

15 Σεπτεμβρίου

See Through Τα ερωτήματα στην Μητρόπολη για το..ημιυπαίθριο...παντοπωλείο του Τσέπελη! Οι ειδήσεις με άλλο μάτι...

15 Σεπτεμβρίου
Καναπές μέσα σε… κάδο της πόλης της Ξάνθης. Μόνος ή με… βοήθεια τον έβαλε ο ιδιοκτήτης του; Και δεν φώναζε κάποιον φτωχό να του τον κάνει ..δώρο; Φαίνεται άλλωστε εξαιρετικός...
(Η απίστευτη φωτογραφία της Ελένης Μεταξά στο fb)
………………………………
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Αίσθηση στην Τοπική κοινωνία για τις χθεσινές αποκαλύψεις μας και για τις… στέγες των δυο ακινήτων! Και κυρίως την πρόσοψη του κτιρίου στον ημιυπαίθριο της Μητρόπολης!
……
*Ποια είχε δώσει τότε την άδεια στο Μανάβικο και όπως λειτουργούσε; Μα συμπτωματικά (;) και πίσω από την συγκεκριμένη ιστορία βρίσκεται η ίδια υπάλληλοςπου έδωσε και τις πρώτες εγκρίσεις για τα πεζοδρόμια που «εξαφανίστηκαν» στο «Πρώτο Σκαλί» του Τσέπελη.
Δηλαδή η τότε αρχιτέκτων και προϊσταμένη Ανθή Χατζηγρηγορίου, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης και κολλητή βέβαια του πρώην Νομάρχη Ξάνθης Παναγιώτη Σαλτούρου, του Σγουρίδη και φυσικά και του… Τσέπελη!
……
*Τα ερωτήματα: Γιατί η Μητρόπολη Ξάνθης δεν απαντάει στα ερωτήματα της κοινής γνώμης:
1. Με πόσα ευρώ μηνιαίως νοίκιασε τον ημιυπαίθριο στον Τσέπελη;
2. Μπορεί να μας πει σε ποιο Μέσον δημοσιεύτηκε η σχετική δημοπρασία και ποιοι ήταν οι συμμετέχοντες;
3. Γιατί ουδέποτε έκανε παρέμβαση σαν Μητρόπολη Ξάνθης στην αλλοίωση ενός τόσο σημαντικού ακινήτου της πόλης;
4. Γνώριζε ή δεν γνώριζε το…τρικ με τον ηιυπαίθριο που «βαπτίστηκε» εν μια νυκτί… «παντοπωλείο»;;; Σαν μανάβικο κάποτε ναι… Σαν… «παντοπωλείο» όμως, πότε λειτούργησε Σεβασμιώτατε Μητροπολί Ξάνθης κύριε Παντελεήμονα;
Περιμένω την ξεκάθαρη απάντηση του νέου Νομικού συμβούλου του Μητροπολίτη Ξάνθης και πολιτευτή της Ν.Δ. Δημήτρη Σαλτούρου!

Σύλληψη 26χρονου Έλληνα στον Ίασμο διωκόμενου με Ένταλμα Σύλληψης
Συνελήφθη χυην Πέμπτη (13-9-2018) το απόγευμα, σε χωριό της Ροδόπης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιάσμου, 26χρονος ημεδαπός, ο οποίος διώκεται με Ένταλμα Σύλληψης, από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη οπλοφορία.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.

Κοινωνικό Τιμολόγιο ΔΕΗ: Εκτός 250.000 καταναλωτές
Σε έναν πρώτο απολογισμό, από τότε που άνοιξε μέσα στο καλοκαίρι η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 230-250.000 καταναλωτές που έμειναν εκτός του ΚΟΤ, έναν υπερδιπλάσιο δηλαδή αριθμό έναντι των αρχικών εκτιμήσεων.
Ένας στους τρεις ή το 35% από τους μέχρι πρότινος 700.000 δικαιούχους ΚΟΤ, βρίσκονται εδώ και μερικές εβδομάδες σε μια «γκρίζα ζώνη», και είδαν ή πρόκειται να δουν μέσα στο φθινόπωρο, τον λογαριασμό τους να εκτινάσσεται έως και 42%, όσο η μέγιστη έκπτωση την οποία και έχασαν.
Ακριβώς επειδή ένα μεγάλο τους τμήμα δεν αντέχει να καταβάλει τέτοια ποσά, έχει ξεκινήσει διαδικασίες ένταξης σε διακανονισμό, φουσκώνοντας περαιτέρω το βουνό από ληξιπρόθεσμα χρέη προς τη ΔΕΗ, τα οποία της οφείλουν πάνω από δύο εκατομμύρια πελάτες.
Από τα επίπεδα των 2,8 δισ. ευρώ, τα οποία είχε ανακοινώσει τον Αύγουστο στο διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης, ο ίδιος ο επικεφαλής της, Μ. Παναγιωτάκης, τώρα, μετά και τις εξελίξεις στο ΚΟΤ, προφανώς αυτά αυξάνονται περαιτέρω.
Με πληροφορίες από aftodioikisi.gr

45χρονη εξαπάτησε 50χρονο στην Καβάλα –Του απέσπασε 830 ευρώ 
με το πρόσχημα να του πληρώσει τέλη κυκλοφορίας
Εξιχνιάστηκε ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, απάτη σε βάρος 50χρονου ημεδαπού, που διαπράχθηκε, την 22-6-2018 το πρωί, στην Καβάλα. Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία μιας 45χρονης ημεδαπής, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.
Αναλυτικότερα, η 45χρονη μετέβη στο κατάστημα του 50χρονου, όπου με το πρόσχημα διεκπεραίωσης διαδικασιών για λογαριασμό του 50χρονου, που αφορούσαν την πληρωμή οφειλόμενων τελών κυκλοφορίας και τη διαγραφή οχήματος, κατάφερε να τον εξαπατήσει και να του αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 830 ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας. 

Επίσκεψη Λεβέντη στη Ξάνθη, ενημερώθηκε για το θέμα 
των νέων Μουφτήδων, βλέπει εκλογές τον Γενάρη 2019
Την Ξάνθη επισκέφθηκε την Πέμπτη προερχόμενος από την Καβάλα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ.Λεβέντης.
Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο Xanthi channel στο γνωστό εστιατόριο «Ξανθίππη» όπου τον συναντήσαμε σε γεύμα εργασίας με συνεργάτες του, δήλωσε ότι ήρθε στη Ξάνθη για να ενημερωθεί για το θέμα της διαδοχής-εκλογής Νέου Μουφτή, ωστόσο εστιάστηκε περισσότερο στο θέμα της Μακεδονίας, κατηγορώντας την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι «ξεπουλήσανε» το θέμα της Μακεδονίας, ενώ εξαπέλυσε σκληρή προσωπική επίθεση κατά Τσίπρα.
Στην ερώτηση του Xanthi channel για το πότε βλέπει Εθνικές εκλογές, δήλωσε ότι «πιστεύει ότι ο Τσίπρας θα κάνει εκλογές τον Γενάρη 2019 ώστε να «φορτωθεί» την «καυτή πατάτα» της Μακεδονίας ο επόμενος Πρωθυπουργός…
Σημειώνω ότι το πρωί της Παρασκευής, ο κύριος Λεβέντης επισκέφθηκε την Δημοτική αγορά και τα καφέ της πόλης, ενώ φωτογραφήθηκε και με τον γνωστό συνεταιριστή και πρώην δημοτικό σύμβουλο Τοπείρου Ρήγα Δραμπίδη! Η φωτογραφία είναι του Κυριάκου Κεσίσογλου.

8.000 ακίνητα στο σφυρί μέχρι το τέλος του έτους
Ο Σεπτέμβρης ήρθε και μαζί με αυτόν και… οι πλειστηριασμοί. Μετά την παύση του Αυγούστου, οι ηλεκτρονικοί πλέον πλειστηριασμοί επανέρχονται με τους αριθμούς να κάνουν λόγο για  2.500 μέχρι το τέλος του μήνα, ενώ ως το τέλος τους έτους αναμένεται να βγουν στο σφυρί πάνω από 8.000 ακίνητα.
Για το 2019 ο πήχης ανεβαίνει στις 30.000.
Οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ανατρέξουν γρήγορα κάνοντας τις απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου να μην πλειστηριαστεί το ακίνητό τους, εξηγεί η δικηγόρος και  Πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Έβρου Σοφία Ταλιαντζή.
Η προστασία που παρέχεται ουσιαστικά είναι ο νόμος Κατσέλη, και οποιοσδήποτε διακανονισμός με την τράπεζα, πάντα όμως πριν βγει ο πλειστηριασμός, καθώς μετά τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, προκειμένου να μπορέσουν να σώσουν την πρώτη τους κατοικία, υπογραμμίζει.
Όσον αφορά τώρα στο νομό Έβρου, υπάρχουν αρκετοί πλειστηριασμοί οι οποίοι κατά βάση αφορούν σε επαγγελματικά ακίνητα.


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη
Περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας θα ισχύσουν στην Εγνατία Οδό, στο ρεύμα κυκλοφορίας από Καβάλα προς Θεσσαλονίκη, από την χ/θ 471+800 έως την χ/θ 478+200 (ύψος Α/Κ Άσπρων Χωμάτων), λόγω εργασιών αποκατάστασης φθορών του οδοστρώματος.
Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στη μία εκ των δύο λωρίδων κυκλοφορίας του ρεύματος κυκλοφορίας από Καβάλα προς Θεσσαλονίκη της Εγνατίας Οδού, εκ περιτροπής, από την χ/θ 471+800 έως την χ/θ 478+200 (ύψος Α/Κ Άσπρων Χωμάτων), λόγω εργασιών αποκατάστασης φθορών οδοστρώματος, κατά το χρονικό διάστημα από 12-09-2018 έως 30-09-2018.
Οι εν λόγω εργασίες θα πραγματοποιηθούν τμηματικά και σε δύο στάδια, ως κάτωθι:
    από την χ/θ 471+800 έως την χ/θ 474+500
    από την χ/θ 474+500 έως την χ/θ 478+200 (ύψος Α/Κ Άσπρα Χώματα)
Κατά το εν λόγω διάστημα η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται παραπλεύρως της ζώνης εκτέλεσης των έργων και μέσω της έτερης λωρίδας κυκλοφορίας, πλάτους τουλάχιστον τεσσάρων μέτρων, με ευθύνη του αναδόχου και σύμφωνα με την υπάρχουσα σήμανση, ενώ σε καμία περίπτωση δε θα υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων ταυτόχρονα και στις δύο λωρίδες κυκλοφορίας, προκειμένου να αποτραπεί ακινητοποίηση των οχημάτων επί της εν λόγω οδού.
Οι εν λόγω εργασίες θα εκτελούνται μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, εκτός αν αυτό επιβάλλεται για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας και την αντιμετώπιση τελείως προσωρινών καταστάσεων, μόνο κατόπιν σχετικής έγκρισης του Τμήματος Τροχαίας Καβάλας. Η σήμανση θα παραμένει και κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Με ευθύνη του αρμόδιου φορέα για την εκτέλεση των εργασιώναποκατάστασης πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή πρόκλησης κινδύνου στους χρήστες της οδού, τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ η σήμανση θα τοποθετηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2696/1999 «Περί κυρώσεως του ΚΟΚ», όπως τροποποιήθηκε με το Ν.3542/2007 «Τροποποιήσεις διατάξεων του ΚΟΚ» και την υπ’ αριθ. ΔΜΕΟ/Ο/613 από 16-02-2011 Απόφαση Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών (ΦΕΚ Β-905).
Τα πιο πάνω μέτρα είναι προσωρινά και παύουν να ισχύουν μετά το πέρας των εργασιών, ενώ δύναται να παραταθεί η ισχύς τους σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθούν οι εργασίες.
Οι παραβάτες της παρούσας, η ισχύς της οποίας αρχίζει από τη δημοσίευσή της στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» και την υλοποίησή της με την προβλεπόμενη από τον ΚΟΚ σήμανση από την αρμόδια υπηρεσία, τιμωρούνται με κράτηση ή πρόστιμο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 420 του ΠΚ και των κατά περίπτωση άρθρων του Ν.2696/1999 «Περί ΚΟΚ», όπως τροπ. με Ν.3542/2007.
Οι δικηγόροι ζητούν από τον υπουργό Δικαιοσύνης 
να ανασταλεί η υποχρεωτική διαμεσολάβηση
Με την συντονιστική επιτροπή των δικηγόρων να ζητά από τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης την άμεση τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου, με το οποίο άναψε το πράσινο φως για την υποχρεωτική διαμεσολάβηση στις ιδιωτικές διαφορές.
Δηλαδή, για το υποχρεωτικό «πέρασμα» από το τραπέζι του διαλόγου με την βοήθεια των διαμεσολαβητών, και μόνο εάν δεν βρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση, να προσφεύγουν τα δύο μέρη στη δικαιοσύνη. Η διάταξη είχε θεσπιστεί για μία σειρά ιδιωτικών διαφορών, όπως οικογενειακές, οροφοδιαμερίσματα, ιατρικές αμέλειες κλπ.
Σύμφωνα με τους δικηγόρους ωστόσο, η πρόσφατη απόφαση της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου η οποία έκρινε αντισυνταγματική την επίμαχη διάταξη, δένει τα χέρια των δικαστών που θα κληθούν να εφαρμόσουν την επίμαχη διάταξη νόμου.
«Ενόψει των θεμάτων που ανακύπτουν από την άνω απόφαση της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, προτείνεται η αναστολή ισχύος της υποχρεωτικής εφαρμογής της διαμεσολάβησης, προκειμένου να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος για ουσιαστική διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς» σημειώνουν οι δικηγόροι, ζητώντας την αναστολή του μέτρου.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »