*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

25 Σεπτεμβρίου

Κυριάκο Μητσοτάκη, φέρσου ως Πρόεδρος όλων των πολιτών! Σταμάτα να «πληγώνεις» την Περιφέρεια ΑΜΘ με Μέτιους και Μακάριους!

25 Σεπτεμβρίου
Όχι στην αυλοκρατία Πρόεδρε της Ν.Δ., όχι στην κολακοκρατία, την κομματίλα και την ανικανότητα! 

*Ο μεγαλύτερος εχθρός της κοινωνίας τις μέρες που περνάμε, είναι η… κομματίλα,  τα κομματικά γραφεία, οι «κόλακες» του Αρχηγού και οι «αυλικοί»… που πληρώνει το κόμμα και ελέω αρχηγού, πουλάνε παραγοντισμό! Αναφέρομαι στην Ελλάδα του 2018.
……
*Ο πρόλογος. Τα πέτρινα και δύσκολα χρόνια , 1984-1993 που συχνά πυκνά έρχονταν στην περιοχή μας ο Αείμνηστος πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, το πρώτο που ζητούσε όταν έμπαινε στο αυτοκίνητο για να τον μεταφέρουν οι κομματικοί από το αεροδρόμιο στη πόλη της Ξάνθης. ήταν να ζητήσει τον τοπικό τύπο…
-Όταν έπαιρνε λοιπόν την τότε «Αδέσμευτη» στην οποία ήμουν στα πρώτα εκδοτικά μου βήματα, αφού έβλεπε το πρώτο θέμα και την ξεφύλλιζε στα παρασκήνια και παραπολιτικά της…
Έλεγε λοιπόν στους Απόστολο Γκαλέτση (Πρόεδρος της ΝΟΔΕ) και Παναγιώτη Βιδάλη (Γραμματέας) που βρίσκονταν μέσα στο ίδιο αυτοκίνητο…
-Αυτός είναι… δημοσιογράφος!
……
*Πολύ νέος (αλλά αυθεντικός όπως και τώρα…), χάρηκα πολύ όταν κάποια στιγμή ήρθε ο Απόστολος Γκαλέτσης και μου μετέφερε τα σχόλια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για την δημοσιογραφία μου, μολονότι από τις ρίζες μου ήμουν «παιδί» του Ανένδοτου και του Αγροτικού Ηγέτη Αλέξανδρου Μπαλτατζή και δεν μπορούσα με τίποτα να ξεχάσω τις Αποστασίες του που γκρέμισαν σε συνεργασία με το Παλάτι έναν λαοπρόβλητο Πρωθυπουργό που είχε πάρει 53% στις εκλογές του 1965.
……
*Αυτά άλλωστε άκουγα στο σπίτι μου από τον αδάμαστο Παππού μου Λάζαρο Μιχαηλίδη, αυτά άκουγα από τους θειούς μου… με αυτά τα συνθήματα μεγάλωνα πουλώντας εφημερίδες και τσιγάρα στο πρακτορείο του Καρπούζα…
Αυτοί ήταν και οι δρόμοι μου της μοίρας μου…Πορεύεσαι με τα μαθήματα που παίρνει από παιδί!
……
*Από τότε μέχρι σήμερα βέβαια, στην νέα Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν αλλάξει σίγουρα πολλά…
Υποτίθεται όμως ότι ο νέος αρχηγός της, όταν βγαίνει και μιλάει δημόσια εκφράζει και ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ πράγματα!
Αν ωστόσο άλλα λέει δημόσια κι άλλα τελικά πράττει παρασκηνιακά, αυτό οφείλει (και από τώρα μάλιστα…), να μας το πει ο ίδιος!
Οπότε και επιλέγει με τον τρόπο αυτό και το «τέλος» της μοίρας του γιατί και ο ΓΑΠ έγινε πανίσχυρος Πρωθυπουργός στις εκλογές του Σεπτέμβρη 2009 (ποσοστό 43.92%) αλλά μέσα σε λίγους μήνες κατέρρευσε με το Καστελόριζο και το πρώτο μνημόνιο…!
……
*Δεν είναι δυνατόν λοιπόν Κύριε Πρόεδρε, από τη μια να βγαίνεις και να «καθαιρείς» για παράδειγμα την Ντόρα Μπακογιάννη και να λες ότι «δεν θα γίνει Υπουργός όταν γίνει ο ίδιος Πρωθυπουργός» και από την άλλη εδώ και τώρα… αποφασίζω και διατάσσω και δίνω το χρίσμα του υποψηφίου Δημάρχου Αθήνας στον γιο της Κώστα Μπακογιάννη.
-Μπορεί να είναι ικανός ο Κώστας Μπακογιάννης, αλλά υπάρχει πληθώρα ικανών στην εποχή μας που τους έφαγες το μαύρο σκοτάδι από τα γεννοφάσκια τους!
……
*Ακόμη χειρότερα ωστόσο λειτουργείς κύριε Πρόεδρε στη περίπτωση της Περιφέρειας ΑΜΘ, αφού εμφανίζεσαι να μην «αντιλαμβάνεσαι» ΤΙΠΟΤΑ… απαιτώντας να δώσεις το χρίσμα σε έναν άνθρωπο που ήδη έχει ΑΠΟΤΥΧΕΙ και  δεν έχει κανένα ΟΡΑΜΑ εκτός από…απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους!
Που λιγότερο ενδιαφέρει τους πολίτες ότι «διάλυσε» την Νέα Δημοκρατία στη περιοχή, όσο το ότι έκανε ακόμη πιο ΦΤΩΧΗ  την Περιφέρειά μας με το έργο του ΤΙΠΟΤΑ!
……
*Και στο φινάλε… Κατανοώ Κυριάκο Μητσοτάκη ότι ένας Αρχηγός χρειάζεται και… «ταλιμπάν», ένας Πρωθυπουργός όμως για να λειτουργήσει σωστά (και να έχει προοπτική και μέλλον…), χρειάζεται και ΑΞΙΟΥΣ Περιφερειάρχες, που θα μπορέσουν ν’ αφήσουν ΕΡΓΟ στη περιοχή και να  ΕΝΩΣΟΥΝ τους πολίτες! Κι όχι να μην αφήσουν τίποτα όρθιο
Καθαρές λοιπόν κουβέντες Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι πολίτες της ΑΜΘ λένε, ΟΧΙ στην αυλοκρατία, ΟΧΙ στην κολακοκρατία, ΟΧΙ στην κομματίλα και την ανικανότητα! Προσόντα δηλαδή που δυστυχώς για τον ίδιο… Δεν διαθέτει ο Κώστας Ζαγναφέρης, αλλά είναι έντιμος, καθαρός και σε κοιτάζει στα μάτια! Αυτό δεν σου αρκεί κύριε Πρόεδρε;


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »