*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

04 Οκτωβρίου

O επικίνδυνος "κόμβος" του flamingo και το ευχαριστήριο του Αλέξ. Μουστακίδη. Οι ειδήσεις αλλοιώς

04 Οκτωβρίου


«Εικόνα ΝΤΡΟΠΗΣ, δεν υπάρχουν λόγια. Το μοναδικό  που έχει απομείνει (σε αυτή την κατάσταση) από τα τόσα παγκάκια που υπήρχαν στο δασάκι του Πόρτο Λάγος για να κάτσει κάποιος με την οικογένεια του να πιει ένα καφέ ή να κάτσει για φαγητό.. Οι υπεύθυνοι που είναι ΟΕΟΟ; Μάλλον έχουν με πιο ενδιαφέροντα πράγματα να ασχοληθούν. Ειλικρινά λυπάμαι πολύ…».

(Από την ανάρτηση του Thanos Thag στα «Στραβά και ανάποδα» στο Facebook)

……………………….

ΑΚΟΥΣΟΝ!
ΑΚΟΥΣΟΝ!

*Δεν ξέρω τι θα κάνει η Π.Ε Ξάνθης ή η Τροχαία, αλλά ο κόμβος του Εμπορικού Κέντρου Flamingo δυστυχώς αποτελεί και σήμερα μεγάλο πρόβλημα για τους οδηγούς και ο κίνδυνος ατυχημάτων παραμένει μεγάλος…

Και φυσικά κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει και τους ήδη νεκρούς και τραυματίες που είχαμε σήμερα, από οδηγούς στη συγκεκριμένη περιοχή.

……

*Το ερώτημα λοιπόν  της στήλης είναι ένα.

Η Τροχαία Ξάνθης, άσχετα με την άδεια που έχει δοθεί, δεν βλέπει πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση; Δεν βλέπει τους καθημερινούς κινδύνους και δεν έχει ανησυχεί με τα συνεχή τροχαία στην Επιτροπή; Δεν θα έπρεπε δηλαδή να κάνει μια έκθεση στους αρμόδιους για να παρθούν επιτέλους ουσιαστικά μέτρα;

Για την ασφαλή μετακίνηση των οδηγών, ένθεν ένθεν;

……

*Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου (01/10) σε αγροτική έκταση στη Φελώνη.

Η φωτιά εκδηλώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ωστόσο έγινε άμεσα ορατή με αποτέλεσμα να ειδοποιηθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ υπήρξε κινητοποίηση και από πλευράς των περιοίκων και τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.

……

*Στο σημείο κινητοποιήθηκαν 2 πυροσβεστικά οχήματα και οι πυροσβέστες έθεσαν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά άμεσα ενώ δεν απειλήθηκαν σπίτια.

……

*Ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής 30 Σεπτεμβρίου το επετειακό συνέδριο της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας.

Στην τελετή έναρξης κεντρικός ομιλητής ήταν ο ιστορικός ερευνητής, Κωνσταντίνος Παπακοσμάς, ενώ το παρόν φορείς της Καβάλας αλλά και πλήθος ιατρών.

Το συνέδριο συνεχίστηκε έως και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου με ομιλητές, επιστήμονες γιατρούς από όλη την χώρα.

……

*«Φωτιά» έχει πάρει το καλάθι της νοικοκυράς αφού οι τιμές των βασικών προϊόντων εκτινάσσονται καθημερινά στα ύψη οδηγώντας στον «αέρα» τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Μπροστά στη λαίλαπα της ακρίβειας οι καταναλωτές μειώνουν ακόμη και τις αγορές τους στα σούπερ μάρκετ, ενώ ταυτόχρονα αναζητούν φθηνότερα προϊόντα για να τα βγάλουν πέρα.

……

*Οι καταναλωτές εμφανίζονται προβληματισμένοι με το σφοδρό κύμα ανατιμήσεων στα ράφια του σούπερ μάρκετ γεγονός που τους κάνουν να αλλάζουν τις αγοραστικές συνήθειες τους. Τα νοικοκυριά, που έχουν να αντιμετωπίσουν την ενεργειακή κρίση, τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων και των προϊόντων πρώτης ανάγκης, πλέον αναζητούν φθηνές λύσεις ακόμα και προσφορές για να γεμίσουν το καλάθι τους.

……

*Συνελήφθη την Κυριακή 2-10-2022 το πρωί, στην Εθνική Οδό Καβάλας - Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Καβάλας ένας ημεδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί δίκυκλο μοτοποδήλατο, το οποίο όπως προέκυψε είχε αφαιρέσει νωρίτερα από την πόλη της Καβάλας. Κατασχέθηκε το αφαιρεθέν μοτοποδήλατο, το οποίο αποδόθηκε στην ιδιοκτήτριά του.

 

ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΟΥΣΤΑΚΙΔΗ
ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥΣ


13 χρόνια ζωής συμπλήρωσε η παρουσία του Αλέξανδρου Μουστακίδη στο fb και ιδού και το σεμνό και απλό ευχαριστώ καρδιάς στους διαδικτυακούς του φίλους:

«Αλέξανδρος Μουστακίδης
Το 2009 δημιούργησα αυτήν εδώ την προσωπική μου σελίδα. Έχουν περάσει 13 χρόνια μέχρι και σήμερα και νιώθω την ανάγκη να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους φίλους κ φίλες που μου έκαναν την τιμή να έχω μία όμορφη επικοινωνία και μία όμορφη γνωριμία μαζί τους μέσα από την δική μου σελίδα. Την σελίδα αυτή την προστάτευα και την προστατεύω κάθε ώρα και κάθε στιγμή ώστε να υπάρχει ο απαραίτητος σεβασμός προς όλους. Το ότι το σεβάστηκαν αυτό τα άτομα αυτά που είναι φίλοι μου με χαροποιεί ιδιαίτερα και δείχνει ότι ακόμα και πίσω από ένα πληκτρολόγιο υπάρχουν και άνθρωποι που αξίζουν και έχουν επίπεδο αξιοπρέπειας. Μας αξίζει όλους ένα καλύτερο αύριο και αυτό μπορεί να γίνει με διάλογο και με σεβασμό απέναντι σε όλους. Σας ευχαριστώ όλους γιατί τόσα χρόνια με τιμάτε όπως σας τιμώ και με σέβεστε όπως σας σέβομαι.

(Πρώην Πρόεδρος Τοπικής Νέας Δημοκρατίας Δήμου Ορεινού Αλέξανδρος Μουστακίδης)

 

Ξάνθη: ΙΧ παρέσυρε και εγκατέλειψε ηλικιωμένη στη Διομήδεια Ξάνθης

Τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό και εγκατάλειψη θύματος σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής (02/10) στη Διομήδεια, της Ξάνθης.

Το ατύχημα σημειώθηκε στη βόρεια είσοδο του χωριού, όταν ένα ΙΧ αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά μια ηλικιωμένη γυναίκα. Μάλιστα, το όχημα δεν σταμάτησε αλλά συνέχισε την πορεία του, ενώ στο σημείο κλήθηκε και έσπευσε ασθενοφόρο που παρέλαβε την άτυχη ηλικιωμένη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων, πρόκειται για αυτοκίνητο λευκού χρώματος ενώ ήδη έχει ενημερωθεί και η Αστυνομία για το συμβάν.

Η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Ξάνθης, και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φαίνεται πως παρά το χτύπημα που υπέστη η κατάσταση της υγείας της είναι καλή.

 

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την παρέμβαση του Φοιτητικού Συλλόγου Ξάνθης στο Δημοτικό Συμβούλιο

Χαιρετίζουμε την παρέμβαση του Φοιτητικού Συλλόγου Ξάνθης στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο όπου κατάφερε με την σημαντική συμβολή της Λαϊκής Συσπείρωσης, την έκδοση ψηφίσματος για την φοιτητική μέριμνα, όπου οι φοιτητές στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο στις σχολές Ξάνθης και Κομοτηνής, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την δωρεάν μετακίνησή τους από και προς τις σχολές τους, αλλά και με την στέγασή τους στις εστίες όπου δεν υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια, γιατί δεν έχει ανοίξει η πλατφόρμα αιτήσεων, ενώ εκκρεμεί και η ανακαίνιση ορισμένων απ’ αυτά.

Το Δημοτικό Συμβούλιο δεσμεύτηκε να ζητήσει από το Υπουργείο Παιδείας και την Κυβέρνηση αλλά και την Περιφέρεια: έκτακτη χρηματοδότηση για την ενοικίαση δωματίων στην Ξάνθη για όσους φοιτητές δεν πήραν δωμάτιο, αλλά και την ανακαίνιση και παραχώρηση δημόσιων και δημοτικών κτηρίων ώστε να μπορούν να φιλοξενηθούν φοιτητές/τριες.

Αναμένουμε τις άμεσες κινήσεις της Δημοτικής Αρχής, σύμφωνα με το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, προς τις κατευθύνσεις που θα λύσουν τα παραπάνω προβλήματα και να μην μείνουν μόνο στα λόγια.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση

Βογιατζής Κων/νος

Δημοτικός Σύμβουλος

 

Εκδήλωση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής για τα ενεργειακά ζητήματα

Σε μία κατάμεστη αίθουσα, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30/9 το βράδυ η εκδήλωση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής για τα ενεργειακά ζητήματα με ομιλητή τον κ. Χάρη Δούκα.

Η εμπεριστατωμένη τοποθέτηση του Αν. Καθηγητή του ΕΜΠ και η συζήτηση που ακολούθησε με καίριες παρεμβάσεις από το ακροατήριο συντέλεσαν στη δημιουργία χρήσιμων συμπερασμάτων για τα αδιέξοδα στα οποία οδηγούμαστε ενόψει ενός δύσκολου χειμώνα.

Οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ, σύγχρονες, ξεκάθαρες και προοδευτικές, αναλύθηκαν εκτενώς.

Είναι στην κουλτούρα μας και στην κομματική μας παράδοση να οδηγούμε τη συζήτηση στον ενεργειακό τομέα. Το ΠΑΣΟΚ, πάντα πρωτοπόρο, έχει διατυπώσει πολιτικές πράσινης ανάπτυξης και ενεργειακής δημοκρατίας εδώ και δεκαετίες.

Καλούμε την κυβέρνηση να υιοθετήσει, έστω και καθυστερημένα, τις προτάσεις μας με γνώμονα το καλό του κοινωνικού συνόλου.

 

Στα χέρια της ΕΛΑΣ η σπείρα που έκλεψε χρηματοκιβώτιο στην Καβάλα

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παγγαίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας κλοπή από οικία που διαπράχθηκε στις  (30-9-2022) το πρωί σε οικισμό της Καβάλας.

Αναλυτικότερα: Συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της 1-10-2022, σε οικισμό της Καβάλας, από τους παραπάνω αστυνομικούς μία ημεδαπή, η οποία εμπλέκεται στην υπόθεση και σε βάρος της σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή. Συγκατηγορούμενοι της ανωτέρω τυγχάνουν δύο επιπλέον άτομα, ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός, ο οποίος είναι ήδη έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης.

Ειδικότερα κατόπιν σχετικής καταγγελίας για κλοπή χρηματοκιβωτίου από οικία σε οικισμό της Καβάλας, πραγματοποιήθηκε εμπεριστατωμένη έρευνα που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη ημεδαπής δράστιδας, η οποία όπως διακριβώθηκε από την προανακριτική έρευνα από κοινού με τον αλλοδαπό καθοδήγησαν τον ημεδαπό συνεργό τους, μαζί με άγνωστους δράστες, να εισέλθει στην ανασφάλιστη οικία, όπου αφαίρεσε το χρηματοκιβώτιο που περιείχε χρηματικό ποσό, δύο ρολόγια και διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα, ενώ επιπλέον αφαίρεσαν και ένα κινητό τηλέφωνο από το εσωτερικό του σπιτιού.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ το προανακριτικό έργο ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Παγγαίου.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »