*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

01 Οκτωβρίου

Πές μας ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ! Με τίνος άδεια το τζιπ του ΥΠΕΧΩΔΕ έγινε ΙΧ του Δήμαρχου Μύκης κ.Ντελή;

01 Οκτωβρίου


-Ο Υπουργός Μεταφορών δεν μπορεί να σιωπά και ν’ αφήνει αναπάντητο ένα ΣΚΑΝΔΑΛΟ που «αιωρείται» από την εποχή ΣΥΡΙΖΑ και «καλύπτει» σήμερα η Νέα Δημοκρατία με σένα Υπουργό; Έναν.... Καραμανλή!

-ΒΑΛΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ!

*Υπενθυμίζω στον ΥΠΟΥΡΓΟ που ακούει και στο όνομα Καραμανλής, ότι από σήμερα για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το DIESEL θα πωλείται πιο ακριβά από την απλή αμόλυβδη!

Από την 1η Οκτωβρίου 2022, αναστέλλεται η καταβολή επιδότησης 15 λεπτών (με ΦΠΑ) στην αντλία για το diesel κίνησης, κάτι που θα εκτοξεύσει τη μέση τιμή πάνω από τα 2 ευρώ, έναντι 1,897 ευρώ που είναι σήμερα!!!

Αν συμβεί αυτό, για πρώτη φορά στην Ελλάδα η τιμή του diesel κίνησης θα ξεπεράσει αυτή της αμόλυβδης βενζίνης (1,956 ευρώ μέση τιμή σήμερα), ενώ η κατάσταση θα επιδεινωθεί για μία σειρά επαγγελματιών, αφού οι μεταφορές γίνονται κατά βάση με οχήματα που χρησιμοποιούν ως καύσιμο diesel κίνησης. Έτσι δεν αποκλείεται να υπάρξουν νέες ανατιμήσεις εξαιτίας αυτού του λόγου.

Σημαντική όμως επιβάρυνση θα έχουν όλοι εκείνοι που έχουν πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, αφού θα δουν το κόστος μεταφοράς τους να εκτινάσσεται στα ύψη.

Αύξηση 50% της τιμής του diesel σε ένα χρόνο.

Με βάση τα στοιχεία από το Παρατηρητήριο Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης η μέση τιμή του diesel κίνησης πέρυσι την ίδια περίοδο ήταν στα 1,395 ευρώ το λίτρο, ενώ εφέτος είναι στα επίπεδα του 2,047 ευρώ (περιλαμβάνονται και τα 15 λεπτά της επιδότησης), αύξηση της τάξεως του 48%.

Την ίδια στιγμή η βενζίνη εμφανίζεται σε μέσα επίπεδα αυξημένη σε ποσοστό 16%, με την μέση τιμή να είναι στο 1,956 ευρώ το λίτρο, ενώ πέρυσι την ίδια χρονική στιγμή ήταν τα 1,692 ευρώ.

Η μεγάλη αυτή διαφορά προκύπτει από τις τιμές διυλιστηρίου, με την αύξηση εκεί να έχει αυξηθεί κατά 103%. Συγκεκριμένα, πέρυσι η τιμή διυλιστηρίου ήταν στα 0,5353 ευρώ το λίτρο και φέτος εκτοξεύθηκε στα 1,091 ευρώ (προσθέτοντας και την επιδότηση των 15 λεπτών).

 

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΤΖΙΠ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΕΧΩΔΕ ΠΟΥ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΣΕ ΙΧ ΤΣΠΕΛΗΣ ΚΑΙ ΡΙΤΒΑΝ ΝΤΕΛΗ


Τι σημαίνει η ανατίμηση του DIESEL κίνησης από σήμερα 1  Οκτωβρίου 2022; Ότι με την πλήρη ΚΑΛΥΨΗ Υπουργών, Αποκεντρωμένης κλπ οι δημότες και οι πολίτες γενικότερα τόσο τα δυο υπηρεσιακά τζιπ του Δήμου Ξάνθης με τα οποία ο Δήμαρχος Τσέπελης από 1/9/2019 πάει όχι μόνο στους φούρνους και τις επιχειρήσεις του αλλά και για... καφέδες, τσίπουρα και βόλτες με την γραμματέα του Δήμου Ξάνθης ή την σύζυγό του και ΠΑΡΚΑΡΕΙ στο...σπίτι του εδώ και 3 χρόνια πλέον!


Ενώ το ίδιο ισχύει και με το  ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΤΖΙΠ του ΥΠΕΧΩΔΕ που χρησιμοποιεί ο Δήμαρχος Μύκης Ντελή Ριτβάν όχι μόνο για να πηγαίνει στο κτηματομεσιτικό του γραφείο αλλά και στις εκδηλώσεις του Τουρκικού  Προξενείου Κομοτηνής και των «Ψευτομουφτήδων» και όπως λένε και οι δημοτικοί υπάλληλοι του Δήμου Μύκης, επειδή είναι μεγάλου κυβισμού (σ.σ. Πάνω από 2.500 κυβικά...), καταβροχθίζει τα πετρέλαια!!! 

 

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
ΝΑ «ΣΙΩΠΑ» ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ!

Σημειώνουμε λοιπόν για μια ακόμη φορά ότι ο Υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής που την Τρίτη 4 Οκτωβρίου θα βρίσκεται στην Απελευθέρωση της Ξάνθης  για την επέτειο της πόλης, δεν μπορεί να σιωπά και ν’ αφήνει αναπάντητο ένα ΣΚΑΝΔΑΛΟ που «αιωρείται» από την εποχή ΣΥΡΙΖΑ και «καλύπτει» σήμερα η Νέα Δημοκρατία! 

-ΠΕΣ ΜΑΣ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, με τίνος άδεια το τζιπ του ΥΠΕΔΩΔΕ  μετατράπηκε σε... ΙΧ του Δήμαρχου Μύκης κ.Ντελή και κυκλοφορεί από 1/92019 –για σχεδόν 2.5 χρόνια μάλιστα χωρίς ασφάλεια... 24 ώρες το 24ωρο;

Υπενθυμίζω επίσης στον ΥΠΟΥΡΓΟ Μεταφορών που ακούει και στο όνομα Καραμανλής, ότι από σήμερα για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το DIESEL θα πωλείται από σήμερα 1 Οκτωβρίου 2022, πιο ακριβά από την απλή αμόλυβδη!


Δώσε επιτέλους ΤΕΛΟΣ στην ασυδοσία και συνεχή παρανομία των Υπηρεσιακών αυτοκινήτων στους Δήμους αλλά και στην Περιφέρεια ΑΜΘ.

Οι απλοί πολίτες που πληρώνουν δεν είναι κορόϊδα! Φτάνει πια...

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »