*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

04 Οκτωβρίου

Ο Κ. Καραμανλής του Αχιλλέα και ο Δήμαρχος Ντελή Ριτβάν. "Βοά" και η Καβάλα για την γνωστή εταιρεία!

04 Οκτωβρίου


Αφού δεν με χειροκροτήσατε για τον λόγο που «εκφώνησα» εκτός από τον αδελφούλη
Κώστα Κουρτίδη, τι να κάνω... χειροκροτώ εγώ τον εαυτό μου!

........................................

ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ 1


«ΑΟΞ 2067…

Συνεργοί στο έγκλημα, ασέλγησαν και σκύλεψαν το πτώμα….

Και τώρα επίδοξοι σωτήρες…

Ντροπή…».

(Ο Θόδωρος Κοκάλας στο FB)

-Ονόματα Θόδωρε, γιατί και η... σιωπή δεκάδων ετών, όταν δεν ξαναπάτησες στο γήπεδο στα τελευταία 35 χρόνια της ομάδας, αποτελεί ενοχή!

........................................

ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ 2

«Πορεύομαι όλα αυτά τα χρόνια με την πεποίθηση ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να ταυτίζεται με τη δημόσια, συνειδητή, υπεύθυνη και ελεύθερη κοινωνική δράση. Προτεραιότητά μου είναι ο ΤΟΠΟΣ που με γέννησε, με μεγάλωσε, με έφτασε εδώ που είμαι σήμερα».

(Ο Δήμαρχος Μ. Τσέπελης στα εγκαίνια του Κολυμβητηρίου)

-Tα "σκέφτηκε" και τα έγραφε αυτά ο απόφοιτος Δημοτικού Δήμαρχος Τσέπελης; Που μοναδική προτεραιότητα μπαίνοντας στην Τ.Α. είχε το κέρδος και... θησαύρισε από το Δήμο;

 


ΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ


*Τον «κατηγορούν» κάποιοι τον νεαρό υποψήφιο Δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό γιατί αποφεύγει την αυτοδιαφήμιση, είναι ένα σοβαρό και σεμνό παιδί και δεν είναι 24 ώρες το 24ωρο στο fb.

Μα αν ήταν σαν τους άλλους, δεν θα ξεχώριζε και δεν θα είχε την καταξίωση που έχει τώρα, χωρίς καν να δώσει την επίσημη διακήρυξη της υποψηφιότητάς του.

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά...

......

*Κλειστή η αγορά σήμερα λόγω της Γιορτής Απελευθέρωσης της πόλης, όπως κλειστή ήταν και λόγω του Πολιούχου Αγίου Τιμίου Προδρόμου στις 29  Αυγούστου.

Και απλά ερωτώ...

Η αγορά κλειστή, για να πηγαίνουν Σεβασμιότατε και Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Κουρτίδη, όλοι στο Φλαμίνγκο για αγορές και ψώνια;

Γιατί αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο…

......

*Τελικά γιατί κάθε φορά που περνάω από εκεί, δεν βλέπω πλέον την γνωστή «παρέα» με Φένια των 92 ψήφων, Αφεντούλη, Πάνο Αμβροσιάδη κλπ.

-Μήπως η Ελίντα κατάλαβε ότι μόνο ζημία προκαλούν οι εν λόγω «πελάτες» στο ΜΙΚΕΛ, ή ο Φανουράκης "βαρέθηκε" ν’ ακούει κάθε μέρα τα ίδια και τα ίδια;

......

*Θέλει δε θέλει ο Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα, θα μας πει ποιος βουλευτής μεσολάβησε για να παραχωρηθεί το τζιπ του ΥΠΕΧΩΔΕ στον Δήμαρχο Μύκης Ντελή Ριτβάν τον Απρίλιο του 2022.

-Όπως είναι γνωστό από 1/9/2019 το κυκλοφορούσε ΠΑΡΑΝΟΜΑ και μάλιστα ως... ιδιωτικό, ο Δήμαρχος Μύκης Ντελή Ριτβάν!!!

.......

*Σε έναν Δήμο που ο Δήμαρχος Τσέπελης "μετέτρεψε" σε φέουδο εξαγοράζοντας με λεφτά του Δήμου αλλά και της Ε.Ε. συνειδήσεις, ΜΜΕ, δημοτικούς συμβούλους άλλων παρατάξεων  "παίζοντας" επικίνδυνα παιχνίδια και στο Εθνικό θέμα, προκειμένου να πλουτίσει ο ίδιος ακόμη περισσότερο, η απάντηση είναι μόνο μία...! Αντίσταση στην φτήνια, στην τοξικότητα, στην αμορφωσιά και στην κατρακύλα της πόλης που δεν έχει τελειωμό. 

....

*Όταν μάλιστα οι πλέον φανατικοί υποστηριχτές του συγκεκριμένου ανθρώπου στις εκλογές του 2019 έχουν μετατραπεί και οι πλέον "φανατικοί" εχθροί του, γιατί έχουν αντιληφθεί ότι πρωτίστως τον ενδιαφέρει ο εαυτός  του δεν "χορταίνει" ποτέ, τα λόγια   περιττεύουν!

*Προς τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ Ιπποκράτη Καμαρίδη ενταύθα.

1. Θα έμαθες φαντάζομαι ότι και όλη η Καβάλα ασχολείται πλέον με τον «δικό σου» έμπορο λογισμικών με τις offshore εταιρείες στην Κύπρο.

2. Που όταν δεν τον πλήρωνε ο Δήμος για ένα λογισμικό που τους έδωσε, τους το «έκοψε» και φυσικά αυτοί «φοβήθηκαν» και το πλήρωσαν.

3. Αλήθεια, πόσες χιλιάδες ευρώ κόστισε στη ΔΕΥΑ Ξάνθης Πρόεδρε Ι.  Καμαρίδη η συντήρηση των κλιματιστικών και ποιος πήρε «και αυτήν» την δουλειά;

(σ.σ. Η δημοσιογραφία της... εργολαβίας;;; Μέχρι να σηκωθούν κι οι πέτρες...).

.....


*Λίγος κόσμος στα "εγκαίνια" των νέων δεξαμενών του κολυμβητηρίου! Εμείς κι εμείς που λέει κι ο λαός...!  Χωρίς μάλιστα "στριγκάκια", και ολόσωμα μαγιό! Και με τον ... "οραματιστή"  Τσέπελη να "συλλαβίζει" τον λόγο που του ... γράψανε, γιατί προφανώς δεν προλάβαινε ο άνθρωπος ούτε μια "πρόβα" να κάνει! 

....

*Πρόταση της στήλης. Όποιος κι αν βγει Δήμαρχος, να προσλάβει για γραφείο τύπου τον Σάββα Μελισσόπουλο των....Ποταμιών και των ταξιδιών! Αν αντέχει βέβαια να διαβάσει τις αναρτήσεις του! 


Η Αθήνα αμφισβητεί τη νομιμότητα του μνημονίου Τουρκίας-Λιβύης

 

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μίλησε τηλεφωνικά με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι (Sameh Shoukry) αναφορικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στη Λιβύη.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι δύο πλευρές αμφισβήτησαν τη νομιμότητα της λιβυκής κυβέρνησης εθνικής ενότητας να υπογράψει το εν λόγω μνημόνιο κατανόησης με την Τουρκία.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών πρόκειται να μεταβεί στο Κάιρο για διαβουλεύσεις την προσεχή Κυριακή.

Η Ελληνική πλευρά τονίζει πως «η Ελλάδα έχει κυριαρχικά δικαιώματα στην περιοχή, τα οποία προτίθεται να υπερασπιστεί με όλα τα νόμιμα μέσα».

Ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρέσβη Τζορτζ Τσούνη για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη.

 

Τουρκία: Στο 83,4% έφτασε ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο


Ο πληθωρισμός στην Τουρκία έσπασε νέο ρεκόρ τον Σεπτέμβριο φτάνοντας το 83,4% σε ετήσια βάση, αφού τον Αύγουστο είχε διαμορφωθεί στο 80,21%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα.

Αυτή η κατακόρυφη άνοδος των τιμών καταναλωτή οφείλεται στη συνεχιζόμενη υποτίμηση της τουρκικής λίρας και στη νέα μείωση του βασικού επιτοκίου στο 12% από 13%, την οποία ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα η Κεντρική Τράπεζα της χώρας.

Το τουρκικό νόμισμα έχει χάσει περισσότερη από τη μισή αξία του από την αρχή του έτους και σήμερα η ισοτιμία ήταν 18,56 τουρκικές λίρες για ένα δολάριο.

Η Ομάδα Έρευνας για τον Πληθωρισμό (Enag), που αποτελείται από ανεξάρτητους Τούρκους οικονομολόγους που κάνουν δικές τους εκτιμήσεις, ανακοίνωσε σήμερα ότι ο πληθωρισμός έχει ξεπεράσει το 186% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της, ενώ σημείωσε αύξηση 5,3% τον Σεπτέμβριο.

Η αύξηση των τιμών αποτελεί ένα καυτό θέμα στην Τουρκία, λιγότερους από 9 μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές. Πολλοί Τούρκοι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις αυξήσεις αυτές, καθώς το 48% των εργαζομένων λαμβάνει τον βασικό μισθό, 5.500 λίρες, δηλαδή λιγότερα από 330 δολάρια.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αναφέρει ότι προτιμά την ανάπτυξη και τις εξαγωγές από τη σταθερότητα των τιμών, υπόσχεται τακτικά ότι η χώρα «θα ξεπεράσει» το πρόβλημα του πληθωρισμού μετά το νέο έτος.

Αλλά μιλώντας ενώπιον οικονομικού φόρουμ την προηγούμενη εβδομάδα ο Ερντογάν δήλωσε ότι «ο εχθρός μου είναι τα επιτόκια» και δεσμεύθηκε να τα μειώσει ακόμη περισσότερο.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »