*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Σεπτεμβρίου

Έκανε δεκτή την παραίτηση του Σταμάτη Σταματιάδη ο Τσέπελης για το νέο "σκάνδαλο" ! Οι ειδήσεις αλλιώς...

30 Σεπτεμβρίου


Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησαν σύσσωμοι για μια ακόμη φορά οι εκπαιδευτικοί στη Ξάνθη το απόγευμα της Πέμπτης 29/09 διαμαρτυρόμενοι κατά της Υπουργού Υγείας κ.Κεραμέως και τα προβλήματα που υπάρχουν με τα σχολεία και τις καινοτομίες της.

…………………………………………

ΑΚΟΥΣΟΝ!
ΑΚΟΥΣΟΝ!

*Ο Δήμαρχος Τσέπελης έκανε δεκτή την παραίτηση του Προέδρου Σταμάτη Σταματιάδη από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας –πληροφορίες λένε ότι έχει σχέση με την «συγκάλυψη» του γνωστού σκανδάλου που επιχειρείται από κάποιους κύκλους που έχουν σχέση με πρώην υπάλληλο και δεν αποκλείεται μετά από αυτό νέος Πρόεδρος να διοριστεί ο κτηματομεσίτης του Γηροκομείου Αφεντούλης Τσακιρίδης ή η νέα δημοτική σύμβουλος Σοφία Παπαδοπούλου.

......

*Κρίμα να έχει παραιτηθεί από δημοτικός σύμβουλος ο γνωστός Παπαχρόνης και να μην διοριστεί ο ίδιος Πρόεδρος απολαμβάνοντας τις...τιμές ενός Προέδρου!!!

Άλλωστε ούτως ή άλλως οι της Αγάπης έγιναν...φανατικότεροι από τους δημοτικούς συμβούλους του Τσέπελη!

......

*Συμβαίνουν κι αυτά...  Βρέθηκε νάρκη σε παραλία της Κεραμωτής.

Συγκεκριμένα ενημερώθηκε πρωινές ώρες την Πέμπτη, η Λιμενική Αρχή Κεραμωτής, για τον εντοπισμό πυρομαχικού (ναυτικής νάρκης), στην παραλία Αγιάσματος Κεραμωτής Καβάλας.

Το ανωτέρω πυρομαχικό, διαμέτρου περίπου ενός μέτρου (01μ.), βρίσκεται σε κατάσταση διάβρωσης, ενώ το μεγαλύτερο τμήμα του είναι υπό του αμμώδους εδάφους.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας ενημερώθηκε η αρμόδια Υπηρεσία για τις δικές της ενέργειες.

......

*Σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ στο Μενίδι συμπληρώθηκε το τυχερό δελτίο του Τζόκερ το οποίο στην κλήρωση το βράδυ της Πέμπτης (29/09) έκανε τον κάτοχό του πλουσιότερο κατά 4,1 εκατ. ευρώ.

Ο μεγάλος τυχερός του Τζόκερ πρόσθεσε 4.157.881,06 ευρώ στον λογαριασμό του με ένα δελτίο αξίας 3 ευρώ καθώς συμπλήρωσε μόνο έξι στήλες.!

Αν έχεις τύχη διάβαινε..

……

*Δεν πραγματοποιήθηκαν μαθήματα στα σχολεία την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022. Με το μόνο που ασχολήθηκαν οι μαθητές θα είναι αθλητικές δραστηριότητες που θα οργανώσουν τα σχολεία.

Ο λόγος ήταν ο εορτασμός της 9ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2022 που θεσμοθέτησε το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

......

*Η Μαργαρίτα Παπανδρέου, η πρώην σύζυγος του Ανδρέα Παπανδρέου, είχε την Παρασκευή 30/9 γενέθλια και συμπληρώνει σχεδόν έναν αιώνα ζωής, κλείνοντας τα 99 της χρόνια.

-Αναλυτικότερα. Τα γενέθλιά της Μαργαρίτας Παπανδρέου μάς θύμισε χθες ο γιος της και πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, με ανάρτησή του στο facebook.

«99 χρόνια. Μια ζωή γεμάτη αγώνες και προσφορά. Μας έμαθες τι σημαίνει να μάχεσαι για ιδανικά ενάντια στην αδικία και τις ανισότητες. Μητέρα χρόνια πολλά» έγραψε χαρακτηριστικά.

…....

*Συνελήφθη την Πέμπτη 29-9-2022 το μεσημέρι, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, ένας αλλοδαπός, διότι κατελήφθη να ασκεί στάσιμο υπαίθριο εμπόριο, διαθέτοντας προς πώληση 18 είδη παρεμπορίου (είδη οικιακή χρήσης), στερούμενος της απαιτούμενης άδειας. Κατασχέθηκαν τα παραπάνω είδη παρεμπορίου, ενώ επιβλήθηκε στον δράστη το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

 

Δωρεάν rapid test από 3 έως 8 Οκτωβρίου στην πόλη της Ξάνθης


Συνεχίζεται από τον Δήμο Ξάνθης, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, η διενέργεια δωρεάν rapid test για την ταχεία ανίχνευση της COVID- 19, που έχει ως στόχο την πρόληψη διασποράς της νόσου και την προστασία της υγείας του γενικού πληθυσμού.

Μαζικές δειγματοληψίες στην Ξάνθη, την εβδομάδα που έρχεται, θα πραγματοποιούνται κανονικά όλες τις ημέρες συμπεριλαμβανομένης και της τοπικής εορτής των «Ελευθερίων»:

-Στο Κέντρο Υγείας - ISO BOX (πρώην ΙΚΑ) από τη Δευτέρα 3 έως το Σάββατο 8 Οκτωβρίου και ώρες 8:00 με 14:00

-Στο Ξύλινο Σπιτάκι στην Πλατεία Ελευθερίας, από Δευτέρα 3 μέχρι την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου κατά τις ώρες 8:30 με 14:00

Οι πολίτες προσέρχονται γνωρίζοντας τον προσωπικό Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και έχοντας, απαραίτητα, την αστυνομική τους ταυτότητα.

Προϋποθέσεις για τον έλεγχο ανηλίκων είναι η παρουσία ενός από τους γονείς/κηδεμόνες -διαφορετικά, θα πρέπει να επιδεικνύουν υπεύθυνη δήλωση κηδεμόνα είτε από την Ενιαία Ψηφιακή Πύλη (gov.gr) είτε χειρόγραφη επικυρωμένη δήλωση ή παραπεμπτικό από το σχολείο τους.

Υπενθυμίζεται, ότι δικαίωμα για δωρεάν τεστ στις δημόσιες δομές διάγνωσης covid-19 έχουν όλοι οι πολίτες, ενώ, σχετική βεβαίωση εκδίδεται μόνον για τους εμβολιασμένους.

 

Στην Κομοτηνή η πρώτη ενημερωτική ημερίδα για τη νέα ΚΑΠ

Από το 2024 και μετά πρόκειται να αρθεί η αδικία για τις βοσκήσιμες γαίες στην ΑΜ-Θ, με τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, καθώς το ποσοστό 3,25 ζωικές μονάδες στο εκτάριο -10 στρέμματα-  της πυκνότητας βόσκησης, που ισχύει για την ΑΜ-Θ, της έχει αφαιρέσει  εκατομμύρια από όλα τα μέτρα των επιδοτήσεων, εκτός από τη συνδεδεμένη. Για να γίνει αυτό θα πρέπει εγκαίρως να δοθούν τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης στο Υπουργείο.

Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, Βασίλης Δελησταμάτης, αναφερόμενος στο ραντεβού των Κτηνοτρόφων και των Αυτοδιοικητικών στο γραφείο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

«Στο διάστημα τέλη Οκτώβρη με αρχές Νοέμβρη, θα γίνει η πρώτη ενημερωτική εκδήλωση για την νέα ΚΑΠ για την Ελλάδα στην Κομοτηνή και το παρών του θα δώσει και ο Υπουργός Γιώργος Γεωργαντάς, αλλά και ο Γ.Γ. αρμόδιος για το θέμα, Κώστας Μπαγινέτας», δήλωσε ο κ. Δελησταμάτης.

 

Ξεκινάει η λειτουργία του τουριστικού περιπτέρου Ιμέρου!

Υπεγράφη την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022 μεταξύ του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών και του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Υδατοκαλλιεργητών Ροδόπης η σύμβαση μίσθωσης και αξιοποίησης του Τουριστικού Περιπτέρου Ιμέρου, ύστερα από τη δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε και ανέδειξε πλειοδότη-μισθωτή τον Συνεταιρισμό για δώδεκα έτη.

Το τουριστικό περίπτερο, το οποίο είχε απαξιωθεί από την εγκατάλειψη του για πολλά έτη και είχε υποστεί φθορές και καταστροφές, ύστερα από επίμονες προσπάθειες και στοχευμένες παρεμβάσεις της Δημοτικής αρχής, αποκτάει πλέον σημαντικό ρόλο στην τουριστική αναβάθμιση της παραλιακής ζώνης και στην τοπική ενδογενή ανάπτυξη και ιδιαίτερα της περιοχής του Ιμέρου.

 

ΘΑΣΟΣ: Τον χτύπησε με σωλήνα στο κεφάλι για να τον ληστέψει!

Αντιμέτωπος με ληστή, που τον περίμενε έξω από το σπίτι του, ήρθε την Πέμπτη στις 8.30 το βράδυ ένας 46χρονος άνδρας στο νησί της Θάσου, στα Λιμενάρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άγνωστος δράστης που αναζητείται, του άρπαξε περίπου 35.000 ευρώ. Στη διάρκεια του περιστατικού το θύμα, κρεοπώλης στο επάγγελμα, χτυπήθηκε με βαρύ αντικείμενο, σιδεροσωλήνα, σύμφωνα με πληροφορίες. Έχει δύο χτυπήματα στο κεφάλι, στο μάτι και σπασμένο χέρι. Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας όπου μεταφέρθηκε στη 1.30 τα ξημερώματα.

Η αστυνομία αναφέρει για το περιστατικό τα εξής:

Επιστάμενες έρευνες διεξάγουν οι αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος βραδινές ώρες της 29-9-2022 σε περιοχή της Θάσου, προσέγγισε ημεδαπό που βρισκόταν εξωτερικά της οικίας του και αφού τον χτύπησε με σωλήνα, απέσπασε από την κατοχή του ένα τσαντάκι το οποίο περιείχε χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο.

Στη συνέχεια ο δράστης επιβιβάστηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. 

Ο παθών μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Καβάλας για νοσηλεία. Στο πλαίσιο των ερευνών μέχρι στιγμής βρέθηκε το αφαιρεθέν τσαντάκι (χωρίς το χρηματικό ποσό) και το κινητό τηλέφωνο.

 

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Δράμας

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Δράμας, Γιώργος Παπαδόπουλος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ για τη Δράμα”, θα δώσει Συνέντευξη Τύπου εν όψει της εκδήλωσης για την παρουσίαση των αρχών και θέσεων της παράταξης καθώς και υποψήφιων συμβούλων που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας.

Η Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρηθεί την Τρίτη 4 Οκτωβρίου στις 12:00 το μεσημέρι στο East Room της αίθουσας συνεδριάσεων “Spierer Hall” του Ξενοδοχείου Hydrama Grand Hotel

Από το Γραφείο Τύπου

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »