*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

06 Ιουλίου

Ο Στέλιος Μωραίτης και οι 52 φωτιές! Ευχαριστήριο Χατζηγκενέ για το παζάρι. Οι ειδήσεις αλλιώς....

06 Ιουλίου


ΕΛΕΟΣ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΞΑΝΘΗΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΓΚΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΘΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΤΟ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ ΧΑΛΙΑ ΜΑΥΡΑ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΞΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΌ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ. ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ.

(Από την ανάρτηση του Γεώργιου Γιαλαντζή στα «Στραβά και ανάποδα» στο FB)

……………………………..

ΑΚΟΥΣΟΝ!
ΑΚΟΥΣΟΝ!


*Όταν ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης  Στέλιος Μωραϊτης έχει «κέφια» πραγματικά «γράφει»!

Διαβάστε πως σχολίασε τις τελευταίες φωτιές (του 3ημέρου που πέρασε…) στην χώρα μας.

«Στέλιος Μωραϊτης: Άρχισε πάλι το «κάψιμο» της παραδεισένιας πατρίδας μας. 52 φωτιές χθες και σήμερα.

ΚΡΊΜΑ

Προσοχή από όλους μας»

……

*Δηλαδή πώς να προσέχουμε Πρόεδρε, όταν στη σημερινή χώρα παντού επικρατεί κάνω ότι… θέλω και για όλα φταίνε οι γείτονες και οι διπλανοί;

……

*Καθότι δεν είναι μόνο ότι κάποιοι πάνε για πικ-νικ στα βουνά και στα δάση και ανάβουνε φωτιές για κανένα μπριζολάκι ή καπνίζουνε χωρίς να αναλογιστούν τις ευθύνες τους.

-Αλλά και φεύγουν αφήνοντας «καυτές» στάχτες!

……

*Και βέβαια κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τις «παραλίες» όπου όλοι τις θέλουν καθαρές αλλά όλοι φεύγοντας, αφήνουν ένα σωρό σκουπίδια.

……

*Ποδοσφαιρικό 1. Ο Γιάννης Τσιλιγκιρίδης μας γνώρισε τον νέο προπονητή του Δροσερού του Χασάν Ογλού Φερτούν. Δείτε τον στην φωτογραφία, έτοιμος να ανεβάσει την ομάδα σε μια νέα πορεία.

«Giannis Tsili: Ο Ερσαν Καντουχαρ νέος προπονητής στον Φίλιππο Δροσερού!».

……

*Ποδοσφαιρικό 2. Και η ενημέρωση αλλά και η απόλυση του Ιβάν Μίτεφ από την ίδια ομάδα:

«Φίλιππος Δροσερού: Ενημέρωση! Αποχωρούν η δρόμοι της ομάδας μας με τον προπονητή της Ιβαν_μιτεφ για προσωπικούς λόγους

Μετα από 7 μήνες συνεργασίας

Σε ευχαριστούμε πολύ δάσκαλε, σου ευχόμαστε ότι καλύτερο στη ζωή σου και καλή συνέχεια».

……

*Τους αλλάζει σαν τα… πουκάμισα τους προπονητές ο Χασάν Ογλού Φερτούν δεν μας λέει όμως...!

-Πρόεδρος της ομάδας παραμένει ο Πασχάλης Λύρατζης;

……

*Κι από την άλλη δεν μας λέει επίσης ο Φερτούν πως γίνεται από τη μια να… «επιχορηγείται» από το ΥΠΕΞ  για την ομάδα κι από την άλλη να είναι «δεξί χέρι» του Τσέπελη που υπόσχεται «τζαμί» στον «Ψευτομουφτή» Ξάνθης Αμέτ Μετέ;

……

*Με σχετικό του μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ιρανοκαναδός επιχειρηματίας Αλεξάντερ Χαντιτάτζι γνωστοποίησε την αποχώρηση του από τον ΑΟ Καβάλα.

Όπως τόνισε ο ίδιος ο ΑΟ Καβάλα ήταν η πρώτη του αγάπη και ο λόγος που ξεκίνησε να ασχολείται με το ποδόσφαιρο.

Δυστυχώς όμως οι συγκυρίες αλλά και το γεγονός ότι δεν υπήρξε άμεση ανταπόκριση σε συγκεκριμένα ζητήματα (πχ το γήπεδο) τον οδήγησαν στο να παρθεί αυτή η απόφαση.

Όπως είπε ο ίδιος τις επόμενες τέσσερις με έξι εβδομάδες θα αποτελεί παρελθόν από το σύλλογο.

 

ΚΚΕ ΞΑΝΘΗΣ: Με βαθιά θλίψη και σεβασμό αποχαιρετούμε τη σ. Βάσω Γεωργιάδου που έφυγε μετά από μια πολύχρονη πάλη με τον καρκίνο


Οργανωμένη στην ΚΝΕ στα φοιτητικά της χρόνια στο Τμήμα Ιστορίας της Φιλοσοφικής Σχολής της Κρήτης, τα τελευταία χρόνια έδωσε τη μάχη στο πλευρό του Κόμματος από διάφορα μετερίζια. Ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Αν. Μακεδονίας – Θράκης το 2019, ως υποψήφια με το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών στην ΕΛΜΕ Ξάνθης, όπου διετέλεσε και ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά κυρίως με το παράδειγμα της ταξικής αγωνίστριας εκπαιδευτικού, που ήταν μόνιμή της έγνοια πώς οι μαθητές της θα γνωρίσουν την ιστορική αλήθεια, πώς κανείς μαθητής δε θα μείνει πίσω.  Πάντα θα έχουμε στο νου μας τους ιστορικούς περιπάτους που διοργάνωσε με τους μαθητές της στα χνάρια των αγώνων καπνεργατών του Μεσοπολέμου στην Ξάνθη και την συμμετοχή της στην πραγματοποίηση λαϊκού φροντιστηρίου σε μαθητές.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στις κόρες και τον άντρα της.

Τομεακή Επιτροπή Ξάνθης του ΚΚΕ

 

Ευχαριστίες Ιρφάν Χατζηγκενέ για τη μεταφορά του παζαριου της Ξάνθης την Παρασκευή

Ευχαριστώ θερμά το Δήμαρχο Ξάνθης τους αρχηγούς των παρατάξεων και όλους τους συμβούλους του Δήμο Ξάνθης.

Για την ομόφωνη απόφαση που πάρθηκε για τη λειτουργία του παζαριού την Παρασκευή 9 Ιουλίου λόγω το Κουρμπάν Μπαϊράμ.

Με εκτίμηση

Ιρφάν Χατζηγκενέ

Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Ξάνθης

–«Περιφερειακή Σύνθεση»

Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ

 

Ενεργειακή αναβάθμιση και αυτοματοποίηση δικτύου οδοφωτισμού στον Δήμο Μαρωνείας - Σαπών

Ύστερα από την ολοκλήρωση των νόμιμων διαδικασιών του διεθνούς ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού, υπεγράφη σήμερα Τρίτη 5 Ιουλίου 2022 η σύμβαση εκτέλεσης του έργου “Ενεργειακή αναβάθμιση -αυτοματοποίηση Δικτύου Οδοφωτισμού Δήμου Μαρωνείας - Σαπών, προϋπολογισμού 1.677.493,70 ευρώ μεταξύ του Δήμου Μαρωνείας - Σαπών και της αναδόχου εταιρίας “ΒΑΣΗΛΙΟΣ Α.Ε.”.

Το έργο αφορά την προμήθεια φωτιστικών σωμάτων, λαμπτήρων και λοιπού εξοπλισμού σύγχρονης τεχνολογίας LED και την παροχή υπηρεσιών για την αναβάθμιση του φωτισμού των δημοσίων χώρων όλων των οικισμών του Δήμου, ήτοι του φωτισμού των οδών, πλατειών, πάρκων, παιδικών χαρών και λοιπών κοινόχρηστων χώρων.

Η αντικατάσταση των φωτιστικών και των λαμπτήρων με φωτιστικά σώματα αυξημένης ενεργειακής απόδοσης θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση ενέργειας, τουλάχιστον 60% και μείωση του κόστους λειτουργίας σε μία περίοδο έντονης ενεργειακής κρίσης με ιδιαίτερα θετικά οφέλη για τον Δήμο Μαρωνείας - Σαπών και των δημοτών του.

Συγχρόνως θα υπάρξει προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής μέσω της μείωσης των εκπομπών ρύπων, αισθητική αναβάθμιση της, ενίσχυση του φωτισμού για την εμπέδωση της αίσθησης ασφάλειας των κατοίκων τις νυχτερινές ώρες και αποσόβηση των τροχαίων ατυχημάτων. 

 

ΕΒΡΟΣ: 2 διακινητές μετέφεραν με νταλίκες 18 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν την Δευτέρα και την Τρίτη (4 και 5-7-2022), σε περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, βραδινές ώρες της 4/5-7-2022 στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φέρων Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, την Τρίτη το πρωί στην παλαιά Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχε αποκρύψει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην καρότσα του οχήματος.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης και Ιάσμου Ροδόπης.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »