*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

04 Φεβρουαρίου

ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ! Αμείλικτα ερωτήματα για την παράδοση και του έργου, θέλει και Γ΄ φάση ο Γ. Ζερενίδης!

04 Φεβρουαρίου


*Προεκλογικά υπόσχονταν καλοκαιρινό κολυμβητήριο μέσα σε… 6 μήνες! Τώρα που είναι επί 17 μήνες στη διοίκηση του Δήμου, δείτε την σημερινή «εικόνα» του Κολυμβητηρίου! Μπαίνουν, βανδαλίζουν και οι Ξανθιώτες… πληρώνουν τις ζημιές!

-ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΒΑΝΔΑΛΙΣΤΗΚΑΝ ΘΑ... ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ  ΚΥΡΙΕ ΖΕΡΕΝΙΔΗ;

 

*Τις δυο φάσεις του έργου κύριε Γιάννη Ζερενίδη  τις αποφάσισε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ξάνθης. Εσύ την... Γ’ Φάση γιατί την θέλεις τώρα; Για να δώσετε νέες εργολαβίες και νέες προμήθειες και  για ¨...ποιά "έργα"; Που δεν προβλέφθηκαν απο τις προηγούμενες μελέτες;

Το ιστορικό. Την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021, οι δημοτικές παρατάξεις «ΞΑΝΘΗ για όλους», «Πολίτες για τη Ξάνθη» και ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ, μετά τον ντόρο που προκάλεσε επιστολή που στάλθηκε στους Σάββα  Μελισσόπουλο, Γιάννη Παπαχρόνη αλλά και στον εκδότη του «Μ» Πάνο Παπαδόπουλο, ζήτησαν να επισκεφθούν το δημοτικό κολυμβητήριο με επιστολή τους στο Δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη και τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Ζερενίδη.

Το ραντεβού ορίστηκε τελικά για την Τρίτη 26 Ιανουαρίου στις 12 το πρωϊ με τον εργολάβο Αντιδήμαρχο Γιάννη Ζερενίδη μάλιστα να θέλει να τους...συνοδεύσει για να τους ενημερώσει για τα έργα της Α’ Φάσης του Κολυμβητηρίου που έγιναν και ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ από τον εργολάβο!!!

Συγκεκριμένα το βράδυ της Δευτέρας ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ζερενίδης ενημέρωσε τις τρεις παρατάξεις ότι, «στις 12 το μεσημέρι της επόμενης μέρας, δηλαδή της Τρίτης 26 Ιανουαρίου 2021, θα είναι μαζί τους για να τους δείξει τι έργα έχουν γίνει και έχουν παραδοθεί στο Δήμο Ξάνθης από τον εργολάβο για την Α’ Φάση του έργου! !

Ωστόσο την Τρίτη  στις 11 το πρωί άλλαξε απόφαση μετά από  σύσκεψη που είχε με τους Τσέπελη-Φανουράκη για την συγκεκριμένη «ξενάγηση» των τριών εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων και τους είπε ότι, «κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται…»!!! 

Τι φοβότανε μην εντοπίσουν... Για ποιο λόγο το «ματαίωσε»; Προφανώς λόγω....Γ’ Φάσης ολοκλήρωσης του έργου, ενώ σύμφωνα με τις μελέτες της Τεχνικής  Υπηρεσίας Δήμου Ξάνθης επί Δημαρχόπουλου, αρκούσαν δυο φάσεις!!!

Έτσι το συνεργείο του Next tv στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης 26 Ιανουαρίου 2021 βρέθηκε στο Κολυμβητήριο Ξάνθης, αλλά… δεν βρήκε κανέναν! Ούτε τον Ζερενίδη, ούτε όμως και κάποιον από τους Λύρατζη, Μελισσόπουλο και Γιώργο Χατζηθεοδώρου!

Μόνο έναν… φύλακα (σεκιούριτι) που ήταν μέσα από την κλειδωμένη πόρτα και τους είπε ότι… απαγορεύεται η είσοδος και δεν μπορεί να τους ανοίξει την πόρτα να μπούνε μέσα.


Νομίσαμε ότι επιτέλους ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Ζερενιδη και η Τεχνική Υπηρεσία για να προστατέψουν από τη λεηλασία και τους συνεχείς βανδαλισμούς το Δημοτικό Κολυμβητήριο, έβαλε… σεκιούριτι να το φυλάει!

Μάλλον κάναμε λάθος... Αφού την Πέμπτη  27 Ιανουαρίου 2021 ξαναπήγαμε στο δημοτικό κολυμβητήριο και διαπιστώσαμε ότι «ήταν…ξέφραγο αμπέλι και πάλι»!  Παρά τις καταγγελίες δημότισσας στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ την ίδια περίοδο για τρεις ρομά που μπήκανε, κλέψανε σίδερα και.... φύγανε!!! Σαν κύριοι....

Παίζανε μέσα μόνο κάποια παιδιά και… σαν κύριοι μπήκαμε, φωτογραφίσαμε ότι είδαμε, συνολικά 25 φωτογραφίες και σαν κύριοι… φύγαμε! Οι φωτογραφίες μιλάνε μόνες τους…

Και τις αφιερώνουμε φυσικά και στους κυρίους Μελισσόπουλου, Λύρατζη και Γ. Χατζηθεοδώρου.

Ιδού και οι φωτογραφίες ντοκουμέντο για το ποιά είναι η εικόνα στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ σήμερα! Μετά δηλαδή την 17μηνη θητεία του Δήμου Τσέπελη...

 




ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ
-ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ;

Ο καθείς φυσικά στο ρόλο του. Και είναι εμφανές ότι ο άγνωστος επιστολογράφος που έστειλε την επιστολή στους επικεφαλής δυο παρατάξεων (Σάββα Μελισσόπουλο και  Χρόνη Παπαχρόνη) και στον «Μ» γνώριζε ΠΟΛΛΑ αφού αυτή συνοδεύονταν και από συγκεκριμένα έγγραφα και αποφάσεις και εμφανώς ήταν γνώστης των πραγμάτων...

Κάναμε λοιπόν μια πρώτη δημοσιογραφική έρευνα και διαπιστώσαμε τα παρακάτω:

1. Ο εργολάβος της πρώτης φάσης του έργου του δημοτικού κολυμβητηρίου (σ.σ. Δραμινός αν δεν κάνω λάθος) και που αφορούσε κυρίως τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό παρέδωσε το έργο στον Δήμο Ξάνθης τον  Φλεβάρη 2020. Πριν δηλαδή ένα χρόνο.  Από τη μελέτη του έργου είναι εμφανές φυσικά και τι έργα κατασκεύασε.

2. Το περίεργο της υπόθεσης; Η 3μελής επιτροπή προσωρινής παραλαβής ωστόσο του έργου καθυστέρησε πολύ και συστάθηκε και εγκρίθηκε τελικά τον Αύγουστο 2020. Γιατί άργησε επί τόσους μήνες (6 περίπου..) να συσταθεί για την προσωρινή παραλαβή; αποτελεί το πρώτο ερωτηματικό. Τα υπόλοιπα ερωτηματικά; Παράλαβε το έργο; Κι αν ναι, πότε και ποια είναι τα μέλη της και φυσικά τι παρέλαβαν σε σχέση με τη διακήρυξη και τη μελέτη του έργου.

3. Το μέγα ερωτηματικό. Ο εργολάβος της πρώτης φάσης του έργου ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ; Κι αν ναι, αυτό πότε συνέβη; Πριν την ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗ του έργου από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ που εγκρίθηκε 6 μήνες μετά την παράδοσή του;;;

4.Υπάρχουν κοινά έργα ή προμήθειας στις δυο προκηρύξεις του έργου; Στην πρώτη δηλαδή προκήρυξη της πρώτης Φάσης που πήρε ο εργολάβος από τη Δράμα  και στη δεύτερη;

5. Και ξαφνικά τι συνέβη και ο Αντιδήμαρχος εργολάβος Γιάννης Ζερενίδης το πρωί της Τρίτης στην Οικονομική Επιτροπή Δήμου Ξάνθης εμφανίστηκε ζητώντας και... Γ’ Φάση έργων;;; Για την ολοκλήρωσή του; Όταν η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ξάνθης σύμφωνα με τις μελέτες της, είχε αποφασίσει δυο φάσεις έργων για την ολοκλήρωση όλων των εργασιών και προμηθειών στο Δημοτικό Κολυμβητήριο;

6. Ποιά ήταν η 3μελής επιτροπή που ορίστηκε για την προσωρινή παραλαβή του έργου της πρώτης φάσης τον Αύγουστο (19/8/2020 με βάση την δημοπρασία για τις εργασίες ου ερολάβου; Το παρέλαβε και πότε έγινε η προσωρινή παραλαβή;  Και ποιές (αναλυτικά) εργασίες αφορούν; Διαπισώθηκαν (μέχρι σήμερα) παρατυπίες απο την 3μελή Επιτροπή στα έργα της Α'΄Φάσης ή όχι;  

7.Υπήρξαν παραλήψεις (και αμέλεια) στις δυο μελέτες της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ξάνθης για την Α και Β φάση; Και ζητάει τώρα έγκριση για έργα μιας νέας...Γ' Φάσης ο αντ΄αυτού αντιδήμαρχος; 

 





ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΕΡΕΝΙΔΗΣ ΕΣΠΕΥΣΕ ΝΑ… ΠΡΟΛΑΒΕΙ!; ΚΑΙ ΠΡΟΣ  Η...Γ' ΦΑΣΗ;

Μετά τον ντόρο λοιπόν που ακολούθησε στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξάνθης την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021 ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών εκτός ημερήσιας διάταξης, έφερε εκτάκτως θέμα και πάλι… κολυμβητηρίου (σ.σ. Μήπως είναι πανικόβλητος ολίγον... έως πολύ;) και έργων της β’ φάσης που ωστόσο δεν πέρασε γιατί απαιτούνταν ομόφωνη απόφαση και το καταψήφισαν οι ΠΑΡΌΝΤΕΣ δυο δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος και Κυριάκος  Παπαδόπουλος, ενώ παρών ψήφισε ο Γιάννης Παπαχρόνης! Απούσα η παράταξη ΞΑΝΘΗ για όλους. (Σάββας Μελισσόπουλος-Πάνος Σταυρακάρας)

Τι ζήτησε ο Γιάννης Ζερενίδης για την... Γ΄Φάση εκτός ημερήσιας διάταξης;

Την έγκριση προμήθειας και τοποθέτησης υλικών που είχανε συμπεριληφθεί και τοποθετήθηκαν στη πρώτη φάση του έργου, καταστράφηκαν όμως όπως ισχυρίστηκε μεταξυ άλλων λόγω των βανδαλισμών κλπ και την μη ορθή παραλαβή της πρώτης φάσης του έργου!!!! Για να προχωρήσουν στη 2η φάση. Τα χρήματα αυτά υπήρχαν. Το συγκεκριμένο θέμα ωστόσ θα έρθει ως τακτικό στο δημοτικό συμβούλιο κι εκεί θα μάθουμε περισσότερα....

(Σ.Σ. Υπενθυμίζω οτι ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ζερενίδης στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 19/8/2020, δήλωσε μεταξύ άλλων, τα εξής:

Γ. ΖΕΡΕΝΙΔΗΣ (19-8-2020): Στόχος να δοθεί σε χρήση το κολυμβητήριο μέχρι τέλος του 2020!!!!

Ο κ. Ζερενίδης σημείωσε πως ετοιμάζονται  τα τεύχη για τον διαγωνισμό προμηθειών: Στόχος μας είναι μέχρι τέλος του 2020 να έχει ολοκληρωθεί όλη η α’ φάση του έργου και να δοθεί προς χρήση καθόσον υπάρχει αυτή η δυνατότητα από τον νόμο ακόμη κι αν το έργο είναι σε προσωρινή παραλαβή».

(Εφημερίδα Εμπρός 19/8/2020)

-Δεν μιλουσε δηλαδή ούτε για Γ' Φάση, ούτε για τίποτα άλλο! Την Γ΄ Φάση την "ανακάλυψε" ξαφνικά ...ΤΩΡΑ....και την έφερε εκτός ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Τρίτης 2 Φεβρουαρίου 2021!  Μετά δηλαδή την ..."ανώνυμη" επιστολή που εστάλη  στους Παπαχρόνη-Σάββα Μελισσόπουλο και τον "Μ"!!! 

 






ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΙ ΑΝΤΙΚΡΙΣΑΜΕ

Εμείς λοιπόν ΠΑΡΑ ΤΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ακόμη και σήμερα ερωτήματά μας (σ.σ. Ξαναρωτάμε...Ο εργολάβος της πρώτης φάσης των έργων, πληρώθηκε; Και ποια ακριβώς έργα εκτέλεσε σύμφωνα με τη μελέτη και την προσωρινή παραλαβή από την 3μελή επιτροπή;;;) με το φακό του «Μ» μπήκαμε στο Κολυμβητήριο και δείτε σε τι κατάσταση το βρήκαμε! Υπενθυμίζοντας λοιπόν ότι ήδη ενώ το έργο της πρώτης φάσης έχει παραδοθεί στο Δήμο από τον Φλεβάρη 2020 ιδού τι «βρήκαμε» με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.






Σημειώνοντας ότι ήδη οι συνεχείς βανδαλισμοί του –μετά την παράδοσή του-έχουν  επιβαρύνει τους δημότες με χιλιάδες ευρώ και την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ γι’ αυτό, έχουν φυσικά πρώτα ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης  και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ζερενίδης και μετά οι λοιποί παράγοντες αφού το έργο έχει ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ απο τον εργολάβο τον Φλεβάρη 2020.

Χαρακτηριστική  είναι άλλωστε και η καταγγελία της δημοτικής παράταξης ΠΟΛΙΤΕΣ για τη Ξάνθη στις 27/1/2021 που ανέφερε τα παρακάτω:

Νέοι βανδαλισμοί στο Κολυμβητήριο Ξάνθης

Νέους βανδαλισμούς στο Κολυμβητήριο Ξάνθης γνωστοποίησε η παράταξη «Πολίτες για την Ξάνθη», που κατέθεσε μάλιστα και σχετική ερώτηση προς τον Δήμαρχο και προς τους αρμόδιους Αντιδημάρχους Τεχνικών Έργων και Αθλητισμού.

Στην ερώτηση της, η παράταξη “Πολίτες για την Ξάνθη”, αναφέρει:

Σε επίσκεψη που πραγματοποιήσαμε στο χώρο του κολυμβητηρίου στις 13/12/20 , συναντήσαμε μπροστά μας την απόλυτη καταστροφή, την οποία απαθανατίσαμε και ας στέλνουμε μέρος του φωτογραφικού υλικού.

Παραβιάστηκαν οι πόρτες των συλλόγων και προκλήθηκαν ολοκληρωτικές καταστροφές και κλοπές σε όλους τους χώρους. Σας θυμίζουμε και το σοβαρό ατύχημα που είχε μαθητής πριν λίγα χρόνια στο χώρο του κολυμβητηρίου.

Ερωτάσθε:

Είναι σε γνώση σας αυτή η καταστροφή του χώρου;

Φυλάσσεται ο χώρος εκεί και ποιος είναι υπεύθυνος για τη φύλαξη;

Τι προτίθεται να κάνει ο Δήμος για την ασφάλεια του χώρου και την αποφυγή ατυχημάτων;

Με τιμή

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Γιώργος Χατζηθεοδώρου,

Επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης

Αριάνα Παπαϊωάννου

Νίκος Ανταμπούφης




 

Δημαρχόπουλος για Κολυμβητήριο : Το 90% των προμηθειών τους σήμερα, υλοποιήθηκε με προηγούμενα έργα μας!

25 Ιανουαρίου 2021

ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ

Τόσο ανίκανη, επικίνδυνη και άχρηστη, διοίκηση, δεν έχω ξαναδεί. Τους αφήσαμε το έργο του κολυμβητηρίου... μια ανάσα χρόνο ήταν για να το λειτουργήσουν νόμιμα και με άδεια. Το έργο της Α' φάσης (50% έκπτωση περίπου) παραδόθηκε με παράταση, τον Φεβρουάριο του 2020. Αν δημοπρατούσαν την Β' φάση των μελετών (ηλεκτρομηχανολογικά, με 80% έκπτωση περίπου) που παραδόθηκαν πριν την ανάληψη καθηκόντων τους, το κολυμβητήριο θα είχε την δυνατότητα να λειτουργήσει το Α' εξάμηνο του 2020. Σήμερα δαπανούν περίπου τα ίδια χρήματα με όσα πληρώθηκαν για την αποκατάστασή του, για... το τίποτα. Και όσο για τη Β' φάση... αυτή ακόμα αγνοείται!!!

Το καλύτερο τ' άκουσες; Τους καταγγέλλουν γιατί, το 90% των προμηθειών τους σήμερα, υλοποιήθηκε ήδη με προηγούμενα έργα μας!!!

ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΕΛΗΓΕ ΣΤΑ....ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟ 2015  XANTHITIMES (14-4-2015)


Μπένης Κόκκινος μία πολιτική συζήτηση θα καταλήξει στα…δικαστήρια

Διασταύρωσαν τα ξίφη τους σήμερα το πρωί στον ραδιοφωνικό αέρα της Ξάνθης και στην εκπομπή «ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ» του Α. Παυλικιάνου ο Δ. Μπένης, επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης Ξάνθης ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ, με τον Γ. Κόκκινο, πρόεδρο του Κολυμβητικού Συλλόγου Ποσειδώνας και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με την παράταξη του δημάρχου Χ. Δημαρχόπουλου με θέμα το κολυμβητήριο.
Το θέμα ξεκίνησε όταν μία ακροάτρια της εκπομπής ζήτησε να πληροφορηθεί μέσα από αυτήν αν το κολυμβητήριο λειτουργήσει και πότε. Ζητήθηκε από τον πρόεδρο του Ποσειδώνα κ. Γ. Κόκκινο να μας μεταφέρει τις όποιες πληροφορίες είχε με δεδομένο ότι δεν απάντησε στην κλήση η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Δ. Παρτσαλίδου.
Ο κ. Κόκκινος ανέφερε ότι το κολυμβητήριο θα είναι σε λίγους μήνες έτοιμους μόλις η πολεοδομία του δήμου Ξάνθης εγκρίνει τα σχέδια για τις γνωστές παρεμβάσεις που εξαγγέλθηκαν επανειλημμένα από την πλευρά του δήμου σημειώνοντας ότι αιτία για αυτό το κλείσιμο και την ανάγκη παρεμβάσεων σε όλο το υδραυλικό σύστημα είναι ότι το κολυμβητήριο έμεινε κλειστό για 3,5 χρόνια και έπαθαν ζημιές οι σωληνώσεις.
Η συνέχεια ήρθε από τον κ. Μπένη Αντιδήμαρχο οικονομικών ο οποίος άκουγε την εκπομπή και έκανε την παρέμβαση του λέγοντας ότι η δημοτική αρχή ψεύδεται και παρ όλο που ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα είναι έτοιμο σε δύο μήνες αυτό δυστυχώς δεν είναι, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι κοροϊδεύουν τον κόσμο.
Όταν ο κ. Μπένης έκλεισε την τηλεφωνική γραμμή με νέα του παρέμβαση ο κ. Κόκκινος καταφέρθηκε κατά του Δ. Μπένη και ανέφερε ότι επί 3,5 χρόνια στην Διοίκηση του δήμου δεν έκανε τίποτε σαν αντιδήμαρχος επαναλαμβάνοντας ότι αιτία για όλες τις βλάβες που έχουν εμφανισθεί στο κολυμβητήριο είναι η μη λειτουργία του για 3,5 χρόνια.
Αυτό όπως ήταν φυσικό προκάλεσε την εκ νέου παρέμβαση του Δ. Μπένη ο οποίος δήλωσε ότι θα προσφύγει στα δικαστήρια γιατί αυτό που ο κ. Κόκκινος αναφέρει δεν αποδεικνύεται από την μελέτη και μάλιστα κάνοντας αναφορά στον σύλλογο που εκπροσωπεί είπε ότι θα προβεί σε αποκαλύψεις στον κατάλληλο χρόνο αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι σύλλογος σφραγίδα.

(σ.σ. Υπενθυμίζω οτι στις εκλογές του 2019 ο κύριος Κόκκινος (σ.σ. Αδελφός της Περίτας,ο σύζυγος της οποίας είναι οδηγός τώρα του Δημάρχου Ξάνθης), κατέβηκε υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του Τσέπελη! Το οποίο στήριξε και ο κύριος Δημήτρης Μπένης ατις εκλογές 2019! 

Οι αποκαλύψεις του Δημήτρη Μπένη ποτέ δεν έγιναν απο το 2015 μέχρι σήμερα...για τον κύριο Κόκκινο και τις καταγγελίες σε βάρος του ιδίου και  της τότε διοίκησης Στυλιανίδη-Μπένη!) 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »