*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

16 Ιουλίου

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ! Αστυνομική «επιχείρηση» για μάνα και κόρη από το Δημάριο Ξάνθης που πουλούσαν…μέλι!

16 Ιουλίου
*Ο Πάνος Παπαδόπουλος έπινε «τυχαία» καφέ στο DE NOVO στη Ξάνθη, όταν έπεσε επάνω στο… «αστυνομικό» μπλόκο κι έσπευσε να αγοράσει ένα βαζάκι μέλι…! 
*Ευγενικότατοι οι αστυνομικοί! Έγινε καταγγελία στην Αστυνομία, έπρεπε να παρέμβουμε! Της είπαμε να απομακρυνθεί από το χώρο…
*Δικηγόρος από τη Κομοτηνή έτοιμη να υπερασπίσει δωρεάν την οικογένεια από το Δημάριο, αν της επιβλήθηκε πρόστιμο!


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ συγκίνηση! Χαμός από όλη τη Θράκη και τη Μακεδονία για τη χθεσινή αποκαλυπτική «Ανοιχτή γραμμή» του Next tv με τον Πάνο Παπαδόπουλο, όταν εντελώς τυχαία ο εκδότης του "Μ" πίνοντας καφέ στο DE NOVO το βράδυ της Κυριακής με συνεργάτες του, έπεσε μπροστά σε ένα τυχαίο αλλά απρόσμενο συμβάν…
Στη γωνία-πεζοδρόμιο ακριβώς απέναντι από το DE NOVO επί της οδού Βασ. Σοφίας, μια μάνα και το κοριτσάκι της από το Δημάριο Ξάνθης, πουλούσαν μέλια επάνω σε ένα τραπεζάκι, δική τους παραγωγής…!
Μάλιστα επάνω στο τραπεζάκι ήταν ζήτημα αν υπήρχαν 20-22 βαζάκια μέλι που πωλούσαν προς 7 ευρώ… και σε όλη την διάρκεια που βρίσκονταν εκεί, περίπου 1-2 ώρες, δεν είχαν πουλήσει μάλιστα ούτε ένα βαζάκι!
Κάποια στιγμή λοιπόν γύρω στις 19.45 καταφτάνει ένα περιπολικό της αστυνομίας Ξάνθης, παρκάρει στην γωνία και φωνάζει την μικρή Πομάκα ζητώντας της την… άδεια που πουλάνε το μέλι! 
Η Πομακούλα ηλικίας 16-18 χρονών απαντάει ότι την άδεια έχει ο πατέρας της και το περιπολικό, προφανώς για να μην… φύγουν οι δυο  "επικίνδυνες" «δράστιδες», παραμένει εκεί επί ώρα και επικοινωνεί με το Αστυνομικό Κέντρο προφανώς για τις περαιτέρω ενέργειές της…Δηλαδή να συλλάβει ή να μη συλλάβει μάνα και κόρη που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχαν πουλήσει ούτε ένα ...βαζάκι!

Ο πατέρας παραγωγός την ώρα που "φορτώνει" τα βαζάκια με το μέλι στο φορτηγάκι του...
Η οικογένεια των φτωχών Πομάκων παραγωγών απο το Δημάριο μαζεύει μέλια και τραπεζάκι...

ΚΩΣΤΑΣ ΖΩΤΟΣ: ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο… ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ 
ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗ ΛΥΣΗ!
Το συμβάν αρχίζει και λαμβάνει μεγάλη διάσταση αφού όλοι οι θαμώνες στα γύρω καφέ βλέπουν τι συμβαίνει και δεν κρύβουν την οργή τους.
Ο γνωστός επιχειρηματίας Κώστας Ζώτος με θυμωμένος με την εικόνα αλλά με χιούμορ ζητάει την παρέμβαση εδώ και τώρα του… Φανουράκη για να δώσει  τη λύση! (σ.σ. Έχει δικό του πλέον και Δήμαρχο και βουλευτή αλλά και πολιτευτή του Βελόπουλου), ενώ μιλώντας με τον Πάνο Παπαδόπουλο, εκφράζει την έντονη αντίδρασή του για το παραπάνω «συμβάν» ενώ τα σχόλια των πολιτών είναι ιδιαίτερα αρνητικά με την Πομακούλα να προσπαθεί στις πιέσεις των αστυνομικών να επικοινωνήσει με τον πατέρα της προκειμένου να μεταβεί το δυνατόν… πιο γρήγορα επί τόπου!
Μπροστά στην συνεχώς διογκούμενη αντίδραση του κόσμου, ο εκδότης του «Μαχητή» πηγαίνει στο τραπεζάκι και αγοράζει ένα μέλι έναντι 7 ευρώ και στη συνέχεια ρωτάει τους αστυνομικούς –που είναι ιδιαίτερα ωστόσο ευγενείς- αν βρίσκονται εκεί ...«αυθορμήτως» ως ελέγχοντες ή κατόπιν καταγγελίας... Και παράλληλα τους ζητάει την άδεια να βγάλει φωτογραφίες κι αν έχουν κάποιο πρόβλημα…
Οι τελευταίοι απαντάνε ότι «έγινε καταγγελία στην υπηρεσία τους και δεν έχουν κανένα πρόβλημα να φωτογραφηθεί το συμβάν…».
Μένουν στον χώρο περίπου άλλα 5-10 λεπτά και στη συνέχεια φεύγουν για να αντικατασταθούν ωστόσο 2-3 λεπτά αργότερα από… δεύτερο περιπολικό με δυο άλλους συναδέλφους τους, που «πιέζουν» και πάλι το κοριτσάκι να επικοινωνήσει με τον πατέρα της προκειμένου να φέρει εκεί την άδειά τους…
Το περιπολικό μένει για αρκετή ώρα στο συγκεκριμένο σημείο μέχρι που εμφανίζεται ο παραγωγός (πατέρας του κοριτσιού) και τους δίνει μια άδεια παραγωγού. Ακολουθεί νέος διάλογος, ενώ πολίτες με τα κινητά τους αρχίζουν και βιντεοσκοπούν  το συμβάν…!
Γίνεται ένας διάλογος μεταξύ των αστυνομικών και του παραγωγού που επιστρέφει σε λίγο με το φορτηγάκι του και όλη μαζί η οικογένεια, ανεβάζει επάνω στο φορτηγάκι το τραπεζάκι με τα βαζάκια και την καρέκλα… Και ο παραγωγός  φεύγει με  το φορτηγάκι του αλλά μόνος...!
-Πάει στην αστυνομία προκειμένου να… κατάσχουν το… εμπόρευμά τους; Και να υποβληθεί μήνυση εναντίον του;
-Συλλαμβάνεται από την αστυνομία με την διαδικασία του αυτοφώρου ως… υπεύθυνος της επιχείρησης;
Μητέρα και κόρη μένουν στην γωνία μόνες στην ερημιά τους προφανώς περιμένοντας να γυρίσει ο πατέρας να τις πάρει με το φορτηγό του κι όταν αυτός αργεί… παίρνουν την απόφαση και φεύγουν με τα πόδια προς άγνωστη κατεύθυνση!
Τι πούλησαν στις 3-4 ώρες που βρίσκονταν εκεί;
Δυο βαζάκια μέλι με είσπραξη 14 ευρώ!!!
Το γεγονός αποκαλύπτει ο Πάνος Παπαδόπουλος χθες από την ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του Next  tv και συγκλονίζει κυριολεκτικά όλη την Ανατ. Μακεδονία και τη Θράκη αλλά και τις Σέρρες…
Τηλεθεατής από την Κομοτηνή ζητάει τα στοιχεία των παραγωγών να πάει στο Δημάριο και να αγοράσει μέλια από την οικογένεια…
Και η δικηγόρος Κομοτηνής Μαρία Τσάκαλου (κινητό 6944182518) με ευθεία παρέμβαση στην εκπομπή, λέει ότι «αν υποβλήθηκε μήνυση στον Πομάκο πατέρα παραγωγό θέλει να βοηθήσει και να συνδράμει νομικά στηρίζοντας την οικογένεια».
Απο τις Σέρρες τηλεθεατής ζητάει οι άδειες τέτοιων μικροπαραγωγών να βγαίνουν σε μια μέρα απο το ΚΕΠ...
Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος  Μωραϊτης ανρωτιέται πως είναι δυνατόν, «οι Βούλγαροι να ασκούν τέτοιο χοντρό παραεμπόριο και να μην γίνεται καμία καταγγελία από… αυθορμήτως «διαμαρτυρόμενους» πολίτες και ο Πάνος Παπαδόπουλος κλείνει την εκπομπή του ευχαριστώντας όλον αυτόν τον κόσμο για την ανθρωπιά και συμπαράστασή του… με το «Παλτό» τραγουδισμένο από τον Γιώργο Καρυπίδη…
(σ.σ. Δυστυχώς ο κύριος Φανουράκης δεν αναβρέθηκε τελικώς…Ούτε από τον Κώστα Ζώτο ούτε από τον Μαχητή ώστε να δράσει αναλόγως…Κρίμα … Και σε αυτό στάθηκε άτυχη η φτωχή οικογένεια…).

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »