*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

26 Ιουνίου

... οι τεράστιες αποκλείσεις των σταυρών των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων Ξάνθης μετά τις… επαναμετρήσεις;

26 Ιουνίου
*Δεν ξέρω για ποιο λόγο δεν ασχολήθηκε σχεδόν κανείς από τα τοπικά Μέσα με τις τρομερές αποκλείσεις στις επαναμετρήσεις των σταυρών των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων για το Δήμο Ξάνθης και όχι μόνο…
Στην προκειμένη όμως περίπτωση πράγματι θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε ακόμη και… Γκίνες!
Αφού υπάρχουν απίστευτες αποκλείσεις σε σχέση με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα του Πρωτοδικείου Ξάνθης που ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ με τίποτα!
Και σε πολλές περιπτώσεις φέρνουν και τα επάνω κάτω…
……
*Το καταλαβαίνω δηλαδή ένας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος να κάνει μια επαναμέτρηση των σταυρών που πήρε και να βρίσκει κάποιες διαφορές της τάξης των 5 και 10 σταυρών!
Δεν είναι δυνατόν όμως αυτές να προκαλούν τέτοιες ανατροπές και ανακατατάξεις, σε σημείο μάλιστα να βγαίνουν και κάποιοι από αυτούς στο fb και να… πανηγυρίζουν ότι… δικαιώθηκαν και εκλέχτηκαν!
Να μην καταφεύγουν ωστόσο στο Εκλογοδικείο Κομοτηνής (σ.σ. Όπου οι αποφάσεις βγαίνουν μέχρι τέλη Αυγούστου 2019) και να ισχυρίζονται δεξιά κι αριστερά είτε ότι… απειλήθηκαν ακόμη και με… εξόντωση αν «επιμείνουν» στην εκλογή τους!
-Είτε να λένε κάποιες υπερβολές και να παραπέμπουν σε αποφάσεις… δυο χρόνια μετά!
……
*Στο δια ταύτα ωστόσο… Είναι γνωστή για παράδειγμα η περίπτωση του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου του συνδυασμού Τσέπελη Χουσεΐν Ογλού Οζάν (Μάκης ο Καμπριολέ) που ενώ εμφανίζονταν σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του Πρωτοδικείου Ξάνθης να παίρνει περίπου 166 σταυρούς, τελικά από την… επίσημη επαναμέτρηση βρέθηκε να λαμβάνει… 322 σταυρούς!
-Δηλαδή διπλάσιους, γεγονός που ΒΕΒΑΙΩΝΕΙ μάλιστα επισήμως και η δικηγόρος που διενήργησε την καταμέτρηση Δέσποινα Χατζηφωτιάδου!
……
*Βεβαίως και με τους σταυρούς αυτούς δεν εκλέγεται ο συμπαθής κατά τα άλλα Μάκης ο Καμπριολέ που ωστόσο δεν «ελέγχθηκε» από το Νόμο ούτε για το ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ του κυρίου Τσέπελη στον Οικισμό του Δροσερού, η διαφορά όμως είναι τεράστια!
-Οπότε και γεννιέται το τεράστιο (αλλά αναπάντητο) ερώτημα…
Προς τι η τεράστια αυτή διαφορά; Αυτοί οι επί πλέον 166 σταυροί πως βρέθηκαν και γιατί δεν υπήρχαν στα επίσημα αποτελέσματα του Πρωτοδικείου Ξάνθης αλλά… «ανακαλύφθηκαν» στη συνέχεια μετά την επαναμέτρηση; Τέτοια… «στραβωμάρα» από τους αρμόδιους υπαλλήλους;
……
*Είναι επίσης γνωστό ότι αυτοί που καταφεύγουν στο Εκλογοδικείο Κομοτηνής μετά την επαναμέτρηση εφόσον αποδείξουν ότι βρίσκονται σε ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΕΙΡΑ με τους νέους σταυρούς που πήραν, μέχρι τέλη Αυγούστου 2019 και έχουν δίκαιο, καταλαμβάνουν και την θέση τους στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης!
-Γιατί λοιπόν στην προκειμένη περίπτωση ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του Τσέπελη Πάνος Αμβροσιάδης, ενώ στο fb εμφανίστηκε να… εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος Ξανθής, στη συνέχεια έκανε πίσω και σε όσους τον ρώτησαν, η απάντησή του ήταν ότι θα δικαιωθεί σε… δυο χρόνια; Τι επακριβώς συμβαίνει;
-Και στην συγκεκριμένη μάλιστα περίπτωση, αληθεύει ότι κάποιος «Κώστας» στην επαναμέτρηση του έβαλε επί πλέον… σταυρούς!;;; Γιατί αυτό κι αν είναι…
…….
*Το ίδιο ακριβώς ισχύει μάλιστα και με την περίπτωση του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου του Λύρατζη, Παράσχου Ευστρατίου!
Που ξαφνικά βρέθηκε… ΠΡΩΤΟΣ σε σταυρούς με το συνδυασμό ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ (ο ίδιος επικαλείται ως «πηγή» τον ίδιο τον αρχηγό του Πασχάλη Λύρατζη…), ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει αν τελικά κατέφυγε στο εκλογοδικείο Κομοτηνής ή όχι!
……
*Κατά τα λοιπά… αναπάντητο παραμένει το ερώτημα, γιατί αυτή η τεράστια απόκλιση των σταυρών και ποιος ευθύνεται γι’ αυτές;
-Οι αρμόδιοι δικαστικοί αντιπρόσωποι; Οι δικαστικοί υπάλληλοι; Τα μέλη των Εφορευτικών επιτροπών; Ή κάποιος… «Κώστας» που κατά την κυρία Χρυσούλα Δημούδη έβαζε σταυρούς στον… Πάνο Αμβροσιάδη;
Ανεξιχνίαστο πραγματικά το αίνιγμα…

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »