*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

09 Μαρτίου

Απίστευτος Μπάμπης Δημαρχόπουλος! "Πιέζει" υποψήφιοιυς του Λύρατζη να κατέβουν μαζί του! Έπεσε όμως σε...Γεωργανά!

09 Μαρτίου
*Είπα να μην ασχοληθώ τον τελευταίο καιρό με τον Δήμαρχο Μπάμπη, κολλητό και του πρώην… κολλητού μου Κώστα Παπαβραμίδη (σ.σ. Άλλη «πονεμένη» ιστορία αυτή…), αλλά δυστυχώς δεν μ’ αφήνει ν’ αγιάσω!!!
Καθότι μπορεί ο Πασχάλης Λύρατζης να ‘χει τους δικούς του λόγους και να μην μιλάει, αίφνης όμως χθες τι μαθαίνω λέτε;
Ότι ο εξαιρετικός Δήμαρχος Μπάμπης κάλεσε στο γραφείο του τον Δημήτρη Γεωργανά, γιο του ΓΙΑΝΝΗ Γεωργανά –κι έχει σημασία που γράφω το όνομα ΓΙΑΝΝΗΣ στα κεφαλαία- προκειμένου να τον «πιέσει» με κάθε τρόπο να μην κατέβει με τον Λύρατζη, αλλά με το δικό του ψηφοδέλτιο!
……
*Βέβαια θα με ρωτήσετε πολύ σωστά, γιατί τα «πήρα» με τον Μπάμπη (και ουχί Χαράλαμπο…) Δημαρχόπουλο από τη στιγμή που ο εν λόγω κύριος, άριστος στο παρασκήνιο και στην ίντριγκα, έχει πράξει το ίδιο ακριβώς  και με άλλους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους άλλων συνδυασμών;
….
*Μα γιατί μου ήταν και μου είναι παντελώς αδιάφορο τι έκανε με τους άλλους. Δικαίωμα του κάθε Δημαρχόπουλου άλλωστε να… καλεί στο γραφείο του υποψηφίους, να τους υπόσχεται λαγούς και πετραχήλια, δεν είναι όμως δικαίωμά του, να εμπαίζει με τη νοημοσύνη τους!
*Εδώ και τουλάχιστον 5-6 μήνες έχω γράψει ότι  «ο εξαιρετικός Δημήτρης Γεωργανάς είπε το ΝΑΙ και θα κατέβει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο Λύρατζη» και σημερινός Δήμαρχος…
Ουδέποτε ασχολήθηκε έστω και…τυχαία έναν καφέ να πιεί μαζί του. Έστω και στο καφέ του Βαγγέλη…
Και ξαφνικά καλεί τον Δημήτρη Γεωργανά στο γραφείο του με το γνωστό... σοβαροφανές ύφος των χιλίων καρδιναλίων και τον «πιέζει» ΤΩΡΑ να κατέβει υποψήφιος μαζί του…;
Μόνο και μόνο γιατί ΤΡΕΜΕΙ και ΦΟΒΑΤΑΙ μην την δεύτερη Κυριακή εκεί που δεν το περιμένει, βρεθεί αντίπαλος του… Πασχάλη Λύρατζη!
……
*Τι του απάντησε ο Δημήτρης Γεωργανάς του… ΙΩΑΝΝΗ και της Νινής;
-Μα αυτό που τους δίδαξε ο ΠΑΤΕΡΑΣ του επί χρόνια! Του απάντησε ΜΠΕΣΑ!
-Ότι εγώ, ένας Γεωργανάς,  όταν δίνω κάπου το λόγο μου, δεν τον παίρνω πίσω!!!
-Δίνοντάς του να καταλάβει ότι κάποιοι άνθρωποι δεν «εξαγοράζονται» ούτε με… «σεντούκια», ούτε και με …«υποσχέσεις» και…φύκια για μεταξωτές κορδέλες!
Του ‘δωσε δηλαδή να καταλάβει ότι υπάρχουν ακόμη συνειδήσεις και άνθρωποι που ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ! Απέναντι στην λαίλαπα της αλαζονείας, της έπαρσης και της φαυλότητας!
.......
*Ποιός συνεθλίβη και από την συγκεκριμένη ιστορία; Μα ο Δήμαρχος Μπάμπης! Γιατί μάλλον δεν «παρακολουθεί» την ιστορία και έχει μείνει πολύ… πίσω!
Την ιστορία των Γεωργανάδων σαν οικογένεια απέναντι σε όλα τα κατεστημένα που είχαν το θάρρος όχι μόνο να μην με πουλήσουν ποτέ, αλλά να με στηρίξουν ακόμη και στις πιο δύσκολες φάσεις της ζωής μου!
……
*Δήμαρχε Μπάμπη, ένα πράμα θα σου πω. Και πέστο αυτό και σε κάποιους πρώην φίλους μου!!!
-Οι Γεωργανάδες δεν είναι σαν τους άλλους…! Δεν παζάρεψαν και δεν παζαρεύουν τις αρχές τους!
……
*Και το τελευταίο. Χθες γύρω στις 19.30 Μπάμπη μου την γλίτωσες πάλι στο… παραπέντε προσβάλλοντας, υπάλληλο του Κέντρου Πολιτισμού όταν σε «άρπαξε» για τα καλά ο  Λύρατζης... Δεν ξέρω όμως για πόσο ακόμη!




Share this

Related Posts

Previous
Next Post »