*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

19 Μαρτίου

Έλα Κωστάκη Ζούλα στη Ξάνθη, να σε «διδάξουμε» τι σημαίνει ελεύθερη δημοσιογραφία

19 Μαρτίου
*ΠΑΝΕΛΛΛΗΝΙΟ ΡΕΖΙΛΙ! Αποκλεισμό δημοσιογράφων από τη συνέντευξη Τύπου Μητσοτάκη, καταγγέλλουν ΜΜΕ της Ξάνθης

*Ο Αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ποτέ δεν απέκλεισε δημοσιογράφους από τις συνεντεύξεις του, ποτέ δεν ζήτησε «στημένες» ερωτήσεις!
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ρεζίλι αποτελούν οι καταγγελίες των δημοσιογράφων για την συνέντευξη του Προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη που καταγγέλθηκε ως «στημένη» με πρωταγωνιστή και υπεύθυνο μάλιστα της όλης κατάστασης τον Κώστα Ζούλα και το κομματικό του επιτελείο, «Νέζης, Αυγενάκης και Μακάριος Λαζαρίδης» που δυστυχώς με  τις πρακτικές τους αυτές, μας γύρισαν πολλά χρόνια πίσω…
Όπως ήδη καταγγέλθηκε από πολλά Μέσα –την περασμένη Παρασκευή είχε γίνει χαμός στο Elisso από τις έντονες διαμαρτυρίες των δημοσιογράφων, όταν το επιτελείο Μητσοτάκη προεξέχοντος του δημοσιογράφου Ζούλα, ζήτησε από δημοσιογράφους να αποχωρήσουν από την αίθουσα καθώς όπως είπαν μπορούν να μείνουν μόνο όσοι έχουν λάβει σχετική πρόσκληση!!!  Ποιος όμως έστειλε τις προσκλήσεις και με ποιο κριτήριο επιλέχθηκαν οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι;»
Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και ευρύτατα,
«σε αρεστούς και επίλεκτους δημοσιογράφους της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη φαίνεται πως παραχωρήθηκε η συνέντευξη Τύπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν ενημερωτικές ιστοσελίδες της Ξάνθης.
«Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα ο Πρόεδρος της ΝΔ παραχώρησε συνέντευξη τύπου σε περιφερειακά ΜΜΕ της ΑΜΘ όπου μας περίμενε μια ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΗ απογοήτευση. Το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη ανακοίνωσε τα ονόματα των δημοσιογράφων (ήταν δεν ήταν 10) που έχουν το δικαίωμα να πάρουν μέρος στη συνέντευξη και να υποβάλουν κάποια ερώτηση στον κ. Μητσοτάκη ζητώντας από τους υπόλοιπους δημοσιογράφους να αποχωρήσουν από την αίθουσα.
Όταν ζητήσαμε το λόγο, μας είπαν πως στη συνέντευξη μπορούν να μείνουν μόνο οι δημοσιογράφοι που έχουν λάβει σχετική πρόσκληση. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΟΧΙ ΑΣΤΕΙΑ. Ποιος όμως έστειλε αυτές τις προσκλήσεις και με ποιο κριτήριο επιλέχθηκαν οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι με τους οποίους ασφαλώς δεν έχουμε τίποτα; Επιλεγμένοι δημοσιογράφοι. Μήπως και επιλεγμένες ερωτήσεις κύριοι της ΝΔ;
Μήπως, λέω μήπως θα τον ενοχλούσε τον κ. Μητσοτάκη μια ερώτηση ας πούμε για τον συστηματικό εκτουρκισμό των Πομάκων της Θράκης», σημειώνει χαρακτηριστικά σε δημοσίευμα του το xanthinet.gr.
«Οι στενοί συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ ζήτησαν από τους ‘’ντόπιους’’ δημοσιογράφους να αποχωρήσουν από την αίθουσα εάν δεν είχαν να κάνουν ερώτηση προς τον πρόεδρο γιατί λέει, άκουσον – άκουσον η συνέντευξη ήταν ζωντανή.
Αφού λοιπόν ο πρόεδρος έφερε μια ντουζίνα δημοσιογράφους από την Αθήνα, τι τους ήθελε τους περιφερειακούς και τους ντόπιους δημοσιογράφους;
Ήθελαν τους ντόπιους δημοσιογράφους, πλην ελαχίστων που έχουν «κολλητιλίκια» με τους ανθρώπους του προέδρου για «ντεκόρ»;», τονίζει με τη σειρά του το xanthitimes.gr.
Σύμφωνα με το site FoniRodopis.gr, «Βάσει και των καταγγελιών λοιπόν φαίνεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γνωστός για τις κατά καιρούς γκάφες του, ήθελε να δημιουργήσει ένα «ελεγχόμενο» δημοσιογραφικό περιβάλλον με συγκεκριμένες ερωτήσεις προκειμένου να μην εκτεθεί για ακόμη μια φορά στο πανελλήνιο.
 (Σ.Σ. Έτσι για την ιστορία... Μεταξύ των αποκλεισθέντων ήταν και τα τηλεοπτικά κανάλια NEXT tv αλλά και οι εφημερίδες Μαχητής και  Αδέσμευτη! Επειδή δεν ανήκουν προφανώς στο καστ των "βολεμένων" του Μέτιου προφανώς...).

ΟΡΓΗ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΥ: Ένας Πρόεδρος κύριε Μητσοτάκη για να είναι επιτυχημένος, πρέπει να έχει σοβαρούς συνεργάτες
Το είδαμε κι αυτό από τους «αυλικούς» του Προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτοί που επί 10ετίες ΚΡΑΤΗΣΑΝ όρθιοι ακόμη και στις πιο δύσκολες για την παράταξη συγκυρίες, να επιχειρείται χωρίς καμιά αιδώ και ντροπή να…»εκδιωχθούν» στο πυρ το εξώτερον και δεν εννοώ μόνο τον επί σειρά ετών Πρόεδρο της ΝΟΔΕ και Πρόεδρο του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιο Μωραϊτη ή τον Πρόεδρο του  Δικηγορικού συλλόγου  Ξάνθης και πολιτευτή του κόμματος Κώστα Μαλάκη και αυτοί που «καθυβρίζουν» και «αποστατούν» στα δύσκολα από τη Ν.Δ, να εμφανίζονται ως τιμητές της κομματικής νομιμότητας, φτηνοί «αυλικοί’ ανά περίσταση...!
Το ίδιο έργο όμως δεν είδαμε μόνο για κορυφαία στελέχη και αγωνιστές του κόμματος τους οποίους αδίστακτα οι εμφανιζόμενοι ως «κομματικοί» κομισάριοι ΑΥΛΙΚΟΙ του Προέδρου πρόσβαλαν τόσο πολύ, αλλά και απέναντι στους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ της Ξάνθης!!!
Και μάλιστα αυτά που «συμπτωματικά» πολεμάει αδίστακτα και ο ΣΥΡΙΖΑ!!! Και απλά ασκούν κριτική στον σημερινό ανεπαρκή Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο που έχει και την σοβαρότερη ευθύνη για το πόσο «πίσω» βρίσκεται σε ανάπτυξη και έργα
Χαρακτηριστικό μετά τα όσα ήδη γράψαμε, είναι και το άρθρο του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Παυλικιάνου, που μιλάει από μόνο του και το αφιερώνουμε φυσικά μόνο στους συνεπείς αγωνιστές της παράταξης κι όχι στους όψιμους και αυτούς που την «θυμούνται» μόνο όταν γίνεται… εξουσία!
Οι άνθρωποι του προέδρου και οι «ντόπιοι» δημοσιογράφοι
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ
XanthiTimes

KAI H ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ «ΜΑΧΗΤΗ»
Ποιος το περίμενε με Πρόεδρο της ΝΔ και τον Κεντρώο Κυριάκο Μητσοτάκη, να κυριαρχούν τέτοιες αντιδημοκρατικές και φασιστικές πρακτικές!
Ο Αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ποτέ δεν απέκλεισε δημοσιογράφους από τις συνεντεύξεις του, ποτέ δεν ζήτησε «στημένες» ερωτήσεις, ποτέ δεν θα τολμούσε κανείς Συνεργάτης του να συμπεριφερθεί έτσι στα ΜΜΕ, αφού και ο ίδιος ήταν εκδότης Περιφερειακής εφημερίδας…και μάλιστα όταν έρχονταν στη Ξάνθη, το πρώτο που έκανε ήταν να ενημερωθεί τι έγραφε την περίοδο εκείνη ο τοπικός τύπος και κυρίως ο…’Πάνος Παπαδόπουλος!!
-Κι επειδή τα πολλά τα λόγια είναι φτώχεια, έλα βολεμένε Κωστάκη Ζούλα στη Ξάνθη, να σε «διδάξουμε» ΕΜΕΙΣ τι σημαίνει ελεύθερη δημοσιογραφία και πως θα πρέπει να λειτουργεί το γραφείο τύπου του Προέδρου…
Εκτός αν «ζήλεψες» την… «δόξα» και τη δημοσιογραφία του αρθογράφου της Ελεύθερης Ώρας Μακάριου Λαζαρίδη…
Π.Π.
(Σ.Σ. Ακόμη δεν έγιναν Κυβέρνηση και δεν σέβονται ούτε τις ελάχιστες φωνές που απέμειναν και κυνηγιούνται και από τον ΣΥΡΙΖΑ…).

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »