*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

19 Μαρτίου

Αλάτι & Πιπέρι Την Τετάρτη 27/3 η παρουσίαση του CD του Βαγγέλη Τσακίρη...

19 Μαρτίου
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 
ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
Καλούνται τα μέλη του Σωματείου με την επωνυμία «Ο Μέγας Βασίλειος» στην Τακτική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019 και ώρα 11:00 μ.μ. στο Γηροκομείο Ξάνθης. Σε περίπτωση μη ύπαρξης απαρτίας η Επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 και ώρα 11:30 στο Γηροκομείο Ξάνθης.
Παρακαλούμε τα μέλη μας να δώσουν την δέουσα προσοχή και να συμμετάσχουν.
ΘΕΜΑΤΑ
1) Ετήσιος Διοικητικός Απολογισμός πεπραγμένων 2018.
2) Οικονομικός απολογισμός 2018.
3) Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής και απαλλαγή μελών Διοικητικού Συμβουλίου.
4) Διάφορα θέματα – Προτάσεις.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                        O Γεν. Γραμματέας
Ιωάννης Παπαχρόνης                                    Χαλήλ Καράνταη

Το Σάββατο 23 Μαρτίου, ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Ποντίων Κομοτηνής
Ο Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Κομοτηνής & Περιφέρειας "Ο Εύξεινος Πόντος" σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό του που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Μαρτίου 2019 και ώρα 21:00 στο Ποσειδώνιο (7ο χλμ-Κομοτηνής - Φαναρίου).

Ο Σύλλογος Πελοποννησίων Νομού Ξάνθης 
έκοψε την Πρωτοχρονιάτική Πίττα του
Σε μια ζεστή και γιορτινή ατμόσφαιρα, την Κυριακή 17.03.2019, ο Σύλλογος Πελοποννησίων Νομού Ξάνθης «Ο Γέρος του Μοριά» έκοψε την Πρωτοχρονιάτική Πίττα του παρουσία 65 μελών και φίλων στο εστιατόριο Ξανθίππη. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Λαλούσης Χαράλαμπος, ο οποίος έλκει την καταγωγή τουαπό τα Φιλιατρά Μεσσηνίας. Ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου θα ήθελαν να ευχαριστήσουν όλως ιδιαιτέρως τον κο Αρσενίου Στέλιο του Ζαχαροπλαστείου «Κάτι Αλλο» για την ευγενική προσφορά της Πρωτοχρονιάτικης Πίττας και τον κο Σπανίδη Μιχάλη για το δώρο που συνόδευετο τυχερό φλουρί.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Νικόλαος Μανταλής             Γεώργιος Γκοβέσης

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου (19:00) στο ΙΘΤΠ, η παρουσίαση 
του 2ου CD του Ξανθιώτη συνθέτη Βαγγέλη Τσακίρη
Το δεύτερο cd του Ξανθιώτη συνθέτη Βαγγέλη Τσακίρη με τίτλο «15» είναι πραγματικότητα.
Περιέχει 18 τραγούδια pop rock ballads ακουστικά και άλλα είδη ενώ ο γενικός τίτλος αυτής της δουλειάς είναι συμβολικός και αφορά τον ίδιο τον δημιουργό.
Για πρώτη φορά ο συνθέτης χρησιμοποιεί και στίχους άλλων δημιουργών όπως του Τάσου Συμεωνίδη του Γιώργου Καραολάνη της Παναγιώτας Παυλίδου αλλά και του Τριαντάφυλλου Μπαμπατζή γεγονός που διαμορφώνει το τελικό πάζλ της ολοκλήρωσης μιας πραγματικά σπουδαίας δουλειάς!!!
Η επίσημη παρουσίαση του θα γίνει την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019, στις 19:00, στην αίθουσα «Βιργινία Τσουδερού» του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην καπναποθήκη Π, (οδός Καπνεργατών 9) στην Ξάνθη.

«Ο Ήχος της Ποίησης» την Πέμπτη 21 Μαρτίου (7-9 μμ.), 
στον Πολυχώρο Σκέψης και Τέχνης στην Ξάνθη
Η Κοσμητεία της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΔΠΘ, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης και η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης σας προσκαλούν στην εκδήλωση με τίτλο «Ο Ήχος της Ποίησης».
Σε αυτήν πρωταγωνιστεί η ποίηση, ή μάλλον ο ήχος της. Η συνάντησή μας θα είναι μια σπουδή στο πως ακούγονται γνωστά μας (ή και άγνωστα) ξένα ποιήματα στη γλώσσα που γράφτηκαν αρχικά. Επειδή ποίηση, δεν είναι μόνον το νόημα, είναι, βεβαίως, και ο ήχος. Κάποιο ρόλο θα παίξει και η όραση, αλλά αυτό θα αποτελέσει έκπληξη.
Σημειώστε λοιπόν: Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019, 7-9 μμ., Πολυχώρος Σκέψης και Τέχνης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι», Ξάνθη. Είσοδος ελεύθερη.

Η «Ειρήνη» του Αριστοφάνη σε παράσταση κουκλοθεάτρου 
στο Μουσείο Μετάξης Σουφλίου
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου (21 Μαρτίου), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), παρουσιάζει την Τρίτη 19 και την Τετάρτη 20 Μαρτίου, ώρες 09:00, 10:30 και 12:00, την κωμωδία του Αριστοφάνη «ΕΙΡΗΝΗ», για μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στο Μουσείο Μετάξης, στο Σουφλί.
Στόχος της παράστασης είναι να προσφέρει στους μαθητές, μέσα από τις θεατρικές κούκλες, δημιουργικά ερεθίσματα για τη σημασία των ανθρώπινων σχέσεων και της αλληλεγγύης.
Ερμηνεία, κούκλες, σκηνικά: Λίτσα Μπήτιου, Χριστίνα Μπήτιου.
Διάρκεια: 60 λεπτά.

Η είσοδος στην παράσταση είναι δωρεάν.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »