*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

15 Φεβρουαρίου

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ…ΦΥΣΙΣ ΠΡΟΣΕΧΩΣ! Και ο Μπούτος υποψήφιος με… Τσέπελη, με εντολές Ζαγναφέρη! Πως σταμάτησε ο Ξυνίδης τη...λυματολάσπη!

15 Φεβρουαρίου
Απίστευτο. Κατεβαίνει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης, για να δώσει λύση στο σκάνδαλο...Τσέπελη που λέγεται… ΦΥΣΙΣ, επειδή δεν ενδίδει ο ... Μπάμπης Δημαρχόπουλος!
«ΚΟΜΠΙΝΑ» ΤΣΕΠΕΛΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ… ΛΥΜΑΤΟΛΑΣΠΗ ΣΤΟ ΦΥΣΙΣ!
*Ο Θανάσης Ξυνίδης σταμάτησε το 2011 την νέα… κομπίνα του Τσέπελη που ήθελε να διαχειριστεί στη περιοχή του ΦΥΣΙΣ τη… λυματολάσπη που προέρχεται από τους βιολογικούς καθαρισμούς των ΔΕΥΑ της ευρύτερης περιοχής ενώ η εταιρεία ήταν υπό… εκκαθάριση!

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Ο Αντιπεριφερειάρχης του fb Κώστας Ζαγναφέρης, κατεβάζει τελικά τον εκ Χρυσοχωρίου Νέστου Περιφερειακό Σύμβουλο Ξάνθης Γιάννη Μπούτο, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τον… Τσέπελη!
Και ποιος είναι ο λόγος;
Πρώτον να μην στηρίξει τελικά τον Μέτιο στις Περιφερειακές εκλογές του Μαΐου 2019 διότι τα μηνύματα ομιλούν από τώρα για συντριβή του νυν Περιφερειάρχη που καταποντίζεται και στους 5 Νομούς (σ.σ. Ήδη και στη Καβάλα η Τσανάκα απέσυρε τον γιο της από υποψήφιο φοβούμενη βατερλό του Μέτιου…) και δεύτερον γιατί… «δεν ενέδωσε» τελικά παρά τις «πιέσεις» ο σημερινός Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος να «καλύψει» την υπόθεση του… ΦΥΣΙΣ, του μεγαλύτερου δηλαδή ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ (μετά την ΕΑΠΑΞ) του Δήμου Ξάνθης με πρωταγωνιστή φυσικά τον… Τσέπελη!
«Φύσις» που όπως είναι γνωστό, «οραματίζονταν» επί Αμοιρίδη και Στυλιανίδη ο «υπαρχηγός» τους Τσέπελης, προκειμένου να γίνει στη Ξάνθη… εργοστάσιο διαχείρισης σκουπιδιών και να… οικονομήσει και ο ίδιος! (σ.σ. Επρόκειτο την περίοδο εκείνη για την μεγαλύτερη κομπίνα της εποχής σε Δήμο σύμφωνα με καταγγελίες της τότε παράταξης Μπένη…).
Μάλιστα την εποχή εκείνη ο Τσέπελης αν και απόφοιτος δημοτικού, βλέποντας… «μακριά», αγόρασε και εκατοντάδες στρέμματα γης στην ίδια περιοχή από την τότε Αγροτική Τράπεζα, προκειμένου να τα… μοσχοπουλήσει στην βιομηχανία ΦΥΣΙΣ, εν γνώσει και του Αείμνηστου Δήμαρχου Ξάνθης Φίλιππα Αμοιρίδη! (σ.σ. Το σκάνδαλο εκείνο είχε αποκαλύψει την περίοδο εκείνη η εφημερίδα «Αδέσμευτη»…).
Στη συνέχεια όμως (και μετά τον θάνατο του Φ. Αμοιρίδη), το ΣΚΑΝΔΑΛΟ που λέγεται ΦΥΣΙΣ σταμάτησε χάρις στις δημόσιες καταγγελίες των Δημήτρη Μπένη - Θανάση Ξυνίδη - Γιάννη Παπαμαρκάκη (2002-2004), μέχρι που επί Λάκη Στυλιανίδη αποφασίστηκε να γίνει… εκκαθάριση στο ΦΥΣΙΣ προκειμένου να «κλείσει» με τον τρόπο αυτό μια ακόμη «σκοτεινή» υπόθεση για τον Δήμο Ξάνθης! Παρ’ όλα αυτά όμως και πάλι ο Θανάσης Ξυνίδης ήταν αυτός που ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ τον Τσέπελη μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης το 2011, αφού ο Τσέπελης επεχείρησε πίσω από τη πλάτη του τότε Δημάρχου Ξάνθης να κάνει νέα… μπίζνες με τη… λυματολάσπη!

Η ΕΡΩΤΗΣΗ (ΚΑΙ Η ΦΩΤΟ) ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΞΥΝΙΔΗ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΗ ΝΕΑ «ΚΟΜΠΙΝΑ» ΤΟΥ ΤΣΕΠΕΛΗ ΜΕ ΤΟ ΦΥΣΙΣ (19/11/2011)
Αναλυτικότερα: Ο πρώην Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Μανώλης Τσέπελης, μολονότι το ΣΚΑΝΔΑΛΟ του ΦΥΣΙΣ δεν είχε καταλαγιάσει και η δημοτική εταιρεία ήταν υπό εκκαθάριση, εξέταζε το ενδεχόμενο το 2011 να διαχειριστεί στη Ξάνθη και στη περιοχή του ΦΥΣΙΣ τη… λυματολάσπη που προέρχεται από τους βιολογικούς καθαρισμούς των ΔΕΥΑ της ευρύτερης περιοχής! (σ.σ. Ο άνθρωπος είχε ευρύτατο πάντα πνεύμα αρκεί από αυτό να προέκυπτε… οικονόμα!!).
Προ ημερησίας διατάξεως λοιπόν ο Θανάσης Ξυνίδης στη συνεδρίαση της 19/11/2011 κατήγγειλε τις νέες… μπίζνες του Τσέπελη στην περιοχή του ΦΥΣΙΣ καλώντας τον τότε Δήμαρχο Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη να τον σταματήσει, όπως και έγινε… αναγκαστικά όμως, γιατί άλλως θα πήγαιναν με χειροπέδες όλοι μαζί στον Εισαγγελέα!!!
Σύμφωνα με την καταγγελία του δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης κ.Ξυνίδη, το γεγονός αυτό διαπίστωσε όταν ως εκκαθαριστής της εταιρίας ΦΥΣΙΣ Α.Ε. έμαθε από τους άλλους δύο εκκαθαριστές για προτροπή του Μανώλη Τσέπελη να μην κλείσει άμεσα η εταιρία καθώς βρίσκεται στη διαδικασία επαφών με Προέδρους γειτονικών ΔΕΥΑ για την επεξεργασία της λυματολάσπης στο χώρο της ΦΥΣΙΣ!!!!
«Το ζήτημα αυτό όμως –σύμφωνα με τον Θανάση Ξυνίδη πάντα άνοιγε εκ νέου το τεράστιο ζήτημα της συγκέντρωσης στην Ξάνθη των απορριμμάτων της περιφέρειας –και δή της λυματολάσπης- αλλά ταυτόχρονα έγειρε και ζήτημα για την πρωτοβουλία του Προέδρου της ΔΕΥΑΞ (Μανώλης Τσέπελης), αφού υπάρχει απόφαση δημοτικού συμβουλίου για τη λύση της εταιρίας και καμία απόφαση για το θέμα της λυματολάσπης, ζητώντας επίμονα απάντηση από το Δήμαρχο Ξάνθης.
Από την πλευρά του ο τότε Δήμαρχος Ξάνθης Λάκης Στυλιανίδης, ο άνθρωπος που έδινε πάντα «ασυλία» στον Τσέπελη να… καταπατάει ακόμη και τα ρέματα της Χρύσας ή να γίνεται… αφανής εταίρος στο… Elisso αναγκαστικά δεν μπορούσε να πάρει θέση και σταμάτησε τον τότε Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ.

ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟ!
Σύμφωνα μάλιστα με αποκαλύψεις την περίοδο εκείνη και του δημοσιογράφου Γιάννη Σιδηρόπουλου, «Ο Δήμαρχος Ξάνθης δεν αρνήθηκε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι υπάρχει συζήτηση και σημείωσε ότι καλώς προχώρησε σε συζητήσεις για το ζήτημα της λυματολάσπης καθώς είναι ένα θέμα που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και θα απασχολήσει σύντομα όλους τους Δήμους της περιοχής. Σε ότι αφορά όμως στην εμπλοκή της ΦΥΣΙΣ Α.Ε., προχώρησε στην εξής δήλωση: «Αποφάσεις συλλογικών οργάνων δεν μπορούν να αλλάξουν με τη βούληση του κυρίου Τσέπελη. Υπάρχει απόφαση του Δ.Σ. της Φύσις Α.Ε. και η εταιρία είναι υπό εκκαθάριση…» κατέληξε ο Δήμαρχος Ξάνθης και ζήτησε από το Μανώλη Τσέπελη να μην επανέλθει!!!! Όπερ και εγένετο αναγκαστικά, διότι μετά τον λόγο τον είχε πλέον ο Εισαγγελέας!
(Σ.Σ. Η φωτογραφία απο το δημοιτκό συμβούλιο της 19.11.2011 που ξεσκέπασε ο Θανάσης Ξυνίδης τον Τσέπελη για την...λυματολάσπη!)
ΕΝΤΟΝΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΖΑΓΝΑΦΕΡΗ ΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΕΙ ΤΟ… ΦΥΣΙΣ!
Η παραπάνω υπόθεση όμως έχει κι άλλη συνέχεια, αφού όταν έγινε Δήμαρχος Ξάνθης ο Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, δέχτηκε νέες ισχυρότατες πιέσεις από τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη να… «ενδώσει» και «συγκαλυφθεί» εκ νέου το ΣΚΑΝΔΑΛΟ που λέγεται ΦΥΣΙΣ και που στοίχησε χιλιάδες ευρώ στο Δήμο Ξάνθης, χωρίς να πάει ωστόσο κανείς φυλακή, όπως συνέβη με την ΕΑΠΑΞ και τον Θεολόγο Καλαίτζή…
Ωστόσο και πάλι ο Δήμαρχος Ξάνθης δεν ενέδωσε και δεν δέχτηκε να «χρεωθεί» ο ίδιος ένα ΣΚΑΝΔΑΛΟ που κρατάει τουλάχιστον πάνω από 20 χρόνια! Με αποτέλεσμα για να τον «εκδικηθεί» ο Ζαγναφέρης και να κατεβάσει τελικά τον εκ Χρυσοχωρίου Γιάννη Μπούτο υποψήφιο… δημοτικό σύμβουλο Ξάνθης με τον Τσέπελη! Γιατί όμως ανδρείε Κώστα Ζαγναφέρη δεν κατεβαίνεις κι εσύ υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Τσέπελη να τελειώνει μια και καλή μαζί σας ο Ξανθιώτικος λαός;
Η συνέχεια; Λίαν συντόμως…
(Σ.Σ. Και να δούμε που θα κρύβονται ορισμένοι σε λίγο…).

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »