*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

17 Νοεμβρίου

ΤΟΥΣ ….«ΔΟΥΛΕΨΑΝ» ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ! Οργή αγροτών και κτηνοτρόφων της Ανατολικής Μακεδονίας κατά Χρήστου Μέτιου και Ζωής Κοσμίδου!

17 Νοεμβρίου

Ενώ προφορικά (τηλεφωνικά), αμέσως μετά την ψηφοφορία, η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Κοσμίδου Ζωή διαβεβαίωσε τους αγρότες οτι «το θέμα πέρασε», με έκπληξη διαπιστώσανε, διαβάζοντας την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ότι αυτό δεν ισχύει! 
Την οργή τους, αναφορικά με την κοροϊδία που υπέστησαν από τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο, την Εκτελεστική Γραμματέα της Περιφέρειας Ζωή Κοσμίδου, αλλά και συνολικά από το περιφερειακό συμβούλιο, εκφράζουν με επιστολή τους οι εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων των Δήμων Καβάλας και Νέστου, και ο σύνδεσμος κτηνοτρόφων νομού Καβάλας.

Το θέμα αφορά τον επανακαθορισμό της οριοθέτησης των μειονεκτικών περιοχών στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, και στην επιστολή τους προς τον περιφερειάρχη, τους αντιπεριφερειάρχες Καβάλας και Δράμας, τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη αγροτικής οικονομίας και κτηνοτροφίας, και τους Δήμους Καβάλας, Νέστου και Παγγαίου, αναφέρουν:
«Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ στις 25/10/2018, κατατέθηκε η έκφραση άποψης σχετικά με την οριοθέτηση των μειονεκτικών περιοχών, από τους Αντιπεριφερειάρχες Καβάλας και Δράμας, καθώς και από τους Αγροτικούς Συλλόγους Δήμων Νέστου και Καβάλας, και τον Σύνδεσμο Κτηνοτρόφων Καβάλας, και ζητήθηκε η υιοθέτηση του κειμένου αυτού από το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Ενώ προφορικά (τηλεφωνικά), αμέσως μετά την ψηφοφορία, η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Κοσμίδου Ζωή μας διαβεβαίωσε ότι «το θέμα πέρασε», με έκπληξη διαπιστώσαμε, διαβάζοντας την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ότι αυτό δεν ισχύει. Να σημειωθεί ότι είχαμε σκοπό να παραβρεθούμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Όμως, επειδή το θέμα συζητήθηκε νωρίτερα από ότι μας είχαν ενημερώσει και υπολογίζαμε, η αντιπροσωπεία μας έφτασε μέχρι τα διόδια του Ιάσμου, από τα οποία μετά τη διαβεβαίωση της κυρίας Κοσμίδου επέστρεψε πίσω. Το μέγα λάθος μας ήταν η εμπιστοσύνη που δείξαμε στην προφορική της διαβεβαίωση που είχαμε.
Η ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη σύνταξη επιστολής από τον Περιφερειάρχη που αφορά την οριοθέτηση των μειονεκτικών περιοχών, χωρίς αλλαγή του ισχύοντος καθεστώτος, μας προξένησε θυμό, και θεωρούμε ότι προσβάλει τη νοημοσύνη μας και την εμπιστοσύνη που δείξαμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Εμείς αυτό που ζητήσαμε μέσα στο πλαίσιο της ενιαίας Περιφέρειας ΑΜ-Θ, ήταν να συμπεριληφθούν και οι Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας και Δράμας στην παράγραφο «Ειδικά Κριτήρια» του κειμένου της διαβούλευσης, όπως αναγράφεται όλη η περιοχή της Θράκης.

Όταν, δε, παρακολουθήσαμε και το σχετικό οπτικοακουστικό απόσπασμα της συνεδρίασης στο διαδίκτυο, εκεί συνειδητοποιήσαμε τον τρόπο και το ύφος που αντιμετωπίστηκε ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά δύο Περιφερειακές Ενότητες της ΑΜ-Θ.
Λόγω των παραπάνω, και σεβόμενοι τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα της Ανατολικής Μακεδονίας, ζητούμε την επαναεισαγωγή του θέματος για συζήτηση στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο. Θα βρισκόμαστε και εμείς στη συνεδρίαση αυτή τη φορά, ώστε να καλλιεργήσουμε και να επαναφέρουμε την ενδοπεριφερειακή συνείδηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο της ΑΜ-Θ.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την υιοθέτηση του αιτήματός μας. Επίσης αιτούμαστε να μας χορηγήσετε άμεσα αντίγραφο της επιστολής του Περιφερειάρχη προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η οποία αναφέρει τη λανθασμένη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου».
inkomotini

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »