*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

20 Σεπτεμβρίου

See Through Χρηματοδότηση Δήμου Μύκης με υπογραφή Στ. Γιαννακίδη. Οι ειδήσεις με άλλο στυλ

20 Σεπτεμβρίου
Αρκετός κόσμος την Τρίτη 18/9 στις 7 το βράδυ στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης για το συλλαλητήριο για την 5η επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα που συνδιοργάνωσαν το ΚΚΕ (μ-λ) και η Λαική Ενότητα Ξάνθης.
…………………………………….
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Δηλαδή αν κατάλαβα καλά κύριε Πρόεδρε Κυριάκο Μητσοτάκη, στη Ξάνθη ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας όπως ο κύριος Δημήτρης Μπένης, δεκάδες στελέχη στη Ξάνθη επέλεξε ως μάρτυρα κατηγορίας σε βάρος του «Μαχητή» προκειμένου να υπερασπίσει την τιμή και την υπόληψή του την Πρόεδρο των Ελλήνων Συνέλευσης κυρία Ελένη Κίτσου; Δηλαδή αν δεν ήταν στη φυλακή ο Πρόεδρος, ενδεχομένως να είχαμε απέναντί μας και τον Αρτέμη Σώρρα;
……
*Καφέ πρωί πρωί της Τρίτης στο γωνιακό της Βενιζέλου, ο κύριος Δημήτρης Μπένης, ο Δήμαρχος Τοπείρου Στέλιος Χατζηευαγγέλου και ο συμβολαιογράφος κ.Σισαμπέρης. Και δηλώσεις στον αθλητικογράφο μας Γιάννη Τσιλιγγιρίδη..
……
*Ερώτημα κρίσεως. Γιατί αυτά που λένε στα καφέ δεν τα λένε δημόσια με ήχο και εικόνα; Διάλογο με κουβέντες του καφενείο… θα κάνουμε;
……
*Στην αγόρευσή του επετέθη ο Θανάσης Ξυνίδης στο «Μαχητή» για κάποια λιτά σχόλια που κάναμε με αφορμή το ψήφισμα του δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης, για τους δικαστές.
Γιατί δεν τα έλεγε κατά την διάρκεια που μπορούσαμε να τοποθετηθούμε κι εμείς, να καταθέσουμε τα «ρεπορτάζ» του φίλου του δημοσιογράφου για την ύπαρξη… δήθεν παραδικαστικού κυκλώματος στη Ξάνθη εξ’ αιτίας των δήθεν… «περίεργων» επισκέψεων Εφέτη Εισαγγελέα που εδώ και χρόνια έχει στη «μπούκα» το συγκεκριμένο σύστημα;
(σ.σ. Τα ίδια δηλαδή που έλεγε και στη δίκη του Γ. Σιδηρόπουλου με τους ασυρμάτους…;!).
……
*Αλήθεια, πόσες δίκες του κυρίου Δημήτρη Μπένη εκκρεμούν στα δικαστήρια; Και σε τελική ανάλυση, θα μας δώσει την αθωωτική απόφαση του πελάτη του ο κύριος Θανάσης Ξυνίδης στο Πρωτόδικο δικαστήριο; Όχι για μας, αλλά για την πληροφόρηση του κόσμου και της κοινής γνώμης!
……
*24ωρη απεργία στους Δήμους και το Δημόσιο, για το θέμα των επαγγελμάτων – ειδικοτήτων, που θα περιλαμβάνονται στον νέο κατάλογο των Βαρέων & Ανθυγιεινών, όπως προτάθηκε από τον Πρόεδρο της Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., κ. Νίκο Τράκα.
Η πρωτοβουλία του κ. Τράκα, με επίσημο έγγραφο, κατατίθεται στην ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να αποφασισθεί η στήριξη της πρότασης της Διοίκησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ, για 24ωρη απεργία, την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018.

Ανακοίνωση του Συλλόγου Τριτέκνων Ξάνθης για τα μέλη του.
Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ξάνθης ενημερώνει τα μέλη του, για την προσπάθεια σχεδιασμού ασφαλιστικού προγράμματος με την παρακάτω επιστολή:
Αγαπητά μέλη του συλλόγου μας
Γνωρίζοντας τις οικονομικές δυσκολίες και την αγωνία που βιώνουμε καθημερινά για να προσφέρουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, αποφασίσαμε τα εξής:
Σε πρώτη φάση να απευθυνθούμε σε γνωστή ασφαλιστική εταιρία για τον σχεδιασμό ασφαλιστικού προγράμματος συνδυαστικά με την ελλιπή κάλυψη του ασφαλιστικού μας ταμείου
Σε δεύτερη φάση την αξιολόγηση της προσφοράς και την απόφαση για σύναψη ασφαλιστήριου συμβολαίου.
Βασική προϋπόθεση για όλα αυτά είναι το ενδιαφέρον συμμετοχής από τα μέλη μας. Γι’ αυτό τον λόγο θα θέλαμε μέχρι τις 10 Οκτωβρίου να μας ενημερώσετε για το ενδιαφέρον σας. Υπόψη ότι όσο το δυνατό μεγαλύτερη συμμετοχή, συνεπάγεται χαμηλότερο κόστος και καλύτερες παροχές.

Επείγουσα έκκληση για προσφορά αίματος στην Αλεξανδρούπολη
Ένας συνάνθρωπός μας από την Αλεξανδρούπολη έχει μεγάλη ανάγκη από αίμα και αιμοπετάλια στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται.
Ο εθελοντής αιμοδότης πρέπει να είναι άντρας 18 με 55 χρονών για να μπορεί να δώσει αίμα Α θετικό ή Α αρνητικό.
Όποιος μπορεί να βοηθήσει, παρακαλείται να επικοινωνήσει με τα τηλέφωνα των συγγενών:  694 773 0305 (Δημήτρης)
694 452 6111 (Σωτήρης)
Μια πράξη λίγων λεπτών, μπορεί να σώσει τη ζωή κάποιου, στη θέση του οποίου θα μπορούσαμε να βρισκόμαστε εμείς, ή κάποιος από τους οικείους μας.

Συνεχίζεται το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης
Συνεχίζεται το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης. Αναλυτικότερα:
Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου
Εύμοιρο, Χρύσα, Παλαιά Χρύσα, ΒιΠε, βιοτεχνική, βιολογικός Δ.Ε.Υ.Α.Ξ., κανάλι βιολογικού, Πετεινός, Διομήδεια, Μαγικό, κανάλι Μαγικού, Αλκυώνη, Αυξέντιο, Χαίτη, Φελώνη, κανάλι "Ροδόπης", Κιμμέρια, Πηγάδια, αμμοληψίες Πηγαδίων, Γενισέα, σφαγεία Πατρώνη, κανάλι "Venus", κανάλι Χατζηιωάννου, Εξοχή, κανάλι Εξοχής, Δέκαρχο, Εύλαλο, Άβατο, Σήμαντρα, Φίλια, Άκαρπο, Σέλερο, Λευκόπετρα
Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου
Εντός πόλης, χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων έναντι γηπέδου Α.Ο.Ξ., χώρος στάθμευσης φορτηγών αυτοκινήτων-τελωνείο, Άγιος Νικόλαος
Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου
Εντός πόλης.
Χρηματοδότηση μελετών του Δήμου Μύκης με έγκριση Στάθη Γιαννακίδη
Την χρηματοδότηση με το ποσό των 350.000 ευρώ για την εκπόνηση μελετών στο Δήμο Μύκης ενέκρινε ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης. Θα χρηματοδοτηθούν από το Εθνικό Σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και πρόκειται να συμβάλουν και να επιταχύνουν την ωρίμανση με στόχο την τελική χρηματοδότηση των νέων έργων.
Οι μελέτες αφορούν σε:
-Έργα διευθέτησης χειμάρρων – αντιπλημμυρικής προστασίας των οικισμών Σμίνθης και Μύκης με μήκος παρέμβασης 4.5 χλμ και 1.6 χλμ αντίστοιχα.
-Δημιουργία υπαίθριων χώρων πολλαπλών χρήσεων, αναψυχής, εκπαίδευσης και αθλητισμού στους οικισμούς Ωραίου, Γλαύκης, Άνω Θερμών, Χρυσού και Δημαρίου.
Επίσης, από το Υπουργείο  έχει ήδη εγκριθεί χρηματοδότηση ύψους 1,75 εκατ. Ευρώ  για έργα δημοτικής οδοποιίας στον οικισμό της Κοτύλης, ήδη από τον Αύγουστο του 2018.
Σε δήλωσή του ο Υφυπουργός Στάθης Γιαννακίδης αναφέρει ότι «το Υπουργείο και η Κυβέρνηση στηρίζουν έμπρακτα και όλους τους αυτοδιοικητικούς φορείς, με βάση το ενδιαφέρον και την τεχνική τους προετοιμασία,  προς όφελος των τοπικών κοινωνιών»
Από το Γραφείo Τύπου
Εκπαιδευτική εκδήλωση του ΤΕΕ Θράκης 
για το «Σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης οικοδομικών αδειών»
Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος – Περιφερειακό Τμήμα Θράκης διοργανώνει ενημερωτική – εκπαιδευτική εκδήλωση με θέμα: «e-ΑΔΕΙΕΣ: Σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης οικοδομικών αδειών»
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 17:30, στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης & Πολιτικής Επιστήμης του ΔΠΘ, Παναγή Τσαλδάρη 1, (Χώρος Παλαιάς Νομικής).
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί από στελέχη του Κεντρικού ΤΕΕ, οι οποίοι θα το διαχειριστούν, το πληροφοριακό σύστημα e-ΑΔΕΙΕΣ μέσω του οποίου η διαδικασία έκδοσης ή αναθεώρησης οικοδομικών αδειών θα γίνεται πλέον ηλεκτρονικά και το οποίο από 15 Οκτωβρίου 2018 είναι υποχρεωτικό για όλους όσους θέλουν να εκδώσουν ή να αναθεωρήσουν οικοδομική άδεια.
Από το Γραφείο Τύπου ΤΕΕ-Θράκης

87χρονη ασθενής πέθανε κατά τη διακομιδή της από Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη

87χρονη ασθενής πέθανε κατά τη διακομιδή της από Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη Κατά τη διάρκεια της διακομιδής της από το λιμένα Σαμοθράκης για το λιμένα Αλεξανδρούπολης, με το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΣΑΟΣ ΙΙ'' Ν.Π.10599 η γυναίκα δεν τα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.
Ο θάνατος της διαπιστώθηκε από τη συνοδό ιατρό της, ενώ η σορός της μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αέξανδρούπολης.
Αυτοκτόνησε 40χρονος εκπαιδευτικός στην Αλεξανδρούπολη- Είχε απομακρυνθεί από το σχολείο
Ένας εκπαιδευτικός, περίπου 40 ετών σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αυτοκτόνησε σήμερα το απόγευμα στην Αλεξανδρούπολη. Ο αυτόχειρας κρεμάστηκε με σχοινί από σημείο της οικίας στην οποία διέμενε.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο αυτόχειρας αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Πρόκειται για εκπαιδευτικό που από πέρσι είχε πάει σε διοικητική θέση όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, μετά από παράπονα γονέων και περιστατικά που είχαν συμβεί στο σχολείο που δίδασκε μέχρι τότε.
Ένα από τα περιστατικά μάλιστα είχε απασχολήσει πέρσι και την επικαιρότητα, με πολλούς γονείς να ζητούν άμεσα την απομάκρυνση του εκπαιδευτικού από το σχολείο, όπως και τελικά έγινε.
Πηγή: alexpoli.gr
 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »