*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

15 Σεπτεμβρίου

Αποκάλυψη τώρα! «Μουζαφέρ Σαλήχογλου» Μετατρέπουν με τροπολογία ένα ιδιωτικό σχολείο της Ξάνθης, σε δημόσιο μειονοτικό!

15 Σεπτεμβρίου

Προσλαμβάνονται κατ’ εξαίρεση στο δημόσιο όλοι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί του τουρκόφωνου προγράμματος – Το Κράτος αναλαμβάνει επί της ουσίας τα έξοδα και τις υποχρεώσεις μιας ιδιωτικής επιχείρησης που έχει στενές σχέσεις με το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής

 

Τροπολογία για τον επανακαθορισμό του  καθεστώτος λειτουργίας του Ιδιωτικού Μειονοτικού Γυμνασίου – Λυκείου Ξάνθης «Μουζαφέρ Σαλήχογλου» κατέθεσε ο Υπουργός Παιδείας Γαβρόγλου, προς ψήφιση στη Βουλή.
Με την προτεινόμενη διάταξη το καθεστώς λειτουργίας του ιδιωτικού σχολείου εναρμονίζεται με το καθεστώς λειτουργίας των μειονοτικών σχολείων ενώ το σχολείο πλέον θα διοικείται από σχολική εφορία η οποία θα εκλέγεται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.



Η εκπρόσωπος των ιδιοκτητών στο Ιδιωτικό Μειονοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ξάνθης κ. Σαϊμέ Κιρλί Ντοκμέ δίνει αναμνηστικό δώρο στον πρώην Πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα Κερίμ Ουράς, παρουσία του τότε Τούρκου Πρόξενου Κομοτηνής Μουσταφά Σαρνίτς
Η τροπολογία όπως είναι φυσικό εγείρει εύλογα ερωτήματα ως προς την σκοπιμότητα της. Το Ιδιωτικό Μειονοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ξάνθης είναι ένα αμιγές ιδιωτικό σχολείο με τους ιδιοκτήτες του μάλιστα να διατηρούν στενές σχέσεις με το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής το οποίο «επιβάλλει» κατά καιρούς τους καθηγητές του τουρκόφωνου προγράμματος.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε την περίπτωση του καθηγητή Νιχάτ Χότσικα, την απόλυση του οποίου είχε αξιώσει στα τέλη του 2016 το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής προκαλώντας τότε σάλο στην τοπική κοινωνία της Ξάνθης.
Σύμφωνα με την τροπολογία που φέρνει προς ψήφιση ο Υπουργός Γαβρόγλου, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί του τουρκόφωνου προγράμματος προσλαμβάνονται κατ’ εξαίρεση στο δημόσιο και θα υπηρετούν εφεξής ως δημόσιοι υπάλληλοι ενώ από τον δημόσιο κορβανά θα καλύπτονται πλέον οι λοιπές υποχρεώσεις και τα έξοδα ενός ιδιωτικού σχολείου.
Υπ’ αυτήν την έννοια,  η κυβέρνηση με μια ευνοϊκή διάταξη μετατρέπει επί της ουσίας μια ιδιωτική επιχείρηση σε δημόσια με την τροπολογία να χαρακτηρίζεται αν μη τι άλλο «σκανδαλώδης».
Λευτέρης Γλερίδης
facebook.com/gleridis

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »