*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

14 Σεπτεμβρίου

Για να τον συνενώσουν με το Πρώτο Σκαλί! «Bάπτισαν» τον ημιυπαίθριο (2.5Χ3) της Μητρόπολης σε… Παντοπωλείο!

14 Σεπτεμβρίου
Διαβάστε και δείτε  αύριο στο «Μ» όλα τα ντοκουμέντα:
Απίστευτα σκανδαλώδης απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού με εισήγηση της Υπηρεσίας Νεότερων Μνημείων Ξάνθης, ΔΥΟ μέρες πριν αναλάβει η νέα Υπουργός Μυρσίνη Ζορμπά! Στις 30/8/2018  ανέλαβε η Ζορμπά, στις 28/8 βγήκε η απόφαση ΥΠΕΡ ΤΣΕΠΕΛΗ!

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΗΤΑΝ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΗΣ Π. ΠΟΛΗΣ
Και πως την «μετέτρεψε» ο… Τσέπελης όταν πήρε το γωνιακό της «Αρχόντισσας» επί εποχής Χατζηγρηγορίου! Τεράστιο σκάνδαλο με την πλήρη ανοχή και του Δήμου Ξάνθης, αλλά και του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ! 

Ο «Θίασος» του Θόδωρου Αγγελόπουλου υπήρξε μια ταινία-θρύλος για το Ελληνικό Σινεμά αλλά και μια ταινία που εξέφρασε τη συσσωρευμένη μεταπολιτευτική κοινωνική καταπίεση, παρουσιάζοντας την ιστορία του εμφυλίου με μια εξαιρετική ακτινογραφία της ελληνικής κοινωνίας.
Μια μικρογραφία της παθητικότητας με την οποία η ελληνική κοινωνία παρακολούθησε τις «μαύρες μέρες» του εμφυλίου, ιδωμένη από την αριστερή οπτική του εξαιρετικού έλληνα σκηνοθέτη. Τις ώρες που η Ελλάδα θρηνεί για το χαμό ενός μεγάλου δημιουργού είναι φρόνιμο να δούμε τα αποτυπώματα του Θόδωρου Αγγελόπουλου στην Ξάνθη, μια από τις πολλές επαρχίες που αποτέλεσαν το σκηνικό των ταινιών του, ως έναν αποχαιρετισμό στο δημιουργό που την τίμησε.
Διαφεύγει ωστόσο συχνά ότι η ταινία-σταθμός του ελληνικού σινεμά που  είχε καταξιώσει ήδη από τότε τον έλληνα σκηνοθέτη διεθνώς, παρότι είχε εμποδιστεί η συμμετοχή της στο διαγωνιστικό τμήμα του  Φεστιβάλ των Καννών, γυρίστηκε σε ένα μεγάλο μέρος της, στην Ξάνθη.
Το κείμενο είναι από το XanthiPress, προηγήθηκαν ωστόσο πολλά κείμενα του «Μαχητή» που έλεγαν το ίδιο πράγμα και αποκάλυπταν μάλιστα και την περίφημη «έγχρωμη» μάλιστα φωτογραφία που δείχνει πως ήταν η είσοδος της Π. Πόλης που μας είχε φέρει αναγνώστης μας!
Εκεί λοιπόν φαίνεται χαρακτηριστικά τόσο το σημερινό «Πρώτο Σκαλί» του Τσέπελη που με την ΑΝΟΧΗ της πρώην προϊσταμένης της Υπηρεσίας Νεότερων Μνημείων κ.Χατζηγρηγορίου (σ.σ. Εμείς και τότε τα αποκαλύπταμε, είναι εμφανές όμως η διαπλοκή στο Δήμο Ξάνθης κινδυνεύει να κερδίσει… Γκίνες) όσο και ο ημιυπαίθριος χώρος της Μητρόπολης που με μαϊμού δημοπρασία και έναντι ελάχιστου τιμήματος περιήλθε στην κατοχή του, με σκοπό βέβαια να το κάνει ένα ενιαίο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ καφέ μπαρ! (σ.σ. Όπως το έπραξε άλλωστε λειτουργώντας ΠΑΡΑΝΟΜΑ επί ένα 6μηνο και πλέον χωρίς άδεια δυο μαγαζιά σε…ένα και η σχετική δικογραφία βρίσκεται στην Εισαγγελική Αρχή Ξάνθης)
Αφού λοιπόν ο Τσέπελης παρά τις συνεχείς επίσκεψης του στο Υπουργείο Πολιτισμού ακόμη και με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης δεν το κατάφερε αφού θα επρόκειτο για τεράστιο ΣΚΑΝΔΑΛΟ που άνοιγε το δρόμο και σε άλλες παρόμοιες «συνενώσεις» ακινήτων, το σύστημα της διαπλοκής κατάφερε:
1. Να ΔΙΩΞΕΙ με υπουργό την Λυδία Κονιόρδου την πρώην Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Νεότερων Μνημείων κ. Διαγουμά  και να τοποθετηθεί στη θέση της ο αρχιτέκτονας Θεόδωρος Πριγγόπουλος,
2. Και δυο μέρες πριν εγκαταλείψει το Υπουργείο η Κονιόρδου και αναλάβει η νέα Υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά να μεθοδεύσει και με διαμεσολαβητή τον μηχανικό του Νίκο Ζερενίδη να πάρει την έγκριση της υπηρεσίας, καθώς ο ημιυπαίθριος, 2.5Χ3, με δυσκολία δηλαδή 10 τμ χαρακτηρίστηκε… «Παντοπωλείο»!
Σημειώνω ότι η παλιά φωτογραφία που βλέπετε τα στοιχεία της ταινίας, είναι του υποψήφιου Δημάρχου Ξάνθης –με τη ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης- Τάσου Τεφρωνίδη, που ωστόσο στα επί χρόνια συνεχόμενα ΣΚΑΝΔΑΛΑ και ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ του Τσέπελη στην Παλιά Πόλη, δεν πήρε ποτέ θέση…
Όπως φυσικά και ο υπόλοιπος ΣΥΡΙΖΑ ή ο εκπρόσωπός του στο Δημοτικό Συμβούλιο Νίκος Ανταμπούφης.
Αύριο στο «Μαχητή» θα διαβάσετε λοιπόν τις νέες αποκαλύψεις μας και μάλιστα με έγγραφα και μοναδικό ερώτημα στην Εισαγγελική αρχή, «ποια είναι η τύχη της δικογραφίας στη συγκεκριμένη υπόθεση…», μετά τις έγγραφες καταγγελίες της πρώην προϊσταμένης κυρίας Διαγουμά!
Και για να λάβετε μάλιστα και μια γεύση της πρωτοφανούς νέας διαπλοκής στην Παλιά Πόλη, σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το ΦΕΚ 103711-9-1996 ο Νόμος ορίζει τα παρακάτω σύμφωνα με το άρθρο 9:
«ΔΕΝ επιτρέπεται εγκατάσταση καμίας χρήσης που αναφέρεται στο παρόν διάταγμα σε ενιαίο χώρο που προέκυψε από συνένωση διαφορετικών ιδιοκτησιών. Από αυτήν την διάταξη εξαιρούνται μόνο οι χρήσεις κοινωνικής υποδομής, ή προγραμμάτων του δημοσίου ή ΟΤΑ μετά από έγκριση της ΕΠΑΕ».
-Για σήμερα δείτε τα δυο φωτογραφίες για να δείτε για το ΕΓΚΛΗΜΑ που συντελέστηκε  σε βάρος της Παλιάς Πόλης προκειμένου να ΕΥΝΟΗΘΕΙ από την διαπλοκή ο επί 27 χρόνια «δερβέναγας» της πόλης Μανώλης Τσέπελης!
(ΣΣ. Ακόμη και η παραδοσιακή ΣΚΕΠΗ του ημιόροφου της Μητρόπολης Ξάνθης, "αλλοιώθηκε" απο τον Τσέπελη για να φτάσει στο ύψος του δικού του ακινήτου...Έφυγε όλος επάνω όροφος! Η βεβήλωση στην είσοδο της Π. Πόλης σε όλο της το μεγαλείο με την ανοχή και κάλυψη όλων...! Σε μια άλλη πόλη θα ξεσηκώνονταν και οι "πέτρες" αν γίνονταν αυτά...)


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »