*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

10 Αυγούστου

Νίκος Νικολόπουλος: Το Μουντιάλ «έβαλε μέσα» την ΕΡΤ! Zητάει εξηγήσεις απο Τσακαλώτο με ερώτηση στη Βουλή!

10 Αυγούστου
ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ
Η αδυναμία της ΕΡΤ ν’ αξιοποιηθεί με εμπορική επάρκεια τη μετάδοση όλων των αγώνων του πρόσφατου Μουντιάλ, αποτέλεσε το αντικείμενο ερώτησης του Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου  προς τον Υπουργό Οικονομικών.
Ειδικότερα, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής αναφέρει στην κοινοβουλευτική του παρέμβαση:
«Γνώστες του αντικειμένου πληροφόρησαν το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος ότι τελικά χαμένη βγαίνει η κρατική τηλεόραση από τη μετάδοση του Μουντιάλ, παρά την υψηλή τηλεθέαση, αφού το κόστος για το δικαίωμα υπερέβη κατά πολύ τα διαφημιστικά έσοδα. Τα έσοδα από τη διαφήμιση στον έναν μήνα των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανήλθαν, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, σε 7,3 εκατ. ευρώ, με την ΕΡΤ1 να κατακτά στο ίδιο διάστημα τη δεύτερη θέση στην τηλεθέαση.
Όπως αναφέρουν, όμως, οι πληροφορίες για την απόκτηση των δικαιωμάτων η ΕΡΤ διέθεσε ποσό 10 εκατ. ευρώ, αφού για τη μετάδοση είχαν καταθέσει προσφορές και ιδιωτικά κανάλια.
Έτσι στον υπολογισμό κόστους- κέρδους η ΕΡΤ βγαίνει ζημιωμένη και μάλιστα με το υψηλό ποσό των 2,7 εκ. ευρώ.
Έμπειρα στελέχη του τηλεοπτικού χώρου είχαν προβλέψει την εξέλιξη και είχαν προτείνει στην κρατική τηλεόραση ήδη από το περασμένο καλοκαίρι να γίνει συνδιαχείριση του προϊόντος, την οποία απέρριψε όμως η νέα διοίκηση της ΕΡΤ».
Τα ερωτήματα του ανεξάρτητου βουλευτή προς τον κ. Τσακαλώτο, είναι τα ακόλουθα:
1. Πόσα εκατομμύρια ευρώ κατέβαλε η ΕΡΤ για την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Παγκόσμιου Κυπέλλου και πόσα εισέπραξε από διαφημίσεις και από όποια άλλα έσοδα εξ’ αιτίας της απόκτησης αυτών των δικαιωμάτων;
2. Γιατί η νέα διοίκηση της ΕΡΤ είχε απορρίψει δύο φορές την πρόταση του ΑΝΤ1 για συνεκμετάλλευση της διοργάνωσης μετά από συνδιαχείριση του προϊόντος;
3. Υπάρχουν γραπτές εισηγήσεις προς το Δ.Σ., εάν ναι, ποιοι τις συνέταξαν και ποιοι υπέγραψαν;

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »