*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

09 Αυγούστου

SEE THROUGH Οι ειδήσεις και τα τελευταία σχόλια της ημέρας με άλλο στυλ...

09 Αυγούστου
Ανακοίνωση των Xanthifans:
Οι Xanthifans εκφράζουμε την βαθιά μας θλίψη και οδύνη για τον άδικο χαμό του μέλους μας και γνήσιου ΑΟΞΑΡΑ Κώστα Δαλακούρα.
Φίλε Κώστα , καλό ταξίδι! Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάζει!
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Δεν χωράει καμιά αμφιβολία ότι οι δυο υποθέσεις που έχουν συγκλονίσει την Ξάνθη, δηλαδή αυτή της δολοφονίας του Κώστα Δαλακούρα και της αυτοκτονίας του Αγκόπ Μπαλατλιάν, συνδέονται άμεσα αναμεταξύ τους, ενώ συγγενικά πρόσωπα του δεύτερου που ήδη ανακρίθηκαν, αναφέρθηκαν στις σχέσεις των δυο πρώην φίλων
……
*Φως και στις δυο υποθέσεις παίζουν οι τηλεφωνικές κλήσεις στα κινητά των δυο θυμάτων, ενώ η παρουσία του Αγκόπ Μπαλατλιάν στη Ξάνθη την ημέρα της αυτοκτονίας του ενώ το κατάστημά του ήταν κλειστό μέχρι 18 Αυγούστου και λογικά θα έπρεπε να βρίσκεται στο εξοχικό του στα Άβδηρα με την οικογένειά του, δείχνει και τον έντονο προβληματισμό αλλά και την αγωνία του, μετά την δολοφονία του ασφαλιστή…
….
*Πάντως, μέλη της οικογένειας του Αγκόπ Μπαλατλιάν κρατάν κλειστό το στόμα τους, μολονότι οι άνδρες που ήρθαν στη Ξάνθη από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ από τη Θεσσαλονίκη, έψαχναν να βρουν τη λύση του «μυστηρίου» στο δικό του στενό περιβάλλον…!
….
*Το κλιμάκιο επίσης ερεύνησε εξονυχιστικά το γραφείο του Κώστα Δαλακούρα προκειμένου να βρει αποτυπώματα των υπόπτων και ως λέγεται, κάπου εκεί συνδέεται και η όλη υπόθεση..
Τα όσα ακούγονται περί «τζόγου» και τις οικονομικές σχέσεις των δυο προσώπων, προς το παρόν είναι μόνο… «αρβύλα».
-Πάντως την ώρα που έκλεινε η εφημερίδα μας, μας ήρθε μια πληροφορία από αξιόπιστη πηγή που έλεγε ότι «ο Αγκόπ Μπαλατλιάν είχε αποκαλύψει σε στενό συγγενικό του πρόσωπο την προσωπική τραγωδία που ζούσε…και τον οδηγούσε στην αυτοκτονία».
«Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος για μένα…», λέγεται ότι εκμυστηρεύτηκε σε στενό οικογενειακό του πρόσωπο που προσπάθησε να τον αποτρέψει, ενώ πρωτίστως αυτό που τον ενδιέφερε ήταν το να προστατευθούν τα δυο του παιδιά πριν καταλήξει στην ολέθρια απόφασή του.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 61χρονης ημεδαπής
για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος        
 
Σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, σε βάρος 61χρονης ημεδαπής, διότι, όπως προέκυψε, προέβαινε σε κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος από τη Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., έχοντας παραβιάσει τον μετρητή παροχής ηλεκτρικού στην οικία της, σε χωριό της Καβάλας. 

Συνελήφθησαν επτά τζιχαντιστές στην ΠΓΔΜ
Η αστυνομία της ΠΓΔΜ συνέλαβε την Τρίτη  επτά ανθρώπους που πιστεύεται ότι πολέμησαν στο πλευρό ισλαμιστών μαχητών στη Συρία και στο Ιράκ, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.
Η αστυνομία ανακοίνωσε πως σε βάρος των συλληφθέντων, οι οποίοι είναι ηλικίας από 23 έως 41 ετών, απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε δύο χωριστές υποθέσεις, που χρονολογούνται από το 2015 και το 2016, για συμμετοχή στους πολέμους στη Συρία και στο Ιράκ. Αν κριθούν ένοχοι, αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης έως 10 ετών, σύμφωνα με το Reuters.
Οι περισσότεροι από τους Αλβανούς που αποτελούν το ένα τρίτο του πληθυσμού της ΠΓΔΜ, ο οποίος ανέρχεται σε 2 εκατομμύρια κατοίκους, είναι μουσουλμάνοι, όμως υιοθετούν μια μετριοπαθή εκδοχή του Ισλάμ.
Οι αρχές της ΠΓΔΜ εκτιμούν ότι πάνω από 100 πολίτες της χώρας πολεμούν στα πεδία μάχης της Συρίας και του Ιράκ και μέχρι τώρα περίπου 20 έχουν σκοτωθεί.
Ορισμένοι δυτικοί διπλωμάτες λένε πως αυτοί που επιστρέφουν από τη Συρία και το Ιράκ πιθανόν να συνιστούν απειλή για την ασφάλεια στα Βαλκάνια.

ΣΤΙΣ 7/8 ΚΑΗΚΕ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΙΑΣΜΟΥ

Μια ακόμη πυρκαγιά που ευτυχώς τέθηκε σε χρόνο ρεκόρ υπό έλεγχο, ξέσπασε Αυγουστιάτικα στην περιοχή μας.
Συγκεκριμένα στις 11:47 π.μ. στις 7 Αυγούστου και στις  11.47 όπως ανακοίνωσε το πυροσβεστικό σώμα στο twitter κατεσβέστη πυρκαγιά σε κατοικία στην περιοχή του δήμου Iάσμου Ροδόπης. Στην επιχείρηση  συμμετείχαν τρεις πυροσβέστες με ένα όχημα, ενώ οι ζημιές είναι  ανυπολόγιστες αφού το σπίτι καταστράφηκε ολοσχερώς.
Ανακρίσεις για τα αίτια της Πυρκαγιάς διεξάγη η Πυροσβεστική υπηρεσία Ιάσμου ενώ υπήρχαν μόνο υλικές ζημίες.

ΠΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ

Από 30 Αυγούστου έως 3 Σεπτεμβρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις του Σεπτεμβρίου 2018 στους συνταξιούχους
Συγκεκριμένα:
Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2018 την Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018.
Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2018 την Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018.
Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Σεπτεμβρίου 2018 θα καταβληθούν επίσης την Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018.
Το ΝΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2018, την Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018.
Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2018 τη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2018.
Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2018 τη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2018.
Το ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις Σεπτεμβρίου 2018 στις 4 Σεπτεμβρίου 2018 ημέρα Τρίτη.
Τα υπόλοιπα ταμεία του υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2018 την Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018.

58χρονη πούλησε σκύλο σε αστυνομικό που  εμφανίστηκε ως υποψήφιος αγοραστής χωρίς να κατέχει την απαιτούμενη άδεια από το νόμο

Συνελήφθη την Τρίτη (7-8-2018) το πρωί, σε χωριό της Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, 58χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς.
Αναλυτικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθη σε χώρο εκτροφείου σκύλων η 58χρονη, διότι πούλησε σε αστυνομικό, που εμφανίστηκε ως υποψήφιος αγοραστής, έναντι 200 ευρώ, έναν σκύλο, χωρίς να κατέχει την απαιτούμενη άδεια από το νόμο.
Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνεται επίσης μία 21χρονη ημεδαπή, ιδιοκτήτρια του εκτροφείου, η οποία απουσίαζε κατά την διάρκεια του έλεγχου.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

ΠΛΗΡΩΜΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

Σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της οικονομικής εξυγίανσης του Δήμου Σαμοθράκης αποτελεί η τελευταία εξόφληση παλιών υποχρεώσεων του δήμου Σαμοθράκης ύψους 377.372,08 ευρώ.
Πρόκειται για  την εξόφληση του τελευταίου μέρους από το συνολικό ποσό του 1.183.341,48 ευρώ  υποχρεώσεων σε τρίτους (εκτός των δανείων) της περιόδου 2001 ως 2013.
Μετά από σχεδιασμό και εντατική εργασία αξιοποιώντας τα έσοδά του και προγράμματα του Υπουργείου Εσωτερικών, με απόλυτο έλεγχο των εξόδων έκλεισε ο κύκλος της σπάταλης   και ανώφελης διαχείρισης.
Συγχρόνως αποκαταστάθηκε η αξιοπιστία του Δήμου και απομακρύνθηκε οριστικά ο κίνδυνος χρεωκοπίας του.
Με επιμέλεια και χωρίς νέες δανειακές επιβαρύνσεις δημιουργούνται σταδιακά οι προϋποθέσεις  μιας αναπτυξιακής τροχιάς προς το συμφέρον των δημοτών.
ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »