*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

11 Αυγούστου

SEE THROUGH "Στραβά και ανάποδα"; Κατεβείτε υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι...Οι ειδήσεις σε άλλο στυλ

11 Αυγούστου
Η ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ: Έρχεται 15Αυγουστος: Παναγία Μας δώσε δύναμη, ελπίδα και νέα όνειρα  στον Ελληνικό λαό…! 
           ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Θα είχε πράγματι ενδιαφέρον όλοι αυτοί που πρωταγωνιστούν κάθε μέρα σε καταγγελίες μέσα από το «Στραβά κι Ανάποδα», αν κατέβαιναν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, ώστε ενεργά να «σώζανε» την πόλη τους και να προσφέρουν στα κοινά….
Είναι λοιπόν μια πρόταση πρόσκληση-πρόκληση από τη στήλη.
*Μάλιστα επειδή εκ των πρωταγωνιστών της στήλης είναι ο Πρόεδρος του Γηροκομείου Ξάνθης Γιάννης Παπαχρόνης που είχε αποτύχει να εκλεγεί την πρώτη φορά υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Λάκη Στυλιανίδη καθότι τον έφαγαν τότε οι «παλιοί» και ο…Π.Β.Π, είναι και μια ευκαιρία να πάρει πίσω το… «αίμα» του!
…..
*Άσε που θα μπορούσε να γίνει και Ανεξάρτητο Δημοτικό ψηφοδέλτιο με τίτλο, «Στραβά κι Ανάποδα», προκειμένου να δούμε και την απήχηση όλων αυτών των…τιμητών της νομιμότητας και εντιμότητας!
*Σε διακοπές ο Πασχάλης Λύρατζης και για να είμαι ειλικρινής, ηρέμησε κι η…πιάτσα με τα σούπα, μούπες! Ευτυχώς άφησε στη θέση του όμως τον Γ. Γκούρτσα οπότε…στον Τόπειρο τουλάχιστον δεν πρέπει να έχουν πρόβλημα...ανακατωσούρας! Υπάρχει ο αντικαστατάτης!
….
*Και μια και μιλάω για τον Δήμο Τοπείρου. Θα κατέβει ή δεν θα κατέβει τελικά υποψήφιος Δήμαρχος Τοπείρου ο Νίκος Κιατίπης;
*Μικρή αγγελία. ΖΗΤΩ δουλειά. Είμαι χειριστής ανυψωτικού μηχανήματος (κλαρκ). Τηλέφωνο 6993045441
Ανακοινώθηκαν οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ανά Περιφέρεια (δεκαοκτώ δημοτικά σχολεία για την Ξάνθη), οι οποίες εντάσσονται στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας και όπου δύνανται να λειτουργήσουν Τάξεις Υποδοχής Ζ.Ε.Π.
Τα δημοτικά σχολεία της Ξάνθης είναι τα 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο, 8ο, 10ο, 11ο, 13ο, 14ο, 15ο, 17ο, 18ο, 20ο, Αβδήρων, Γενισέας, Διομήδειας, Κιμμερίων, Ευμοίρου, Πετεινού και Πολυσίτου.

Ανακοίνωση της αντιπεριφέρειας Ξάνθης για τα κουνούπια!
Στο πλαίσιο της πλήρους ενημέρωσης του κοινού όσον αφορά στις δράσεις της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. για την καταπολέμηση των κουνουπιών και τις σχετικές δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης στο δημοτικό ραδιόφωνο, κάνουμε γνωστό ότι:
Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας είναι στην διάθεση των πολιτών για να παρέχει πληροφορίες, οδηγίες και σχετική ενημέρωση για το πώς μπορούν οι πολίτες να προβούν στην αντιμετώπιση των κουνουπιών στους ιδιωτικούς χώρους, όπως αυλές, αγροί κτλ. Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας ΔΕΝ διανέμουν εντομοκτόνα ή άλλους είδους γεωπονικά φάρμακα, τα οποία μόνο πιστοποιημένοι γεωπόνοι μπορούν να διαθέσουν. Η Περιφέρεια διενεργεί ψεκασμούς σε δημόσιους χώρους και οι πολίτες μπορούν να καλούν στο 2541 350169 για να δηλώσουν δημόσιους χώρους που θεωρούν ότι είναι εστίες μόλυνσης (στάσιμα νερά, αρδευτικά κανάλια κτλ).
(Σ.Σ. Συνεχίζει ο Ζαγναφέρης στο ίδιο μοτίβο...Άγχρωμος, άοσμος και άσχετος στον επικοινωνιακό τομέα) 
Ανεπανάληπτος θρίαμβος από Τσιτσιπά! Απέκλεισε τον Τζόκοβιτς κι έγραψε μήνυμα για την Ελλάδα

Η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του Στέφανου Τσιτσιπά, μέχρι… την επόμενη! Ο Έλληνας τενίστας έριξε τη «βόμβα» του τουρνουά στο Rogers Cup, αποκλείοντας από τη συνέχεια της διοργάνωσης, τον πρόσφατο νικητή του Γουίμπλετον και θρύλο του αθλήματος, Νόβακ Τζόκοβιτς.
Σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι για τον Έλληνα τενίστα, ο πρώην νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης (Νο10 αυτή τη στιγμή) και κάτοχος 13 τίτλων Grand Slam και 69 τίτλων συνολικά, Σέρβος αθλητής, αναγκάστηκε να «υποκλιθεί» στο δικό μας πρωταθλητή με 2-1 στα σετ.
Αυτή ήταν μάλιστα η δεύτερη νίκη του Έλληνα αθλητή επί ενός αντιπάλου από το top 10 της παγκόσμιας κατάταξης, στο συγκεκριμένο τουρνουά, αφού στο δεύτερο γύρο, είχε αποκλείσει και τον Αυστριακό Ντόμινικ Τιμ, Νο 8 στον κόσμο, με 6-3 και 7-6 (6).
Με τη νίκη επί του Τζόκοβιτς δε, ο Τσιτσιπάς, προκρίθηκε στα προημιτελικά, όπου και θα αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης ανάμεσα στον 21χρονο Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Νο 3) και τον 22χρονο Ρώσο Ντανίλ Μεντβέντεφ (Νο 68).

Ποιες πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας επιστρέφονται
λόγω του 15Αυγουστου

Με Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, επιστρέφονται από τις 10 Αυγούστου 2018, οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στις μετακινήσεις τους κατά την εορταστική περίοδο του Δεκαπενταύγουστου.
Η Απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές Αρχές μέχρι και χθες, 9 Αυγούστου 2018, αποκλειστικά για τις παραβάσεις:
-    του άρθρου 34 του Κ.Ο.Κ. (παράνομη στάθμευση) και
 -   της παραγράφου 3 του άρθρου 4 (πινακίδα Ρ-40, απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση), για την οποία προβλέπεται αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων κυκλοφορίας του οχήματος για είκοσι (20) ημέρες, σύμφωνα με την διάταξη 8 του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ.
Σημειώνεται ότι προϋπόθεση για την επιστροφή των προαναφερόμενων στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας είναι η καταβολή του διοικητικού προστίμου.
Κυνηγετικός σύλλογος Ξάνθης: Πρόγραμμα εξετάσεων νέων κυνηγών
Ανακοινώνουμε το πρόγραμμα των εξετάσεων υποψηφίων νέων κυνηγών   για  την νέα κυνηγετική περίοδο 2018-2019.
Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δασαρχείου Ξάνθης πάντα ημέρα Πέμπτη και ώρα έναρξης στις 12:30 πρωινή τις παρακάτω ημερομηνίες :
9 Αυγούστου, 23 Αυγούστου, 6 Σεπτεμβρίου, 20 Σεπτεμβρίου, 5 Οκτωβρίου (Παρασκευή), 18 Οκτωβρίου, 1 Νοεμβρίου, 15 Νοεμβρίου, 13 Δεκεμβρίου.
Πριν τις εξετάσεις θα διοργανώνονται εκπαιδευτικά σεμινάρια από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ξάνθης για τους νέους κυνηγούς,   για την καλύτερη προετοιμασία και την υποδοχή τους στην μεγάλη κυνηγετική οικογένεια.
Οι υποψήφιου για να συμμετέχουν στις παραπάνω ημερομηνίες πρέπει να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά τουλάχιστον 2 ημέρες πριν τις εξετάσεις.
Επιτροπή κρίσεως ικανοτήτων νέων κυνηγών :
Λιάρος Χρήστος, Δασολόγος – Προϊστάμενος Θήρας  Πρόεδρος
2. Λαμπάκης Δημήτριος – Δασοπόνος ως μέλος
3. Χρυσοστομίδης Μιχάλης ως μέλος, εκπρόσωπος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης μέλος του Δ.Σ.
Αναπληρωματικό μέλος Σκλαβιάδης Γεώργιος – εκπρόσωπος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης, μέλος του Δ.Σ.
Δικαιολογητικά έκδοσης άδειας θήρας που πρέπει να υποβάλλουν οι υποψήφιοι :
1  Ταυτότητα
2. Βεβαίωση μονίμου κατοικίας από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών  ή  το τελευταίο   εκκαθαριστικό της εφορίας
3.  Δελτίο Κατοχής Όπλου ή Βεβαίωση από την Αστυνομία
Για οποιοδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στα γραφεία του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης 25410 22846

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »