*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

18 Αυγούστου

Αλήθεια, Δήμος Ξάνθης και Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων τι κάνουν; Συμμορίες ανηλίκων στο πρώην Ορφανοτροφείο, παράνομο το πάρκινγκ!

18 Αυγούστου
*Σπασμένα μπουκάλια, σύριγγες, ξυλοδαρμοί και… «πάρτι» μέχρι πρωίας στα σκαλοπάτια δημοτικών υπηρεσιών! Και οι...πόρτες ορθάνοιχτες για...ψηφοθηρικούς λόγους για παράνομο πάρκινγκ και περιθωριακούς τύπους!
*Και η αλήθεια για τα τρία κουταβάκια και την ηρωϊκή «Μπέλα», την σκυλίτσα που έχει γίνει «ηρωική μορφή» στο κέντρο της πόλης και τα καφέ της Βενιζέλου…

«Συμμορία» ανηλίκων που μιλάνε όλες σχεδόν τις γλώσσες και ντύνονται όλοι με μάλιστα με το ίδιο στυλ, πλην των… ελληνικών αλλά και περιθωριακοί τύποι που «ορμάνε» για ένα. ευρώ, όπως έχουμε  καταγγείλει πάμπολλες φορές τον τελευταίο καιρό, τόσο στην Αστυνομία Ξάνθης όσο και στο Δήμο Ξάνθης, έχουν δημιουργήσει γιάφκα στο πρώην Ορφανοτροφείο, προκαλώντας τόσο με συμπεριφορές τους, όσο και με τις ύβρεις τους απέναντι στους διερχόμενους πολίτες.
Μάλιστα η συγκεκριμένη «συμμορία» πριν λίγες μέρες, ή μάλλον… νύχτες -και για την ακρίβεια άγρια μεσάνυχτα- λογομάχησε και στη συνέχεια «πλάκωσαν» όλοι μαζί για ασήμαντο αφορμή πελάτη που διασκέδαζε σε bar επί της οδού Βενιζέλου με αποτέλεσμα να ειδοποιηθεί και η αστυνομία…η οποία μπορεί να μας πει αν συνέλαβε και τους δράστες!
Ωστόσο οι ανήλικοι δράστες, αντί να φοβηθούν αποθρασύνθηκαν περισσότερο και σχεδόν κάθε βράδυ βρίσκονται μέχρι αργά τα μεσάνυχτα σε σκαλοπάτια υπηρεσιών στο πρώην Ορφανοτροφείο -που ουκ ολίγες φορές έχουν διαρρηχθεί- και προκαλούν ακόμη και απλούς διερχόμενους πολίτες υβρίζουν και βάζουν φορές φορές και τα σκυλιά τους να…μαλώνουν για να σπάσουν πλάκα!
Το περίεργο του πράγματος; Αντί κάποιοι ένοικοι της απέναντι πολυκατοικίας να διαμαρτυρηθούν για τα τόσο συχνά και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ συμβάντα που συμβαίνουν στην αυλή του πρώην Ορφανοτροφείου ή στην είσοδο της πολυκατοικίας τους (κάτω από τα πόδια τους), έχουν «ενοχληθεί» όχι από τα δεκάδες άλλα σκυλιά που μένουν στις γύρω αυλές και στην περιοχή γαβγίζοντας όλη τη νύχτα, αλλά από τρία μικρά κουταβάκια και την κακομοίρα μάνα τους που «σώσαμε» την τελευταία στιγμή, όταν ένα μαύρο πιτμπουλ που κυκλοφορούσε είχε χωρίς λουρί ο ανήλικος ιδιοκτήτης του, κυριολεκτικά το κατασπάραξε και ως εκ θαύματος…!
Τρία σκυλάκια που μας «βρήκανε» και δεν τα βρήκαμε… Που μόνα τους βρέθηκαν εκεί αναζητώντας λίγη στοργή και λίγη αγάπη και πράγματι με συγκίνηση απλοί πολίτες πήγαν στους κτηνιάτρους, ξόδεψαν πολύ αγάπη αλλά και πολλά χρήματα, αναζητώντας από τη μια να στειρώσουν τα θηλυκά κι από την άλλη να βρουν οικογένειες που θα τα υιοθετήσουν και θα τα μεγαλώσουν με αγάπη.
Δυστυχώς υπάρχουν και εξαιρέσεις. «Κάποιοι» ένοικοι σε «έκλεψαν» τα μικρά κουταβάκια και τα εγκατέλειψαν στο δρόμο της Σταυρούπολης αγνοώντας τόσο την Νομοθεσία που προστατεύει από την κακοποίηση και την κακομεταχείριση.
Επαναλαμβάνω λοιπόν για μια ακόμη φορά ότι η συγκεκριμένη ηρωϊκή σκυλίτσα η Μπέλα που ήδη έχει γίνει πασίγνωστη σε όλη τη πόλη, βγήκε καταφύγιο για να προστατέψει τα σκυλάκια της στο παλιό ορφανοτροφείο, εκεί που επί Αειμνήστου  Σοφίας Γαβριηλίδου ο αδελφός της Ανδρέας όχι μόνο διατηρούσε σκυλιά αλλά είχε επί της ΙΧ Μεραρχίας και ιδιωτικό γκαράζ και ειδικό σπιτάκι για το σκυλί του επί χρόνια…


Σε ένα λοιπόν παραδοσιακό κτίριο που υποτίθεται προστατεύεται και από την υπηρεσία  Νεότερων Μνημείων, ο πρώτος που παρανομεί είναι ο Δήμος Ξάνθης, διότι όχι μόνο δεν προφυλάσσει την περιουσία του (σ.σ. Παρά τα συνεχή κρούσματα…), όχι μόνο δεν προστατεύει το κτήριο, αλλά λειτουργεί για… ψηφοθηρικούς λόγους… πάρκινγκ όπου «περίεργοι» τύποι μπαινοβγαίνουν όλη τη νύχτα μέχρι τα ξημερώματα, αντί να κλείνουν τις δυο εισόδους. 
Έτσι με την δική τους συνδρομή και κάλυψη έχει μετατραπεί ο συγκεκριμένος χώρος σε γιάφκα σπασμένων μπουκαλιών, συνάθροισης «συμμοριών», περιθωριακών, ναρκομανών και… συρίγγων καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους και επειδή φωνάζουν λέει κάποιοι γείτονες! Σημειώνω ότι σε κάποια φάση έκλεισαν οι πόρτες που λειτουργούσαν τηλεχειριζόμενα αλλά «κάποιοι» γείτονες που είναι ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ και πάλι με την ανοχή του Δήμου Ξάνθης, έσπασαν τους μηχανισμούς, με αποτέλεσμα ο χώρος να έχει μετατραπεί σε ξέφραγο αμπέλι…
Επαναλαμβάνω λοιπόν για μια ακόμη φορά, γιατί είναι σημαντικό στην εποχή μας «να δίνεις ζωή, έτσι παίρνεις κι εσύ ο ίδιος ζωή!», η ηρωϊκή «Μπέλα» και τα τρία κουταβάκια που της απόμειναν, μας «βρήκανε»….και δεν τα «βρήκαμε». Κι είμαστε νοιώθουμε πολύ χαρούμενοι και υπερήφανοι που δεν τα εγκαταλείψαμε, αλλά αντισταθήκαμε κόντρα στις εμμονές, να δώσουμε κι όχι να αφαιρέσουμε ζωές…
ΚΙ όσο για την προσπάθεια ορισμένων– ευτυχώς λίγων-που έφτασαν στο σημείο να απειλούν όλους αυτούς που αγαπάνε τα αδέσποτα και δεν ενοχλούνται από τα συνεχή γαβγίσματα των άλλων σκυλιών ή τους περιθωριακούς της "αυλής" και τους ξυλοδαρμούς κάτω απο τα σπίτια τους, αλλά από τρία κουταβάκια που χωρίς να ενοχλούν κανέναν βρίσκονται στο συγκεκριμένο χώρο που επαναλαμβάνω ότι επέλεξαν μόνα τους, γιατί απλά εκεί βρήκαν προστασία, αγάπη και ασφάλεια, μέχρι να στειρωθούν με πρωτοβουλία μας και να δοθούν σε οικογένειες που θα αγαπάνε τα αδέσποτα και δεν θα τα μισούν… απλά οψόμεθα εις Φιλίππους. Και φυσικά καλώ όχι μόνο τους Ζωοφιλικούς συλλόγους και όλους αυτούς που τα αγαπάνε, να αντισταθούν και να ενώσουν την φωνή τους με μας. Αντίσταση στο μίσος κατά των αδέσποτων αλλά και αντίσταση κατ΄ αυτών που υποθάλπουν την εμπάθεια και τις εμμονές τους απέναντί τους.
Πάνος Π.
(Σ.Σ. Θα λυπόμουν ειλικρινά αν οι γείτονες που έκλεψαν τα τρία κουταβάκια και τα εγκατέλειψαν στην περιοχή της Σταυρούπολης αδιαφορώντας για την κακοποίηση και την εξόντωσή τους, είναι πρόσωπα που είχα σε ιδιαίτερη εκτίμηση…και «βγάζουν» πράγματα που αδικούν τους ίδιους τους εαυτούς τους…!).


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »