*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

14 Αυγούστου

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. Ο Μαρίνος Σδρέβανος «ξαναδημιουργεί» το ιστορικό σιντριβάνι απέναντι από τον ΚΗΠΟ Ξάνθης! (φώτο)

14 Αυγούστου
 *Μετά απο 15 χρόνια...ξεπρόβαλε και πάλι το σιντριβάνι απέναντι απο τον ΚΗΠΟ (14/8/2018)
 *Πως είχε καταντήσει επί Λάκη Στυλιανίδη-Τσέπελη...πριν τελικά "μπαζωθεί"!
 *Πως ήταν το ιστορικό συντριβάνι το 1962, απέναντι απο τον τότε δημοτικό κήπο.
 Πως ήταν το 1973....

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Μαρίνος Σδρέβανος, «ξαναδημιουργεί» και «ξαναλειτουργεί»το ιστορικό σιντριβάνι απέναντι από τον Κήπο, δίπλα στον ποταμό Κόσυνθο στη Ξάνθη. .
Το σιντριβάνι που λειτουργούσε κανονικά στα πρώτα χρόνια του πρώην Δημάρχου Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη αλλά κατά περίεργο «τρόπο» σταμάτησε η λειτουργία του όταν επί Αειμνήστου Ανδρικόπουλου, έγινε αφανής εταίρος του Elisso Hotel ο τότε "δερβέναγας" της πόληςΜανώλης Τσέπελης διεκδικώντας όλο το παρκάκι προκειμένου να κάνει εκεί…εκκλησάκι για βαπτίσεις και γάμους που θα παίρνει η επιχείρηση...
-Κι αυτό γιατί «κατά λάθος» (;) επί Θεολόγου Καλαϊτζή στην Προεδρία της ΕΤΕΝΕΞ βρέθηκε το συγκεκριμένο παρκάκι στην…κυριότητα της πρώην Hotel XENIA, μετά από τα συνεχή δημοσιεύματά μας με πρωτοβουλία του Προέδρου της ΔΕΥΑΞ Μαρίνου Σδρέβανου σύντομα (ίσως και πριν τις Γιορτές Π. Πόλης 2018), όχι μόνο θα ξαναλειτουργήσει αλλά και θα γίνει όπως παλιά με παγκάκια για να χαίρονται τη δροσιά του όλοι οι Ξανθιώτες, αλλά και θα δεθεί όλο το περιβάλλον!!!!
(σ. σ. Αλήθεια, ποιος από τους παλιούς δεν έχει φωτογραφηθεί στα νιάτα του και ιδίως σαν μαθητής στο συγκεκριμένο σιντριβανάκι)
Ο Μαρίνος Σδρέβανος λοιπόν για μια ακόμη φορά μιλάει με έργα, αφού από απο σήμερα οι εργάτες καθάρισαν από το σιντριβάνι από τα χώματα και τα μπαζώματα που υπήρχαν και το είχαν κυριολεκτικά "εξαφανίσει" καθώς ελάχιστοι θυμότανε πλέον την ύπαρξή του, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες και να ξαναλειτουργήσει το σιντριβάνι! Παράλληλα θα μπει και φωτισμός που θα δώσει έτσι κι έναν ξεχωριστό τόνο στην είσοδο της Π. Πόλης απο την πίσω πλευρά.
*Δημοσιεύουμε μερικές παλιές φωτογραφίες από το ιστορικό και πανέμορφο σιντριβάνι της πόλης μας κοντά στον Κόσυνθο από το αρχείο Παλιές Φωτογραφίες του Τάσου Τεφρωνίδη για να δείτε πως ήταν ο συγκεκριμένος χώρος από το 1960 μέχρι και επί Δημαρχίας Στυλιανίδη-Τσέπελη το συγκεκριμένο συντριβάνι να εγκαταλειφθεί στη τύχη του, να το "μπαζώσουν" και να το μετατρέψουν σε...θάμνο!

Οι φωτογραφίες μιλάνε μόνες τους.

 ΣΗΜΕΡΑ 14-8-2018
ΣΗΜΕΡΑ 14-8-2018

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »